|
![]() |
#991 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Vidimo se za 10-15 godina, trebati ce mi nekih stanova i poslovnih prostora po ZG ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Uvijek je dobro kupiti neki stan, garsonjeru, studio apartma. Dobra lokacija je uvijek Istra gdje je turizam cijelu godinu. Sklopit ugovor s agencijom koja će rentat i tu svaki mjesec kapa lova. Više nego da se renta dvosobni stan u ZGu.
![]() |
#993 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
dionice i fondovi
Citiraj:
Ima nas koji smo htjeli kupiti Guglo tamo 2001. pa je to bila nemoguća misija. Danas s burekom u ruci izvadim mobitel iz džepa i kupim dok žvačem/podrigujem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Na Revolutu imaš jednu transakciju free mjesečno. A možeš i napraviti investment plan gdje ti svaki mjesec određeni dan skida cifru koju odlučiš. Ja sam stavio 50E mjesečno u S&P i 50E mjesečno u VWCE i prst u uho. Kod investment plana se ne plaćaju naknade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
|
Da, vidio sam da je velika vecina dionica u ta dva fonda ista, ali je razmisljam da im je druga strategija ulaganja u te dionice i da ce jedni bolje predvidjeti stanje na trzistu od drugih. Kako god, raspodijelio sam nekih 70% u ta dva fonda pa cemo vidjeti sto i kako dalje. Inace, tek sam krenuo sa tim svime, pa sam tek sinoc skuzio da sam ja samo ulozio u kripto, a da taj kripto u stvari nije moj, tj. da ga ne mogu povuci i placati njime npr., sto mi je sad i logicno kad bolje razmislim. Nema veze, mislim da cu od naredne ture ulaganja kupiti nesto pravog bitcoina pa neka i to stoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Mislim da se razumijemo, nisi napravio ništa krivo, ali ta raspodjela, odnosno neka verzija diversifikacije nema smisla jer na kraju ulažeš u skoro pa isto pa nisi diversificirao ništa, a bezveze plaćaš 2xTER... TER naknada ne izgleda pretjerano velika dok istu ne pomnožiš sa 15 ili 30 godina, a onda skužiš koliko je tu novca otišlo ![]() Al ako ti što znači, ja kad sam počinjao sam kupio skoro 10 komada, tako ako si ti ko početnik startao sa 2, to je top ![]() A što se kripta tiče, kako misliš nije tvoj? Mislim nije tvoj ako ga kupiš preko nekih sumnjivih posrednika i platformi, ako ga kupiš kako ga treba kupit onda je isključivo tvoj i možeš s njim što hoćeš, 24/7/365, tako da možeš s njim i plaćat, samo zašto bi to radio? BTC je prevolatilan da bi ga koristio kao platežno sredstvo, on je nekakav store of value i kao takav ima smisla u svakom portfoliju u nekom manjem postotku...
![]() |
![]() |
#999 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Ja pomalo stavljam u kripto, ništa puno ali neka imam nešto i tam. Svakako kad se skupi meni ozbiljnija svota ću investirati u cold wallet i to povući k sebi. Mislim da na revolutu nisi vlasnik kripta, a ima i onaj ishares etp fond koji prati kripto ali isto nisi vlasnik. Svakako, pasivno ulaganje nije neka nauka, najvažniji je prvi korak a to je da kreneš. A s vremenom budeš se educirao i stekao hrabrosti za nešto više ovisno o tvojim osobnim preferencama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
tiki
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Vwce pokriva sve bitno u cijelom svijetu, prijašnji pokazatelj je da ima nešto niže prinose ali je manje volatilan no to ne znači ništa za buduće rezultate. Tvoja osobna odluka je gdje se ti osjećaš sigurnijim i u kojem pravcu vidiš ulaganje. Ja sam kao što sam i rekao gore vuaa/btc 90/10 i 67€ iz brutta u 3. Stup. Zadnje izmijenjeno od: LeskiRM. 13.08.2025. u 15:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
|
@Mr.Ex.President Nisam kupovao Bitcoin ni ETH preko Binance npr. nego preko Trade Republic. Jesi siguran da je to bas crypto kojega mogu povuci u cold wallet? Sinoc sam malo istrazivao i izgleda da ne ide bas tako nego sam kao investirao u neki fond koji ulaze u crypto. Nisam bas najbolje skuzio koja je fora, ali neka sad stoji tako. Mozda glupa crypto investicija, ali kako sam u Njemackoj, nekako mi je manji rizik bio uloziti kod njemacke banke koja podlijeze njemackim zakonima za pocetak. @LeskiRM Trade Republic |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
tiki
|
Citiraj:
3. stup stavljam, kripto sam ulagao dok je bio jeftiniji i nešto sam izmajnao i to se sad drži, a i stavljam u HPB dionički fond koji mi se zasad pokazao veoma dobrim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |