|
![]() |
#1051 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Meni je Iskon neki dan ponudio na optici cijenu od 13,90€ za 100Mbps + 1€ za flat telefoniranje prema fiksnim i mobilnim mrežama. Na ADSL-u do 65Mbps mi je cijena 18,90€ + 1€ za flat telefon. E sad, bitno mi je na optici da me ne stave iza CGNET-a i da mogu odbiti novu IP adresu kad napravim restarta routera ili disconnect na PPPoE konekcije u postavkama njihovog routera. Jel ima tko iskustva sa time na Iskon optici, da li se uvijek dobije nova IP adresa nakon restarta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1054 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kad ručno ugasiš/upališ router, da li dobiješ svaki put novu IP adresu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Premium
|
Dok sam imao Iskon, imao sam Raisecom ONT i neki Speedport ruter, ne sjećam se modela, stajao mi je u ladici. PPPoE podatci su se mogli jednostavno iščitati iz njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
ladno ponudili skuplji net nego šta baca web stranica ![]() prvo su ponudili s tv-om za 24.50 eura šta je ok ali mi ne treba tv, pa sam pitao za solo internet i 300mbit, šalju - 24 eur. na komentar da mi je iskon prodaja ponudila za 21 - jebiga. očito rade na proviziju. tako da sam potvrdio mailom ponudu od 21. šteta da to ne može joj niže uz vraćanje opreme. also pitao HT koliko naplaćuju ukopčanje nakon privremenog pauziranja usluge - laganih 10eurića za 1 klik mišem. tako da kad iskon ukopča, šaljem raskid u HT, da ne bude downtime-a. razmišljam da gonim to na mikrotiku kroz sfp, moguće da bi to iskonu išlo, već kad na HT-u ne ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2023
|
Meni je istekao ugovor nedavno s A1, dostupna optika od Telemacha i T coma u kvartu. Svi počeli zvati … |
![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ima li još netko u problemima kao ja? Optika mi nije dostupna, samo bakar, ht me hebe ko majmuna jer mi je brzina downgrejdana sa 60/15 na 40/8 zbog novog maxtva, i još poskupljuju na 40 eura. Iskon mi se nudi sa istim setom programa za cca 34 eura, obećaju povratak na 60/15 brzine. A1 ne nudi ništa, osim 4g homeboxa. Ht ima opciju 2, gigabox+ sa 5g ruterom + samostalni maxtv, ali ne garantiraju da će izmjerene brzine od trenutnih testiranih 200/70 biti 'pod normalno', ali ta 'igra' je još kudikamo skuplja od ht opcije 1 preko bakra, što ne dolazi u obzir, osim da idem tražit neki iptv sa ovih opskurnih ponuda, umjesto maxtva. Telci ne znaju ništa o potencijalnoj brzini, samo kažu bit će vam ista kao i do sad -.-, nemaju arene, nemaju maxsport, ali cjenovno su u par eura ispod ht-a. I to je to. Što sad, pojest govno i ostat na ht-u pa se natezat s njima mjesecima da pronađu uzrok toliko downgrejda brzine, ili otić za 6, 7eura manje na iskon, koji je opet ht-ov, ali eto, 24x7 eura i nije za bacit za istu uslugu, ili probat sreću sa gigaboxom i 5g-om? Dajte neke savjete, jer sam lud. Kod staraca je prošla a1 optika (8km dalje od mene), i najosnovniji paket radi 5x bolje nego ovo cirkusiranje na bakru zadnjih pola godine. Online gejmanje je gotovo nemoguće, isto kao i svaki pokušaj gledanja npr youtubea na 1 mobu i vraćanja programa unazad na tv-u, u isto vrijeme. Već imam tikove od trzanja ![]()
![]() |
#1062 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji internet (ISP) uzeti?
Išao bi na 5G. Naruči prek neta, testiraj dva tjedna i vidi kak se ponaša. Ak nije dobro vrati i odustani i to je to (al u roku 14 dana). U to vrijeme testiranja nemoj otkazat trenutnu uslugu opet, da se ne nađeš na kraju bez usluge ![]() A1 5G nije dostupan u tvom kraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Neces dobiti bolji brzinu ni kod iskona. Isprobano. Iskon -ht. Isto je. Imat ces greske na liniji kao dosad i nece ti rijesiti nista. Ja se ganjam sa iskonom jer je kutija u banani i kada pada kisa imam puno gresaka , isto je bilo s ht-om, RIJESENO, a nije rijeseno. I tako prijavljujem greske vec 3 godine i HTu i Iskonu. Zato sam vec dugo bez UO i nedavno me zvali i doveli optiku blizu kuce pa cekam ukljucenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | |
gadget freak
|
Citiraj:
A što se a1 tiče, sve mi je na ht-u, nemam s čim provjerit 5g dostupnost, mada ih ne kužim ako su 4g only kako tvrdi njihova služba za korisnike jer par godina star odašiljač je na manje od 100m od mene, njihov baš, stavljen na inzistiranje načelnice jer su općinski mobiteli bili mahom na a1 a najbliži odašiljač je bio 12km daleko. Kažem lud sam, jer sam prilično ograničen ponudom, al cijene su svi iznabijali unazad godinu dana.
![]() |
![]() |
#1065 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ili uzmes opciju najam s njihove stranice, mislim da je onda 60 eura mjesecno. Brzine do 200 mbita, meni u Dalmaciji zna ici i brze. Problem je kod kise, ostane bez veze na 2-3 min i onda se uspostavi veza i dalje radi normalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 | |
Premium
|
Citiraj:
neznam geografiju kod tebe - ali 8km je PD za wifi link. ja sa brdima po putu, guram oko 150mbita na 7km. išlo bi više sa skupljom opremom ali i ovo je oke. imaš na njuškalu set powerbeamova za 100eura kojima možeš progurat 250mbita komotno. pod uvjetom da imaš optičku vidljivost između 2 lokacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |||
gadget freak
|
Citiraj:
Uzet pa probat 10ak dana na heavy usage pa vidjet kak će funkcionirat. Citiraj:
![]() ![]() Gledao sam ja njih već proljetos, ali ukupna cifra mi je malo povelika i u startu i na mjesečnoj bazi, a nema ga ama baš nitko ovdje da mogu vidjet kako radi u praksi, pogotov u te kišne dane. Minus je i što npr ht-ov 5g imam zadnjih dana na mobu na 250-300d i 70-80up, uredno radi jer mi je odašiljač vrlo blizu kuće. Citiraj:
![]() Gura(o) je frend godinama neku terakom priču sa antenama od 10ak m visine na kući po gradu, donosio mi opremu kući pa smo se iz dvorišta pokušavali spojit do mene na ta njegova čuda, ali nije išlo, doslovno smo kao u rupi naspram grada.
![]() |
![]() |
#1069 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Ako dobiješ optiku ili se odlučiš za nešto drugo, uvijek ćeš router prodati uz minimalne gubitke... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Pozdrav svima, ima li itko nekog u A1 kome bih se mogao javiti za produljenje ugovorne obveze, ali s određenim beneficijama? Naime, uskoro mi ističe ugovorna obveza (24 mjeseca) te sam zadovoljan stabilnošću mreže (koristimo koaksijalni kabel jer nema druge infrastrukture). Bio bih jako zahvalan ![]() Hvala svima i pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 | |
Follow the white rabbit..
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Obicno se isplati zatraziti ponudu drugih operatera. Znaju ponuditi super uvjete za nove korisnike i na osnovu toga zatraziti bolju ponudu kod svojeg. Iako treba uzeti s rezervom jer vecina ISP-jeva ima uvijek bolju ponudu za "nove" korisnike nego za postojece. Nije bas fer, al takva je politika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Što se tiče onog Unlimited turističkog interneta od T-coma: Uzeo sam danas karticu u T centru. Trenutno se dobiju dvije 10-dnevne kartice za cijenu jedne. "Opcija će se automatski reaktivirati nakon 10 dana od aktivacije ako imate dovoljan iznos na računu" Ali i odmah poslije piše da će se 24h prije isteka dobiti SMS sa pitanjem želi li se da se reaktivira tarifa. Ne mogu sada naći temu, (u pdfu HT nema tema ove tarife) ali ako me sjećanje dobro služi ide reaktivacija i bez slanja potvrdnog SMS-a, zar ne? Jer simica mi je u 4G ruteru pa nije najzgodnije to potvrđivati ali nije ni da nema načina... Razlog zašto mijenjam operatera je jer mi je 4G A1 1000GB počeo raditi probleme pri gledanju IPTV-a pa bi ovo isprobao narednih tjedan dana no prvi dojam je dobar. Kod A1 sam davno prije imao problema pa je onda išla preporuka ovdje na forumu da ih zatražim da me maknu iza CGNATa (ni ne znam šta to znači), tada je to odrađeno i nije bilo problema ali evo zadnjih tjedan dana su mi nastali. Bilo sa ovim njihovim A1 4G internetom, bilo sa Tomatom kojeg inače koristim u mobitelu. Na bonbonu, HT bakru ili (za)sada sa ovom Unlimited tarifom nemam problema... Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 06.02.2025. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Skineš app od HT-a na mob... dodaš broj u aplikaciju i preko nje aktiviraš Flat Surf opciju i to je to.... Preko nje nadoplaćuješ bonove i sve funkcionira ( evo već godinu dana). Kaj se tiče CGNATa, prvo registriraj broj, onda tek tpošalji mail da te maknu iz CGNATa. Bilo je tu primjera na forumu da nisu htjeli maknuti, pa je ispalo da brojevi nisu registrirani... nakon registracije broja maknu ga.
![]() |
![]() |
#1076 |
Premium
|
Trenutno sam na HT, optika, max2, 1gbit + onaj njihov mesh/router. Dođe me 31EUR, s poskupljenjem će biti 32 valjda. Ističe mi ugovor za dva mjeseca pa me zovu i nude sve to isto za 37EUR, prvih 6 mjeseci 1+4 EUR (zbog brzine i mesha). Mesh i tej spešl router imam valjda 4 godine, ima još celofan na sebi, nisam upogonio nikada osim za test kad je tehničar bio. Koristim svoje sve.
Znam da je kroz kvart i Telemah nešto provlačio, ali nemam pojma da li mi je dostupan. Kakvi su što se tiče usluge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Premium
|
i meni su za produženje ugovora nudili SKUPLJE nego staru punu cijenu bez ugovora. ćao bao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Premium
|
Malo se posvetio čitanju HT "Cjenik posebnih i proteklih ponuda (važeći od 1.3.2025.)" i naletio na sljedeće: 1. Od 14.07.2023. dostupna je ponuda MAX2 paketa na posebnim kanalima prodaje - kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar na optičkoj infrastrukturi bez ugovorne obveze po cijeni od 21,88 EUR bez PDV-a odnosno 27,35 EUR s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 12 mj. po cijeni od 20,64 EUR bez PDV-a odnosno 25,80 EUR s PDV-om s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 24 mj. po cijeni od 22,75 EUR s PDV-om18,20 EUR bez PDV-a odnosno 22,75 EUR s PDV-om s PDV-om.* *Od 20.9.2023. prestaje prodaja samostalnih MAX2 i MAX3 paketa za nove korisnike. Postojeći korisnici MAX2/MAX3 paketa na bakrenoj tehnologiji moći će i nakon navedenog datuma ugovarati postojeće MAX2/MAX3 pakete jednakog sadržaja i cijena koji se pružaju na optičkoj tehnologiji. 2. Promotivna ponuda 6 mjeseci za 1 EUR s PDV-om (0,80 EUR bez PDV-a) mjesečno bit će dostupna za postojeće korisnike s i bez Magenta 1 popusta u svim prodajnim kanalima na paketima: Internet Start, Optički Internet, Internet, Internet + TV S, Internet + TV M, Internet + TV L. Jel to moguće dobiti? Što su točno "kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
@Libertus Telemach ti nudi preko HT optike svoju uslugu i koliko znam nema CGNAT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |