|
![]() |
#1801 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2017
|
To oni sam preokrenu brojeve ![]() Umjesto da je 3500 oni zamjenu mjesta pa bude 5300 :P Pa 3080 je ozbiljan upgrade. Za sve trenutne igre je dovoljan i 1080 ti. Pitanje je samo šta će bit sa ovim igrama šta tek izlaze. Možda jedino ako padnu cijene prodat 1080 ti pa uzet 2080 ti ![]() Citiraj:
Ne vodim borbu protiv dućana, links sam stavio na njegovu procjenu da je i više. A linksova je cijena je i ok. Ako pogledaš ljudi su na cijenu koja je najavljena stavili 300 eura marže a puno je veći iznos dok je hg spot na jeftinijoj kartici stavio 450 eura. Zadnje izmijenjeno od: Proudcroat. 25.09.2020. u 13:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nazad na temu, bnk vise za cijene ! The possible reason for crashes and instabilities of the NVIDIA GeForce RTX 3080 and RTX 3090 | Investigative alaj su ih isfusarili.
![]() |
#1806 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Sreca u nesreci da je ovo ipak paper launch, tako da ce relativno lako zamijeniti tih stotinjak globalno prodanih kartica. ![]() Da se prisjetimo ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: HCS. 25.09.2020. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Premium
Datum registracije: Dec 2013
|
Zadnje izmijenjeno od: thunder11. 25.09.2020. u 14:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Po svim naznakama, ne. Preskupi su im hladnjaci u proizvodnji, dosadašnje informacije su bile da će biti jako ograničen broj primjeraka. Jedan od razloga je i da napumpaju tržišnu cijenu AiB modela. Then again, rekao je Kožnati svašta i u najavi oko razlika u odnosu na 20xx seriju, pa je većina toga palo u vodu na recenzijama... Edit: pretekao me kolega thunder ![]()
![]() |
#1810 |
Premium
Datum registracije: Dec 2013
|
Sve stoji što si napisal ![]() Broj će bit mal i vijek proizvodnje će navodno biti kraći nego prijašnji FE modeli baš iz razloga kojih si napisao. To malo što ide na kapaljku na official webu je kao borba za kruh u Njemačkoj 46-te i ne treba uopće pratiti. A da li taj famozni big restock u listopadu obuhvaća FE i da li će to zaista i bit tako...budemo vidili. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
|
Odakle vam to da nece biti ? Bit ce, nvidia ima restock svakih cca 2 tjedna . Pa 2080 super jos imas za kupiti na njihovoj stranici. Kad popusti hype bit ce i kartica. sa reddita : /user/pidge2k/: can't comment for our partners but we will have more cards next week. EDIT: I keep getting asked for ETA when the website will be restocked. All I can suggest is to keep checking the website for availability. Thank you for your patience.
![]() |
#1812 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1813 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Cijene budu popularne kak god bilo, pogotovo kod nas. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Opet se ja osjećam kao da moram napisati post koji će ponovno moderator izbrisati. Tu sam od 2004. gledam Vas i ne znam na što je forum spao. Ostavite se bog Vam mili dao teških riječi i ovako mučnih rasprava na nvidia podforumu ![]() ![]() ![]() Ontopic pitanje, je li ona Asusica TuF 3080 radi ok ili se i ona crasha ?
![]() |
#1815 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
McG
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Nakon svega kaj sam pročital, fala kurcu kaj mi je amazon.de otkazao pre-order za zotac 3080 trinity. Nije zgodno kaj sam u međuvremenu prodao 1080ti, ali valjda bude u mjesec, dva negdje dostupan TUF po "normalnoj" cifri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
|
RTX 3080 Crash to Desktop Problems Likely Connected to AIB-Designed Capacitor Choice Da bar sad svi otkazu narudzbe a ovi koji su kupili traze kartice sa boljom regulacijom.
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 25.09.2020. u 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Svemu je kriva želja za brzom zaradom. Ista stvar i sa Rx5000 serijom, samo daj lovu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Hvala svim beta teste....ovaj, early adopterima, što za nas koji čekamo AMD i rasplet svega testiraju hardver ![]() Inače, usprkos svemu se ne bih složio da je RTX 3080 loš upgrade. Više je nego duplo brži od 1080 na kojoj je puno ljudi ostalo jer je RTX2xxxx bio bananica u usporedbi sa pascalom. Koliko za vas grafa mora biti brža da bi upgrade imao smisla? 20%, 50%, duplo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
McG
|
Da, u usporedbi s orginalnom GTX 1080 je ovo jako impresivno, ali frajer ju je najavil kao duplo bržu od RTX 2080 kaj naravno nije, čak i bez svih ovih sranja koja sad već dnevno isplivaju na površinu. Dodamo k tome da se tek na 4K vidi konkretna razlika, pa šrot Samsung 8nm i ~400W potrošnja, sve skupa djeluje ni vrit ni mimo. Budemo vidjeli rasplet situacije, ali zasad je ovo gore nego Turing u početku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
To je vrlo kompleksno pitanje. Imas neki monitor xy rezolucije i Hz, imas popis ili bar viziju sta ces igrati, imas osobne preferencije detalja koje zelis vidjeti u igrama, imas broj FPS-a ili imas u glavi neki svoj broj FPS-a koje moras imati posto poto... dakle ako je neki prosjecni max u igricama trenutno 45-65 FPS-a uz predhodno nabrojane parametre a moras imati bar 70 FPS-a onda ti bilo koja grafa koja ce to postici - daje dobar smisao, naravno ako ti i cijena pase...
