|
![]() |
#1441 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Dobra ideja za miniwash, ali nekako sam skeptičan... Pred koju godinu sam fasadu oko ulaznih vrata prao miniwashem jer su mi lastavice iznad zaprljale. Usput prošao malo i vrata i ušla mi je voda ispod nekuda ![]() Doduše prozori i bakonska vrata su iz druge serije, možda tamo ne bi prošlo. A mogu uvijek probati, zasad je ok. Prođemo svako toliko po mrežici mokrom mikrofibra krpom izvana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1443 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni su popucali konci koji idu kroz klizne komarnike. Pretpostavljam da bi trebao sve rastaviti i provući nove, ali mi se baš ne da.
![]() |
#1444 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Jučer mi prestao raditi soft close poklopac WC školjke, nakon manje od 10 mjeseci korištenja. Jel tko netko popravljao, može li se to popraviti ili to neka opruga pukne pa moš bacit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ovako to izgleda kod mene, prije nego se skine: https://m.media-amazon.com/images/I/..._AC_SX679_.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji je najbolji sistem za skidanje paučine s fasade? Imam razne nastavke za usisavač, ali presporo ide.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
EMP moderator
|
Ma jok, sve se valja po fasadi, na metlu se zalijepi možda 10%.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Premium
|
Offertisima, metla za skidanje paučine. Izgleda kao predimenzionirana četka za WC, mekane dlake duljine cca 10cm. Da dulje potraje, mazneš ženi jednu staru najlonku i navučeš gore, kad se podere staviš drugu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
EMP moderator
|
Pričekat će onda, web im je nula, a do poslovnice imam 75 km. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1452 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima i Merkury to https://www.merkury.hr/proizvod/metl...ena,53623.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
EMP moderator
|
Hvala, valjda će biti bolje od usisavača, ne znam kako se tako lijepi, po krovu s donje strane na podaskanom dijelu isto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Majstori, trebao bi pomoć. Poslao sam hrpu upita firmama koje se bave izradom drvnenog namještaja i nitko ne odgovara, a teško je i naći nekih informacija na internetu, pa ću možda sam ići u izradu ove drvene pregrade. Ono što me muči je kako fiksirati na strop/pod. Htio bi da bude od poda do stropa i da se ne vide ovi šarafi na drugoj slici. Također ne bi htio da ima okvir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1456 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Što se tiče samog prihvata na zid/pod, po meni možda najebolje neki vijak roknut gore i dolje (u istoj ravnini, po mogućnosti ![]() Moj susjed kada bi to zalijeopio nitko živ ne bi skužio da je ikada bilo odrezano. Ti i ja bi to drugačije napravili.Naravno, samo laprdam, uzmi sve što pišem se rezervom. Ja da to krenem raditi danas popodne, tako bih probao. A ovo što reče čubi je jako mudro, bolje smanjiti/izbjeći štetu u startu.
![]() |
#1457 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Kod ovakvih sustava ti sa zadnja strane imas u gornoj zoni "rupu" kao šlic kroz koji se nagura u sam nosac kasnije se ubaci kajla ili blenda. Sve se radi na licu mjesta. Moje pitanje prema tebi dali treba biti fiksno ili rotirajuce, ako ides na rotirajuce moguce su opcije da nema vidljivog sarafa gore ali mora majstor imat strpljenja, jel strop nije sigurno idealno ravan. Napravio sam hrpu tih pregrada ali ljudima ponudim da u stropu i podu imaju vodoravnu ivericu u istom dekoru. Na te ajmo reci vodoravne "nosece" izbusim rupe i stavim tipl ili metalni okrugli nosac police od 25mm (5mm promjer) da se moze u centru okretati. Red slaganja Gornja se fiksira di treba biti, ubodu se 2 komad prvi i zadnji da provjeris dal je sve u vagu, oznacis krep trakom i onda si povuces donju plocu i ubacujes ih u koso, tako da kad poguras na mjeru da ti se sve "zakljucaju". Teško to objasniti ovako haha. Opcija B ako je fiksno, a nezelis ni malo prostora gore. Buse se T ili L nosaci u strop i pod. Ovo je inace pogodnije za puno drvo nego za iveral ali se moze odraditi i s iveralom. U gornjoj zoni ostavljas 2-3 mm prorez da drvo/iveral nabijes na sam nosac. Opcija za spajanje koliko hoces, Silikon, šaraf, ukrasne šipke pa se kroz bocnu stranu epoxiem ubace da bude neki štih. EDIT: Opcija koja bi još bila najednostavnija je s lameloom i njihovim nevidljivm sarafima. Gore vodoravna mala plocica s ubacenom maticom a u dasku ide saraf. U slučaju da imaš podno grijanje 2 puta razmisli prije nego kreneš bušiti ![]() https://www.google.com/search?q=lame...N-Emvizq8,st:0
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna ![]() Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 08.06.2024. u 13:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1458 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
zašto ne okvir? izgleda zastarjelo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1459 |
Registered User
|
Da sad ne quotam svaki post. Htio bi da bude fiksno, bit će TV na tome. Stan još nije gotov i zato hoću vidjet sve mogućnosti da znam na vrijeme reagirati kako se ne bi podno grijanje postavilo na tom dijelu. Naletio sam sad na zanimljive načine kako to izvesti. Na prvom kaže da se može i zalijepiti donji dio umjesto da se buši i šarafi, ali mi se čini komplicirano ovo izrezivanje. Drugi način je možda jednostavniji, ali ne znam gdje nabavit ove metalne dijelove. Okvir mi se čini zastarjelo, plus svejedno ga treba bušiti u strop/pod. Rađe bi onda stavio one noge za fiskiranje kao na drugoj slici. Zadnja opcija je da prilikom gradnje naprave to od knaufa, ali na taj način još više zamračujem sobu. https://www.instagram.com/reel/CpYAz...RlODBiNWFlZA== https://www.instagram.com/reel/Cv1ns...RlODBiNWFlZA== |
![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Premium
|
Odgovor na ovo pitanje je 99.9%: zena Moja je isto imala fiks ideje, pa sam ja napravio kako je meni zgodnije i reka nek plati nekog ko ce joj radit po njenim idejama ako oce ![]() Na instagramu to sve super jednoatavno izgleda cekaj da ti svrdlo na 3. stupu pobigne 3 milimetra u livo, pa nevalja ni visina daske ni kut ni livel, pa zatvaraj cekaj da se susi krpacina pa busi opet pa ti kapne nesto di nebi tribalo, i onda na cetvrtom stupu opet nesto pobigne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1461 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovdje mozes vidjeti taj prosjeceni dio, to je samo za rastavljivost. https://www.google.com/search?q=hidd...M&vssid=mosaic Ova ekipa sto ima prosjeceni dio je ista tehnika koju i mi koristimo ako radim od poda do stropa da se nevidi.
![]() |
![]() |
#1462 |
Premium
|
![]() |
#1463 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Trebam vješat ploče iverala na plafon. Ljepljenje i bušenje ne dolazi u obzir. Dakle trebam nekakav clip sistem ili kuke, nekakav sistem kačenja gore. Ima ko kakvu ideju?
![]() |
#1467 |
Premium
|
Evo ideja: https://www.starhanger.com/products/...pair-aluminium Naravno veliko je pitanje dostupnosti.
![]() |
#1468 | |
Premium
|
Citiraj:
Dali ploce moraju biti ravne s plafonom ili se može odmaknuti recimo 5 cm. Te koja je površina jedne ploče.
![]() |
![]() |
#1469 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Odmak nije bitan, ako mora bit s odmakom, bit će s njim. Arhitekt je tak zamislio, samo ni on ne zna kak bi ih vješali, to prepušta nama. Po zidovima će ih isto bit pun k, samo mi to nije problem, tu imam sistem.
![]() |
![]() |
#1470 |
Premium
|
Nisam siguran da bi baš vješao 85kg na ove "kvake" s jednim zubom, pogotovo ako imas vise od 2 ploce koju moraš nasloniti jednu do druge, svako mrdanje je rizik. Kad bi vec ovo morao onda bih kemijao na podkonstrukciju kao sto je za knauf. U dekoru plocu s gornje strane letve 5 x 5cm svakih 20-25cm vijak i onda u gornju limenu podkonstrukciju s bocne strane sarafao. Ali nije problem vjesanje vec kad dodes u sam rub nemas prostora. Opcija koja mi jos pada na pamet je da se iveral sreže u panele od 40-60cm napraviš "utor i pero" na spojevima, pa cak i da imas prosjeceno za 5mm "feder" lajsnu ona ce ti pomoc da poravnas ploce a druga stvar sto u toj zoni mozes maznit Šaraf u spoj. Ovdje je najveci rizik ako dobijes posao da moraš sve napraviti da ti prati smjer goda i kompletnu sliku onda bi im pokovao lamperiju haha ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|