|
![]() |
#1022 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Pepp u teoriji na dulje staze pobjeđuje 3. Stup. Po mojoj računici negdje između devete i desete godine i to ako se ti poticaji ne ukinu, što nije nemoguće. Nadalje na dulje staze ti poticaji su sve beznačajniji, u nekoj računici, nakon 20 godina u fondu, tih sto eura ti je 0.4% investicije. Biraj ono u kaj možeš iz brutta uplaćivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Prati li netko kako sve skace gore radi Powell-ovog govora? Predpostavljam da je to sasvim normalno i uobicajeno, ali meni kao newbie-ju u ovom ekonomskom svijetu je ovo fascinantno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Najbolje ti je to ne pratiti. Kak sad skoči sve 10% tak može i pasti 20% Sam buš se živcirao ![]() Početkom godine sam gledao da kupim NVDA za 95$ i čekao sam da padne ispod 90 i nisam dočekao 🤪 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Otvorio na Finaxu stednju za dijete i uplatio prvu lovu u petak. Moja banka to proknjizila u ponedjeljak ujutro. Jos nije vidljivo na Finax racunu... Jel to inace sporije ide ili? Vidjet cu sto ce se sutra dogoditi, navodno utorkom uplacuju u fondove ako je vjerovati FAQ-u. Edit: urorak ujutro stigla obavjest da su primili lovu, ali se prikazala na racunu tek kasnije tokom dana. Malo cudan proces, spor, ali ajde neka ga. Sad jos podesiti trajni nalog i obrisati app ![]()
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.08.2025. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#1030 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Zasad pobjeđujem kratkoročno u zadnjih 5 mjeseci kladeći se na AI...no opet imam portfolio od 15-20 dionica što je dosta disperzirano...pravo podjeđivanje je portfolio od 4-5 dionica...kao Buffett.... No Buffet trenutno gubi jer ima prevelike oportunitetne troškove...no njemu je cilj imati plus rađe manji od tržišta nego ući u minimalan minus... Zasad ne ulažem u ETF jer mislim da podjedinačno mogu bolje, što zasad i drži vodu no prekratko je razdoblje za usporedbu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Koristi li netko Wall Street Zen? Mislio sam probati testno 2 tjedna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | ||
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1034 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Gotovo sigurno neću na dugi rok bit bolji, možda kratkoročno, eventualno srednjeročno ako AI dionice nastave rast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel koristi netko nekakav alat za praćenje uloženog i dobivenog, te flow koliko je prodano nečega i kupljenog nečeg trećeg? Ili bi obična excel tablica bila dovoljna za to? ![]() Konkretno mislim na T212 transakcije - volio bih malo detaljnije analizirati koliko sam uplatio u nekom vremenskom periodu, koliko to vrijedi na današnji dan, ali i pratiti kad recimo prodam neku dionicu i kupim drugu itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja kupujem preko interctive brokersa i ima sve analize prinosa u određenim razdobljima. No dostupnost tih analiza ovisi o aplikaciji koja se koristi, imaju 2 mobilne i 2 desktop aplikacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Da da, to je genijalno. Na takvim stvarima se lijepo vidi kakav je to sve skupa fiat ponzi. Više tržište nema (pitanje je kad je zadnji put imalo) nikakvih dodirnih točaka sa ekonomskim fundamentima, sve je hype i štamparija. Ako Powell najavi smanjenje kamata kreće štamparija i sve ide gore, u protivnom ide dolje. Genijalno zapravo. Naravno, zbog takvog bolesnog sustava je daleko najgore samo držati gotovinu, to ti ukradu vrlo brzo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Torrent freek
|
Tako je oduvijek, ne znam čemu čuđenje. Može biti čudno samo nekome ko je nov u tom svijetu, ali kad pogledaš malo unatrag... Market međuostalim definiraju vijesti, pozitivne, negativne, bilo kakve. Ne znam što je čudno konkretno u tome da rast/pad marketa definira FED? To je valjda najnormalnija stvar, jer ta odluka i cijela QE priča koja stoji iza te odluke, odnosno koju market očekuje je valjda temelj za nekakav događaj na marketu. Ako market na to neće reagirat, na što bi po vašem mišljenju trebao? ![]() Čudno je jedino ne bit unutra, dok gledaš kako sve raste kontinuirano ![]()
![]() |
#1041 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nije tako baš "oduvijek", ali očito dovoljno dugo da se misli da je oduvijek ![]() Pa ništa nije čudno u tome da market pokreće štamparija love, to je sad posve normalno ![]() Citiraj:
Naravno, kao i svaka ponzi shema, dok bal traje treba bit unutra. Samo tko će izać na vrijeme, to je pitanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
genijalan film btw |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
koristim ovo za pracenje ulaganja i financija https://www.portfolio-performance.info/en/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|