|
![]() |
#12151 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Pa oni žele da povlače svoj koaks, a ne da se spajaju na ZAS. Jedino na zahtjev stanara se spajaju na ZAS i onda ništa ne buše po hodniku i nema kanalica, a to je mnogima danas bitno. Dapaće, zadnje vrijeme svi lude oko tih kanalica po hodniku. Njima to nije drago, ali ako je to jedini naćin za ''ući'' u neku zgradu, bolje i to, nego ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12152 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima tu svega: - sa strane operatera je interesantno zbrčkat / onesposobiti ZAS jer bi time automatski "dobili" 90% stanara, osim ako nema netko tko se kuži u problematiku i neda se *beep* - ljudi se s pravom bune na kanalice, pogotovo ako su friško preuređivali a mali mozak im nije rekao da bi trebali pripremiti coax instalaciju u stanu - kod nekih zgrada je dobro izvedeno u istom ormaru (ili odmah do) pa prebacivanje ZAS - A1 coax obaviš relativno brzo i ne trebaju kanalice, čak zna biti sa 2 - 3 priključka u stanu pa se može i kombinirati - pravno se pokriju šta čoeku gurnu papir pod nos - potpiši i tako se "osiguraju" a na kojem piše da pristaješ na iskapčanje sa ZAS - a .... ako se hoćeš vratiti nakon raskida ugovora onda se sam slikaj / snađi za povratak na ZAS - ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12153 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Zvao jučer podršku, mogućnost za gigu imaju samo oni sa osnovnom 200mbita. S obzirom da sam ja na 70, imam mogućnost samo na 150mbit za onih 15kn. Raspitat će se jel mi mogu promijeniti paket na više s obzirom da sam već pod ugovorom, ali sumnjam.
![]() |
#12154 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.09.2021. u 16:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12155 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Malo je glupavo razvlačiti kanalice po hodnicima zgrade koja je dovršena prije pola godine, ali apsolutno niti jedan od operatera se nije htio zamarati ulaskom u zgradu za vrijeme izgradnje, tako da nam ostaju samo kanalice ako ne mislimo zauvijek ostati isključivo na bakru i T-comovom ormariću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12156 |
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
To je zbilja neshvatljivo za novu zgradu. U 2021-oj da projektant instalacija nije predvidio ništa osim bakrene parice. Nestručnost i nebriga se uvukla u sve segmente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12157 |
Premium
|
Može projektant predvidjeti što god hoće, ali kad investitor vidi koliko košta metar optike, situacija se znatno mijenja, a i taj dio priče razumijem jer zašto bi investitor ulagao u optiku ako to operateri to poslije rade o svom trošku. Naglasak na poslije, jer im manje zgrade očito nisu dovoljno zanimljive tijekom izgradnje. Pričao sam s podizvođačem koji je radio elektro i TK instalacije, ponudili su T-comu kanalice za optiku, na jedvite jade su uspjeli dobiti parice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12158 |
Premium
|
Može onda bar koaksijalac do ormarića u zgradi. Ako je investitoru parsto metara kabela na zgradici problem, onda bolje da ne komentiram takve investitore. A nisu ni ti iz tcoma pametniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12159 |
Moderator
|
Nije trebao ugraditi "optiku" ali je trebao moderni ZAS + interni coax i mrežu (ovo zadnje je odavno normalno). Ah, o mufljuzima tj. "investitorima" bi se svašta moglo pisati, važnije je izgraditi koji kat "na crno" nego moderno opremiti kuću. A ima i skroz suprotnih primjera, da sad ne reklamiram lokaciju (a ima ih više), svaki stan / apartman ima 19" centralni ormar, unutra sve živo: optika, ZAS sa zemaljskim i satelitom, A1 coax, tel. parica, još razvod na x mjesta po 2x coax - a, 2x mreže, telefon. Ono, dođeš i ne vjeruješ svojim očima da je tako nešto uopće moguće kod nas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12160 |
Premium
|
Kvalitetan investitor. Svakako podiže atraktivnost stana u startu, a kad pogledaš cijene ostalih radova vjerujem da u globalu troškovi takve tk instalacije djeluju minorno u ukupnom zbiru. Al eto, ima svakakvih primjera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12161 |
Moderator
|
E da, zaboravio sam napomenuti "važni detalj" za ovaj pozitivni primjer, sva mreža uredno nabačena / spojena / radi. To napominjem jer je std. negativni primjer: ima mreža po stanu, čak tamo gdje i treba, čak i neko logično centralno mjesto, ideš koristiti (čitaj spajati) i čudiš se zašto ne radi. Otvoriš prvu utičnicu u zidu i nađeš mrežni kabel iza ali ne i nabačen na utičnicu ... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12162 | |
Premium
|
Citiraj:
A1 je nudio svoju kutiju uz svaki ZAS ormarić pa da ulaze preko postojećeg coaxa u stanove, ali koliko je to dobro, toliko može izazvati problema u budućnosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12163 |
Moderator
|
Ta zadnja rečenica / prijedlog je ok, tako su napravili na xy lokacija. Tada se prebacivanje ZAS - A1 brzo odradi (u oba smjera). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12164 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Imamo i optiku razvedenu, ali sumnjam recimo da će tcom(ili a1) to koristiti ako ikad dođe zbog xy razloga. Ali srećom, sve ide kroz bužir, pa nije problem poteći do svakog stana ekstra kabel. Da se vratim na ovu priču da je A1 bio u zgradi tokom izgradnje. To je takva klika diletanata da to nisu istine. Zgrada završena, uselili prvi u zgradu. Zovem A1 da mi spoje net, kad ono, pa na vašoj adresi nemamo infrastrukturu. Reko daj zovite nekoga od tehničara, kad otvorim komunikacijski, razmotaju mi se coax kabel na kojemi piše Bnet. 2 mjeseca smo se natezali i oni si provjeravali "interno", dok nisam popi*dio i sve im to na zid na fejsu napisao. Nakon tjedan dana, stiže tehničar sa ubee-tom ![]() Što se same gigabit brzine tiče, ja nemam tu mogućnost, a po defaultu sam na 200/20. ![]()
![]() |
![]() |
#12166 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Mislim da ima veze sa *HFC, znači trebao bi imati hibridno optičko-kabelsku mrežu. Ako nemaš optiku ispred zgrade onda ništa Kod mene je optički ormarić ispred zgrade. Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12167 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Slikaj malo kako tebi izgleda "optički ormarić ispred zgrade"? Ja sam siguran da nemam optiku već koaksijalac do zgrade (2016. postavljeno) pa imam dostupan 1Gbps Ovako mi izgleda "kvartovski" ormarić EDIT: može li netko tko ima 1Gbps provjeriti na Frizboxu, piše li mu Docsis 3.0 ili 3.1 u postavkama routera? Kako izgledaju postavke, sučelje?
![]() |
#12168 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Poslao sam upit da mi provjere, iako s obzirom na prijašnja iskustva s tom provjerom, i oni će provjeriti preko weba i reći da nemam mogućnost. Fun fact, susjedi u zgradi koja je 10m pokraj moje imaju dostupno 1gb vezu. Citiraj:
Ja sam postojeći bez UO. No hebeš bon, ja bi htio mjesečni popust a nedaju mi. 10kn popusta na UO je pišurija.
![]() |
![]() |
#12169 | |
Premium
|
Citiraj:
Vuku kanalica od ormarića na ulici, svoju vertikalu paralelno sa ZAS-om i po ormarić na svakom katu pored/iznad našeg ZAS ormarića. U susjednoj zgradi nude Turbo opciju, tako da se oprezno nadam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12170 |
Banned
Datum registracije: Sep 2021
|
Ja sam kao novi korisnik nedavno ugovorio optiku sa svakojakim popustima (kojih uopće nije bilo na njihovom webu) preko prodajnog predstavnika, javi na PM pa ti pošaljem broj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12171 |
Registered User
|
Nema logike da su ostavili Docsis 3.0. Ovaj Frizbox košta oko 250 €. Pa ne bi oni to plačali (znam da oni dobiju jeftinije, ali ipak je trošak i to ne mali ) i ostavljali Docsis 3.0, kad im je to mogao ''raditi'' i Ubee koji je već tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12172 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Imam 200mbit i ovu novu TV uslugu, zvao SZK i uvjerava me da je 1gbit samo za optiku. Kaže da provjera dostupnosti na webu nije točna. Podnio sam zahtjev za novu uslugu pa me baš zanima što će reći kad nazovu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12173 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Nemaju oni pojma. Ako piše da je dostupno, reci im da ti uključe turbo opciju. I meni je rekla da mora provjeriti sa tehničkom službom i oni su joj potvrdili da može. Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12174 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Citiraj:
Ali imam u planu otkazati internet i tv na ženino ime i uzeti na svoje. I tada kao novi korisnik dobijem popuste, a ovako ako hoću promijenti ime sa žene na sebe još moram i platiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12175 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12177 |
Registered User
|
Jeli traže novi ugovor ili vrijedi stari? Ide li na ovo povećanje ugovorna obveza na 2 g ili ne? Na onih 15 kn za 150 Mbit/s nije išla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12178 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2015
|
Mene maloprije zvali, instalacija u petak (24.09.). Netko je negdje napisao da još uvijek žele ugasiti CGNAT. Nemamo još informacije o bridge mode-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12179 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Mene su makli s cgnaga prije 2 godine, nakon jednog poziva. Kada mi je na mozaiku povećan na 200mbps, nisu uvodili cgnat. Po nekoj mojoj logici, ako nije prije bio neće ni sada. Dajte kada dođe usporedite kvalitetu wifi sa Ubee, tj kako lovi u susjednim prostorijama. Meni je iznenađujuće dobar Ubee po wifi pitanju, ne bi htio nešto slabije ili da noram extendere stavljati Mene najviše kopka zadržavam li sve popuste, ugovore i mogu li nakon cca mjesec dana ako vidim da mi je brzina prevelika otkazati bez naknade Turbo 1000 i vratiti se na 200.
![]() |
#12180 |
Premium
Datum registracije: Feb 2019
|
Meni je agent preko WhatsApp-a rekao da ću izgubiti popuste ako bi prešao na Turbo, jer se kao mijenja cijena. Što po meni nije baš logično, ako se mijenja na više. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|