Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2024., 20:38   #4291
axo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2017
Ima netko iskustva sa vraćanjem proizvoda koji je kupljen u dućanu te da se stornira iznos?
Original pakiranje nije ni otvaran, kupljeno danas...

Zadnje izmijenjeno od: axo. 19.01.2024. u 21:04.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2024., 20:43   #4292
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Idi tamo i dogovori se, nije im to zakonska obveza, ali u Linksu se sve dogovorim.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2024., 21:00   #4293
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Ima netko iskustva sa vraćanjem proizvoda koji je kupljen u dućanu te da se dobije povrat novca?
Original pakiranje nije ni otvaran.
U roku 8 dana bez problema, prije je biko 14 al su smanjili. Jedino nemozes software, monitore i jos neke kategorije.

Ali ak je tvornicki zapakirano, uvijek se da nesto dogovoriti. Samo normalni stav i mozda kutija domacica
Staro 19.01.2024., 21:08   #4294
axo
Premium
Moj komp

Budem probao sutra.
Pomogao sam mu da proda tipkovnicu od 200 eura pa valjda će i on biti pristupačan.
Uglavnom thnx.
Staro 05.03.2024., 20:37   #4295
Volume
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Ekipa jedno kratko pitanje samo ako netko zna...

Prije 7 dana sam preko webshopa naručia ram i odabra preuzimanje u poslovnici i plaćanje prilikom preuzimanja. Taj ram mi nikako ne radi kako triba i ne mogu ga nikako uštelat da sistem postane stabilan, možda iz razloga šta nije na listi podržanih matične ili koji vrag neman pojma. Ram je ispravan, testirano memtestom al eto meni neće radi u kombinaciji s mojim sistemom.

Zanima me da li u ovom slučaju vridi pravo na povrat robe kupljene priko interneta u roku od 14 dana čak i bez navođenja razloga ako netko zna. Vratia bi ovaj šta sam kupia i uzea jedan koji je jeftiniji. Imam li pravo na takvu zamjenu i povrat para za razliku u cijeni?

Linksu sam posla mail u vezi ovoga i sve u detalje objasnia, ali eto rado pitam i ode da znam kakva su mi prava

Ambalaža je neoštećena i račun imam
Volume je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2024., 20:42   #4296
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Ako si platio u poslovnici, nemaš pravo osim ako ti trgovac ne izađe u susret.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2024., 20:51   #4297
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Links ima onaj povrat u roku 7 dana i za kupnje u poslovnici. Ponesi kutiju domaćica i idi to riješi u poslovnicu
Staro 05.03.2024., 20:52   #4298
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ja mislim da sam tamo na njihovom kompu za reklamacije vidio da postoji i mogućnost povratka ako se kupi u dućanu, nisam siguran ali mislim da sam krajičkom oka vidio to
Staro 05.03.2024., 21:00   #4299
Volume
Banned
Moj komp

Nazovem im ujutro prodaju pa provjerim, fala na odgovorima
Staro 06.03.2024., 08:39   #4300
Volume
Banned
Moj komp

Evo kažu nema problema, da samo isprintam obrazac za raskid ugovora i javim se u poslovnicu u Šibeniku di sam kupia
Eto možda kome pomogne
Staro 06.03.2024., 09:14   #4301
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Onda ovdje treba pohvaliti Links zar ne? Ovo je čisti primjer dobre prakse trgovca da izađe u susret iako nijednom odredbom nije to dužan učiniti..
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2024., 09:40   #4302
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Onda ovdje treba pohvaliti Links zar ne? Ovo je čisti primjer dobre prakse trgovca da izađe u susret iako nijednom odredbom nije to dužan učiniti..
Tako je
Staro 06.03.2024., 21:10   #4303
Volume
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Kupujem hw kod njih već dugi niz godina i stvarno nemam ni najmanjih zamjerki za bilo šta
Danas se pojavia s ramom koji sam iša vratit, čovik mi je u dvi minute bez pitanja da novi i vratia razliku u novcu. Skidam kapu
Staro 06.03.2024., 21:34   #4304
axo
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Links ima onaj povrat u roku 7 dana i za kupnje u poslovnici. Ponesi kutiju domaćica i idi to riješi u poslovnicu
Istina, vratio sam tako artikl koji je kosta ko sveti petar kajgana
Staro 22.07.2024., 19:30   #4305
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisam neko vrijeme kupovao u Linksu, dobio neke bonove za njih pa sad gledam malo što imaju. Moram priznati da sam prilično šokiran njihovim cijenama, 15,20,25% više, ne od nekakvog opskurnog bugarskog web shopa, nego od ajmo reć direktne konkurencije. Otkad je Links postao tako neisplativ?
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 19:49   #4306
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Odavno, zadnjih desetak godina. Otkad su pootvarali gomilu poslovnica.
Staro 22.07.2024., 20:06   #4307
bilicvitak
Premium

bilicvitak's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
Početkom 2022. se još moglo kupiti neke stvari po ok cijenama, nakon toga truba.
Staro 24.07.2024., 13:58   #4308
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja sam jednom davno kupio kod njih G.Skill RAM. Ploča ga nije voljela. Zamijenili mi za neki drugi. Ni taj ploča nije htjela.

Prije nego i te vratim dofurao mi frend svoje RAMove da nije slučajno ploča…. Njegovi RAMovi rade.

Odem u Links i kažu: “a ne, ne možete dva puta napraviti povrat, samo jednom”

Kažem: “ali probao sam treće RAMove i rade mi. Vi ih imate na stanju…”

“Ne, žao nam je….”
Staro 25.07.2024., 10:38   #4309
betruger988
Registered User

betruger988's Avatar

Datum registracije: Jul 2024
Citiraj:
Autor Volume Pregled postova
Ekipa jedno kratko pitanje samo ako netko zna...

Prije 7 dana sam preko webshopa naručia ram i odabra preuzimanje u poslovnici i plaćanje prilikom preuzimanja. Taj ram mi nikako ne radi kako triba i ne mogu ga nikako uštelat da sistem postane stabilan, možda iz razloga šta nije na listi podržanih matične ili koji vrag neman pojma. Ram je ispravan, testirano memtestom al eto meni neće radi u kombinaciji s mojim sistemom.

Zanima me da li u ovom slučaju vridi pravo na povrat robe kupljene priko interneta u roku od 14 dana čak i bez navođenja razloga ako netko zna. Vratia bi ovaj šta sam kupia i uzea jedan koji je jeftiniji. Imam li pravo na takvu zamjenu i povrat para za razliku u cijeni?

Linksu sam posla mail u vezi ovoga i sve u detalje objasnia, ali eto rado pitam i ode da znam kakva su mi prava

Ambalaža je neoštećena i račun imam
Kod kupovine na webshopu kupac ostvaruje pravo na povrat robe unutar 14 dana od preuzimanja, bez navođenja ikakvog razloga i ovo vrijedi i u slučaju kad je roba kupljena na webshopu a preuzimanje je u poslovnici (nebitno gdje je plaćanje, bitno je samo da je ugovor o kupovini sklopljen izvan poslovnih prostorija ili na daljinu).

U praksi, tko ima Links u blizini može provjeriti imaju li traženi artikl na stanju i kupiti ga online, označiti preuzimanje u poslovnici i u pravilu mail o dostupnosti stiže kroz par sati. To je i najbrži način za dobiti nešto a ujedno i ostvariti pravo na vraćanje artikla unutar 14 dana. Brže je jedino otići direktno u poslovnicu i kupiti tamo bez narudžbe.

Kod kupovine u poslovnicu bez narudžbe online prodavač nije dužan uzeti artikl nazad, praksa je da većina prodavača to ipak radi. Ja iskustva sa Linksom nemam oko takvog povratka ali imao sam jedan slučaj gdje sam relativno jeftin artikl (čitač kartica) htio vratiti jer je bio neispravan. Prvo se prodavač čudio da je neispravan, pokušao me uvjeriti da su prodali stotine takvih i nikad reklamaciju nisu imali, na moje inzistiranje dao mi je neke papire koje sam ispunio i artikl vratio ali tu se radilo o reklamaciji, ne o tome da sam se ja predomislio oko kupovine. To je sve trajalo dobra dva tjedna na kraju su mi novac vratili.
Radi se o poslovnici u Sl. Brodu, iskustva koja imam s njima u preko nekoliko kupovina nisu posebno pozitivna, prodavači su malo nervozni i vole se praviti pametni.
Staro 25.07.2024., 11:32   #4310
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor betruger988 Pregled postova
Kod kupovine na webshopu kupac ostvaruje pravo na povrat robe unutar 14 dana od preuzimanja, bez navođenja ikakvog razloga i ovo vrijedi i u slučaju kad je roba kupljena na webshopu a preuzimanje je u poslovnici (nebitno gdje je plaćanje, bitno je samo da je ugovor o kupovini sklopljen izvan poslovnih prostorija ili na daljinu).

Davno sam bio dobio mišljenje inspektorata.. ugovor se smatra sklopljenim kad je kupac platio..
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je online   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 11:35   #4311
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
sto se tice linksa i povrata imam pozitivno iskustvo.
prije par tjedana sam ujaku kupio mobitel za rodendan i doslovno dodem u stan i nazovem ga i kaze mi kak je prije 3 dana kupio sam sebi. e jbg sta sad...
nista odmah u links, srecom ispod zgrade mi je.

i objasnim situaciju i kaze mi lik ako nije otvaran da ce ga uzet nazad. i krene mi radit povrat novaca i objasni kak je to njihova dobra volja. i samo sto mi nije isplatio novce ja spomenem kak cu ic kupit nesto drugo. i on me zamolio da uzmem kupone njihove u toj protuvrijednosti. a reko ajde, tak mi je svejedno jer cu potrosit te novce u linksu kako god.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 12:36   #4312
Zika21
Premium
Moj komp

Zika21's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
prije par tjedana sam ujaku kupio mobitel za rodendan i doslovno dodem u stan i nazovem ga i kaze mi kak je prije 3 dana kupio sam sebi. e jbg sta sad...

i objasnim situaciju i kaze mi lik ako nije otvaran da ce ga uzet nazad. i krene mi radit povrat novaca i objasni kak je to njihova dobra volja. i samo sto mi nije isplatio novce ja spomenem kak cu ic kupit nesto drugo. i on me zamolio da uzmem kupone njihove u toj protuvrijednosti. a reko ajde, tak mi je svejedno jer cu potrosit te novce u linksu kako god.
Samo oprez s tim bonovima, otkad je Euro uveden imaju rok trajanja. Stari kunski nisu imali.
Zika21 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 12:47   #4313
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova

Zato naručis i platiš online i pokupis u dućanu pa nek si dobru volji objesi za nešto. Prodaju priče i pričice.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 14:33   #4314
betruger988
Registered User

betruger988's Avatar

Datum registracije: Jul 2024
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Davno sam bio dobio mišljenje inspektorata.. ugovor se smatra sklopljenim kad je kupac platio..
Oko ovoga ima velika rasprava na BUG forumu. Ključno je tumačenje trenutka sklapanja ugovora. Po zakonodavcu, ugovor se smatra sklopljenim kada se potvrdi narudžba. E sad, plaćanje je definitivno potvrda narudžbe kako kažeš, ali isto je potvrda narudžbe i e-mail koji dobiješ od trgovine nakon što izvršiš narudžbu online u kojoj si označio preuzimanje u poslovnici, a plaćanje pouzećem. Možda je čak i klik na gumb "Naruči" na webshopu.
Tamo (na BUG forumu) se javio i kupac koji je naručio online, platio u trgovini i vratio unutar 14 dana proizvod bez problema.
Ne znam za slučaj da nekome nisu uvažili povrat kad je naručio online a platio u trgovini...
Staro 26.07.2024., 08:27   #4315
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Nekidan uzeo Fractal H9 Elite kuciste. Kod njih je debelo najjeftini bio.
Dodjem doma, kad primjetim na kutiji da pise "Povrat", i naljepnica tj ime prezime, adresa, broj moba, proslog "vlasnika" kome je slano.
Odma ih zovem da cu vratiti kuciste, te da me zasto nisu obavijestili da je roba rabljena, otvarana kutija, itd.... Mislim, nije malo novaca. Kazu mi da pregledam kuciste, te ako primjetim ista, da im ga vratim, posteno, ali tlakavo. Srecom pa mi je Vemil blizu kuce. Ali sta da sam na otoku, ili u gradu di ih nema?
U medjuvremenu se cujem sa likom sa "markice" nije uspio preuzeti kuciste, da je glanc novo, nije otvarano, nije tad doma bio tih dana, nesto mu iskrslo....
Pa sam nastavio build.
Ali eto, ja sam bio uvjeren da povrat, "rabljenu i otvaranu" robu na neki nacin oznace i svakako te upozore.. Znam da sam vidjao na stranicama im popuste jer je otvoreno bilo ili malo koristeno pa vraceno.
Rekli su mi da nemaju to obavezu raditi. Tako da treba dobro pazit.
U mom slučaju sve je dobro proslo, ali isto tako se to moglo razvuc bar 15, 20 pa i vise dana.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: jucca. 26.07.2024. u 10:59.
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 08:37   #4316
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Srecom pa mi je Vemil blizu kuce. Ali sta da sam na otoku, ili u gradu di ih nema?
Omg vemil još uvijek postoji
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
Prodaju priče i pričice.
Ne prodaju ništa, nego je zakon takav.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 08:44   #4317
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008