|
![]() |
#5401 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5404 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ima li negdje za kupiti ona unutarnja cijev za klimu, koja se natakne na kadicu pa se na nju stavi kauflex? Na jednoj starijoj Vivax klimi je to nažalost visilo van i od sunca se raspalo tako da sad nemam na što nataknuti kauflex vani |
![]() |
![]() |
![]() |
#5406 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Moj dual split Toshiba inverter iz 2008 je opet malo poludio, ovaj put se ventilator na unutrasnjoj jedinici u denvnom boravku ne vrti se konstatnpom brzinom nego kao da pulsira i stvara propuh neujednačenom brzinom. AI kaze da je vjerojatno do senzora temperature koji daje divlje parametre i onda klima stalno diza-spusta brzinu vrtnje ventilatora, sto je logično. Problem je sto je isto ponasanje kad recimo stavim na 25C i fan na auto i kad stavim na 25C i fan na brzinu 2. AI kaze da unutaoc tome sto je fan postavljen na fiksu brzinu, klima mjeri temperaturu i prilagođava brzinu vrtnje parametrima temperature, to mi je malo nategnuto. Trebam raskopati unutrasnju jedinicu i izmjeriti senzor tj njegov otpor, nasao sam sam senzor i malo ga počistio sa kistom, ali problem "propuha" i dalje pristuan. Druga opcija je da nesto nije u redu sa ventilatorom, odnosno da sklop zaduzen za regulaciju brzine ventilatora sam od sebe divlja, treba provjeriti napon na samom motoru ventilatora, odnosno jel konstantan ili "skače". Znači moram raskopati kompletnu unutrasnju i sve izvaditi van i testirati, a ne da mi se to raditi sad kad je vruce, plus ako se nesto sjebe, ostajem bez klime u dnevnom boravku, tako da ce ova avantura pričekati kraj ljeta ![]() Jel netko imao sličnu situaciju i ako je, kako je rijesena? Unaprijed hvala i LP |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|