|
![]() |
#1411 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Samo kod nove instalacije i ako koristis MS Account za prijavu. Ne vidim iskreno nista lose u tome, dodatni sigurnosni Feature. Korisnik uvijek moze sa MS365 Accounta iscitati svoj recovery key. Osim ako nekaj zbilja ne pode po zlu kao kad korisnici prckaju u registry-u po onome sto ne razumiju u time potrgaju funkcionalnost OS-a. Ili MS nekim Updejtom nekaj ne ukenja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
išo sam gledat na ms sajt, ''you dont have any bitlocker keys uploaded to microsoft account'' imam win11 home, ako sutra radim clean install iso 24H2 i ako pita za bitlocker, što onda?
![]() |
#1414 | |
Premium
|
Citiraj:
Bitlocker je podrzan od Pro na dalje, bar kolko je meni poznato. Home dolazi sa nekim drugim rijesenjem. Bitlocker kad kriptira disk uploada kljuc na MS Cloud. https://support.microsoft.com/en-us/...2-18633605b7df E sad se postavlja pitanje za koje verzije OS-a vrijedi navod automatske enkripcije i sto je sa recovery kljucem sa ovim "Light" rijesenjem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Registered User
|
I ma home i na pro je to jedan te isti bitlocker. Samo na home korisnici imaju manje kontrole nad njime. Ako napravite lokalni račun Bitlocker se ne pali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ja uvijek kod clean installa se logiram pri instalaciji na ms account, nemam problem s time, valjda neće zezat bitlocker jer ga nigdje trenutno nemam za vidjet, valjda ne postoji na home kako je napisano iznad, ili ako postoji nije ga lako nać
![]() |
#1418 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj kroz cmd kao admin... Code:
manage-bde –status C: Prema tome, ne vjerujem im baš, najbolje usporediti lokalni recovery key s tim na cloudu i imati neki offline backup.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Registered User
|
Postoji ali se aktivira samo kada su neki hardverski zahtjevi ispunjeni uglavnom na laptopima. Nakon instalacije windowsa pukni u powershell manage-bde -status pa ćeš vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Odes na https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/windows11, kliknes Download kod 'Create Windows 11 Installation Media'... Skines to, stavis USB stick, ovaj ti slozi Windows 11 instalaciju... Pokrenes, dodjes do ekrana gdje te gnjavi za mrezu, tamo Shift-F10 i onda dalje kako sam opisao na prijasnjoj stranici...
![]() |
![]() |
#1422 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 02.10.2024. u 15:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#1424 |
McG
|
Je, vredu je i to, jer godinama nismo imali ništa od toga službeno, a Rufus je super, jer odradi sve uz skidanje ISO imagea i isključivanja nepotrebnih peripetija. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci i to su usrali....no krasno.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | ||
Premium
|
Headsup... Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
LTSC je zvanično vani, no to nije jedina vijest, bitnije je da se MS udostojao objaviti SHA256 hasheve na Visual Studio sajtu. Citiraj:
Support je deset godina i nema HW limite. Mirna Bosna, nema razloga za paniku za godinu dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1412 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ja sam malo gluplji izgleda ![]() znači trenutno nemam BL, odem clean install 24H2, logiram se na MS prilikom instalacije i onda ak se i aktivira mene briga, instalacija i sve bi trebala proć normalno? nemam niš protiv Bit Lokera, ali samo da prilikom instalacije ne traži nešto što nemam
![]() |
#1432 |
EMP moderator
|
Tako je, samo provjeri je li pohranio recovery key u cloud.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
EMP moderator
|
Da, recovery key za BitLocker, trebat će ti u određenim situacijama kad trebaš u safe mode, ponekad upgrade BIOS-a i slično.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ok al velim, i gore sam napiso, provjerio sam ovaj cmd što si reko, u ms accountu kad sam se ulogiro piše da nemam bitloker, tak da valjda ga nema jebo ga ![]() e sad ak se aktivira u 24H2, nek se aktivira, budem ga onda imao, bitno da mi sad ne sjebe neš i ne traži ga, a nema ga ![]()
![]() |
#1437 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Jucer napravio upgrade na 24H2 i katastrofa. BSOD, BSOD, BSOD... Event Viewer se crveni od Errora i Criticala. Nista, napravim bootabilno USB i puknem frisku instalaciju 24H2. Isti vrag - festival BSOD-ova. Skinem ISO 23H2, instaliram na frisko i evo radi kao bebica bez ikakve greske. Mislim da cu pricekati pokoji mjesec da napravim ponovo upgrade na 24H2. Neka oni to jos malo popeglaju.
![]() |
#1439 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
#1440 |
McG
|
Ništa, imaju live-beta testiranje na krajnjim korisnicima točno na ovaj način, a onda brže-bolje spašavaju stvar, da se dalje ne sramote, dok ljudi malo ne zaborave i poslije ide repriza.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|