|
![]() |
#1142 | ||
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Nije problem u namjeri nego u realizaciji iste. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Kolega, prijavljujem se za ispravak netočnog navoda. Naime, ima više načina da se blokira ta notifikacija. Jedan od načina je korištenje linuxa ![]()
![]() |
#1144 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Za neke nazalost nije. Dali je Linux alternativa za mnoge? Mozda. No ako ovisis o komadu softwera koji ne postoji na Linuxu - mo's se fuckat. I to je problem. Windows zapravo nije los komad softwera, daleko do toga. Problem zadiranja u privatnost svih pod svaku cijenu - ako se ovako nastavi bude ogroman problem. Ali ce ga vecina i dalje koristiti jer softwer koji koriste cesto placa racune. Hebiga katkad moras prodat dusu vragu da prezivis.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ma nije za svakoga, ali i windows ide u pravcu da nije za svakoga. Npr. nije za ljude koji žele koristiti OS a ne da OS njih koristi. U zadnje vrijeme mi se nekoliko ljudi žalilo da im se 11 "sam" instalirao preko 10, sve se nešto poremetilo, ovo ono. I šta da im ja radim, nemam živaca s baćkati više s time. Koriste windowse na svoju odgovornost ![]()
![]() |
#1148 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da ako ti paše da ti ga M$ ućera i zavrće 😀 Ako to ne želiš i ako svoj komp želiš koristiti kada i kako ti hoćeš onda jedino otpor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Pokleknuo sam i upravo instaliram 11-icu i na backup rig. To be continued... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Uostalom svi imamo izbor, svatko od nas se može vratiti na XP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadire u privatnost? A koja IT kompanija ne zadire? Ili online trgovina? Ili državna institucija? Ili neki medij koji te žica mail za newsletter? A mobovi i aplikacije na njemu? BIG LOL |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Poslano sa A52S 5G |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Premium
|
Yea...right... Citiraj:
Pa upravo je to prednost Open Source projekata. ...? Dakle pokusavam voditi normalan racionalan razgovor al uvijek iznova neki padobranac. Windows i Linux imaju svoje prednosti i nedostatke i postujem oba sustava za ono sto jesu i bas zbog prednosti Open Source pristupa je na mojoj glavnoj kanti samo Fedora vec duze vrijeme ali mi ne pada na pamet omalovazavat i sprdat se iz Microsoft produkata posto ne zabijam glavu u pijesak i gledam stvari realno - onakve kakve jesu. Microsoft je u zadnjih 15 godina napravio ogromne izmjene u pozitivnom smjeru em sto se tice poboljsanja kvalitete , stabilnosti i sigurnosti Windows platforme i kad cujem elitisticke Linuxase da se ismijavaju i sprdaju iz MS produkata kao da je 2005-a pada mi mrak na oci. Ali isto tako na ovakve izjave. Ako stavimo specijalne aplikacije na stranu Linux OS nudi prednosti o kojima Windows svijet moze samo sanjati pogotovo ako pricamo o modernom Desktop iskustvu. Samo treba uloziti truda u razumijevanje drukcije platforme. Postivati oba svijeta - koristiti ono sto tebi odgovara i sve 5. Zivi i pusti zivjeti. ![]()
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa Windowsi zapravo, od sedmice pa na dalje, sasvim solidno funkcioniraju. Naravno, desi se tu i tamo neko sranje, ali općenito su prilično stabilni. Baš kao što je gore netko napisao, XP bi svakih godinu dana usporio, počeo zezati i najlakše je bilo napraviti reinstall, dok na novijim Windowsima nema više potrebe za time. Ali ono što mene živcira je "daj koristi naš backup, daj koristi edge, evo ti predinstalirani netflix, daj se prijavi u ms account, daj sve imaj u cloudu, evo ti vremenska prognoza a u njoj su reklame, evo ti pasijans a u njemu su reklame" način poslovanja. Ono, imaš OS koji naplaćuješ, ali žele izvući još više i još više uz pomoć pretplata, reklama i čega sve ne. Ne želim to gledati, ne želim koristiti One drive, ne želim koristiti Edge i ne želim MS account i ne želim svakih par dana poruku kako bih trebao otvoriti MS account jer je to bolje. Hoću samo da me puste da koristim svoj OS kako ja to hoću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | ||
Premium
|
Citiraj:
Troll as usual... Citiraj:
Ne. Ali ali Softwer se ne radi da te naprci bez vazelina. Ako se ikad dogodi da neka korporacija preuzme neko softwersko rijesenje i krene sve u krivom smjeru softwer se forka i izbaci se sve ono govno van. Moras imat na umu da je iza svega toga jos uvijek hrpa entuzijasta koji su dosta toga razvili i odrzavaju primarno za sebe. Ak te podrzi velika korporacija ili drustvo - jos bolje jer nemoras sve sam - ali i dalje vidis sto se sa tvojim kodom dogada. I da najveca prednost naravno je da ti samo ako znas citat kod vidis sto kod radi, nema skrivenih sitnih slova i funkcija koje mozes sakriti iza GUI opcija. Kod Closed-Source rijesenja o kojima ti pricas je najcesce u zadnje vrijeme bas tako kako si opisao u prethodnom postu.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Premium
|
To kaj spominjete nije kriv (samo) Microsoft. Pred 20-25 godina kad je na internet bilo spojeno neusporedivo manje uređaja i na internet su svakodnevno odlazili gameri, entuzijasti, IT-vci, i ajmo reć puno manji krug ljudi nego danas kad svaki krkan provede na netu 2-3 i kusur sati. U ono vrijeme na marketing se trošilo i ulagalo na drugačiji način. TV reklame su bile skuplje, radio reklame također, da ne spominjem tiskane novine i reklame u istima. Kad ste zadnji put uzeli u ruke novine da nešto pročitate? Halo, svo smo online non-stop. To je prvi skužio Google čiji smo svi robovi i roba sa statistikom na kojoj je izrasla mega korporacija. Pa Facebook, Instagram i kaj ja znam ko sve ne. U marketing se ulaže konstantno od kad je kapitalizma, konzumerizma i medija koji to prenose. Samo se danas reklamira na drugačiji način. Prebolite to jer se svijet promijenio i još se uvijek mijenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kao što rekoh nikad nije bilo bolje, barem po mom iskustvu zadnjih 40+ godina još tam od zx spectruma ![]() I kao što rekoh ranije mene zaboli kaj oni vide i koriste moje podatke sve dok se osjećam sigurno tu i tam nekaj kupiti prek neta. Opet po meni kontrole bi trebale bite i daleko strože, i nadam se da jesu da hrpa ljudi kontrolira kaj na netu rade razni krimosi...smatram da je to za moju korist i sigurnost isto kao i policija na cesti. I na cesti me snimaju pa nek me snimaju i na netu a sobzirom da mogu kupiti nove windowse za 5 eura nemam niš protiv da nekaj pripomognem po pitanju reklama koje ne vidim nigdje, ad blocker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Nisam shvatio što trebam preboliti? To što platim nešto i onda me i dalje maltretiraju s reklamama ili si mislio na nešto drugo? To što se svijet mijenja, ne znači da se uvijek mijenja na bolje. A protiv loših stvari se isplati boriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Premium
|
Citiraj:
Slazem se potpuno s tobom no prihvacanje toga kao normalnog je opasno. Kao sto rekoh Windows 11 je s tehnoloske strane zbilja odlicno pogoden OS po meni. Zasto ga moraju zagaditi sa svim tim govnima i zasto bismo to trebali dugorocno akceptirati. EU daje IT gigantima po prstima ali to ne znaci da nece i dalje pokusavati progurat nesto sto radi protiv korisnika. Mi kao pojedninci to nemozemo promjeniti. Ali ako se vise ljudi pobuni - bi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Premium
|
Da, baš to. Taj isti model ima i Netflix u najjeftinijem paketu, ugradit će ga i ostali vrlo skoro. Facebook i Instagram već neko vrijeme imaju opciju plati i nećeš imati reklame. Internet portali također, plati za sadržaj bez reklama. A kolko si platio Windows ključ? 5€ je puno kolko ja znam. Kad je Win7 ključ koštao 100€, nije bilo toga. Čak je i mali kinez skužio foru. Prodaje fejk robu i oglašava se jer mu je to omogućeno. Uskočio je u vlak koji se zove internet marketing i ubire lovicu. A vi kmečite. Ko je mašio fudbal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Premium
|
Ma kužim ja tu frustraciju oko nepotrebnih reklama, i meni smetaju. Ali zaboravljamo osnovni interes tih korporacija. Imaju ogromnu društvenu odgovornost, ali uz to moraju zgrtat novac. Na ovaj ili onaj način. A miljarde ljudi koriste njihov proizvod i to oni masno koriste. Jeftini ključevi su namjerno smišljeni da windows update svima radi i omogućeno je trpanje tih reklama i sadržaja koji neko plaća da bude sreviran upravo nama. I ne opravdavam to, ali tako svijet danas funkcionira. Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 24.07.2024. u 10:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |