Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.08.2024., 11:33   #1051
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Meni je Iskon neki dan ponudio na optici cijenu od 13,90€ za 100Mbps + 1€ za flat telefoniranje prema fiksnim i mobilnim mrežama.
Na ADSL-u do 65Mbps mi je cijena 18,90€ + 1€ za flat telefon.
E sad, bitno mi je na optici da me ne stave iza CGNET-a i da mogu odbiti novu IP adresu kad napravim restarta routera ili disconnect na PPPoE konekcije u postavkama njihovog routera. Jel ima tko iskustva sa time na Iskon optici, da li se uvijek dobije nova IP adresa nakon restarta?
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2024., 11:37   #1052
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Vau. Nemrem vjerovati koja dobra cijena. Steta da nisam vidio predn15 dana. Sad znamo kolko nisko idu.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2024., 11:38   #1053
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ico_Zg Pregled postova
Jel ima tko iskustva sa time na Iskon optici, da li se uvijek dobije nova IP adresa nakon reseta?
Da. Kao i na VDSL-u, rade reconnect PPPoE veza svaka 72 sata (obično oko pola pet ujutro, tako je barem kod mene bilo na dvije lokacije).
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2024., 11:47   #1054
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
Vau. Nemrem vjerovati koja dobra cijena. Steta da nisam vidio predn15 dana. Sad znamo kolko nisko idu.
Od 2008g sam kod njih, ističe mi ugovor krajem ovog mjeseca, to je ponuda koju su mi poslali nakon što sam napisao da mi je dostupna optika od A1 i Telemacha u zgradi.

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Da. Kao i na VDSL-u, rade reconnect PPPoE veza svaka 72 sata (obično oko pola pet ujutro, tako je barem kod mene bilo na dvije lokacije).
Kad ručno ugasiš/upališ router, da li dobiješ svaki put novu IP adresu?
Staro 03.08.2024., 12:13   #1055
franzD
Premium

Citiraj:
Autor Ico_Zg Pregled postova
Kad ručno ugasiš/upališ router, da li dobiješ svaki put novu IP adresu?
Kod svakog PPPoE reconnecta dobiješ novu IP adresu, neovisno na koji način je do njega došlo, ali i uz to oni će odraditi reconnect sa svoje strane svaki treći dan.
Staro 03.08.2024., 14:05   #1056
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Ok, hvala.
Samo da pitam koji si router dobio od Iskona?
Staro 03.08.2024., 14:42   #1057
franzD
Premium

Dok sam imao Iskon, imao sam Raisecom ONT i neki Speedport ruter, ne sjećam se modela, stajao mi je u ladici. PPPoE podatci su se mogli jednostavno iščitati iz njega.
Staro 03.08.2024., 14:45   #1058
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Dečki, nabijate mi komplekse
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2024., 16:12   #1059
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014

ladno ponudili skuplji net nego šta baca web stranica

prvo su ponudili s tv-om za 24.50 eura šta je ok ali mi ne treba tv, pa sam pitao za solo internet i 300mbit, šalju - 24 eur.

na komentar da mi je iskon prodaja ponudila za 21 - jebiga. očito rade na proviziju.

tako da sam potvrdio mailom ponudu od 21.

šteta da to ne može joj niže uz vraćanje opreme.

also pitao HT koliko naplaćuju ukopčanje nakon privremenog pauziranja usluge - laganih 10eurića za 1 klik mišem.

tako da kad iskon ukopča, šaljem raskid u HT, da ne bude downtime-a.

razmišljam da gonim to na mikrotiku kroz sfp, moguće da bi to iskonu išlo, već kad na HT-u ne ide.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2024., 15:01   #1060
Registered User

Profil's Avatar

Datum registracije: Mar 2023
Meni je istekao ugovor nedavno s A1, dostupna optika od Telemacha i T coma u kvartu.
Svi počeli zvati …
Profil je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 22:06   #1061
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ima li još netko u problemima kao ja?
Optika mi nije dostupna, samo bakar, ht me hebe ko majmuna jer mi je brzina downgrejdana sa 60/15 na 40/8 zbog novog maxtva, i još poskupljuju na 40 eura.
Iskon mi se nudi sa istim setom programa za cca 34 eura, obećaju povratak na 60/15 brzine.
A1 ne nudi ništa, osim 4g homeboxa.
Ht ima opciju 2, gigabox+ sa 5g ruterom + samostalni maxtv, ali ne garantiraju da će izmjerene brzine od trenutnih testiranih 200/70 biti 'pod normalno', ali ta 'igra' je još kudikamo skuplja od ht opcije 1 preko bakra, što ne dolazi u obzir, osim da idem tražit neki iptv sa ovih opskurnih ponuda, umjesto maxtva.
Telci ne znaju ništa o potencijalnoj brzini, samo kažu bit će vam ista kao i do sad -.-, nemaju arene, nemaju maxsport, ali cjenovno su u par eura ispod ht-a.
I to je to.
Što sad, pojest govno i ostat na ht-u pa se natezat s njima mjesecima da pronađu uzrok toliko downgrejda brzine, ili otić za 6, 7eura manje na iskon, koji je opet ht-ov, ali eto, 24x7 eura i nije za bacit za istu uslugu, ili probat sreću sa gigaboxom i 5g-om?
Dajte neke savjete, jer sam lud. Kod staraca je prošla a1 optika (8km dalje od mene), i najosnovniji paket radi 5x bolje nego ovo cirkusiranje na bakru zadnjih pola godine. Online gejmanje je gotovo nemoguće, isto kao i svaki pokušaj gledanja npr youtubea na 1 mobu i vraćanja programa unazad na tv-u, u isto vrijeme. Već imam tikove od trzanja
Staro 12.09.2024., 22:29   #1062
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koji internet (ISP) uzeti?

Išao bi na 5G. Naruči prek neta, testiraj dva tjedna i vidi kak se ponaša. Ak nije dobro vrati i odustani i to je to (al u roku 14 dana). U to vrijeme testiranja nemoj otkazat trenutnu uslugu opet, da se ne nađeš na kraju bez usluge

A1 5G nije dostupan u tvom kraju?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 23:11   #1063
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Optika mi nije dostupna, samo bakar, ht me hebe ko majmuna jer mi je brzina downgrejdana sa 60/15 na 40/8 zbog novog maxtva, i još poskupljuju na 40 eura.
Iskon mi se nudi sa istim setom programa za cca 34 eura, obećaju povratak na 60/15 brzine.
Ht ima opciju 2, gigabox+ sa 5g ruterom + samostalni maxtv, ali ne garantiraju da će izmjerene brzine od trenutnih testiranih 200/70 biti 'pod normalno', ali ta 'igra' je još kudikamo skuplja od ht opcije 1 preko bakra, što ne dolazi u obzir, osim da idem tražit neki iptv sa ovih opskurnih ponuda, umjesto maxtva.
Telci ne znaju ništa o potencijalnoj brzini, samo kažu bit će vam ista kao i do sad -.-, nemaju arene, nemaju maxsport, ali cjenovno su u par eura ispod ht-a.
I to je to.
Što sad, pojest govno i ostat na ht-u pa se natezat s njima mjesecima da pronađu uzrok toliko downgrejda brzine, ili otić za 6, 7eura manje na iskon, koji je opet ht-ov, ali eto, 24x7 eura i nije za bacit za istu uslugu, ili probat sreću sa gigaboxom i 5g-om?
Dajte neke savjete, jer sam lud. Kod staraca je prošla a1 optika (8km dalje od mene), i najosnovniji paket radi 5x bolje nego ovo cirkusiranje na bakru zadnjih pola godine. Online gejmanje je gotovo nemoguće, isto kao i svaki pokušaj gledanja npr youtubea na 1 mobu i vraćanja programa unazad na tv-u, u isto vrijeme. Već imam tikove od trzanja

Neces dobiti bolji brzinu ni kod iskona. Isprobano. Iskon -ht. Isto je. Imat ces greske na liniji kao dosad i nece ti rijesiti nista. Ja se ganjam sa iskonom jer je kutija u banani i kada pada kisa imam puno gresaka , isto je bilo s ht-om, RIJESENO, a nije rijeseno. I tako prijavljujem greske vec 3 godine i HTu i Iskonu. Zato sam vec dugo bez UO i nedavno me zvali i doveli optiku blizu kuce pa cekam ukljucenje
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2024., 01:45   #1064
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Išao bi na 5G. Naruči prek neta, testiraj dva tjedna i vidi kak se ponaša. Ak nije dobro vrati i odustani i to je to (al u roku 14 dana). U to vrijeme testiranja nemoj otkazat trenutnu uslugu opet, da se ne nađeš na kraju bez usluge

A1 5G nije dostupan u tvom kraju?
Moram ugovornu potpisat zbog 5g rutera za gigabox+.

A što se a1 tiče, sve mi je na ht-u, nemam s čim provjerit 5g dostupnost, mada ih ne kužim ako su 4g only kako tvrdi njihova služba za korisnike jer par godina star odašiljač je na manje od 100m od mene, njihov baš, stavljen na inzistiranje načelnice jer su općinski mobiteli bili mahom na a1 a najbliži odašiljač je bio 12km daleko.

Kažem lud sam, jer sam prilično ograničen ponudom, al cijene su svi iznabijali unazad godinu dana.
Staro 13.09.2024., 07:43   #1065
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Moram ugovornu potpisat zbog 5g rutera za gigabox+.
.
Jasno ali ako potpišeš preko interneta imaš vremena 14 dana za odustat, a to je čist dovoljno vremena da istestiraš.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2024., 13:30   #1066
creatin
Premium

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
I to je to.
Starlink, imas polovne opreme na fb stranici od Starlink Croatia od ljudi koji su dobili optiku ili drugu bolju opciju od Starlinka, mjesecno 50 eura.
Ili uzmes opciju najam s njihove stranice, mislim da je onda 60 eura mjesecno. Brzine do 200 mbita, meni u Dalmaciji zna ici i brze. Problem je kod kise, ostane bez veze na 2-3 min i onda se uspostavi veza i dalje radi normalno.
creatin je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 19:52   #1067
jp_rv
Premium

Citiraj:

Dajte neke savjete, jer sam lud. Kod staraca je prošla a1 optika (8km dalje od mene)

neznam geografiju kod tebe - ali 8km je PD za wifi link.

ja sa brdima po putu, guram oko 150mbita na 7km. išlo bi više sa skupljom opremom ali i ovo je oke.

imaš na njuškalu set powerbeamova za 100eura kojima možeš progurat 250mbita komotno.
pod uvjetom da imaš optičku vidljivost između 2 lokacije.
Staro 15.09.2024., 22:52   #1068
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Jasno ali ako potpišeš preko interneta imaš vremena 14 dana za odustat, a to je čist dovoljno vremena da istestiraš.
To mi se i čini kao najizglednija opcija.
Uzet pa probat 10ak dana na heavy usage pa vidjet kak će funkcionirat.

Citiraj:
Autor creatin Pregled postova
Starlink, imas polovne opreme na fb stranici od Starlink Croatia od ljudi koji su dobili optiku ili drugu bolju opciju od Starlinka, mjesecno 50 eura.
Ili uzmes opciju najam s njihove stranice, mislim da je onda 60 eura mjesecno. Brzine do 200 mbita, meni u Dalmaciji zna ici i brze. Problem je kod kise, ostane bez veze na 2-3 min i onda se uspostavi veza i dalje radi normalno.
50 ojra za starlink+10ak za iptv ili 20ak za samostalni maxtv, već sam na duplo od trenutne cifre Plus cijena opreme je mrak
Gledao sam ja njih već proljetos, ali ukupna cifra mi je malo povelika i u startu i na mjesečnoj bazi, a nema ga ama baš nitko ovdje da mogu vidjet kako radi u praksi, pogotov u te kišne dane.
Minus je i što npr ht-ov 5g imam zadnjih dana na mobu na 250-300d i 70-80up, uredno radi jer mi je odašiljač vrlo blizu kuće.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
neznam geografiju kod tebe - ali 8km je PD za wifi link.

ja sa brdima po putu, guram oko 150mbita na 7km. išlo bi više sa skupljom opremom ali i ovo je oke.

imaš na njuškalu set powerbeamova za 100eura kojima možeš progurat 250mbita komotno.
pod uvjetom da imaš optičku vidljivost između 2 lokacije.
Geografija je loša, nemam optičku vidljivost jer sam puno niže ja u Jasenovcu od mojih u Novskoj
Gura(o) je frend godinama neku terakom priču sa antenama od 10ak m visine na kući po gradu, donosio mi opremu kući pa smo se iz dvorišta pokušavali spojit do mene na ta njegova čuda, ali nije išlo, doslovno smo kao u rupi naspram grada.
Staro 16.09.2024., 07:28   #1069
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:

Minus je i što npr ht-ov 5g imam zadnjih dana na mobu na 250-300d i 70-80up, uredno radi jer mi je odašiljač vrlo blizu kuće..
Pa onda ti je najbolje kupiti svoj 5G router (npr kod Iskona Xiaomi ili na Satshop Finska Zte ili Huawei), u njega staviti turistički sim HTa koji košta mjesečno 3x8 €, znači 24 € mjesečno.
Ako dobiješ optiku ili se odlučiš za nešto drugo, uvijek ćeš router prodati uz minimalne gubitke...
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2024., 12:39   #1070
creatin
Premium

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
50 ojra za starlink+10ak za iptv ili 20ak za samostalni maxtv, već sam na duplo od trenutne cifre Plus cijena opreme je mrak
Gledao sam ja njih već proljetos, ali ukupna cifra mi je malo povelika i u startu i na mjesečnoj bazi, a nema ga ama baš nitko ovdje da mogu vidjet kako radi u praksi, pogotov u te kišne dane.
Minus je i što npr ht-ov 5g imam zadnjih dana na mobu na 250-300d i 70-80up, uredno radi jer mi je odašiljač vrlo blizu kuće.
Ako imas bolju opciju od Starlinka svakako uzmi, kod mene su sve opcije bile nikakve bakar 10/1 mbit, HT 10 mbit, Tele 8 mbit, A1 jedne godine u sezoni 80 mbit, sve prebacio na njih onda su nesto petljali po odasiljacu i postali su kao i HT na 10 mbita. Uzeo Starlink i bez brige. Brzine 170-200 mbita, kad krene kisa onda 1-2 minute zeza dok se ne stabilizira i dalje je sve ok, vrijedi cijene opreme i mjesecne pretplate. Imas dosta povoljno polovnih setova sto nasi prodaju. Eventualno umrezis par susjeda pa podijelite troskove.
creatin je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 14:53   #1071
Papandopulo
Registered User

Papandopulo's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Pozdrav svima, ima li itko nekog u A1 kome bih se mogao javiti za produljenje ugovorne obveze, ali s određenim beneficijama? Naime, uskoro mi ističe ugovorna obveza (24 mjeseca) te sam zadovoljan stabilnošću mreže (koristimo koaksijalni kabel jer nema druge infrastrukture).

Bio bih jako zahvalan

Hvala svima i pozdrav
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 14:12   #1072
Zicy
Follow the white rabbit..
Moj komp

Zicy's Avatar

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Papandopulo Pregled postova
Pozdrav svima, ima li itko nekog u A1 kome bih se mogao javiti za produljenje ugovorne obveze, ali s određenim beneficijama? Naime, uskoro mi ističe ugovorna obveza (24 mjeseca) te sam zadovoljan stabilnošću mreže (koristimo koaksijalni kabel jer nema druge infrastrukture).

Bio bih jako zahvalan

Hvala svima i pozdrav
Zavisi kakve benefite ocekujes?

Obicno se isplati zatraziti ponudu drugih operatera. Znaju ponuditi super uvjete za nove korisnike i na osnovu toga zatraziti bolju ponudu kod svojeg. Iako treba uzeti s rezervom jer vecina ISP-jeva ima uvijek bolju ponudu za "nove" korisnike nego za postojece.

Nije bas fer, al takva je politika.
Zicy je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2025., 17:57   #1073
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ekipa, zna li itko da li T-Com za mail ima i IMAP server ili samo POP ?

Hvala !
Staro 06.02.2025., 18:38   #1074
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Što se tiče onog Unlimited turističkog interneta od T-coma:

Uzeo sam danas karticu u T centru. Trenutno se dobiju dvije 10-dnevne kartice za cijenu jedne.

"Opcija će se automatski reaktivirati nakon 10 dana od aktivacije ako imate dovoljan iznos na računu"
Ali i odmah poslije piše da će se 24h prije isteka dobiti SMS sa pitanjem želi li se da se reaktivira tarifa. Ne mogu sada naći temu, (u pdfu HT nema tema ove tarife) ali ako me sjećanje dobro služi ide reaktivacija i bez slanja potvrdnog SMS-a, zar ne? Jer simica mi je u 4G ruteru pa nije najzgodnije to potvrđivati ali nije ni da nema načina...
Razlog zašto mijenjam operatera je jer mi je 4G A1 1000GB počeo raditi probleme pri gledanju IPTV-a pa bi ovo isprobao narednih tjedan dana no prvi dojam je dobar. Kod A1 sam davno prije imao problema pa je onda išla preporuka ovdje na forumu da ih zatražim da me maknu iza CGNATa (ni ne znam šta to znači), tada je to odrađeno i nije bilo problema ali evo zadnjih tjedan dana su mi nastali. Bilo sa ovim njihovim A1 4G internetom, bilo sa Tomatom kojeg inače koristim u mobitelu. Na bonbonu, HT bakru ili (za)sada sa ovom Unlimited tarifom nemam problema...

Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 06.02.2025. u 18:54.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2025., 10:14   #1075
snake29o3
Premium
Moj komp

snake29o3's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Što se tiče onog Unlimited turističkog interneta od T-coma:

Uzeo sam danas karticu u T centru. Trenutno se dobiju dvije 10-dnevne kartice za cijenu jedne.

"Opcija će se automatski reaktivirati nakon 10 dana od aktivacije ako imate dovoljan iznos na računu"
Ali i odmah poslije piše da će se 24h prije isteka dobiti SMS sa pitanjem želi li se da se reaktivira tarifa. Ne mogu sada naći temu, (u pdfu HT nema tema ove tarife) ali ako me sjećanje dobro služi ide reaktivacija i bez slanja potvrdnog SMS-a, zar ne? Jer simica mi je u 4G ruteru pa nije najzgodnije to potvrđivati ali nije ni da nema načina...
Razlog zašto mijenjam operatera je jer mi je 4G A1 1000GB počeo raditi probleme pri gledanju IPTV-a pa bi ovo isprobao narednih tjedan dana no prvi dojam je dobar. Kod A1 sam davno prije imao problema pa je onda išla preporuka ovdje na forumu da ih zatražim da me maknu iza CGNATa (ni ne znam šta to znači), tada je to odrađeno i nije bilo problema ali evo zadnjih tjedan dana su mi nastali. Bilo sa ovim njihovim A1 4G internetom, bilo sa Tomatom kojeg inače koristim u mobitelu. Na bonbonu, HT bakru ili (za)sada sa ovom Unlimited tarifom nemam problema...

Skineš app od HT-a na mob... dodaš broj u aplikaciju i preko nje aktiviraš Flat Surf opciju i to je to....
Preko nje nadoplaćuješ bonove i sve funkcionira ( evo već godinu dana).

Kaj se tiče CGNATa, prvo registriraj broj, onda tek tpošalji mail da te maknu iz CGNATa.

Bilo je tu primjera na forumu da nisu htjeli maknuti, pa je ispalo da brojevi nisu registrirani... nakon registracije broja maknu ga.

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower

Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200

BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080

BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD

Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 17:41   #1076
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Trenutno sam na HT, optika, max2, 1gbit + onaj njihov mesh/router. Dođe me 31EUR, s poskupljenjem će biti 32 valjda. Ističe mi ugovor za dva mjeseca pa me zovu i nude sve to isto za 37EUR, prvih 6 mjeseci 1+4 EUR (zbog brzine i mesha). Mesh i tej spešl router imam valjda 4 godine, ima još celofan na sebi, nisam upogonio nikada osim za test kad je tehničar bio. Koristim svoje sve.
  1. Što se sada najjeftinije može dobiti kod HT 1 gbit optiku?
  2. Da li se može taj router i mesh vratiti i ostaviti 1gbit optiku?
  3. Da li ima što bolje preko HT optike kod drugih operatera? Moram imati IP dostupan izvana, znači ne može CGNAT.

Znam da je kroz kvart i Telemah nešto provlačio, ali nemam pojma da li mi je dostupan. Kakvi su što se tiče usluge?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 18:30   #1077
jp_rv
Premium

i meni su za produženje ugovora nudili SKUPLJE nego staru punu cijenu bez ugovora.

ćao bao.
Staro 27.02.2025., 20:16   #1078
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Malo se posvetio čitanju HT "Cjenik posebnih i proteklih ponuda (važeći od 1.3.2025.)" i naletio na sljedeće:

1. Od 14.07.2023. dostupna je ponuda MAX2 paketa na posebnim kanalima prodaje - kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar na optičkoj infrastrukturi bez ugovorne obveze po cijeni od 21,88 EUR bez PDV-a odnosno 27,35 EUR s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 12 mj. po cijeni od 20,64 EUR bez PDV-a odnosno 25,80 EUR s PDV-om s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 24 mj. po cijeni od 22,75 EUR s PDV-om18,20 EUR bez PDV-a odnosno 22,75 EUR s PDV-om s PDV-om.* *Od 20.9.2023. prestaje prodaja samostalnih MAX2 i MAX3 paketa za nove korisnike. Postojeći korisnici MAX2/MAX3 paketa na bakrenoj tehnologiji moći će i nakon navedenog datuma ugovarati postojeće MAX2/MAX3 pakete jednakog sadržaja i cijena koji se pružaju na optičkoj tehnologiji.

2. Promotivna ponuda 6 mjeseci za 1 EUR s PDV-om (0,80 EUR bez PDV-a) mjesečno bit će dostupna za postojeće korisnike s i bez Magenta 1 popusta u svim prodajnim kanalima na paketima: Internet Start, Optički Internet, Internet, Internet + TV S, Internet + TV M, Internet + TV L.

Jel to moguće dobiti? Što su točno "kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar"?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 08:27   #1079
10aLEX
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
@Libertus
Telemach ti nudi preko HT optike svoju uslugu i koliko znam nema CGNAT.
10aLEX je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 13:11   #1080
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Malo se posvetio čitanju HT "Cjenik posebnih i proteklih ponuda (važeći od 1.3.2025.)" i naletio na sljedeće:

1. Od 14.07.2023. dostupna je ponuda MAX2 paketa na posebnim kanalima prodaje - kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar na optičkoj infrastrukturi bez ugovorne obveze po cijeni od 21,88 EUR bez PDV-a odnosno 27,35 EUR s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 12 mj. po cijeni od 20,64 EUR bez PDV-a odnosno 25,80 EUR s PDV-om s PDV-om; uz ugovornu obavezu na 24 mj. po cijeni od 22,75 EUR s PDV-om18,20 EUR bez PDV-a odnosno 22,75 EUR s PDV-om s PDV-om.* *Od 20.9.2023. prestaje prodaja samostalnih MAX2 i MAX3 paketa za nove korisnike. Postojeći korisnici MAX2/MAX3 paketa na bakrenoj tehnologiji moći će i nakon navedenog datuma ugovarati postojeće MAX2/MAX3 pakete jednakog sadržaja i cijena koji se pružaju na optičkoj tehnologiji.

2. Promotivna ponuda 6 mjeseci za 1 EUR s PDV-om (0,80 EUR bez PDV-a) mjesečno bit će dostupna za postojeće korisnike s i bez Magenta 1 popusta u svim prodajnim kanalima na paketima: Internet Start, Optički Internet, Internet, Internet + TV S, Internet + TV M, Internet + TV L.

Jel to moguće dobiti? Što su točno "kanal za teleprodaju i savjetovanje korisnika i tehničar"?
Ja plaćam 25,06 kn. Flat. Brzina 200/100. Isao lik po stubištu i ostavljao je kontakt. (novogradnja) optika. Imam do rujna a onda cu vjerojatno Iskonu.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
Lika091 je online   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno