|
|||||||||||
|
|
#69091 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
|
|
|
#69092 | |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
Izađe novi iPhone 15 Pro i odjednom prošlogodišnji iPhone 14 Pro više nije dobar, izađe nova/ovježena Tesla model 3 i odjednom prijašnji model više nije dobar i tak dalje unedogled. Novi iPhone u ruci, novi iPhone na kotačima na cesti i to je to, svi sretni i zadovoljni.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
|
#69094 |
|
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Jesam ja to negdje procitao da je Tesla super sportski auto, motaj kablove faza ![]() Apropo, uvijek osjećam susramlje za vlasnike istih kad ih prolazim na autocesti a drze max 110 dok ja u kopitima dizelskog zla drzim normalnu brzinu 600 km u komadu, van ogranicenja je pa necemo pisati koliko tocno. Uvijek mi prode kroz glavu kad ce ti jadni ljudi stic doma. |
|
|
|
|
|
#69096 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Volio je ti ili ne, imat ćeš brdo ljudi koji će reći da je to dobar, ne dobar, odličan auto. Imaš isto tako za Dačiju. Ova tema je baš specifična zbog toga, svatko ima svog konja za utrke. Kod CPU tema,ne možeš davati subjektivne zaključke, imaš benchmark i to je to. Auto bez obzira na brojke, dodatno je opterećen vlatitim stajalištem, načinom korištenja, potrebama, financijskim mogućnostima i ono najgore, što nas je društvo naučilo/naviklo. Mi smo balkanci, ako je moj stari rekao da je passat jedini auto, onda je to auto, ostalo su krntije... Klasika. ![]() Zato, Tesla nudi određeno za određene noFce. I samo je na pojedincu da opravda potrošene novce. ![]() Na kraju dana, da ga mogu puniti free za 30k EUR, voziti 5-6 godina praktički free, bila to tesla ili MG, ja bi uzeo. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 13.09.2023. u 11:56. |
||
|
|
|
|
|
#69097 |
|
|
Potpisujem, zato imamo toliko marki, raznolikosti i izbora. Jedan dio izbora auta je "na papiru", a drugi vrlo osoban. Očekujem ubuduće konsolidaciju tržišta te manje izbora i u karoseriji i u tipu pogona. Pogotovo kod (trenutnih) velikih igrača. Kinezi bi pak mogli donijeti dašak svježine i Colanijeve škole.
|
|
|
#69098 | ||||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Oni ti ne registriraju auto, to je sve na tebi. Citiraj:
2 rate ne platiš, na trećoj ako fasuješ uzimaju vozilo. Citiraj:
Možeš sam promijeniti sve to. Ja sam uzeo i jedan auto privatno isto na leasing. Citiraj:
Da, ali ti dolaziš iz najgoreg mjesta u Hrvatskoj za registrirati vozilo, to isto nisi napomenuo. Zašto? Pa to mi je minimum uvjet kada gledam osobni auto. ![]() |
||||
|
|
|
|
|
#69099 |
|
Premium
|
Sve ovisi o tome kakav ugovor potpišeš. Neki dan u Peugeot vozio frenda, čekao da mu regaju auto. I digli mu cijenu zbog toga. Sve je stvar dogovora. Čak, koliko sam gledao, to je prednost financijskog i kao takvog ga svi navode. ![]() |
|
|
|
|
|
#69100 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Vidiš, u zadnjih 10g uzeo sam oko 8 vozila na Leasing i nikada mi nisu to niti ponudili, vjerojatno zato da mi daju najnižu ponudu što mogu, ali baš budem vidio sa njima, makar iskreno mi se ne bi dalo čekati sa time, ovako dobijem na mail od leasinga za registraciju, odem i riješim u 30min |
|
|
|
|
|
|
#69101 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Ako sam se nečega navozao posljednjih godina to su 1.6 TDI-ovi u manual/DSG verzijama na Golfovima, te manje u Audijima, Passatu i VW Caddyju. Kažem da je drekec jer je napravljen jeftino i nije pretjerano pouzdan. Bilo je dosta reklamacija na novim autima (najćešće grub rad motora na leru dok se ne ugrije) a već spomenute dizne su znale zezati kod novog auta. Bilo je zamjena kompletnog motora u garanciji. Na autoputu hoće zagrijati ulje na 105-110 stupnjeva čak i po zimi pri ~130km/h. U praznom Caddyju i Q2 se vuče i troši osjetno više. Veći 2.0 TDI je puno ozbiljniji motor koji se bolje i uglađenije vozi pogotovo od nižih okretaja a ne troši skoro ništa više od 1.6 TDI. |
|
|
|
|
|
|
#69102 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Znači službeni auti koje svi gaze i voze ko debili. Super.Evo imam 1.6 i nemam tih problema. S 1.5 dci imam mislim problema s ubrizgavanjem ali to ću tek saznati. 1.5 dci ima ispod 150k km 1.6 tdi ima cca 65k km U bivšoj firmi sam se isto navozao laguna, cliača i megana....žali bože. Pogotovo laguna horor od autombila. KAda ti se usred autoputa ugasi sva elektronika i ostaneš bez svega do gašenja i paljenja, a ostatak puta ti treperi kontrolna ploča.... Megani sa 1.6 su bili nice i cliači dok su bili novi tj. dok ih krkani nisu razje... |
|
|
|
|
|
#69103 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Da, a ispada da što se više gaze, duže traju ![]() BTW evo i Xiaomi kreće s EV. Imam dojam da te EV razvijaju u par mjeseci, nekoć su se ICE razvijali godinama, pa faceliftovi, tako da su neki modeli trajali i desetak godina. Ovo je samo štancanje. |
|
|
|
|
|
|
#69104 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Isto tako budimo realni, nikog nije briga koliko kupnjom EVa spašavaju okoliš, jer da ih je briga, ne bi ih kupovali obzirom na radnu snagu iz Afrike iskorištavanu za rudarenje litija i ostalih mineralate što je sve potrebno za njihovu preradu. Da ne pričamo o tome koliko je u trendu imati EV ili PHEV, a praćenje trendova je apsolutni must. Da nema poticaja za kupnju strujića i prijetnji ULEZa, raznih plaketa za ulazak u grad, poreza na co2 i gorivo vjerujem da bi samo vrlo mali udio tech/gadget fanova kupovalo strujiće...
|
|
|
|
#69105 |
|
|
@Inovator Zato sto sam na prvom zaradio 4k, na drugom 2k. Vozim se bez deprecijacije, bez tekucih troskova. Novi automobili su u Svedskoj/Danskoj/Norveskoj visoko oporezovani pa si radije kupe godisnjak iz Njemacke (gdje zivim, radim i vozim). Kupim auto, uzmem poticaj, vozim do isteka nužnog roka posjedovanja, prodam za skandinaviju. E sad, nije baš super-etično, ali uplatim dovoljno poreza godisnje da mi taj poticaj ispadne kao sitni povrat. Disclamer: Funkcionira samo za Tesline aute jer su najtrazeniji gore.
|
|
|
#69107 |
|
|
Sta se vozi? Ja bi rado neki hot-hatch za vikend auto :-) . (sarkazam on) Usprkos tome sto u rudarenju nafte stradavaju priroda, zdravlje, države i državnici. Usprkos tome što se zahvaljujući nafti na vlasti održavaju neke od najgnjusnijih država svijeta. Usprkos tome što su zbog prava na naftu vođeni brojni ratovi i destabilizirane regije. nego @papčić, tell me more o djeci koja ručicama kopaju litij i kobalt na industrijskoj skali.... (sarkazam off)
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 13.09.2023. u 13:56. Razlog: krivog kolegu quotao :S |
|
|
|
|
|
#69108 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ford Focus RS |
|
|
|
|
|
#69109 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
No, kako da netko tvoje hvaljenje Tesle na sva zvona i kompletni Tesla PR na zadnjih 10 stranica shvati ozbiljno kad imaš samo kratkoročno (<50 000 km) iskustvo
|
|
|
|
#69110 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
To bi isto bio kriminal da ne radi nešto kako treba ![]()
|
|
|
|
#69111 | |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#69112 |
|
Premium
|
Ovaj 1.5 dcI imam u 2 dacije. Jednu sam prodao sa cca 90-100 tkm i dalje vozi normalno. Druga ima oko 180 tkm i dalje vozi izvrsno. Uzmite u obzir da su cca 120 tkm pod PUNIM teretom 24/7. Najbolji manji dostavni koje sam imao, da ima veće opcije uzeo bih samo njih. |
|
|
|
|
|
#69113 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ne hvalim nego velim da je ok. Za te pare... ![]() Čuj to čađaru...bogte auto niti ne dimi. Sramota me. Ne mogu ni iritantne bicikliste počastiti sa malo noxa i čađe kad mi idu na k. |
|
|
|
|
|
|
#69114 | |
|
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#69115 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ok, ali računam da ja gume vozim 3-4 sezone, u tom periodu isto propadaju, pa ako su godinu dana (prije tih 3-4g mojeg korištenja) stajale, znači li mi to toliko puno? |
|
|
|
|
|
#69116 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
#69117 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Prazna priča o brizi o ekologiji je samo izvoz CO2 i ostalih onečišćenja u manje razvijene zemlje bogate rudom. Koliko je to bolje rješenje od dosadašnjeg? Neznatno, ako i toliko, u oba slučaja netko/nešto "fasuje", samo je jedno demonizirano, a drugo predstavljeno kao spašavanje svijeta
|
|
|
|
#69118 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Kao, ak super ekološki orijentirani skandinavci podržavaju ovakve kerefeke, tko si ti da im se protiviš? To je klasični i sveprisutni maskirani egoizam. Nitko ništa ne radi za druge, već isključivo za sebe u prvom redu. Osobno sam isto takav, da me ne bi shvatio kao kritičara ![]()
|
|
|
|
#69119 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Iskoristavanje sustava kao prava "rvatina" P.S.- Pred 6 godina prodao tastu svoju staru Corollu E11 1.4 benzinca (1998 god) za 1000 Eura (nes ti Familly discount). Prosli tjedan ju on prodao za 1100 dalje. Jos uvijek u voznom stanju Bas me zanima u kakvom stanju ce Tesla biti nakon 15-ak godina i cca 250.000 prijedenih km Ima li kakvih izvjestaja u tom pogledu od vlasnika? |
|
|
|
|
|
|
#69120 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Pa kad ekipa kaže kaj će mi takav auto ![]() Sada imam 112KS pa mi je dovoljno, ovo je samo bonus, a i možda će u budućnosti vrijediti više ![]() Ma, ja sam izbirljiv... A i zapeo sam za jednu omraženu marku vozila ![]() Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 13.09.2023. u 16:39. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|