|
![]() |
#1 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Koje napajanje?
Hello! Treba mi savjet... Moja konfiguracija je sljedeća: AMD Barton 2500+ MBO Epox EP-8RDA3I 1GB PQI DDR 3200 @333 MHz Saphire Radeon 9800pro CD prža (uskoro DVD prža) WD 40 GB (uskoro vjerojatno neki 80GB) WLAN preko USB-a Trenutno imam napajanje smartbox 400 W, ali imam problema sa laganim titranjem slike i rušenjem sustava pa bih brvo htio napajanje eliminirati kao uzročnika ovih "nepodopština"... Imao sam u vidu kupiti Antec Overture II EC, kućište sa 450 W napajanjem. Zanima me hoće li mi to napajanje biti dostatno za lagodno "prehranjivanje" ove konfiguracije? Ako ne, htio bih neke preporuke napajanja oko 500W(pouzdano i tiho...i jeftino, ako može ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
mislim da nema potrebe za tako jakim napajnjem... kupish si neko 400w napajanje (mal kwalitetnije) i saswim dowoljno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
takodjer djelim isto misljenje ko GTI, sta ce ti pobogu 500W za takvu konfu? Imas jeftinih fortrona i chieftec-a od 400-410W... Zapravo, pogledaj sig od GTI-a, sta sve covjek ima, i koje napajanje ima, pa mu sve fura dobro (pretpostavljam ![]() Ja bi ti preporucio ovak: do 200kn - Channel well (nisam siguran dal ima onaj dodatni 4-pinski 12V konektor, moram kod brata pogledat) do 350kn - Fortron 400W ili Chieftec 410W preko 350kn - nesto tipa Tagan, Seasonic, Enermax (vec se on dugo nije spominjao) hyper, Enlight, Antec Al ako si bas zapeo za to kuciste, sa tim napajanjem (ako je i Antecovo napajanje) onda ce ti i to od 450W biti dovoljno (i previse)
![]() |
#4 |
She`s back...
|
Pa zar je taj smartbox baš takav shit? Mislim ako su 410W Chieftech ili 400W fortron bolji od njega... Možda bih tako nešto uzeo za prvu ruku, pa onda kad mi netko ostavi nasljedstvo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam Chieftec 400W, tjera konfu is sigha bez beda jos je dodan jedan hdd, tak da ti ga mogu preporucit... Prije sam je tjerao sa Codegenom 300W (starija serija) pa je jedva sustav dizao... ![]() Citiraj:
Poslusaj savjet od Vucka... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
čuftek 350w u linksu za 250kn...uzmi to ja sam prezadovoljan...imam nekoliko ventova dodatnih unutra...dodues sada samo jedan disk..imao sam dva..imat cu 9800pro...ma uglavnom..hebeno napajanje..a tiho..preporucam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
She`s back...
|
Gledao sam te ćufte malo...ima neki od 400W u Ve-milu, ali ima vent sa unutarnje strane(ispod)...kaj bi on meni puhal topli zrak u kućište ili? Jer ako je tako, moja 9800pro je ionako hot babe, ne treba joj još dodatno grijanje from above : nono : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ja bas nebi stavljao Fortrona i Chieftec u isti kos ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nebu ti zagrijavo kompnente ![]() na tvom mjestu bi si izracunao na linksovim stranicama s wattage kalkulatorom sadasnju potrosnju i razmislio kaj namjeravas u buducnosti stavljat jos. Uglavnom nemoj ici ispod 400w moje misljenje. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nisam ih stavljao u isti kos, nego su cjenom tu negdje... Njemu ce, bilo fortron ili chieftec, drzat konfu bez problema ![]() I da, svako napajanje vuce zrak iz kucista, jer tako samo sebe hladi, a usput je i provjetravanje unutrasnjosti racunala. No ako napajanje ima puno rup na sebi (mislim da neki modeli Hyper-a ako se dobro sjecam, vidil sam u Maxmodusu) onda bas i nema neke koristi od provjetravanja kucista ![]() Ja imam onog fortrona, 400W, 350kn u Ve-mil-a, 2x12V rail, nedostatak su samo 4 molex konektora (al naravno, postoje Y splitteri, 7kn komad) i jedan SATA konektor te nesto glasniji vent (prije sam imao Deltu 350W pa ko ju ima, onda zna da je sve ostalo glasnije ![]() Jedino su mi cudna ocitanja voltaza: +12V - 11.71V + 5V - 4.89V + 3V - 3.18V Cudno je u tome, kaj se ona nit pomicu gore, nit dolje, bilo da je komp opterecen i OC-an, ili da su voltaze downclockane i proc na defoltu i u idlu :confused: Vjerojatno maticna krivo cita, al napajanje je mrak.
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Kaj P4 ? to mene pitas? Ako pitas mene, onda neznam na kaj mislis kad velis P4 ? Napajanje ima 24-pin + 4-pin (ako si na to mislio) konektore za ustekat u maticnu, znaci, sve kaj ti treba... Jedino velim, nedostatak je 4 molex-a, i 1 SATA power konektor (al sve se to da rijesit sa splitterima)
![]() |
#20 |
She`s back...
|
Aaaaaaaaaaaa...4 molexa ![]() ![]() ![]() Ma 4 su mi uvrh glave...disk, prža...možda još jedan DVD...i to je to. Al svrbi me u biti taj Antec...predivan je...lijepo bi mi se uklopio u sobi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
She`s back...
|
Kaj mu je vent bučan? Da...ključan dio je "ako možeš" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nije bucan, malo ga seruckam, postal samo preosjetljiv... Mozda ga se po noci cuje, al velim, glasniji je od Delte 350W sigurno
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
JA TI SVAKAKO SAVJETUJEM CHIFTECH,JA GA IMAM OD 410 W I PREZADOVOLJAN SAM S NJIM. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|