|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Prijavu treba izvršiti samo na HZMO (od njih dalje ide sve automatski) 1 do 7 dana prije početka radnog odnosa i to je to. Ako imaš FINA poslovni certifikat registriraš se tu https://lana.mirovinsko.hr/ i sve odradiš sam, ako nemaš onda ti knjigovođa odradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Čim zaposliš nekoga u obrtu obavezan si se pridržavati zaštite na radu, provjeri što to točno znači za tvoj obrt: Citiraj:
https://www.okkzz.hr/okkzz.hr/index....atar&Itemid=82 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hvala svima, knjigovođa će mi onda sve riješiti jer ga svakako plaćam. Radit će od kuće prevođenje aplikacija, pretipkavanje kodova i te gluposti, mislim da za to ne treba zaštita na radu. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
o mora mora. nije zastita na radu samo kad hodas po opasnim stvarima ili rukujes njima. ispravno sjedenje, udaljenost monitora od glave, visina monitora, polozaj sjedenja i slicno takoder spada pod zastitu na radu. sigurno se netko bolje razumije ali provjeri si i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Nama je rekao da mozemo potrgati prst dok tipkamo 😁 Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Nedavno sam radio taj postupak u obrtu prvenstveno zbog otvaranja trgovine. I za studenta uzeti kao ispomoć miraš položiti zaštitu na radu kao voditelj i pisati izjavu o radu pod nadzorom do maks 60 dana. Nakon toga i student mora polagati zaštitu. Uglavnom čim se zapošljava netko full time ili kao student odmah pokreće sva pitanja oko zaštite na radu, od požara... nevezano o kojoj djelatnosti se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Jedva cekam kad krenu curiti podaci o marzama i kad se krene unistavati konkurencija. Porezna uprava imat će uvid u gospodarske tokove u stvarnom vremenu – znat će tko od koga kupuje robu ili usluge, po kojoj cijeni ih nabavlja i dalje prodaje. https://www.tportal.hr/biznis/clanak...atora-20250901
![]() |
#401 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Mislio sam da pretjeruješ, jer kako je meni bilo objašnjeno porezna bi imala uvid samo u ime i prezime kupca i naručitelja, iznos, pdv i status odbijeno/prihvaćeno. Al sam onda vidio ovo : Svaka stavka na računu morat će imati pripadajuću šifru iz Klasifikacije proizvoda po djelatnostima (KPD). Bez ispravne šifre eRačun neće proći fiskalizaciju. Šifre se mogu pretraživati putem aplikacije KLASUS Državnog zavoda za statistiku. Preporučuje se da poduzetnici na vrijeme popišu sve proizvode i usluge i pridruže im odgovarajuće kodove. Poreznicima će KPD omogućiti praćenje robnih tokova i otkrivanje nelogičnosti ili fiktivnih računa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, ovo je prilično užasno. Općenito nastojim imati što manje posla sa ovom nazovi državom, ali ovo je do te mjere orvelijanski da je potpuno nemoguće ignorirati. Ako se ti nećeš baviti time, to će se baviti tobom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|