Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2024., 14:14   #1201
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Dragi moji koji me toliko volite, volim i ja vas...nastavimo koliko bi se ja trebao brinuti jer koriste moje podatke i da bi mi bilo bolje na linuksu
Tebi Linux ne treba jer ne znaš što bi s njime i slobodno ostani na Windows operativnom sustavu, ali je idiotski i glupo da ismijavaš stručno objašnjenje kolege koji se jako dobro kuži u to, zašto je u nekim segmentima, konkretno u privatnosti, Linux bolji izbor. To što ti nemaš problema sa raznim telemetrijama i, da se forumski izrazim, "špijuniranjem" operativnog sustava i pratećeg software-a, ne znači da je Linux i njegove korisnike potrebno ismijavati i pikati, kao i tako ovlaš shvaćati telemetriju i data harvesting operativnog sustava kojeg koristiš. Tako će ti uskoro doći Željka Markić i klečitelji sa trgova sa prijedlogom zakona da nitko više ne smije imati roletne i zavjese na prozorima, da se u svako doba dana vidi što tko radi u svom stanu. Nećemo se buniti jer tako i tako nemamo što sakrivati pa neka gledaju i fotografiraju. S moje strane je to to pa sad slobodno nastavi upgrade svog RPG troll lika ovog foruma. Lijep pozdrav.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 15:13   #1202
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Tebi Linux ne treba jer ne znaš što bi s njime i slobodno ostani na Windows operativnom sustavu, ali je idiotski i glupo da ismijavaš stručno objašnjenje kolege koji se jako dobro kuži u to, zašto je u nekim segmentima, konkretno u privatnosti, Linux bolji izbor. To što ti nemaš problema sa raznim telemetrijama i, da se forumski izrazim, "špijuniranjem" operativnog sustava i pratećeg software-a, ne znači da je Linux i njegove korisnike potrebno ismijavati i pikati, kao i tako ovlaš shvaćati telemetriju i data harvesting operativnog sustava kojeg koristiš. Tako će ti uskoro doći Željka Markić i klečitelji sa trgova sa prijedlogom zakona da nitko više ne smije imati roletne i zavjese na prozorima, da se u svako doba dana vidi što tko radi u svom stanu. Nećemo se buniti jer tako i tako nemamo što sakrivati pa neka gledaju i fotografiraju. S moje strane je to to pa sad slobodno nastavi upgrade svog RPG troll lika ovog foruma. Lijep pozdrav.

Kolega politici nije mjesto na forumu. Linux ima svoju temu.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 15:24   #1203
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
nije politika nego usporedba.
Čitaj sa razumijevanjem.
Staro 25.07.2024., 15:36   #1204
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Trolla Ma nema to veze sa Linuxom, spomnjao sam ga samo kao alternativu ali ona kao takva nije idealno rijesenje za svakog. Sve se svodi na to da MS zapravo ima dobar proizvod kojeg unistava zbog pohlepe ili nekog drugog razloga a sa nase strane je to jednostavno kak je jer su mnogi primorani koristiti Windows zbog aplikacija koje nisu dostupne i primorani smo gutati ta govna. I onda se pojavi Mladen i od necega sto je mogla biti normalna rasprava napravi Trollfest ko neki balavac od 15 godina a ne odrasla, racionalna i razumna osoba. kazem ono sto mi opasno ide na zivac sto je tako tesko uz takve voditi normalnu raspravu na forumu.
Staro 25.07.2024., 16:07   #1205
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Znači tebi smeta to kaj sam ja zadovoljan sa windowsima? Pa kaj bi ti ja, nek ti smeta.Ako ti možeš pisati svoja stručna iskustva ja trolam ako pišem svoje korisničko nestručno pozitivno iskustvo? Ja se moram sa tobom složiti inače sam trol?
Zašto je tebi problem to kaj se ja ne osjećam ugroženo njihovim špijuniranjem ili što uopće ne razmišljam o alternativi. Pa koliki je postotak korisnika windowsa?
Staro 25.07.2024., 16:19   #1206
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Zašto je tebi problem to kaj se ja ne osjećam ugroženo njihovim špijuniranjem...
Totalno je nebitno kako se ti "osjećaš", to su tvoji subjektivni dojmovi koje si već jednom rekao i nema ih potrebe ponavljati, a vjerujem da nikome u ovoj temi ni nisu bitni i samo zamaraš ljude.
U temi o Windowsima treba pričati o činjenicama i na koji način Microsoft zlorabi podatke korisnika, šta se tu točno prikuplja i u koju svrhu, a ne o osjećajima pojedinaca i šta kome smeta.

I baš zato što gotovo nemaš alternativu i u dosta slučajeva moraš koristiti Windowse, treba isticati samo njegove negativnosti jer monopolisti uvijek koriste situaciju u kojoj se nalaze.
Staro 25.07.2024., 16:39   #1207
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Ističi negativnosti, ja ističem pozitivnost, meni nikad bolje od sedmice pa do 11, a vjerujem sutra 12.
I ne bi se ponavljao da me se konstantno ne citira i proziva.

Kaj se tiče činjenica vjerujem da postoje nadzorna tijela koja to kontroliraju, možda sam u zabludi ali nemam razloga puhati na hladno. Također o tim činjenicama piše se konstantno, ne fali toga ni malo.

Još jednom pišem o svojim iskustvima, nitko od vas me ne zastupa i ne moramo se slagati.
Staro 25.07.2024., 16:50   #1208
nepalac
Registered User

Windowse 7 smo svi instalirali po defaultu i nitko se nije bavio privatnošću niti to dovodio u pitanju.
Pojavom Windowsa 10 su počele priče o telemetriji i pojavila se hrpa anti-spy softvera koji gase stotine nepotrebnih procesa unutar Windowsa koji služe samo za izvlačenje tvojih navika korištenja OS-a i tko zna čega sve ne.
Možeš ti pričati kako to tebi ne smeta ali to su činjenice i Microsoft to radi i ljude treba na to upozoravati.

Znači prvo kad sam instalirao Windowse 10 sam tražio alate da pogasim sve što je vezano za telemetriju, a koliko čitam po netu Windows 11 je još gori po tom pitanju.
Primoran sam koristiti Windowse ali mi ne pada na pamet da ih hvalim, nije da imaš deset alternativa pa biraj.
Koristimo ga jer je nužno zlo i jer su monopolisti pa ne vidim šta bi ja tu trebao isticati kao pozitivno?

To je običan alat koji nam treba ali mu treba uskratiti pristup onome što mu ne treba za rad, a zadiranje u privatnosti i prikupljanje svih mogućih informacija je danas valjda najpoželjnija stavka kod svih big tech kompanija.
Staro 25.07.2024., 17:00   #1209
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Windowse 7 smo svi instalirali po defaultu i nitko se nije bavio privatnošću niti to dovodio u pitanju.
Pojavom Windowsa 10 su počele priče o telemetriji i pojavila se hrpa anti-spy softvera koji gase stotine nepotrebnih procesa unutar Windowsa koji služe samo za izvlačenje tvojih navika korištenja OS-a i tko zna čega sve ne.
Možeš ti pričati kako to tebi ne smeta ali to su činjenice i Microsoft to radi i ljude treba na to upozoravati.

Znači prvo kad sam instalirao Windowse 10 sam tražio alate da pogasim sve što je vezano za telemetriju, a koliko čitam po netu Windows 11 je još gori po tom pitanju.
Primoran sam koristiti Windowse ali mi ne pada na pamet da ih hvalim, nije da imaš deset alternativa pa biraj.
Koristimo ga jer je nužno zlo i jer su monopolisti pa ne vidim šta bi ja tu trebao isticati kao pozitivno?

To je običan alat koji nam treba ali mu treba uskratiti pristup onome što mu ne treba za rad.

Eto opet me ti pitaš pa će ispasti da se ponavljam?

Ja hvalim satbilnost u odnosui na prethodnike 95, 98, Millennium, XP i Vistu. Hvalim sigurnost, automatizam, kompatibilnost. Hvalim što su dosadno dobri. Sve sam to napisao u svojim prethodnim postovim.

I vrapci na grani znaju da "oni" prate di ja surfam, kaj instaliram i kako koristim i sa time sam OK. Kao što rekoh internet vidim kao javni cestovni promet, kontrola mora postojati za moje dobro. I na cesti me snimaju i "nameću" mi vezanje pojasa. Ja sam sa time OK. "oni" kontroliraju nas a njih kontroliraju drugi itd.

Znači opet kao što rekoh svi mi to znamo, ali ima nas koji se sa time slažemo, ili nas nije briga itd, nebitno je. I hvalimo zbog dobrog gramskog iskustva.
Staro 25.07.2024., 17:04   #1210
nepalac
Registered User

Citiraj:
Hvalim sigurnost, automatizam, kompatibilnost. Hvalim što su dosadno dobri. Sve sam to napisao u svojim prethodnim postavkama.
Istina je da su Windowsi 10/11 ultra stabilni, gotovo ih ne možeš skršiti niti poremetit, instalacija je jednostavna, driveri nisu problem itd...

Ali, jel ne bi bilo smješno da tehnički nisu napredovali od 95-ice, XP-a ??
Bespredmetno je pričati o nečemu što se podrazumijeva...
Sav hardver se prilagođava Windowsima baš radi tog monopola pa je i logično da će sve raditi kako treba...
Staro 25.07.2024., 17:09   #1211
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Istina je da su Windowsi 10/11 ultra stabilni, gotovo ih ne možeš skršiti niti poremetit, instalacija je jednostavna, driveri nisu problem itd...

Ali, jel ne bi bilo smješno da tehnički nisu napredovali od 95-ice, XP-a ??
Bespredmetno je pričati o nečemu što se podrazumijeva...
Sav hardver se prilagođava Windowsima baš radi tog monopola pa je i logično da će sve raditi kako treba...
Eto monopol, pa meni taj monopol nije nikakav problem. Kao što sam ranije napisao kupiš pro verziju za manje od jedne pive u bircu. To što su monopolisti i sav hardver je prilagođen monopolistima i praktički danas u rangu zatvorene konzole je opet prednost tog monopola, iz mog korisničkog pogleda. Znači monopol koji me ne udara po džepu i olakšava mi život.
Godina se pričalo kak na appleu sve radi plug and play, eto i windowsi se približavaju tome na daleko širem spektru hardvera.
Staro 25.07.2024., 17:21   #1212
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ispada da trolaš zbog toga što u stvari nemaš nikakav stav oko problema privatnosti, špijuniranja i svih ostalih sranja oko winsa, tebi je sve ok i nemaš nikakav problem. To je ne-stav. Nisi po ničem specijalan, isti odnos, tj. nedostatak odnosa prema problematici ima 90+% korisnika windowsa, rasprava ovdje se tiče onog ostatka. Potpuno je bespredmetno uletavati ovako pa konstatirati kako je tebi to sve nebitno, vrlo se dobro zna da je to nebitno većini ljudi. Podsjećaš me na one padobrance sa starih dana rasprava na newsima, kad bi netko imao hardverski/softverski problem uvijek bi se našao jedan koji bi samo napisao da on ima isto to ali mu sve radi Pozitivan doprinos raspravi - 0%
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 17:24   #1213
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Decki - nema smisla sa ovakvima diskutirat , taj zivi da podjebava - izuzet ga iz rasprave i to je to, drukcije nebu islo, mozda mu s vremenom dosadi . Osim ak Toru dopizdi :P

@Mladen - odrasti. Za svoje dobro.
Staro 25.07.2024., 17:24   #1214
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Imam stav, a to je da se slažem da kontrole treba biti, da mi ne smeta i da se ne opterećujem istom. Znači to je stav i ne smatram ga problemom, problem bi bio kad ne bi bilo kontrole.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
@Mladen - odrasti. Za svoje dobro.
Dragi moj Tomek, u mojim godinam da si mi kompliment Puno te volim dragi.
Staro 25.07.2024., 18:41   #1215
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kako bi to Bubba rekao, ovome su F dijagnoze multidimenzionalne Ide poklopac za 3... 2... 1...
Staro 25.07.2024., 20:11   #1216
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Istina je da su Windowsi 10/11 ultra stabilni, gotovo ih ne možeš skršiti niti poremetit
Neki dan sam windows 10 "skršio" na način da sam počistio razne cacheve (10GB+ majke ti, a čistim redovito) preko BleachBit i napravio restart. Daklem, nakon bootanja operativni odlazi u vražju materinu, sve je bilo barem 10x sporije nego dvije minute ranije. Rekoh OK, očistio sam prefetch, pa možda ga to muči, šta li. Čekam nekoliko minuta, sve gore i gore. Napravim još jedan magični restart i eto, kao da ništa nije niti bilo

BTW, tvrditelji koji tvrde da nema lijeka trolovima, e u krivu ste
https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3573297

Vrlo diskretno i dobro radi. Moj problem je bio što sam čovjeku htio dati šansu, ali eto, valja učiti na vlastitim pogreškama. Budem mu probao dati još jednu šansu, za kakvih 10-15 godina.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 22:10   #1217
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Mladene samo da znas, ja te necu blokirati.
Shvaćam tvoj stav i prihvaćam ga. Zapravo ne smatram da trollas, već da ti je samo dop... ponavljati se
Staro 25.07.2024., 22:23   #1218
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Blokiranje je najnormalnija opcija, ja nemam nikoga blokanog, ako nekoga živcira moje mišljenje podržavam da me blokira. Da li bi se ja trebao bojati napisati vlastito mišljenje, nisam nikada niti budem. Ne trolam, ak me netko provocira vratim istom mjerom ali ne trolam, nego pišem kaj mislim. Sve je krenulo još prije koji tjedan kad sam se "usudio" napisati da me nije briga ak koriste/prodaju moje podatke. Odmah su se digle obrve kao da sam napisao da me nije briga što prodaju vaše podatke. Vodite vaše bitke sa korporacijama, meni se neda
Ne vidim problem nešto pohvaliti kad sam zadovoljan, opće negativnosti i kritiziranja ima na svakom koraku.
Kad bi sve u životu ferceralo kao windowsi iz mog korisničkog kuta bilo bi super. Da se ne ponavljam
Staro 25.07.2024., 22:27   #1219
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ni meni ne smeta njegov "stav". Čovjek gušta, a ima nas svakakvih. Živio Mladen
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 22:52   #1220
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Fino, od vrhunskog trolla do žrtve. Samo na PC Ekspert Forumu. Postoji neka rasprava o tehnikalijama, iznesu se činjenice, kolega uleti bez da ga itko išta pita sa argumentom meni radi dobro, ljudi se zahaklaju i uđu još dublje u tehnikalije i problematiku, kolega opet ponavlja kako njemu to i dalje radi dobro i da ga baš briga za probleme, iznesu se dodatni argumenti, kolega kaže kako se u to uopće ne razumije niti ga zanima jer on u tome uživa. Na kraju je žrtva. Žrtva rasprave u koju je uletio jer je morao dati svoje mišljenje koje nikoga ne zanima. Samo tako nastavite uzgajati i podržavati ovakve dokone nebitne analfabet likove, biti će forum bogatiji za glupe rasprave i možda dostići Bug forum na kojem dotični kolega isto daje svoj doprinos degradaciji istog.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 22:55   #1221
mkey
Premium
Moj komp

Dobro, OK, nemojmo toliko daleko, ne bude to nivo buga, nema šanse
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 25.07.2024., 22:59   #1222
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Fino, od vrhunskog trolla do žrtve. Samo na PC Ekspert Forumu. Postoji neka rasprava o tehnikalijama, iznesu se činjenice, kolega uleti bez da ga itko išta pita sa argumentom meni radi dobro, ljudi se zahaklaju i uđu još dublje u tehnikalije i problematiku, kolega opet ponavlja kako njemu to i dalje radi dobro i da ga baš briga za probleme, iznesu se dodatni argumenti, kolega kaže kako se u to uopće ne razumije niti ga zanima jer on u tome uživa. Na kraju je žrtva. Žrtva rasprave u koju je uletio jer je morao dati svoje mišljenje koje nikoga ne zanima. Samo tako nastavite uzgajati i podržavati ovakve dokone nebitne analfabet likove, biti će forum bogatiji za glupe rasprave i možda dostići Bug forum na kojem dotični kolega isto daje svoj doprinos degradaciji istog.
Znači imam fana koji me prati po internetima.

Nisam žrtva nego sam rekao da podržavam da me blokira svatko koga nerviram. Kažem da ne trolam.
Ako je to što sam napisao tako trivijalno od kuda onda toliki interes za komentiranje mojeg karaktera, hebiga ovo ispada babski tračarski forum sa tvojim upisima. Ti stalno pratiš neku discord ekipu i tu prenosiš kao da to nekoga zanima.
Kakve ovo ima veze sa windowsima ili barem linuxima?
Staro 26.07.2024., 07:32   #1223
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Neki dan sam windows 10 "skršio" na način da sam počistio razne cacheve (10GB+ majke ti, a čistim redovito) preko BleachBit i napravio restart. Daklem, nakon bootanja operativni odlazi u vražju materinu, sve je bilo barem 10x sporije nego dvije minute ranije. Rekoh OK, očistio sam prefetch, pa možda ga to muči, šta li. Čekam nekoliko minuta, sve gore i gore. Napravim još jedan magični restart i eto, kao da ništa nije niti bilo

BTW, tvrditelji koji tvrde da nema lijeka trolovima, e u krivu ste
https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3573297

Vrlo diskretno i dobro radi. Moj problem je bio što sam čovjeku htio dati šansu, ali eto, valja učiti na vlastitim pogreškama. Budem mu probao dati još jednu šansu, za kakvih 10-15 godina.
Evo i nesto korisno BleachBit prvi put cujem dns cu oprobat
Fala
(Ljude ne triba blokirat nema smisla ovo je forum osim ako ne psuju i direktno nekog naziva svim i svačim onda report i hlađenje)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 08:47   #1224
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Evo što kažu za edge, npr. Sam edge ne generira profit, ali navodi na korištenje servisa koji generiraju.
I protiv toga nemam ništa protiv, napravio si još jedan program koji ti generira zaradu. Ali nemoj mi ga gurat pod nos, napinjat me da ga koristim... daj mi opciju da ga deinstaliram ako ga ne želim koristiti. Jok - izbrišem ga sa desktopa, sa idućim updateom on se vrati. Na takve gluposti poludim.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 17:59   #1225
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
In the wake of a major incident that affected millions of Windows PCs, Microsoft is calling for significant changes to enhance the resilience of its operating system. John Cable, Microsoft's vice president of program management for Windows servicing and delivery, said there was a need for "end-to-end resilience" in a blog post, signaling a potential shift in Microsoft's approach to third-party access to the Windows kernel.

While not explicitly detailing planned improvements, Cable pointed to recent innovations like VBS enclaves and the Azure Attestation service as examples of security measures that don't rely on kernel access. This move towards a "Zero Trust" approach could have far-reaching implications for the cybersecurity industry and Windows users worldwide, as Microsoft seeks to balance system security with the needs of its partners in the broader security community.

The comment follows a Microsoft spokesman revealed last week that a 2009 European Commission agreement prevented the company from restricting third-party access to Windows' core functions.

Neznam kaj da mislim o ovome iskreno. MS je djelomicno u pravu - za cijeli ovaj fijasko nije direktno MS kriv. Hovewer...
Staro 26.07.2024., 18:17   #1226
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Neznam kaj da mislim o ovome iskreno. MS je djelomicno u pravu - za cijeli ovaj fijasko nije direktno MS kriv. Hovewer...
S obzirom na benevelentnost Micro$ofta, ne sumnjam da guraju za dobrobit svih nas.

Ak niko nemre do kernela, niko ni nezna kaj se tam uopce dogadja. Kak je i glavna permisa Recalla bila nasa dobrobit...

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 18:21   #1227
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Microsoft sere kvake. Koristi priliku da se jada na antimonopolske odluke i kako su one krive za ovo što se dogodilo. Da EU nije natjerao MS da omogući pristup konkurentima, isti ne bi niti postojali, i onda bi svijet bio savršen s blaženim MS kao apsolutnim monopolistom.

Naravno da to nema veze s vezom. MS ima ista sranja gdje pusti ažuriranja za win koje posere stotine tisuća korisnika, ali to nema veze jer oni smiju pogriješiti.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 20:46   #1228
mkey
Premium
Moj komp

To je sve čisti PR, niđe veze s vezom.
Staro 26.07.2024., 21:54   #1229
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Sobzirom na količinu online poslovanja čudo je da ovakvih ispada nema puno više. IMO. svakak sranje kad si na oštećenoj strani.
Staro 29.07.2024., 21:48   #1230
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Microsoft has intensified its push for OneDrive adoption in Windows 11, introducing a full-screen pop-up that prompts users to back up their files to the cloud service, according to a report from Windows Latest. The new promotional message, which appears after a recent Windows update, mirrors the out-of-box experience typically seen during initial system setup and highlights OneDrive's features, including file protection, collaboration capabilities, and automatic syncing.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na