|
![]() |
#83911 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ja sam odlučiJo da ne dam više od 100 eura za zimsku gumu. Točnije 77 eura komad za dimenziju 225/55 R17. Tko preživi do proljeća pričat će. ☝️😂
![]() |
![]() |
#83912 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Uzeo danas univerzalke po prvi puta, CC3. Baš me zanima kakve će biti, ali moraju biti bolje od zimskih Fuldi starih 5 godina ![]() Čini mi se ok cijena, ~113 eura komad u Vulkalu za 225/45/R17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83913 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Mislim da ce na kraju biti hankook jer je i ove godine u top 5 na adacu, iza njega je i premium conti. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83915 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83916 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Nema Kumho, ali ima Hankook i ostali "veliki" igraci
![]() |
![]() |
#83917 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Izbacio je i ADAC ovogodišnji test. Hankook je pri vrhu, jedino po mokrom ima slabije performanse. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...en/225-40-r18/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#83919 |
Moderator
|
Ja ću vidjet do proljeća jesam se shebo ili nisam. Na kineskim ljetnim sam odvozio preko 7k km u svim mogućim uvjetima i full sam zadovoljan. Ako su ljetne dobre moraju biti i zimske. Zadnji testovi Sailunovih zimslih guma bili su 2019 i 2022 i te su bile loše. Nakon toga su poboljšali smjesu. Kineski EVovi dolaze na njihovim gumama. Uzeo sam Sailun Ice Blazer Alpine Evo 1. Cjenovno full prihvatljivo, 80 eura za 225/55 R17. Ako će biti kvalitetne kao i ljetne bit ću prezadovoljan. ![]() ![]()
![]() |
#83921 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Kako je moj mercedes sa najskromnijim motorom 100kw/360nm uzeo sam celovečernje gume, Hankook kinergy 4s2 i u Slo su jeftinije skoro 15% uz besplatnu montazu(a od Slo sam 12min ionako), zasad vise nego zadovoljan kako drzei u odnosu na ljetnje Michelin iz 2020. Ovo mi je mislim 4.ili 5. set nakon vector4season dvije generacije,pa contija i bridegestonea. A vidim da i novi auti su poceli dolaziti sa celogodišnjim bez fopkate posebno, vidio na par sluzbenih kaj smo dobivali a i 2 frenda kaj su kupovali Cupre suv |
![]() |
![]() |
![]() |
#83923 |
Moderator
|
Ja sam još uvijek na ljeto/zima. Nije baš poželjno ić na zimovanje sa miš/maš gumama. A i sad me shebalo. Za deset dana idem kod braće na Jahorinu, a kad tamo prije par dana zakrkalo 15 cm snijega. Ne usudim se s ljetnima gore iako će vjerojatno biti ceste očišćene. Ali ko će ga znat. Nadam se da će kinez položiti ispit. 😂
![]() |
#83927 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Na A6 kad smo kupili,bivši vlasnik nas "počastio" sa novim kineskim gumama, ljetne(hifly,il tak nešto) u dimenziji 255/40-19.. Velim ja to je smeće,kaže tast,qurca ti znaš,nema više loših guma,nebi to nama mogli kinezi uvaliti,ipak smo mi Eu i te sheme.. Da skratim..nismo prošli 10k km,gume su počele puštati,malo malo se javio senzor pritiska u gumama,a nismo znali zbog čega,dok nisam išao staviti zimske(isto kineske od bivšeg vlasnika) Gume su se raspale po gaznom sloju,ispucale su,al su neke držale pritisak dulje,neke kraćr nakon pumpanja. Guma je onda bila cca 450kn u toj dimenziji..reko čang šlang gume na auto neidu više..žena vozi 90% vremena,i stavili smo vredestein quatrack pro +,zasada je sve ok,s tim da nije 2x voženo po snijegu jer ga nije ni bilo kod nas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#83928 | |
Moderator
|
Citiraj:
To je moje mišljenje i naklapanje. Loša iskustva sam imao do sad sa Sava Eskimo, Sava Efecta i Kumho nešto koje su bile plastikaneri. Ove Savine su bile jako loše po mokrom. Makar su znale i po suhom proklizat. I u EU se rade dobre i loše gume. Tak i kinezi rade dobre i loše gume. Skuplje i jeftinije. Samo kaj je skupa kineska u po cijeni kao EU jeftina.
![]() |
![]() |
#83929 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Pogledaj malo testove i zaustavni put premium segmenta i kineza. Premium u dvije godine ne pada toliko da bi imala dulji zaustavni put od novog kineza. Uvjerenje ti nije utemeljeno na ničem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83930 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Kumho Solus cijelogodišnje 3g. več meni odlične uzet u obzir da su po snijegu vozile samo 14,15 dana i sasvim ok.Nikad vise lito zima izmjena sjebat felge ili drzat 4 ekstra čelicne u rezervi koje zauzimaju misto u garaži proša sam to sve odavna za 20 dana sniga ne fala a i sve ovisi o situaciji di se vozi i koliko. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#83931 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
zimske se ne uzimaju toliko zbog par dana snijega bar u većini hrvatske, nego jer temeprature padnu ispod 8 stepeni.. smjesa zimske je prilagođena za to.. i opet sve ovisi kakav auto voziš, i kako voziš.. cijelogodišnje tu mogu dobro poslužiti, bar za priobalni dio osobno ih ne uzimam.. nikad ne znam gdje će me put odvesti tokom zime, i u koje doba dana zimske se ubrzano troše kad je toplo, ljetne se stisnu kad je ispod 8 stepeni i isto izgube svojstva.. ne znam kako cijelogodišnje mogu biti dizajnirane da se ne troše toliko kakva god temepratura bude, i da drže u svim uvjetima.. nešto mora da bude žrtvovano kad je snijega, bar onog jebenog, ionako samo lanci pomažu.. ima li preporuka za lance koji se lako montiraju? bolje njih imat u gepeku nego brinit za gumu, uvijek se može sporije vozit gledao sam lance, ima i onih nekih kao navlaka, ali uvijek ispadne jebena montaža "komplicirana" Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 22:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|