|
![]() |
#4831 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ove cijene koje sam postavio su sa montažom. Pretpostavljam da je 250-350 eura montaža po uređaju. Loše hladi, troma je na odaziv preko daljinskog, ne znam jel do moje klime konkretno, ali idući tjedan mi trebaju doći i izmjeriti plin u klimi i pregleda je. Imam 40 m2 dnevni boravak, i klimu od 4,2 kw, i kada stavim temperaturu na 20, i maksimalno puhanje, pingvini bi se trebali stvoriti u sobi. https://www.klimakoncept.hr/hr/daiki...dinica/3796/23 jel se ovo i Daikin prodao ili što ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4832 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
sve mi je on nabavio, neznam gdje uzima, meni je prefakturiro, neznam mu dobavljača 120€ po klimi mi je napaltio da ju postavi na pripremu
![]() |
![]() |
#4833 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
zajebao me serviser, nije došao.. morao sam sam srediti, problem je bio u crijevu od klime, negdje se napravio čep plijesni ili čega već, sad radi skroz normalno.. za koji mjesec bi promijenio klimu, gledao sam Daikin comfora 3.5kw ili Gree lomo regular 3 5 kw, obje prvenstveno za grijanje.. Daikin je skuplja, ali Green navodno grije efikasno do -20C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4834 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobar, može i foršpan poslužiti. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4836 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4838 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
On dvije klime ti dvije klime, jedino njegova je 5kw i 2.5kw a tvoje 4.2kW i 2.5kW ? Ili ja nesto ne citam dobro (kod njega na raucunu dvije vanjske i dvije unutarnje jedinice = ukupno dvije klime )
![]() |
![]() |
#4840 |
Freelancer
|
onda nisam dobro procito, my bad.
![]() |
#4842 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Odlicni su. Prije 6 god.su montirali klimu i uskoro ih opet zovem posto cu klimu stavljat u hodnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4843 |
Premium
|
i od mene preporuka za njih. ugradili kod mene dvije, a kod frendova tri klime prije korone i nikakvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4844 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4845 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4846 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebam preporuku za neko sredstvo za ciscenje klime (isparivaca) koje se moze nabaviti u nekom normalnom (dostupnom) ducanu i da se moze kupiti u nekoj normalnoj količini (1-2l) a ne 5-10-50l ![]() Unaprijed hvala i LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#4849 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Šta od zepa uzeti? ima ih nekoliko. Gledam ovaj webshop |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4850 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.termol.hr/zep-foaming-co...ari-600ml.aspx + https://www.termol.hr/zep-spray-vent...zif-600ml.aspx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4851 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja zadovoljan. Afaik to je profi sprej. Koristim 2. Pjenu za nasaftat isparivač 20ak min. Onda isprerem destiliranom vodom. To se ne mora ali meni nije problem da prosisam sto vise tekućine kroz odvod (koristim onu ručnu špricu sto se napumpa) i da maknem sto vise mirisa. Kad se ocjedi pospricam sa zep sprejem jos prije zatvaranja klime. To je sistem koji koristim vec valjda prek 15g. Nisak nikad probao neko drugo sredstvo, a do nedavno nisam ni vidio da se može kupit drugo osim "na veliko". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4852 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() koliko čišćenja odradi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4854 | |
Premium
|
Citiraj:
OK, znači prvo očistit pjenom i nakon toga sprey i godinu dana mir ![]() Naravno tu ide i čišćenje ventilatora/filtera i svega ostalog sto je prljavo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4855 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4856 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Skidanje filtera i oklopa i plastika svih. Pranje u kadi sa kistom i deterdentom. Nakon sušenja špricanje za zep sprejem. Skidanje ventilatora/rotora. Pranje u kadi sa kistom, zep pjenom/deterdentom. Nakon susenja zep sprej. Brisanje svih površina i kadice sa papirom/krpom i alkoholom. Nekome jenlakse kadicu na mjesti cistit, nekome lakse skinut i oprat u kadi. Špricanje zep pjene isparivač (nakon sto se kadica vratila na mjesto!!!). Ispiranje sa detiliranom vodom. Špricanje za zep sprejem po isparivaču i kadici nakon sto se ocjedilo/posusilo malo. Prije svega iskljuciti napajanje!!!!!! Jedini problematični i opasni korak je skidanje venta. Kao prvo provjerite jel vam vijak zanosovinu motora unutar rotora skro desno gdje fali jedna lamela. To je onda lako. Ako vam je vijak skroz desno izvan rotora to zna bit jako zahebano. Done Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 03.09.2024. u 12:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4857 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4858 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino što trenutno imam je innoLab PRO dezinfekcija ali nisam nešto oduševljen, miris mi je ubrzo postao iritantan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4860 |
49%winner
|
Klima mi je najprljavija nakon kraja ljetne sezone, logicno, pa je obavezno cistim prije zime i grijanja. Ventilator zbog hladnoce takodjer hoce kondenzirati vlagu na sebe pa se svasta nalijepi po njemu i u tih par mjeseci se uvijek uspije zaprljati. Sezona grijanja je prilicno bezbolna i moze se bez beda izgurati bez ciscenja isparivaca i kanalice jer nema vlazenja i uci u ljetni sezonu. Onda opet krece orosavanje isparivaca i sporkica posvuda. Filtere perem jednom mjesecno. Ako primjetim da mi klima smrdi s prelaska iz grijanja na hladjenje, napravim brzinsko ciscenje i tada u proljece. Ali prije zime radim bas veliko ciscenje
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|