Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2025., 22:22   #61
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
Sad jos vise dilema samo �� htio bih nesto dugorncno da mi traje da jedanput slozim i zaboravim na to haha ... A kaj se tice 2xm2 nije nuzno ako ima sata za 2.5 , pa onda moze neki manji m2 za sistem a na sata pohrana .

meni se full sviđaju ti novi kineski mini pc-jevi sa N100/150 procevima, cijela igračka troši 5-6W, iako ipak vrtim brand mini pc-jeve (hp i dell). lenovo imam samo sff. sve navedeno ima intel T procesore i struje troši koliko troši, nisu baš štedljivi kao N100. s druge strane, u ovo ludo inflatorno vrijeme gdje sve živo poskupljuje na tjednoj bazi, struja je i dalje cca 1kn/1kWh pa na kraju trošak homelaba ispadne zanemariv.
uzmi neki mini pc ako ti baš trebaju male dimenzije, u protivno sff će ti biti komotniji, lakši upgrade kroz godine, ima više mjesta za diskove, veće i tiše ventilatore... ja sam u lenovo sff utrpao 2 x 3.5" diska i butabilni nvme.
u mini pc ćeš bez većih modifikacija i kemija utrpat max 2 m2 diska i 1 x 2.5" diskić. em zbog dostupnih konekcija, em fizički zbog mjesta.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:37   #62
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Imaš na Njuški Lenovo Tiny M910q sa i5-6500T uz garanciju za 90€, uzmeš tu na forumu u calypsa 16GB RAMa za 20€ (ide DDR4 SODIMM), ubaciš unutra diskove po želji (ide jedan m.2 PCIe/SATA i jedan 2.5" SATA) i to je pristojan homelab komp. Ja na takvima vrtim Proxmox sa kontejnerima, a može vrtiti i par VMova bez problema. Alternativa je vanilla Linux bez GUIja sa instaliranim Dockerom pa vrtiš Immich i HomeAssistant kroz njega.
Immich je dosta proždrljiv nakon uploada slika dok radi machine learning, ali kad ga odradi onda mu i ne treba puno snage.
Citiraj:
I koliko to vuce iz uticnice u mirovanju otprilike ?
Za immich se može slozit za machine learning na drugom stroju pa za prvi veliki upload bi se i tako moglo odradit
koristim nextcloud i plugin memories za slike, čini mi se da radi ok
immich je za sada samo testno instaliran, nisam oduševljen što kod uploada razbaca i preimenuje slike
ima li smisla zanemarit to i svejedno se prebaciti na immich? u smislu brzine, organizacije, korisničkog iskustva korištenja...
stroj je hp mini g2 (dual core amd a6-8570e + 12GB ram)
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:39   #63
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
nez gdje da podijelim ovo cudo. idealno sto mi treba.

https://github.com/9001/copyparty

Citiraj:
Portable file server with accelerated resumable uploads, dedup, WebDAV, FTP, TFTP, zeroconf, media indexer, thumbnails++ all in one file, no deps
demo site
https://a.ocv.me/pub/demo/

Radi na svemu

strikoo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:54   #64
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor strikoo Pregled postova
nez gdje da podijelim ovo cudo. idealno sto mi treba.

https://github.com/9001/copyparty
Testirat ću
Staro Danas, 09:11   #65
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Odmah da pitam koji bi bio najbolji nacin za hostanje , proxmox nisam bas previse upoznat s njim ali ima dostat tutorijala za sve ... Ili dignuti ubuntu il debian server i preko dockera

Proxmox daje najviše fleksibilnosti i super ga je poznavati, ali ako tu ide samo Immich i HomeAssistant ja bih napravio instalaciju Debiana bez GUIja, instalirao Docker u njega, Portainer i ta dva kontejnera i to je to. Uključiš mu automatic security updates i zaboraviš na njega. Backup složiš kao cron job za rsync. Umjesto Debiana može i neki drugi flavor, ali poželjno bez GUIja da nemaš nepotrebni overhead, sve se ionako upravlja preko web sučelja ili shella.

Za potrošnju pogledam pa javim.

Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
koristim nextcloud i plugin memories za slike, čini mi se da radi ok
immich je za sada samo testno instaliran, nisam oduševljen što kod uploada razbaca i preimenuje slike
ima li smisla zanemarit to i svejedno se prebaciti na immich? u smislu brzine, organizacije, korisničkog iskustva korištenja...
stroj je hp mini g2 (dual core amd a6-8570e + 12GB ram)

To je već pitanje kako kome odgovara, meni Immich radi dobro. Upload obično odradim preko immich-go programa, stavim mu u parametar da mi radi albume kao foldere i to je to.

Code:
.\immich-go -server=http://192.168.x.y:2283 -key=api-key upload -create-album-folder  .\images\

API key generiraš u Immich sučelju, a IP staviš koji jest. Taj immich-go radi na Windowsima i Linuxu. U ovom slučaju će uzeti folder images i uploadati ga u Immich kreirajući album za svaki podfolder iz toga images foldera.
Night je online   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno