|
![]() |
#3601 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Problem je što taj bar kod na uplatnicama nije međunarodni standard nego je isključivo za HR ![]() Specifikacija standarda (HUB-3): https://avacyn.radiance.hr/stuff/2DBK_EUR_Uputa_1.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#3602 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
jos moras i keks pay da placas po birtijama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3603 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kao što kaže kolega, problem je što je to HR standard. Što se Revoluta tiče, kolega je prvi za kojeg sam čuo da je napravio revolut račun da bi jeftinije plaćao režije ![]() Revolut je banka, ali sa 100 puta više mogućnosti od ovih banaka staroga kova, mislim da je tu plaćanje računa za struju potpuno sekundarna stvar. Ako je to bitno vjerojatno je keks ili aircash puno bolji. Ovo me podsjetilo na jednog kolegu koji je holding račune plaćao u holdingu, t-com račune u t-comu, da bi uštedio pola kune. I izgubio sat vremena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() nije toliko di do tih par e, nego jednostavno princip. fu*k e'm. gade mi se jer nas rade budalama. vjerovanto ce past binance kartica i placanje rezija i ostaloga time, bar kad je bull market. moram samo vidjet jel tam ima kakvih fee-eva jer nemam jos karticu i bil sam ljen zadnjih godina proucit. ![]()
![]() |
#3608 |
Premium
|
he he. good point. ostaje samo ono "ostaloga". they are making it very hard for us ![]() edit: provjerio i zaista binance card uopce vise nije u ponudi. samo u brazilu izgleda lol. BTW jel ima kakva dobra preporucena android ap koja moze poskenirat 2d bar kod, ak se to tak zove pa da mogu radit copy/paste tih par stvari kad radim placanja racuna preko revoluta. to bi skoro pa rjesilo problem. fala
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 11.10.2025. u 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3610 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3613 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Ako vam prođe prvotnih 14 dana, onda u periodu između tih 14 dana i 2 mjeseca odete na viši plan, platite ga naravno, te onda u roku 14 dana odete na standard, dobijete odmah refund i to je to. Financijski vam se vrati na nulu.
![]() |
#3614 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
HPB supersmart ili račun u nekoj banci koja ima "osnovan račun" koji se ne plaća naknada Revolut za internet i općenita plaćanja preko mobitela i interneta, dobro dođe i za ulaganje te za dizanje na tuđim bankomatima do određenog iznosa Keks pay za keksicu i plaćanje par režija bez troškova (s keksicom se džabe diže na Erste bankomatima) Aircash za plaćanje ostalih računa bez naknada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Premium
|
no way hose. jedna stvar. kad radim payment na revolut, ne postoji model i poziv na br.? imam kucicu reference, ako je to u biti poziv na br? sta je sa modelom? edit: po netu pise da se samo ukuca model, razmak, poziv na br, opis. jel prolazi uredno? nesto sam vidio da neki pisu da ja nemam fee sa moje strane kad placam racune, ali onaj sa druge strane primatelj da bi mogao imati, a ako je tak onda to nije za koristit? pogotov za stvari kao sto su uplate u proracun, HZZO,...
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. Jučer u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3616 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ljudi kažu da to prolazi bez beda za većinu transakcija kad u to upišu PNB (npr. "HRXX XXXXX"), ali prolazi jer vjerojatno netko to ručno spoji kad skuže da imaju nepovezanih transakcija. Risky business ako mene pitaš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Premium
|
slazem se da je risky, zato i zelim bit 100% siguran. napravio sam uplatu za parking u Ri i dog se snjima da ce mi odg na email koji sam im poslao da se vidi kako i sta prolazi pa cu znati vise, kada ocito to nitko ne koristi, sto je meni nejasno zasto. al je problem/opasnost sa vecim igracima kao sto je proracun/porezi,... ja sam kucao ovak jer tak pisu po netu: reference: model:HRxx poziv na broj: xxx-xxxx opis: xxxxxxx mozda je ovaj tvoj bolji nacin, neznam. nekima moras napisati i poziv na br i u opis stavit npr. reg oznaku
![]() |
#3618 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Prije su primatelji plaćali fee jer su to oni gledali kao na uplatu iz vana, ali otkad smo prešli na euro, mislim da primatelji, odnosno tvrtke više nemaju takve troškove. Ali kak je neko preporučio, za plaćanje računa bolje koristit aircash. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3620 |
Premium
|
sto vise cackam oko tog revoluta i informacije skupljam to vise izlazi na povrsinu koliko to nitko osim privatnih osoba ne voli. banke i institucije jer ne gule, a knjigovodstva i ostali zato jer moraju uplate obradivati rucno jer im alati ne podrzavaju to. mislim, koliko vec postoji revolut, negdje od 2017 ako se ne varam. ako im 8+ g nije bilo dovoljno da se "naviknu" i rjese... svima i sve osim prema "vlasti" cu uplacivati preko revoluta. ko ih hebe. vec sam sa mnogima dogovorio da kod prve uplate posaljem email da mi povratno jave jel sve ok s njihove strane, zbog tog modela i poziva na br jel... nemam žorža, nemam HPB. imam PBZ 3 racuna, tekuci, prepaid viza za online kupovine i paypal, i žiro koji se morao do unazad par g imati za poslovno. sad gasim žiro jer vise nije potreban, a mozda i prepaid viza-u obzirom da revolut radi odlicno, bar za sad. zadovoljstvo je uskratiti banci pa makar malo ![]() ne zelim jos neki 3rd party. keep it simple. preko revoluta moze sve i nema fee-a, prama tome... a racuni koje placam mjesecno su u 90% isti osim cifra i poziv na br pa ako se ne varam svaki mjesec odaberem odradeno, editiram i udri. ![]() edit: taj hpb super smart, to je ono sto imas jedan racun + net banking kao free? to je klasicni tekuci?
![]() |
#3623 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Ma aircash ti je bolji app za to. Jako brzo ide to skeniranje računa. Šta te košta imat još jedan app na mobu ![]() Ne moraš imati niti neke pare gore, ja sam povučem instant s kreditne na aircash kad hoću nešto platit/kupit. Još jedna super stvar je kaj možeš keš gore trpat, a uplata ide na gro prodajnih mjesta, tipa na svim inama, tiscima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3624 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
+1 za Aircash. Kad treba poplaćati nešto skeniranjem koda, doslovno nekoliko klikova je za prebaciti lovu s bankovnog računa na aircash i onda poskenirati. Saldo mi je gore uvijek 0, koristim ga samo za takve situacije. Ne bi niti za to da mi banka ima pristojne naknade za obradu transakcija, ali preskupi su. Revolut je kao prvo dodatni posao za prepisivati PNB u opis plaćanja i kao drugo, rizik da se nešto negdje ne proknjiži automatikom (jer nije plaćeno točno na PNB) pa da imaš problema kasnije za neplaćeni račun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|