![]() |
#1825 | |
Banned
Datum registracije: May 2019
|
Citiraj:
Kaj se ovih sranja tice lako moguce da je sve povezano uz fusarenje na pcb-u, ali i dalje su to nagadanja, jednostavno treba pricakti nove drivere jer moguce je da vecina problema lezi u njima. Realno tako se za Navi moglo reci da su sve sfusarene (a nisu) jer driveri mjesecima nisu radili kak spada pa je bilo crashanja, black screenova i sveg ai svacega ![]() Ovo da se razlika vidi tek na 4k je ovisno od igre do igre, ali i o tome koji se procesor koristi. Mislim nije cudo da je Stevica sa HU u usporedbi sa ostalima dobio najmanju razliku u odnosu na 2080 ti jer je valjda jedini koristio 3950x ![]() Ovo o potrosnji pricas za 3090 il? Sa 3080 tesko da ce se vidjeti takve brojke https://www.youtube.com/watch?v=Bdoh...el=OptimumTech |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
McG
|
Pazi sad brojke (1 - 2 - 3 - 4 - 5) ![]() Frajer je u svojem videu dokazal da ima hrpu super napajanja koja daju više od deklariranog, ne da RTX 3080 ne troši ~400W, jer kao što imamo prilike vidjeti - voli struju ko Severina suCke parnice. ![]() RTX 3090 pak troši bliže ~500W. Bojim se da nisu ovo puka nagađanja i za RTX 2080 se isto pričalo u početku, pa je ipak bilo da nema tog softverskog rješenja za hardverski problem i kartice su bile uredno reklamirane. Kartice budu možda dobra kupnja kad u proljeće 2021. srede sve kaj ih trenutno muči. Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 25.09.2020. u 23:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
barem 50% za istu cijenu(ili manje) koju sam dao za prošlu karticu. Tipa ak sam za 1080ti dao 700ak eura onda mi je idući upgrade u tom cjenovnom razredu ako ispunjava uvijet koji sam naveo gore. Veći mi je problem što ne postoji igra zbog koje bi ja sad uzeo 3080 recimo, sve su jadne i totalno nezanimljive i totalno sam se ohladio od upgrejda. radije ću lovu koju sam rezervirao za upgrejd potrošit na nabavku pitona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Cijelo vrijeme prije toga je Jensen pričao kako samo maaaaaali dio ide na Samsunga, a većinu hendla TSMC. ![]() Tu su se već počele paliti crvene lampice i poštelavati očekivanja, a entuzijazam o potpuno novog arhitekturi na superiornom node-u se rasplinio. Jedino pitanje je bilo "Kako će PR department ovo spinati"? I vidili smo 17.9. koliko su uspješni bili, ljudi su povampireni pokupovali sav stock prije nego li su testove uspjeli pročitati, a kamoli pričekati da se manifestiraju neki ozbiljniji problemi. Tako da je sad, kako bi ti rekao, šok i vjeverica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |||
McG
|
Da, tak je ispalo, a Škot je napravil finu analizu, da su ovi cijelo vrijeme točno znali da sve ide na Samsung smetje, jer nema te tehnike koja ti u "dva tjedna" prebacuje TSMC 7nm na Samsung 8nm, jer eto - htjeli smo baš to. TSMC ih je odjebal samo tak, AMD ima prednost nad svima, a nVidia bude sretna, ako im ovi ustupe kapacitete, jer vidimo da ogroman GA100 na PCI-E 4.0 sa svim duplo od GA102 ima TDP/TGP od samo 250W. Ono kaj smo već pričali TSMC 7nm je tu samo da riješi ogromnu potrošnju, jer Ampere kao arhitektura nema nikakav IPC napredak u odnosu na Turing. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 25.09.2020. u 23:26. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Banned
Datum registracije: May 2019
|
@The Exiled Pored toga da ima kvalitetnih napajanja najvaznije iz te price je graf o ukupnoj potrosnji. Sto se ovih tvojih linkova tice Furmark nikad nije bio mjerilo pa nije niti sad, a on je jedini scenarij gdje se kartice priblizavaju brojci o kojoj pricas. Peak gaming je kao kad ti cpu par puta spajka na 70 stupnjeva, a ostalo vrijeme u prosjeku gura 60 tak da ne vidim cemu pretjerivanje sa ciframa ![]() Po meni je najvaznije za sada vidjeti sto ce biti sa ovim crashanjem i sa cime je tocno vezano, a onda fino birati modele koji valjaju, jer perf/$ i perf/watt su solidni kad pogledamo ostalu ponudu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|