|
![]() |
#74491 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() A sad kad više ne vozim ni djecu ni cucka ni ormare ne trebam auto od 30 i kusur iljada, vec konacno počet trošit pare za druge gušte. Neću još sad ništa kupovat, ali pratim temu s namjerom da se kupi nešto kroz godinu i pol. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74492 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74493 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Najbolji dostavni svih vremena, uzeo 2 komada sa cca 50 000 tkm, ovaj koji je kod mene je trenutačno na 205 - 210 tkm, nikada me u životu nije pustio na cesti, osim kada je jednom mehaničar zaboravio spojiti cijev od goriva do kraja pa smo stali nakon 10 minuta. Uzmi u obzir da nosi cca 450 kg 24/7 i tako već 6-7g, nikada kvar, radi kao urica. Jedino sam sjedalo mijenjao jer se užasno pohabalo. Drugog sam prodao jednom stolaru i kaže nikada bolje vozilo. Da ima veće Dacie Dokker, kupio bih ih iste sekunde, ovako imam jedan veći Ford Transit Custom gdje je u roku 3g obje poluosovine otišle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74494 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Za one koji ne prate index...fino su ih oprali oko 5. razine autonomije ![]() https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
![]() |
#74495 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Na početku je zaj.....o neki konektor na kilometar satu. To su riješili i samo toči i vozi. Ja ga uzmem i natovarim u njega pola tone kukuruza plus ja i šogi. 750 kg ![]()
![]() |
![]() |
#74496 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Auto ima ~260k, na svakih 10k je napravljen servis (ulje/voda/plin i koji vec kurci se mijenjaju, niti znam niti me zanima), i ukupno sam s tim autom imao minimalnih troskova. Mislim da su me ti servisi cak i u ovlastenom kostali nekakve smijesne novce, parsto kuna + moje ulje. Razmisljao sam vec nekoliko puta da ga prodam, ali realno, nemam sto pametnije kupiti, tesko cu dobiti neku normalnu cifru, a problema generalno nema. BTW, u Parizu sam netom prije korone sreo jednog (Up, doduse, ali isti k) sa 450k i jos 3-4 komada po 300k. Sluzili su za neke medjugradske dostave, 16/6 rezim rada. Tukli 200-300 km dnevno. Toci i vozi.
![]() |
![]() |
![]() |
#74497 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam tko je rekao da se miče bez obzira na sve onom tko juri po lijevoj, evo noćas se vraćam za Zg, ograničenje od Rijeke prema Zgu je valjda 99% vremena 110 i tuneli svakih par km, ja u lijevoj taman da preteknem auto (daleko iza mene nikog) i vozim se 135 (tempomat) i vidim neko nenormalno blica, rotirke nema, sva 4 nema pa računam da nije neki hitni slučaj i frajer doleti meni do guzice i blica konstantno, švapske rege, dakle neki balkanski krkan ![]() Ali situacija broj 2, nakon bosiljeva ograničenje 130 i napokon stavio tempomat na 150, taman pred demerje nakon kaj sam prestigao auto i otišao u desnu izleti manja lisica sa lijeve strane, fala toyoti na kojim sve qurcima od elektronike su stavili od ESPa i ostalih govana, nagli trzaj sa volanom da ju izbjegnem, auto je zaplesao da su stvari letile po njemu, usro sam se da još smrdi ![]() Suma sumarum, vozite u desnoj po noći kad možete ![]()
![]() |
#74499 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Možda bolje policiju pa da prijava bude evidentirana… možda bi tako problem eskalirao da se brže riješi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#74501 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Obavezno 112 zovem za sve ikad što na autocesti nije onako kako bi trebalo biti. Gurtna koja je pala s kamiona, komad kamionske gume, pas koji je valjda pobjegao na odmorištu su neki od tih stvari
![]() |
#74502 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ista stvar. Zadnji put se vraćam AC put Splita, iza odmorišta Janče, pješaci hodaju autocestom put Splita, i put Zagreba. A nisu bili imigranti. Vrhunac idiotizma mi je bilo kada sam se vozio put Sinja, i svadbena kolona je stala u desnoj traci usred tunela prije Dicma i upalila bengalke!!!. Zovem 112, govorim policajcu što se desilo, govori čovjek jel vi to ozbiljno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74503 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
koristim gmaps prilikom vožnje na mobitelu i super je što se tiče navigacije.. ali evo u zadnje vrijeme je fulao par kamera za brzinu, nisu upisane na karti.. koji app koristite a da ima sve kamere up to date u sebi? može i plaćeni a da valja kvačilo riješeno tek sad.. prvo je proklizavalo nažalost, s jednom lamelom.. sad je kvačilo s duplom lamelom i jednomaseni zamašnjak, neki dan montirano. prešao sam 850km, još ga ne stiščem, puno kreni-stani vožnje |
![]() |
![]() |
![]() |
#74507 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
imam uključeno uvijek sve, gps i ostalo što treba (mob se puni tj održava na istom postotku preko usba na androidu).. ide waze onda kamera u donjim andrijevcima, selo u slavoniji.. nema je na gmapsu.. Bili brig, prema novoj gradišci, isto nema na gmapsu Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 18.07.2024. u 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74508 |
Premium
|
Waze ima i dosta lažno pozitivnih kamera, barem po Splitu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74509 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74510 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dobro što korisnici mogu prijaviti patrolu, mobilni radar i sl. i da svi drugi to saznaju u tom trenutku.
