|
![]() |
#692 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Za Signal je to Katherine Maher (link1, link2). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Da i sve to smo već na ovoj temi raspravljali, ali super je kaj Pavel proziva nekoga za veze s istim agencijama kojima on daje Telegram na uvid uz pristup. ![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
McG
|
Cijelo vrijeme pričamo o tome je da je tip pjeval borbene o slobodi govora i privatnosti na Internetu, a onda kad su ga u Francuskoj žandari uhapsili, odmah je na zahtjev američkih agencija omogućil da dobe sve kaj traže, jer su "imali nalog", a i Pavelu nije baš bilo po volji čamiti u nekom reštu. I taj tip sad usred pustinje proziva Signal i sl. koji imaju/koriste open-source enkripciju, dok jedino Pavel zna koga vraga je ubacil u svoje mehanizme za Telegram, jer on je programer. ![]() ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
I jeste. Ali politici nema mjesta na forumu jer tema uvijek oder u krasan k**** jer svatko ima svoje glediste na stvari sto JE ok ali ne zelim da se djecjim prepirkama zatruje tema koja ima potencijala. Ako mislis suprotno diskutiraj sa nekim od admina foruma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
To ti se zove doublethink. Nego, nemam ja želju ni potrebu diskutirati o politici, već pričamo o privatnosti na webu. Nisam do sada primijetio da bilo tko ovdje kaže kako je chat control dobra stvar tako da ne vidim potencijal za odlaženje teme u krasan k. Niti sam do sada vidio dječje prepirke. OK, možda je ovaj dio s "moja chat aplikacija je bolja od tvoje" malo djetinjast, ali generalno gledano chat control nije dobra ideja (za nas) i to što bi netko to mogao ne samo proglasiti legalnim već i natjerati razne nezavisne entitete da im moraju pomoći ostvariti njihove ciljeve nema veze s tom konstatacijom. Naslov teme je "Privatnost i sigurnost podataka i korisnika" tako da bih rekao da je tema generalno pogođena. Jedan dio ljudi očekuje određenu privatnost u komunikaciji s rodbinom i prijateljima i mislim da na to imaju puno pravo. Ako gospoda žele tražiti pedofile i švercere djecom, neka prvo počiste svoje dvorište, tamo toga ima napretek.
![]() |
#698 | |
Premium
|
Citiraj:
Diskusija je od prije krenula od toga koliko je dopisivanje privatno na kojem messengeru (dakle misli se na poruke), a završio si na tome da Durov daje IP adrese i telefonske brojeve na uvid kada dobije sudski nalog, osim šta IP i tel. brojevi ≠ privatne poruke. Koliko vidim, Signal pohranjuje najmanje metadate o korisnicima, tako da na upit po sudskom nalogu imaju puno manje podataka za dati od ostalih (vrijeme kreacije accounta i kad si zadnji put bio online) dok drugi pohranjuju puno više, no isto tako, koliko vidim, za nijedan od 3 poznata messengera (whatsapp, signal, tg) ne vidim da su leakali privatne poruke na zahtjev suda. To je očito dio koji je zajednički svima, drugim riječima, do samog sadržaja poruka (o čemu ovdje raspravljamo) inspektori očito moraju doći na neke svoje načine (tipa mameći pedofile sa fake accounta i sl. pa spremaju svo dopisivanje s njim kao dokaz kasnije), no da su te firme njima dale te poruke na izvolte...nisam našao. Ako jesu ispod stola, to je nešto drugo, a o tome ionako ne možemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Mkey, gle...drag si mi i nisi supak kao neki na forumu pa cu biti ljubazan. Gle nisam nigdje napisao da sam ZA to sranje niti je da je to dobro. Ali razglabat o politickim odlukama na forumu nema smisla. Drugo. Toliko ostalih sranja koje su i gora od tog zakona vec su odavno u opticaju pa nitko niti pokusava iste svrgnuti niti se buni, cak stovise vecina naroda je prihvatila to kao normu. Zbog toga mi najvise ova diskusija ide na zivac. I trece i zadnje - kao autor ove teme vec sam vise puta objasnio zasto sam otvorio istu i ide mi fakat na zivac grananje teme na nesto sto nije i nebi trebala biti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
McG
|
Mislim da nisam ništa pomiješal, samo je lakše vjerovati Pavelu i sl. koji se javno i licemjerno bore za slobodu govora i privatnost na Internetu, a onda "samo" daju IP adrese i brojeve telefona sa svoje skroz tzv. anonimne aplikacije za koju su osobno pisali kod za enkripciju, ali nikada ne bi nekome dali uvid u kompletne poruke i nečije dopisništvo. Kako da ne. Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw. insinuacije da netko koristi telegram jer "vjeruje Pavelu" ti nisu potrebne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
McG
|
Tražiš puno dokaza, a onda kao kontru bacaš Pavelove riječi i uvjerenja, samo da bi sad zaključil kak mi vjerovanje u njega nije potrebno. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Uhvatili su krivog brata, Pavel nije napravio Telegram nego njegov brat. Pavel je imao ideju, ali je brat realizirao tu ideju.
![]() |
#704 |
McG
|
Pavel je taj koji se u intervjuima hvali, pa ga hapse, a Nikolai Durov je javnosti dobrim dijelom nepoznat.
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Pavel je PR, zato je i upitno koliko su izvukli iz njega. Po slici se vidi tko radi, a tko partija. ![]()
![]() |
#706 |
McG
|
Da, samo velim da je tip u onih četiri i pol sata s Lexom, napričal sve i svašta. Nije mi jasno zakaj sam to pogledal i preslušal, ali jesam, pa Pavel između ostalog priča da on ne koristi smartphone uređaje, bar ne u toj mjeri kak to rade ostali na planeti, jer su njegova uvjerenja iznad toga, na stranu sad da mu je aplikacija, skoro pa isključivo na mobilnim uređajima. Brat Nikolai je jako povučena i privatna osoba i genije koji ga je naučil sve kaj zna, pa na temu programiranja Pavel hvali samog sebe kako već s 10/11 godina skroz samostalno programira igre, aplikacije, društvene mreže, ono, nema čega nema u tom intervjuu, a Pavel priča i priča i nema mu kraja. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
|
Kao što rekoh rođen u vrijeme kad se ono škakljivo prenosilo šaptanjem na uho bez bilo kakvih tragova, pa mi je ovo danas smiješno. Nikada nisam otvorio facebook profil, ne zato jer se bojim za privatnost nego jer mi je bilo neugodno gledati gdje je netko ručao, ljetovao, kakav je auto kupio i koga je pohebao. Još bi mi bilo neugodnije to objavljivati. Viber i whats up koristio jer je to bio besplatni vidi komunikacije u vrijeme naplate SMSova, pa se ukorijenio do danas. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|