|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zanimljivi linkovi sa Interneta
Nemam pojma kam bi ovo strpao ,ako ima već tema molim admina da prebaci. Naletio na intersantnu i poučnu Web stranicu gdje je ukratko sa interaktivnim elementima pokazano kad je nastao npr. prvi smiley, kako je izgledala ARPANET mreža davne 1977 i slične geek stvarčice...pa ako koga zanima - klik na link ispod: Internet Artefakti (Muzej starina)
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
zanimljiva stranica. zapeo sam jedno 5 minuta na helicopter game iz 2002 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Zanimljivi linkovi sa Interneta
prof. Pale je praktički doveo internet u Lijepu našu. Upoznao sam ga sredinom 90-tih kada sam bio u srednjoj školi. Prvi dojam je bio da je intelektom i vizijom daleko ispred svih. Meni osobno su on i Branimir Makanec neopjevani heroji računalstva i Interneta na ovim prostorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Evo nekaj "novog": Citiraj:
> Howtogeek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaju nove levele konačno? Prošao sam to sve prije 5-6 godina.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Da li je greška u meni ili su oni nešto zajebali za levelu 8? Kaže da data.txt mora imati samo jednu liniju koja se ne ponavlja, ali ih ima na stotine. Je da je malo protiv pravila, ali lozinka za 8 je dfwvzFQi4mU0wfNbFOe9RoWskMLg7eEc, ako će netko probati. https://overthewire.org/wargames/bandit/bandit9.html EDIT: naravno, čim nešto napišem odmah skužim. Nisam znao da input za uniq treba biti sortiran.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
2. sort data.txt | uniq -u 3. ssh bandit9@bandit.labs.overthewire.org -p 2220 Probao, radi. Ne bi trebalo biti greški, barem ne kada sam ja to prolazi davno, tako da, ako ne radi, do tebe je. Čisto za ubuduće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|