|
|||||||||||
|
|
#84571 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ali ovisi i s koje strane auto ima šaraf od ulja. Ak je sa stražnje onda je super, ali ako je s prednje uvijek će ostati ulja u karteru kad auto ide na navoznu rampu. Imam onu uljnu pumpu iz Lidla. I na Rapidki je lako promjeniti ulje jer je i uložak filtera odozgora. Ali nikad nisam siguran da li je potegnula svo ulje iz kartera jer onaj šlaufić nije ravan.
|
|
|
#84572 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
https://www.foxigy.hr/p/rampa-za-voz...F80Q1fJ3p4KsDh
|
|
|
|
#84573 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d Jel ovo samo meni smiješno? Kaže, kontrolirati će: 1. nepropisnu brzinu, 2. vožnju pod utjecajem alkohola ili droga, 3. nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice, 4. nepropisnu uporabu mobitela. Ako uzmemo u obzir da je najmanji dron za ovakvu upotrebu, ako se ne varam, Mavic 3 Enterprise koji je jedva nešto veći od standardnog Mavic 3... 1. Ajde, softvera koji može računati brzinu ima. Sve ok 2. Da mi je vidjeti na koji način će izvuć nekog Franju Šafraneka iz auta koji s 1.5 promila vozi po propisima i ne vrluda cestom, pod pretpostavkom da je dron...u zraku 3. Da dron nije očit, treba biti barem 15+ metara u zraku. I s CPL filterom na kameri i najjačim modelima drona koji imaju teleobjektive, nema šanse da vidi jesi li vezan ili ne. O sjedalici da ne pričam. IR i termalna kamera? Možda, ali sumnjam s te visine. Ako još imaš sjenilo za sunce okrenuto prema naprijed, nema šanse da išta vidi. 4. Ista priča kao i ovo gore U najboljem slučaju, može efikasno pratiti samo brzinu. E sad, pilot mora imati spottera (ako sve rade po zakonu), dakle to su najmanje 2 osobe koje su fokusirane samo na dron. +1 koji zaustavlja +1 koji sjedi u autu i tipka podatke. Minimalno 4 osobe... Brže i efikasnije napune proračun da stave negdje jednog da sjedi uz skrivenu slow motion kameru (960 fps trenutno imaju mali Sony fotići za par sto eura), drugog kilometar dalje koji ima live feed i radi review snimke i dvojicu da zaustavlja opet kilometar dalje.
|
|
|
#84574 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Od 10-16 sati ![]() Koji falus ne gledaju kaj radi ekipa po Zg u 5 ujutro. Jebote zivot dostavni Konzum Sprinter me presao na av Dubrovnik sa valjda stotkom. Drugi lik parsto metara dalje prode na mrtvo crveno.
|
|
|
#84575 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
ma to je više psihološke prirode, da ljudi čuju i onda ne rade prekršaje. da bi dron vidio unutar kabine mora bit poravnat sa vjetrobranom. a kako misle to izvest kad auto vozi 60-70? ta baterija neće trajat ni pol sata sa brzim ascentima/descentima nek stanu u busiju i nek radarom okidaju. i nek zaustave svaki drugi auto i nek daju dreger. Citiraj:
kamru u auto i ta prolaženja kroz crnevo šalji kao video policiji. ništa im više ne treba kako bi uzeli vozačku pa nek mku djeca budu gladna |
||
|
|
|
|
|
#84576 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Negdje sam pročitao da su izjavili kako ti dronovi imaju domet od 20km. Nekako nisam baš previše uvjeren u tu informaciju.
|
|
|
#84577 |
|
49%winner
|
Ma daj, sve ce napraviti samo da ne kisnu i rade svoj posao na cesti. Za njih je recimo bosna amerika. Prosao u 10ak dana pola bosne i toliko patrola na cesti nisam vidio u istri u zadnjih 5 godina. 10 dana sam proveo na selu i komjutao po medjugradskoj cesti. Znaci svako jutro bez iznimki sjednem na terasu piti kafe a parsto m dalje na autobusnoj stanici je patrola dok je rush hour. Znaci stoje na medjugradskoj cesti gdje se vozi 70-80 km/h, tom cestom nema ni pjesaka, a bicikl se tom cestom jednostavno ne vozi. I pecaju. I svako malo netko padne. Od sela do prvog gradica imam oko 5-6km. Nisam se nikad u zivotu toliko vozio po ogranicenju. Patrole s radarom na x pozicija u i oko gradica, mijenjaju pozicije u toku dana, a waze je maltene obavezan. Niti jedan lezeci, niti jedna fiksna kamera. Kako taj grad sjedi na toj brzoj cesti, u centru grada (koji je doslovno na toj cesti) uvijek, ali uvijek stoji par pandura i gledaju promet. Ne znam sta tocno rade, nemaju ni auto nego samo tako stoje. Nisam primjetio ni da imaju lizaljke pa vjerujem da su tamo samo u psiholoske svrhe smirivanja prometa. Jebeni gradic od par soma ljudi, malo vece selo.
|
|
|
|
#84578 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Mene zanima tko je to odobrio, izglasao, approvao budžet itd. Stvarno sam prvo mislio da je neki meme ili fake news. Ide čovjek na plac, tko prvi... |
||
|
|
|
|
|
#84579 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Nego, jel zna netko gdje kupit karbon (platno), navodno se prodaje po kg. Da probam napraviti čvršću kopiju, a recimo plastičnog poklopca.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. Jučer u 10:21. |
|
|
|
|
|
|
#84580 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Naravno da je policija u BIH agilna i ažurna, kada se nakon počinjenog prekršaja uvijek moglo dogovoriti o smanjenju kazne ako se plati na licu mjesta i bez listića ![]() Zadnji put kad su me zaustavili u Hercegovini pored Posušja platio sam "kaznu" 20 eura, i još su me upozorili da u idućih 15 km imaju 4 patrole. |
|
|
|
|
|
|
#84581 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ono kad se vraćam iz dežele pa poslije Bregane uđem na ZG obilaznicu… kao da rat nije završio prije 30god |
|
|
|
|
|
#84582 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
#84584 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84585 |
|
The mighty pirate
|
Može dron imati i 100 km domet. Takvi ne smiju letjeti van VLOS (visual line of sight), zato mora imati drugu osobu pored (spottera). Ne znam koliko im se može osporiti kazna na temelju toga ako ne slijede proceduru. Osim toga, drveće, dalekovodi i ono najgore…ptice. Galeb, jastreb ili orao ne razmišlja previše, napada s visine. U HR srećom nema onih zelenih ring-neck papiga. Čim vide/čuju dron, jato od 20 ide drito na dron. Glupa perad
|
|
|
#84587 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84588 |
|
Uptime 99.99%
|
Kolega se susreo, dva drona, civilni parkirani auto iza busa. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84589 | |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Stvarno me katkad iznenadite sa svojom logikom.
|
|
|
|
#84590 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ako dobro vidim, koriste Mini 4 PRO dron. Ne znam što će oni snimati od 10-16, ali za jedan dron će u tom periodu trebati minimalno 10 baterija. Jedino što drži vodu da dignu dron pa možda prate registarske oznake ako bude kakvih problema, pa naknadno dobiješ kaznu. Nikave prebrze vožnje ili nešto taj dron ne može snimati. Niti može služiti kao materijal za dokazivanje prebrze vožnje. |
|
|
|
|
|
|
#84591 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
|
|
|
|
#84592 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Nije portal koji čitam ali eto: https://www.24sata.hr/news/foto-nevi...tama-1084333/1 Zanimljiv komentar: Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#84593 | |
|
Uptime 99.99%
|
A je to https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2725189.aspx Citiraj:
Malo pisanje po fukari od sluzbenih osoba koja non stop bulje u brzinomjer da ne dobiju kaznu.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Hamm. Jučer u 15:27. |
|
|
|
|
|
|
#84594 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Naravno da ide njima u džep, tako nadopunjuju plaću,i zato tako i rade proaktivno. Vidio dronove u novinama, totalno razočaran,em ne piše sigurnost i povjerenje na njima, em su maleni. |
|
|
|
|
|
|
#84595 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#84596 |
|
Moderator
|
|
|
|
#84597 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#84599 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Meni se cini da je ta prica sa dronom samo predstava za novinare i da se ljudi malo uplase.Onaj koji im je prodao te DJI igračke napravio je dobar posao. Gledao sam danas u gradu prezentaciju, cista demagogija i prodavanje prazne priče.Učinkovitost 0. |
|
|
|
|
|
#84600 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Naravno, i mozes biti siguran da je nabava dronova išla putem javne nabave, gdje je cijena bila tržišna cijena + 100 % IMT* faktor *Imal mene tute faktor. Mene više zanima s obzirom na ono što se viđa u Ukrajini, ovi dronovi sa optičkom niti, jel nit može opskrbljivati dron strujom, i jel ta optička nit zapeta, ili pada na pod |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|