|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Linux korisnici
Samo da vidim koliko ovde Linux korisnika ima, ali to mislim ljudi koji koriste linux barem 80% kuci ili na poslu.
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Linux korisnici
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a gdje to radis? Ja jos cekam da vidim neku kompaniju da koristi Linux, ali svugdje ne samo na serverima. Inace sto se Linux(a) na desktopu tice, mene sluzi pravo dobro vise od 2 godine i na desktopu i na laptopu, bez ikakvih problema a na serveru su vazda bile neke *nix variacije.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Citiraj:
Inace, koju distribuciju koristis?
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ja koristim Gentoo, ali sam vidio ovde, u USA, par prodavnica koje koriste Linux. Naprimjer Zummiez, koji prodaju skateboards i fazone koriste linux i moj jaran tamo radi. Pravo je smijesno, odes da platis nesto a oni ti na Linux(u) to naplate ![]()
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Nema bas firmi koje koriste Linux i kao desktop OS. Ja znam samo za jednu, manju firmu u Zgbu (15-20 zaposlenika) koja je full na Linuxu. Glavni sef je jedan dan popizdio radi svih virusa i sl. i rupa u MS proizvodima i rekao mom frendu koji mu odrzava servere da sve prebaci na Linux... I tak su sad svi na Linuxu, koriste OpenOffice, AbiWord i sl. i svi sretni... Osobno imam dualboot Windoze i Linux, ali rijetko predjem u Linux jer mi on sluzi sam za neke stvari koje mi je lakse napraviti u njemu spram Windoza. Kad sma imao vise vremena (dok sam bio mlad) vise sam vremena provodio u Linuxu neg sad...
![]() |
#7 | |||||||||
Senior Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Linux korisnici
Citiraj:
![]() ![]() Iskreno se nadam da će se to u bliskoj budućnosti promjeniti ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
SMP freak
Datum registracije: Feb 2003
|
Jedna firmica u dubrovniku (drzi i cybercaffe) je potpuno na linuxu .. i radi POS software za linux u Kylixu .... Osobno drzim Suse 8.1 na jednom svom serveru, IRIX na drugom (linux na SGIu nije zazivio bash). Desktop mi nece bas zazivjet linux jer jednostavno ima par alata bez kojih nemogu .. a nema ni blizu slicnog rijesenja pod linuxom (recimo DreamWeaver) .... i tak Do sad sam odrzaval : irix,solaris,digital unix,ultrix,aix,SCO unix,HP-UX,qnx,linux(kojesta od kernela 0.9.13 cini mi se prvi yigdrasill ili kak se vec zvao) i tak od svega navedenog .. IRIX je bog ![]()
P4C 2.6@3.2, Intel Intel D875PBZLK, 2 x 512Mb DDR433, Chieftec Big Tower, Enermax 430W, 2 x 36 Gb Raptor Raid, Hercules Prophet III (GF3), Terratec Aureon 5.1 Sky Windows 2003 Enterprise Server Dual PIII 1Ghz, ABIT VP6, 1Gb PC133, 4U Supermicro rack case, Supermicro 350W, 3 x 18Gb U360 IBMs SuSE 8.2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
pa sve sto se moze uraditi u DreamWeaver moze se uraditi i u bilo kojem obicnom Text Editor(u). Ja inace pravim webstranice i daleko mi je brze raditi sa nekim finim "color coded" tekst editorom, narocito kad se ubaci PHP i malo "include" fajlova. Doduse ima neka peticija na kojoj se trude da nekako dokazu Macromedia(i) da ta postoji interesovanje za DreamWeaver na Linux(u).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|