Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2020., 09:58   #51271
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Mozda je mislio da je problem sto pretjecu desnom trakom.
Ali tu je kriv ovaj koji se uvali u lijevu i onda dodjes sa 130 pa si brzi. Vozis se iza, covjek ne kuzi i ne mice se. Das se desno i odmaknes se od njega brzo. Ne vidim ni ja problem u tome 😃

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 10:16   #51272
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Yebiga, mozak pamti Cayenne koji je krenuo preticat u tunelu (dakle vidio me), i na izlazu iz tunela vidio da pada snijeg, panično se vraća u desnu traku.
Žmigavac nula, mrtvi kut nula.
Najopasnije situacije na cesti su mi SUV-ovi izazvali.
A moje mišljenje, ybga, je moje mišljenje. Forum tome i služi. Nije mi jasno čemu toliko uzbuđenja oko istog.
Isto kako se svaki puta kad neki mladi vozač (redovito bmw) izazove prometnu sa smrtnim posljedicama po forum haeru razvlače i mladi vozači i bemvei, tako ja imam mišljenje i stav oko SUV-ova i vozača istih.
Samo sam htio reć da se apsolutno slažem s onim novinarem gore da iste treba zabranit.
I opet ponavljam, riječ je, pazi sad, o mom mišljenju.
Koje realno, nit je kome relevantno, niti će se radi njega zabranit proizvodnja i prodaja danas najprodavanije kategorije automobila.
Ne, na ovom forumu ćeš vidjeti da je većina ljudi sprdale takve naslove. Da smo se bunili zašto ne piše to kad netko vozi Peugeot 207 ili Golfa dvojku...

Već se vodila ta rasprava, i vode se često među ljudima, na svim poljima (vjerskim, političkim, auto fanovi, AMD vs Intel, AMD vs nVidia...) i zaključak je uvijek isti: Bilo kakva generalizacija i indukcija su pogrešne. Niti su svi bijelci na jugu Amerike rasisti, niti su svi crnci na jugu Amerike kriminalci. Niti su svi koji voze SUV-ove krkani, pogotove ne zato jer si vidio jednog kako vozi ko kreten. I da si ih vidio 100, nije dovoljno jer to i dalje nisu svi. Kada ćeš pratiti svakog, baš svakog vlasnika SUV-a i utvrditi da se u većini situacija u prometu ponaša ko debil, onda možeš iznjeti tvrdnju da su svi vozači SUV-a krkani.

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Nisam pratio raspravu od početka, ali ovaj dio izjave ne razumijem?
Što fali 140 km/h u desnoj traci (kod nas) ili srednjoj na trotračnoj autocesti?
Mislio je kao primjer čovjeka koji ima auto za izigravati debila i jurcat, a to ne radi. Znači pozitivan primjer u "krkanskom" autu.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 10:45   #51273
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Mislio je kao primjer čovjeka koji ima auto za izigravati debila i jurcat, a to ne radi. Znači pozitivan primjer u "krkanskom" autu.
Ah so... kada čitam tako ima smisla.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 11:30   #51274
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Pa nisam ni rekao da ima veze s markom.

Nego sa tipom automobila.

Tek kasnije sam se nadovezao na "naćelavo obrijani krkan" za volanom marke

A reno je daleko od toga. Više onako, chick car brend kakav i sam vozim

A tri godine za volanom su goli kurac za mojih 500k km.

Just for reference, tako da mi spadaš u vikend fahrere.
3 godine relacija DE-HR-DE (i 300k km samo u te tri godine) , a inače 15 godina za volanom. Tako da...600k je sigurno iza mene

Just for reference: 3000km sam prošao u 1,5 tjedan godišnjeg, ako ćemo sad gledat kilometražu.

A ti generaliziraj i dalje, tvoja stvar, samo sumnjam da si "idealan" vozač. Jer po tvom stavu ovdje nekako mi naginješ k standardnom balkanskom vozaču.

Written on Note 10+

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 25.08.2020. u 11:40.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 11:59   #51275
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 25.08.2020., 12:41   #51276
Ogi88
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
jbg, malo tko sada kupuje automobil
Ogi88 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 13:00   #51277
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ja čekam i dalje. Kada na jesen udari recesija, onda ću se pokrenuti.

Iako sam možda propustio priliku kada su se prodavali auti naručeni za rent-a-car koji ih je otkazao (čini mi se da su u pitanju bili X1 i X2 sa malo boljom opremom).
Staro 25.08.2020., 13:10   #51278
rokonja
Premium
Moj komp

rokonja's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ma ja gladao da prodam passata b8 1.6 tdi comfor sa 194k.. Za 11000€ niko ni da pita. Al to ispada da ga bi morao dat za bagatelu, e sad nisam pametan.
rokonja je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 13:21   #51279
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Možda netko zna kakvog dobrog i ne preskupog limara za ovo?
Također ne bih da mi tjedan dana auto mora stajat kod njega
https://www.google.com/search?rlz=1C...4dUDCA0&uact=5

Zovi i traži Dalibora, on je glavni.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 15:10   #51280
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Znaci da rezimiramo...
Ja, 195cm i 120kg, celav i bradat, vozio SUV do prije godinu dana, sada F11 sa tendencijom vracanja na SUV sam krkan i seljacina koja se ne zna ponasati za volanom jer... volite generalizirati?
Zanimljivo. Zanimljivije od cinjenice da me osiguranja jako vole jer vec 15 godina nisam imao saobracajku 😄

Gesendet von meinem SM-G973F mit Tapatalk
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 15:10   #51281
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Pa kad ti se svi micu i posebno su oprezni kraj tebe jer znaju što mogu očekivati 😂😂😂

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 15:21   #51282
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Pa kad ti se svi micu i posebno su oprezni kraj tebe jer znaju što mogu očekivati 😂😂😂

😄😄
Al evo ne kuzim sta bih ja ovoliki i sa troje djece trebao voziti. U nesto manje ne stanemo, a buseve/monovolumene ne volim i ne zelim voziti. Nisam nesto ni previse lud za premium brendovima ali isto tako zelim da kvalitet bude na nivou.
Opasno sam se zagrijao za novi Santa Fe i ugrizao bih sam sebe kako se toga nisam sjetio prosle godine kad sam kupio F11

Staro 25.08.2020., 15:38   #51283
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Troje djece i F11? Gdje si stavio ženu?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 15:54   #51284
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Troje djece i F11? Gdje si stavio ženu?
Ne kuzim, zelis reci da u F11 nema mjesta? Mi smo prije tri dana doputovali u Supetar i prevalili 1200km. Niti u jednom trenutku nam nije bilo usko i niti u jednom trenutku ja kao vozac nisam osjetio zamorenost. Auto stvoren za nabijati kilometre.

Staro 25.08.2020., 17:24   #51285
Garro
Premium
Moj komp

Vozim F11 i sam, a vidim i da smo sad na istom otoku. Putevi od 1000+ km u jednom danu mi nisu nepoznanica, tako da ću se složiti da je auto stvoren za nabijanje kilometara.

Imam dvije sjedalice nazad, tako da mi treće dijete ne stane. Jedino ako imaš troje djece kojima ne treba sjedalica može proći, ali nije da obiluje prostorom straga, bar ne koliko bi očekivao od auta te veličine. Ali uspoređivati F11 i Santa Fe, to su dva različita svemira.
Staro 25.08.2020., 17:39   #51286
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Vozim F11 i sam, a vidim i da smo sad na istom otoku. Putevi od 1000+ km u jednom danu mi nisu nepoznanica, tako da ću se složiti da je auto stvoren za nabijanje kilometara.

Imam dvije sjedalice nazad, tako da mi treće dijete ne stane. Jedino ako imaš troje djece kojima ne treba sjedalica može proći, ali nije da obiluje prostorom straga, bar ne koliko bi očekivao od auta te veličine. Ali uspoređivati F11 i Santa Fe, to su dva različita svemira.
Ma moje cure su vec velike. Samo najmlađa jos koristi booster i to da ne popusimo kaznu.
Gdje si na Bracu? Ako si u Bolu, imaju super samoposluznu praonicu. Isao sam prije 2 dana 35km do tamo samo da operem auto i naravno 2h kasnije pala kisa 😄
A usporedba F11 i Santa Fe, radi prostora ili kvaliteta?

Staro 25.08.2020., 17:46   #51287
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ma moje cure su vec velike. Samo najmlađa jos koristi booster i to da ne popusimo kaznu.
Gdje si na Bracu? Ako si u Bolu, imaju super samoposluznu praonicu. Isao sam prije 2 dana 35km do tamo samo da operem auto i naravno 2h kasnije pala kisa 😄

Di u Bolu ima samoposlužna autopranica? Nisam bio tamo 2 godine, ali sam išao preko 15g na Brač, pa good to know kad opet dođem.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 17:50   #51288
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Kad se silazi dole, na rotoru ides desno. Iza teniskih terena sa desne strane. Dobar pritisak, topla voda i za 5kn dobijes 100 sekundi. Nema aktivne pjene, ali ostalo je odlicno.

Staro 25.08.2020., 19:01   #51289
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
😄😄
Al evo ne kuzim sta bih ja ovoliki i sa troje djece trebao voziti. U nesto manje ne stanemo, a buseve/monovolumene ne volim i ne zelim voziti. Nisam nesto ni previse lud za premium brendovima ali isto tako zelim da kvalitet bude na nivou.
Opasno sam se zagrijao za novi Santa Fe i ugrizao bih sam sebe kako se toga nisam sjetio prosle godine kad sam kupio F11

Ma slažem se sa tobom. I ja sam sa godinama prestao gledati što je popularno i na glasu i počeo gledati samo praktičnost i udobnost.

buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 20:05   #51290
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Franf Pregled postova
On je možda ili neoprezan ili neiskusan ili loš vozač, ali se barem ispričao...
On vozi auto. Ne RC autić na daljinsko upravljanje. Dakle nešto s čime u trenutku nekome oduzmeš život. Da ti netko takav ošteti auto ili nedaj bože nanese ozljede, sigurno bi imao razumijevanja jer eto, on je neiskusan vozač pa će mo mu oprostit. Nije gledao, događa se. Mošsimislit.
Što vele, kad voziš auto, jednom nogom si u grobu, drugom u zatvoru.
Ja još nisam imao saobraćajku svojom krivnjom, 30 godina vozim. Jer gledam i pazim.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 20:27   #51291
Garro
Premium
Moj komp

Citiraj:

To objašnjava sve, jer treća osoba ne stane kad su dvije sjedalice montirane.

Znam tu autopraonu, skoro svaki dan prolazim kraj nje i uvijek ima nekog, tako da pretpostavljam da su ok. Ali kad imam svoj miniwash... Jučer ujutro sam baš bio u Supetru, ona kiša u kombinaciji sa soli je baš zaprljala sve što je dotakl, sva sreća da mi je popodnevni pljusak kompletno saprao auto.

Sjedio sam u starom Santa Feu i uz svo dužno poštovanje, taj auto po kvaliteti materijala u unutrašnjosti i osjećaju vožnje ne spada u istu rečenicu s F11. Sad, vjerojatno se manje kvari, ima više prostora i isplativiji je, ali meni osobno to jednostavno nije to.
Staro 25.08.2020., 20:47   #51292
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
To objašnjava sve, jer treća osoba ne stane kad su dvije sjedalice montirane.

Znam tu autopraonu, skoro svaki dan prolazim kraj nje i uvijek ima nekog, tako da pretpostavljam da su ok. Ali kad imam svoj miniwash... Jučer ujutro sam baš bio u Supetru, ona kiša u kombinaciji sa soli je baš zaprljala sve što je dotakl, sva sreća da mi je popodnevni pljusak kompletno saprao auto.

Sjedio sam u starom Santa Feu i uz svo dužno poštovanje, taj auto po kvaliteti materijala u unutrašnjosti i osjećaju vožnje ne spada u istu rečenicu s F11. Sad, vjerojatno se manje kvari, ima više prostora i isplativiji je, ali meni osobno to jednostavno nije to.
Nije isto i ne moze biti isto naravno. Pa ipak su to dva razlicita trzisna i cjenovna segmenta. Uzeo bih X5, ali za dvostruko vecu cijenu mi bas i nema opravdanje niti mi nudi puno vise od tog Hyundai-a. Kada jos u jednadzbu ubacimo skoro dvostruko skuplje osiguranje i porez, mislim da neke dileme i nema. Zao mi je samo sto nemaju 6cyl dizele, ali prezivjet cu
S obzirom da sa autom predjem <10000km godisnje i to mi je overkill

Staro 25.08.2020., 21:50   #51293
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Onda uzmeš ix55 i uživaš, jedini motor je v6 dizel i to je baš mrcina od auta.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2020., 21:59   #51294
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Proizvodio se samo do 2011te nazalost.

Staro 25.08.2020., 22:04   #51295
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Znam, nema mu dostojne zamjene u EU za neke prihvatljive novce, Toyota Highlander je dimenzijama tu negdje i stiže sljedeće godine u EU.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2020., 06:45   #51296
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Slijedeće godine bi trebao izaći Genesis GV70 (Hyundaijeva premium marka). Veličinom bi trebao biti između Tuscona i Santa Fea. Navodno bi u USA početna cijena trebala biti oko 42k $. Od motora najavljuju 2.2d od 200KS te benzinci od 2.5l i 3.5l (380KS).

Trenutno prodaju GV80 koji je konkurencija X5.

btw, Wraže, zaboravio si u svoj opis dodati 'Bosanac'. Tada bi automatski postao krkan^n

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.08.2020. u 09:23.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2020., 10:00   #51297
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Nisam Bosanac nego Hercegovac sa adresom u Bundesrepublik Dojcland 😄😄😃

Staro 26.08.2020., 10:06   #51298
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Znaci da rezimiramo...
Ja, 195cm i 120kg, celav i bradat, vozio SUV do prije godinu dana, sada F11 sa tendencijom vracanja na SUV sam krkan i seljacina koja se ne zna ponasati za volanom jer... volite generalizirati?
Ima vrlo jednostavan test: Znaš li čemu služi(i da postoji) ručica na lijevo od volana i koristis li je kad izlaziš iz kruznog toka. Krkan test 101

Odgovori: Šta ko ima znat di ja iden, Niko ne daje šta ću ja davat, Ne, Zašto bi dava, Vidiš po motu di cu ic... Sve jasno

Jucer mi je jedan nekrkan(isto celav 120 kila) to napravio pa kad je vidio da mu psujem sve po spisku digao ruku i slozio facu ka sorry, to je okej svako se nekad zaboravi i pogrijesi
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2020., 10:21   #51299
Garro
Premium
Moj komp

Zaboravio si odgovor: nestalo mi tekućine za žmigavce.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CCE4CB93-7002-4B65-A105-2D1D03E501CA.jpeg‎
Views:	402
Size:	143.8 kB
ID:	22612  
Staro 26.08.2020., 11:02   #51300
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004

Neki dan su trojca sa čipanim dizel parnjača peticama mislili da su brzi...al naravno da mi je na kraju bez žmigavca uletil u traku i skoro pogodil
vga killer je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno