|
|||||||||||
|
|
#7261 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a nista probat cu USB-C > HDMI od frenda. ako neide pisi kuci propalo :-(. steta, jer mi je ovaj lap super, al da se limitiram na 60Hz mi je totlano koma isto kao sto sad trenutno radim na 1080p@120Hz i trpim "mutljikavost" ![]()
|
|
|
#7262 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
eGPU ti baš i nije neko cost effective rješenje U tom slučaju bolje zamijeni thinkpada. Taj X280 je sad već dosta ostario i ima HDMI 1.4b, znači na 1440p neće ić iznad 60 odnosno 75 u specijalnim situacijama.Prodaj i uzmi neki X13 G1 ili T14 G1, imaš ih za 200 i nešto sitno (BF), oni imaju Ryzen Pro 4650U koji osim što je cca duplo jači od sad već dosta anemičnog i5-8350U imaju HDMI 2.0 (znači dobiješ 144Hz na 1440p). A iGPU je uz to jedno 3x jači, pa evo možeš neš i igrat ![]() |
|
|
|
|
|
#7263 |
|
Premium
|
Pratim i uzeo bih, ali nema 12, eventualno 13". 15" na lopate, al to mi je preveliko. EGPU nema smisla, slazem se.
|
|
|
#7264 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene Intelova u T14 Gen 2 ide na 5k @ 120 Hz, na stranu sad problemi s buđenjem nakon sleepa, to nikako ne mogu otkriti što zeza. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#7265 |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
|
|
|
|
|
#7267 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
x390 je maltene isti kao x280, fizicki i hardverski, a ekran je inch deblji. Kakogod, x390 ce patiti od istog problema jer je hardverski isti. Ne znam ima li kakav drugi 13" model u tom budgetu, a s boljim video output speckama
|
|
|
|
#7269 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, spominjao si ga, a ja ga nisam ni dozivio, my bad. Koliko vidim, takodjer je DP 1.2 i HDMI 1.4b. Mozda ga nisam dozivio jer ih nisam mogao tako lako pronaci kad sam trazio 12/13" lap, dunno, nema veze
|
|
|
|
#7270 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Varijanta x13 G1 sa Ryzenom 4650U Pro ima HDMI 2.0, njega sam i preporucio kolegi. Ne znam sto ima model sa Intel skalamerijom, valjda onda opet taj stariji HDMI kako si napisao. edit: tako je, X13 G1 sa Intel kramom 10. generacije i dalje ima HDMI 1.4b Zadnje izmijenjeno od: Exy. Danas u 10:37. |
|
|
|
|
|
#7271 |
|
Premium
|
dali t14 i g1 i g2 provjereno podrzavanju 1440p 120Hz (ili nize?)? ili samo g2? jel treba ciljano gledat R5 PRO 4650U umjesto i7-10610U ili oba podrzavaju? kopam al ne nalazim nigdje info o res/refresh. edit: da odg sam sebi, valjda sam skuzil. x13 g1 od AMD-a ima HDMI 2,0. t14 g1 od AMD-a ima HDMI 2,0, od intela ima HDMI 1,4. t14 g2 AMD / intel imaju HDMI 2,0. valjda je u tome stos, ali volio bih potvrdu od nekoga tko je spajao x13 g1 (R5 Pro 4650U) i t14 g1 (R5 Pro 4650U) da sam siguran da to ide na veci refresh preko HDMI-a na 1440p. ako razrijesim kesu i odlucim t14 g2, AMD ili intel? neki problemi, nesto...? znam da ste dosta se zalili zadnje vrijeme. ![]() edit2: @domy_os, tvoji problemi sa budenjem su vezani za dock ili je to svejedno? jel i drugi prijavljuju to, da se nebih tu uvalio. koji win?
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. Danas u 15:06. |
|
|
|
|
|
#7273 |
|
Premium
|
kolko sam ja skuzio taj "s" oznacava da je intel. to sam prekrizio odmah. u svakom slucaju nije nijedan "s" od ovih koje gledam, soim ako su zahebali oznaku. vuce me Lenovo ThinkPad x13 G1 (R5 Pro 4650U, 13,3", HDMI 2,0) - za 230e. el je "small traces of use" pa cekam odgovor dal su mi u mogucnosti poslati slike. za x280 su mi poslali bez problema. sljedeca opcija je Lenovo ThinkPad T14 G2 (R5 PRO 5650U, 14", HDMI 2,0) - 320e jer g1 je samo 20e jeftiniji pa ga krizam odmah. svi su "top condition".
|
|
|
#7274 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nedavno sam reinstalirao 11-icu 24H2 od nule, bilo je koliko toliko dobro dok nije sjeo neki Windows Update pa je opet svaki dan krenuo zezati. Onda sam vratio snapshot bez ijednog instaliranog Windows Updatea i sad je opet bolje, nije toliko često, ali i dalje se dogodi s vremena na vrijeme. Inače se problem manifestira tako da nakon resumea neće uključiti vanjski monitor (lid je uvijek poklopljen). Tipkovnica, miš, mreža i ostatak USB periferije u tom trenu normalno rade. Sad slijede dvije opcije: 1. Ako reconnectam type C kabel od docka, ostavim spušten lid, onda krepa sve osim punjenja. Znači nijedan USB više ne radi, mreža ne radi i slike ima samo na njegovom ekranu. Kad stisnem restart, dugo mu treba i na kraju zapne s isključenim ekranom i svim LED-icama, ostane raditi ventilator. Nakon toga moram force shutdown. 2. Ako dignem lid, pošaljem ga natrag u standby, spustim lid, uključim ga, u 99% slučajeva se sljedeći puta sve uspješno digne. Ako ne, ponovim proceduru. Što sam još probao osim reinstalacije Windowsa: - drugi type C port na laptopu - nekoliko Thunderbolt drivera - sve moguće BIOS postavke uključujući delay za prepoznavanje monitora - par live Linux distri i sve se skrše nakon resumea, a nemam vremena za instalaciju na SSD Skoro tri godine imam laptop i dock i još uvijek ne znam u čemu je točno problem, ali ajde, makar imam workaround. Imam još neke opcije na umu pa se svakako javim kad i ako otkrijem nešto novo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|