![]() |
#74512 |
The mighty pirate
|
Za te lažno pozitivne stvari su krivi sami lijeni korisnici. Kad netko prijavi kad kameru/patrolu/nešto na cesti, a ti ideš prema tome...dobiješ pop-up s pitanjem je li to još tamo ili ne. Ako ne stisneš ništa, pretpostavlja da je. Ako stisneš da nije, maknut će to nakon što nekoliko korisnika prijavi da više nije tamo. Waze je čisti community, ako ljudi ne daju input, informacije će biti netočne i zastarjele.
![]() |
#74513 | |
Premium
|
Citiraj:
Klikao sam valjda pola godine da je informacija lažna, i ništa. Da bi se na kraju ispostavilo da lokaciie fiksne kamere mogu editirati useri određenog ranga koji nisu radili svoj posao. Druga stvar, svako veće raskrižje u Splitu je sada opremljeno sa Hikvision kamerama za kontrolu prometa (sudari i slično) , a prosječni korisnik čim vidi kameru samo klika na ikonicu, uopće ne razmišlja. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74514 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Pa dobro što ti smeta da javlja kameru koje nema? Bolje nego da je obratno.
![]() |
#74515 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74516 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Pa smisao aplikacije je navigacija, kamere su samo dodatak... I ja sam primjetio tu i tamo da nekad javi, iako nema ničega, ali na taj način te samo tjera da voziš po propisu ![]()
![]() |
#74517 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Lijeni korisnici. Od samih vozača do ovih s određenim statusom koji vide prijave, ali ne reagiraju na njih. Naravno da ne možeš za veće stvari sam petljati po tome što svi vide, ako nema čvrstih dokaza za to. U HR su mi uredno zaprimali i radili promjene na karti kad sam prijavio veće radove zbog kojih su ceste bile jednosmjerne ili kompletno zatvorene. Je da im je trebalo dan ili dva, ali jesu. Ovdje to rješavaju unutar pola sata, ali je i daleko više korisnika, plus korisnici su aktivni. Ovaj tvoj slučaj...dok postoji fizička kutija za kameru, bit će prikazana na karti. To je valjda jedino u HR da postoje prazne kutije i da se kamere sele. Ili ima kamere, ili nema
![]() |
![]() |
#74518 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kaj postoje ljudi koji nemaju stalno uključen GPS i internet? https://play.google.com/store/apps/d...amsam&hl=en_US
![]() |
#74519 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74520 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ahoj svima, evo mene u Rijeci vec tjedan dana... Primjetio sam da je dignuta brzina na obilaznici od cvora na Skurinjama pa prema zapadu sa prijasnjih 90km/h na 100km/h i to skoro pa cijelom dionicom... Ima jedan manji komadic nakon Petrol pumpe gdje je ogranicenje kao 60km/h, ali to je doslovno 200m i nakon toga opet nema ogranicenja... Sve u svemu, ugodno iznenadjen... Plus, jos je napravljen i izlaz za Matulje/Trinajstice/Kastav nakon onog skretanja prema Opatiji (gdje budu kolone skroz do Vrata Jadrana), tako da ako trebate na Kastav ili Matulje, mozete to odraditi preko ovog novog izlaza, a ne onog nakon Vrata Jadrana (Crodux)...
![]() |
Uređivanje | |
|
|