|
![]() |
#4952 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebalo bi pisati u instalacijskom manualu koji dodje s klimom, nemaju sve klime istu vrijednost jer nekima se cijela maska dize gore pa treba ostaviti vise od 10cm mjesta.
![]() |
![]() |
#4953 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4954 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Od stropa pa do gornjeg ruba prozora imam visine 49cm, klima je visoka 30cm, ak odbijem 15tak cm, ostane mi još 3-4cm do ruba prozora, pa sam mislio možda smanjit tu razliku između klime i stropa na kojih 12cm. Kolko sam vidio, na klimi koju imamo u sobi, do stropa je ostavljeno 14cm lufta, doduše to je i slabija klima 2.5kw. Ova perfera je ipak malo veća tj robusnija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4955 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Više nikada ne bi kupio klimu prema Klimakoncepta, stvarno očajna usluga oko ugradnje i podrške Klimakoncepta (samo su mi dali broj telefona instalatera da ja sve dogovorim), kao da njima nisam platio sve. Dosta toga je sfušario kod instalacije, koliko puta je trebao doći pa nije. Uključio ja odvlaživanje na Daikinu i ono vani ne kaplje, popeo se na stepenice i uočio da je majstor Klimakoncepta uzdignuo kabel kondenzata pa nije ni imao slobodan pad. ![]() Više od sat vremena sami to pokušavali riješiti, da ima pad, ovako sam na kraju ostavio ![]() Nije kako treba učvrstio unutarnje kanalice napajanja (nije ni postavio nove već je ostavio od prošle klime ali ih je usput izvukao kod mijenjanja kabela). Nakon ovoga nikome ne bi preporučio Klimakoncept, platiš skupo klimu Daikin od 1000€, još 320€ ugradnju a ovo dobiješ. Ukupno sam oko 1400€ platio svezajedno Klimikonceptu. ![]()
![]() |
#4956 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ako si bio doma nije mi jasno da si dopustio to... Mislim, tvoja lova, radi s njom kaj želiš, ali da sam ja to platio ne bi sigurno gledao takav fušeraj nego bih odmah ukazao na greške i rekao da ispravi to, počevši od ove kanalice s unutarnje strane. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4957 |
49%winner
|
Ja sam eto bio doma kad su mi ugradjivali tri klime (ne klimakoncept), ali nisam citao instalacijski manual prije majstora. Tada nis nisam znao o klimama i sta ja imam majstoru pametno reci osim smetati mu ![]()
![]() |
![]() |
#4959 |
Premium
|
Fušeraja ima u skoro svakoj branši, danas se to sve ofrlje montira, pobere se lova i poslije slijedi (ako dođe do toga) natezanje, nije to nuklearna fizika, al eto, očito je danas svak majstor, a kolko zna tko, o tome bi se dalo pričati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4960 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zaboravio sam šerati mog monstruma ![]() Stavit ću nekakvi panel s vanjske strane konstrukcije da štiti leđa i malo uredit crijeva između konstrukcije i kuće da ne budu skroz borgovska Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4962 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Pa cak nije ni losa ideja ovako od zida nema tresnje i buke ,tribali bi onda ovaj drzac vanjske jedinice staje vec to jest cila konstrukcija biti puno manja elegantnija napravljena pola metra od zida pararelno sa istim Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4964 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Montaze ti sad rade priuceni ljudi koje boli briga jer su cijene montaza niske. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4965 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
5 unutarnjih jedinica na ovu vanjsku, obukao sam instalacije u crijeva radi zaštite od sunca (zapadna strana, ljeti peče nemilice) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4967 |
Premium
|
Koji je to uređaj? Za četiri unutarnje ili više? Koristiš ju samo za hlađenje ili i za grijanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4968 |
Premium
|
Dobra klima
Mitsubishi MXZ-5F102VF sa 5 unutarnjih. Nismo još uselili, a već ima problem. Povremeno nešto klapa, prestala kad je došao serviser, a i pokazuje neki error iako se čini da normalno radi. Čekam nekog specijalca da dođe pogledat, nisam guglao probleme Evo projekt. Plan je bio 3 unutarnje ali je ispalo ovako ![]() ![]() ![]() ![]() Ne znam koliko ćemo ih koristiti za grijanje, ne volim grijanje klimom. Prizemlje i kupaonice imaju podno grijanje, a planiram rasporediti po zidovima i mramorne ploče koje smo imali prije renovacije i bile su nam odlične (opametit ću ih sa Shellyjem, ima negdje na temi i post kako sam napravio jednu). Podno isto planiram pogoniti sa Shellyjem. Zasad pamet nije u budžetu. Klime smo nabavili dobrom kompenzacijom, inače ne vjerujem da bi ih kupili u toj fazi renovacije (prije godinu ipo ![]() ![]() ![]() Video klapanja https://youtube.com/shorts/O5ds0ZJT5...AB48xEFXIFv5WW Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.10.2024. u 22:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4970 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@murina, imaš skoro isti setup kao ja. Toliko sam pisao o tom smeću i ti ga uzmeš, baš si mazohist. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4971 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
To je za za poluditi Platio si klimu vjerojatno 10tak k €, nisi još ni ušao unutra, i već problemi. Tko ti je radio instalaciju? Moze i na pm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4972 |
49%winner
|
Za ovo klapanje, probaj samo rukom taknuti limove. Moguce da u odredjenim situacijama rezoniraju, ovisno kako kompresor modulira u tom trenu. Moje klime imaju taj zvuk kao da ventilator zapinje od nesto, a zapravo limovi vibriraju jer su tanki. Dosta da taknem prstom i prestane.
![]() |
![]() |
#4973 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Sviđa mi se ideja općenito, još pod krov staviti da ne pada kiša po vanjskoj i super. Ali, ja bih nekako drugačije proveo ove cijevi otraga. Tu si blokirao skoro 1/3 ispuha vanjske jedinice. Ne vidi se baš najbolje koliko su blizu rešetki kondenzatora, ali to bi bilo dobro provesti drugačije. Koliko će to utjecati na rad, pitanje je za stručnjake ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4974 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Grijanje i hlađenje Za 11. i 12. Mjesec očekujem dodatnih 500-700kw ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4975 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Kod koga si uzeo klime da su bile tolko povoljnije nega tada u klimakonceptu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4976 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Sjecam se, vec je bila kupljena. To opisano su mi najgori simptomi lose klime. Citiraj:
Citiraj:
Ide krov (probat ću napravit zeleni kad bude para) i perforirani panel na leđa konstrukcije da pokrije klimu. Ne znam na pamet koliko ima prostora ali gledali smo da bude komodno pa je valjda ok. Citiraj:
Nisu vanjski limovi koliko sam uspio skužiti pipkanjem. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4977 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Onoga ko tako priblizi cijevi kondenzatoru vanjske jedinice treba hitno udaljiti od posla ili poslati na doskolovanje. Cini se da su srednjoskolci na praksi montirali tu klimu Brass to nije radio nego su vjerojatno poslali vanjske suradnike Da je radila ekipa iz Brassa onda bi to bilo u redu,al oni se ne zajebaju sa malim sistemima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4978 |
Premium
|
Dobra klima
U pravu si, montažu vanjske jedinice su odradili njihovi kooperanti. Vjerojatno sam i ja kriv jer sam je u odnosu na projektirano zarotirao za 90°. Hvala na primjedbi, upozorit ću ih na to ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4979 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Bas sam se bio pitao koja je logika da na kraju stoji tak pod 90, zasto ne puse prema van ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4980 |
Premium
|
Tako okrenuta mi gadno izgleda ![]() Mala je kuća, sa tom mrcinom u prvom planu izgleda kao da je za hobite.. Sa funkcionalne strane, što se tiče prostora, isto je puno zahvalnije da je bočno. Pergolu sam zamislio da ispod nje mogu parkirati auto sa biciklama na krovu, pa mi ovolika klima ruši taj koncept. Razmislit ću još šta ću, zasad sam sretan što više nije u kutiji u radnoj sobi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|