|
![]() |
#82712 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Baš to. I sad dolazimo do razlika u cijeni servisa. Ovlašteni servis mora zaradit za mehu, direktora, čistačicu, tajnicu, knjigovotkinju, povratit investiciju gradnje servisa, zemljišta, opremanja servisa (alat, dizalice, dijagnostike...). Meho u fušu zarađuje samo za sebe i za uloženi alat u radioni. Netko možda ima otvoren neki obrt, a netko radi na crno. I sad dijelovi. U ovlaštenom kao dobiješ origininalne dijelove, a valjda ovaj u garaži ti ugrađuje neoriginalne dijelove. Primjerice filter ulja servis će ugraditi original na kojemu piše brend auta i broj i vjerojatno je lošiji od MANovog koji kupiš u dućanu i ugradi ga meho u garaži.
![]() |
#82713 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovlašteni mora uz to zaraditi za veću jahtu, treću vikendicu i vikend s ljubavnicom na drugom kontinentu za gazdu… boli ga kifla za reputaciju iako pokazuje suprotno. “Fušer” hrani doma svoju familiju i plaća kredite. Pokušava zaobići sve više zaključanih dijagnostika na sve novijim autima s enkriptiranim sabirnicama koji zahtjevaju specifične tvorničke dijagnostičke alate. Stavit će mi originalni dio ako misli da nema bolje alternative. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82715 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Zamjenio ženi far na Kiji, 2012. godište auto, zamjenio samo jedan. Sad je taj jedan kristalno čist, drugi onako, kak izgleda 13 godina stari far, žuto/blijedo itd. Ima tehnički za mjesec i pol. Hoće srat/rušit ju? Probat ću ispolirat ovaj koliko ide, ali ne vjerujem da će biti ni slični iskreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82716 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da bi bilo dobro imati popis takvih mehaničara jer moja iskustva sa fuš majstorima su bila sve samo ne dobra. Najsretniji sam bil sa mehom iz familije i sa Cvetkom u Zaprešiću od ovih većih/poznatijih
![]() |
#82717 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Danas cu ga polirati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82718 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ali i kvartovski mehaničar ne želi imati posla sa svakakvim ljudima. Kod mojih se čeka više od mjesec dana za servis koliko posla imaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82720 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Poslušaj moj savjet. S obzirom da se radi o starom vozilu. Kupi ovo: https://www.bauhaus.hr/sredstva-za-p...ina/p/20919900 Utrljaj kružnim pokretima minutu po faru i obriši s čistom stranom ručnika. Far će biti kristalan. Nema potrebe za nikakvim brusnim papirima i ostalim stvarima. Radnju ponavljati 2-3 puta godišnje nakon pranja vozila, ako se misli imati stalno jako čist far. S ovime ne dobiješ zaštitu nakon posla, pa je trajnost do pola godine. Lagano uvijek požuti, ali za par minuta su oba farova opet čista. S nekim skupljim setovima dobiješ i zaštitnu pastu, pa nakon toga dulje traje. Jednom sam vozio na poliranje strojno plus keramičku zaštitu i svejedno su farovi požutili nakon godinu dana. Od tada samo pasta ova. Ovaj Sonax za pleksiglas ti je najjeftinija varijanta, koju sam koristio od 2012. cca. Pogotovo za tehnički pregled. I uvijek je palila ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82723 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Prosao tehnicki @amdjeac..jedi govna. To kaj je na kliju bilo siebano nije poliranje fara ili zmajena fara kaj sam isto napravio ali odozada desno. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 04.08.2025. u 15:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82724 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Idem odmah to kupiti u srijedu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82725 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Ne znam u kakvom ti je stanju taj far, ali sa Sonax setom dobiješ dodatno brusni papir i zaštitu. Može riješiti i jako stare zamućene farove. https://www.bauhaus.hr/ciscenje-i-od...ova/p/24497781 Ima ti jednako efikasan set od Quixxa. Često sam ga vidio u Spara. https://www.quixx.com/en/products/he...storation-kit# |
![]() |
![]() |
![]() |
#82728 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Sta je ovo u Sibeniku bilo danas? Bio na putu iz Pakostana za Zadar i slusali neki Sibenski radio i cijelo jutro pricaju prometna 4 vozila sudarena na Tri-trake, vamo tamo... Sad citam da je neko poginuo i gledam slike, neki BMW se zabusio posteno u kamion... https://net.hr/danas/crna-kronika/st...8-9600040c8f8e
![]() |
#82729 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#82730 |
Premium
|
![]() |
#82732 |
Premium
|
A onako, kakva-takva zastita od prevaranata, no ima ekipe koji su jako protiv toga, pogotovo otkad Njuskalo ne dozvoljava objavljivanje brojeva telefona i slicnog, nego forsiraju da sve ide preko njihove usluge... U principu - Njuskalo PayProtect nudi osiguranje te organizira preuzimanje i dostavu koristeci Boxnow ili GLS... Korisnik to placa povrh cijene po kojoj ti prodajes... Onda kupac ima 48h za provjeru stvari koju je kupio ispravno i slicno... Mozda najbitniji dio price je da novci koje je kupac uplatio stoje na Njuskalo racunu do dolaska potvrde o ispravnosti ili isteka perioda od 48h... Ukoliko kupac javi da postoji problem sa uredjajem koji je kupio, Njuskalo podrska ulazi te pokusava pomoci u rjesavanju problema, mislim da cak i blokiraju isplatu novaca prodavacu dok se problem ne rijesi... Postoji i sustav ocjenjivanja kupaca i prodavaca, tako da... Sto se mene tice, meni je to spas... A sto se volana tice, stvarno mi je zao da su te tako zahebali... ![]()
![]() |
#82733 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Narucujem dijelove s Kleinanzeigena što kod kuma u Njem, što direkt za HR, već godinama bez problema. Zvat ću u srijedu da cujem argument, koliko vidim prodavac je iskusan autootpad iz OS
![]() |
#82734 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Posralo me, al doslovno. Jedan dan je stajala kakica na haubi i sad imam matirane fleke na laku... Nije mi prvi put da je kakica prenocila, niti je bila najveca na svijetu, ali ovo je bio bas neki hardkor acid poop jer do sad nisam imao ostecenja. Se da to izvuci poliranjem, sigurno ste imali tih slucajeva pa ne kemijam previse s pokusajima i pogreskama...
![]() |
![]() |
#82737 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Koji auto? Ja svoga ne operem po par mjeseci, jedva ostruzem kakice kad perem, pa ne ostane nista. Ali da, mozda je vrabac naletio negdje na radioaktivne sjemenke uranija pa mu nisu dobro sjele ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82738 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Stajalo mi mjesecima, nije se dalo nikako skinut. Na kraju mi to bratic skinuo za 3 min sa onom glinom i nekim sredstvom, bez ikakvog poliranja tako da nemas straha. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82739 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82740 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da sam pet puta oprao auto, al kakice inace gledam skinuti cim prije. Najcesce prodje 2-5 dana, istina, al jbga kome se da skidati kakica ![]() Pustit cu mjesec-dva tako pa ako me bas bude smetalo uzmem taj detailing set (nadam se da nema rok trajanja jednom kad ga otvorim). Clear coat je tanak, kao i kod vecine novih auta, mjeri se valjda u pikometrima ![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|