|
![]() |
#361 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Mali ce ulovit u poolu, pod time ne mislim ove sa par TB, pod time mislim na ove sve koji su ispod 500, a kako to raste vjerojatno ce biti svi mali ispod 1PiB. A sad zamisli kad ovaj kaze 31vog da je pool protocol postponed na 7 mjesec... Eto malo na razmisljanje... koliko ljudi ce odustat...
![]() |
#362 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Bot Maker
|
Hehe, da, nisu jos panicno ni graficke poceli prodavat, ali evo ih i tu kod nas na trznici i na njuskalu, istina i dalje po visokim cijenama, ali ako to jos malo prdne padat ce i cijene. Za razliku prije mjesec dana nije bilo graficke nigdje za vidjet, a prije tjedan dana rasprodali se svi diskovi i po trgovinama i po trznicama, a eto sad se te iste pune, istina kao i graficke jos uvijek po visokim cijenama...
![]() |
#364 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Idem offtopic, netko bi se mogao naljutiti, ali zarko se veselim izlasku LHR nVidia kartica po nadam se normalnim cijenama, a ako se potrefi sa padom etheruma na granicu profitabilnosti, trznica ce biti krcata full hash rate kartica po cijenama duplo manjim od novih novcatih LHR verzija... ![]() Pomor grafičkih na trzistu, polovna 3060Ti izraubana će ići za 500 kuna, oš neš, ili je čuvaj na tavanu iduće 4 godine pa je onda prodaj za 500 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Jel još kome prestala sinkronizacija? Status mi je od jutros od prije 8h not connected. Dodao sam jutros plotove s drugih mašina na tu mašinu koja farma i onda se prestalo syncat... Da probam reload gui-a? EDIT: pod harvester network nema nodeova Edit 2: dodao node.chia.net 8444 i sad se synca Zadnje izmijenjeno od: strgani. 25.05.2021. u 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može li mi netko objasniti kako je chia zelenija od BTC-a? Činjenica je da chia troši puno manje struje, ali kod BTC-a nemaš EE otpad (SSD, HDD) na kraju.
![]() |
#370 | |
Premium
|
Citiraj:
Čak ni SSD ne bude otpad ako uzmeš enterprise verzije i ne ispeglaš ih do kraja, nego ostaviš neki postotak, uvijek ih moš prodat dok su još ispravni. Enterprise SSD ispeglaš do 80% i svejedno ga moš 10 godina ko prosječni korisnik nastavit koristit, zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
https://www.disctech.com/Toshiba-PX0...id-State-Drive |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Bot Maker
|
Neznam jel to taj model, ali citao sam da neki proizvodjaci znaju napisati u nazivu diska enterprise bas kao sto neki trgovci stave na jabuke natpis natural. Neznam jle to taj disk, ali ako pogledamo cijenu i Enterprise onda bi mogao biti...
![]() |
#376 |
Premium
|
S obzirom da je postao nedostupan u roku 5 minuta od mog postanja ovdje, rekao bih da su ga članovi foruma hitro pokupovali ![]() Edit: u proračunu, 2733TBW ima taj model |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Uptime freak
|
Ovi su oko 4000 dolara: https://ark.intel.com/content/www/us...8-3d2-tlc.html i ovo izgleda super sa 55PBW. Trebalo bi doduse staviti na papir, ali cini se kao pobjednik, s obzirom da bi s jednim plotao cijeli zivot. Ovako potrosis 2000 kn na 2TB, kupis ih 10, i opet krepavaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Bot Maker
|
da, kak je moguce da su tak velike razlike i u cijeni i u kvaliteti, pa od cega je napravljen taj skupi a od cega ovaj, kako je to moguce da je tako velika razlika? Jedino sto mi pada na pamet da kod ovog skupog koriste zlato i samo par ljudi ih rucno radi, kao rucni rad onak polako to vezu, lijepe i tako. Dok ovaj jeftin valjda na brzoj traci se samo stanca kak coca cola...
![]() |
#380 |
Premium
|
Zašto većina vas koristi klasične 2,5" SSD-ove umjesto NVMe varijanti? U čemiu je tajna: cijena, trajnost, kapacitet,..?
![]() |
#381 |
Uptime freak
|
navodno je konkretno ovaj 6.4TB zapravo 2 ssd-a u jednom, 2 kontrolera itd. ali normalni sistem vidi samo jedan... navodno su zapravo u nekakvom raidu na samoj plocici, sve se to moze konfigurirati ako imas adekvatan server i cpu koji to podrzava... ako sam dobro shvatio... uglavnom sve se to placa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Premium
|
Na određenoj ploči možeš imat određen broj nvme diskova, ak imaš viška RAMa i threadova, iskrositi ih SATA SSD-om, ne budu toliko extra sporiji od nvme.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Premium
|
Na laptopu imam nvme i sata SSD, po jedan komad od svega. NVME je 512GB i plota 2 komada paralelno. SATA SSD je 1TB i on plota 2 paralelno, 2 komada u danu isplota cca, znači cca 12h po plotu k32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Premium
|
Koliko se to isplati? Početkom mjeseca chia je bila oko 1.600$. Sada je oko 820$. Uložila se neka lova u hadver. Da li je taj ulog adekvatan dobivenome iz njega?
![]() |
#389 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Premium