|
![]() |
#9661 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
![]() A1 ti je isto u nekim dijelovima hibridna(niti do noda ili ti ormara i dalje coax) ili čisto kabelska(qr do noda i dalje coax). A negdje je pak optika do routera skroz. (zavisno dal je Bnet imao u toj ulici infrastrukturu ili pak amis optiku) Uglavnom 70mbita,150 max(uz doplatu),testira se 500 za puštanje u 2020. Garantira se minimalno 50mbita do 70max u osnovnom "paketu". Ukoliko nemaš druge opcije to ti je u svakom slučaju bolje od trenutno što imaš. Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 08.12.2019. u 22:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9662 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Tu staru optiku od bivseg Amisa ne nude novim korisnicima, a starima korisnicima kad im istekne ugovor nude A1 ugovor ali samo onima koji su imali 2u1 internet+telefon i oni ostaju na brzini 100/100mbps, a onima koji su imali 3u1 premjestaju na A1 kabel i nizu brzinu, nazalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9663 | |
Registered User
|
Citiraj:
(radio zgradu neku tamo koju si mi njihovi kooperanti spajali prije 2tj pa sam čuo dosta o tome, htio nehtio) Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 08.12.2019. u 23:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9664 |
Guest
|
Meni ce uskoro istec ugovor s bnetom, oni nisu a1 a jesu a1 alga seru, al ok, mislim da necu jurit s produljenjem, nisam pobjegla kad su poskupili 20 ok , trebali bi to cijenit, a ona mi nudi besplatnu brzinu do 150, ima li netko iskustava i jel dobio kakav povoljan paket na bnetu |
![]() |
![]() |
#9665 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9666 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ušli u raspravu neku optika vs coax pa se pohvalio. Sere on, serem ja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9667 | ||||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
I mislio sam si da seru.Znači za uvođenje usluge uvode i novi kabel sa stupa u kuću ili? Citiraj:
Heh, ovaj dio ZG je banana što se tiče brzog interneta. Imao sma prije i Amis i Iskon. Optike u kvartu niej bilo do sad, a ovaj hibrid ej u paksi i još sporiji, ispada nekih 18/4 Mbit/s. Bilo je nešto preko 20/5, ali su morali smanjivati jer je veza stalno pucala. Citiraj:
Citiraj:
Jedino se ne bih žurio kad bih znao da u dogledno vrijeme u kvart dolazi i nešto bolje ![]()
![]() |
![]() |
#9668 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
U vecem dijelu Novom Zagrebu nazalost ima i koaks B.net-a i optika Amisa, zato i zafrkavaju ove koji su bili 3u1 paketa 100/100 mbps na Amis optici i prebacuju ih na koaks A1 Trio paket na brzinu 70 mbps, uz dodatnu lovu za vecu brzinu 150 mbps |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9669 |
Registered User
|
Znam da ima situacija di do pola ulice ide coax a od pola optika A1. Ako iz coaxovog šahta ide cijev na tvoju kuću možeš se hebat a doslovno ispred susjedove kuće nod z optikom. Osobno imam kući tcom optiku a u firmi a1 coax i nema tu neke master razlike. Sličan ping slične brzine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9670 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Također, možeš instalirati Puffy browser i preko njega se logirati na xplore tv i gledati. Isto, neki dan su nadogradili aplikaciju, sada ima nativno Chromecast opciju, pa možeš direkt streamat na TV.
![]() |
![]() |
#9671 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Da li netko zna ako se prijeđe na neku noviju verziju docsisa jednog dana u cilju veće brzine (kad bude ponuđeno), da li će ga ovaj modem Ubee podržavati ili to iziskuje i zamjenu modema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9672 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zašto te to brine ? Ako dođe do bitne promjene / bude trebalo, zamijenit će ga sa nekim novim / drugim router - om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9673 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Zato što se pokazao jako dobar. Ima čak i 5 GHz wireless. Postoji šansa da se dobije dosta lošiji uređaj od ovoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9674 |
Moderator
|
Hm, da, nije mi palo na pamet tako razmišljati, s druge strane ako se očekuje da taj "novi" podržava cca 500Mbps, mora nekog vraga valjat (barem žično). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9675 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Trebat će promjena routera. Ubee ( a i niti jedan drugi na tržišstu) ne podržava docsisi 3.1. To je i najveća kočnica uvođenju te usluge u A1. Jer routere treba podijeliti , a još uvijek nisu tako jeftini. Možda se šta promijenili, kad pričaju da kreću od Nove godine. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9677 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ako je A1 2017. godine imao oko 296 000 korisnika fiksnih usluga, onda sad ima barem 300 000 korisnika kojima naplaćuje mjesečno po 20 kn pa kad to pomnožimo ispadne da svaki mjesec imaju barem 4.5 mil kn (odbio sam već PDV iz onih 20 kn) mjesečno čistog prihoda tako da ne vidim gdje će oni izgubiti svoja sredstva "dijeljenjem" besplatnih docsisi 3.1 routera. EDIT: Evo malo googlao pa prema ovom članku od 15.10.2019. godine A1 ima 687,9 tisuća korisnika fiksnih usluga što puta 20 kn barem 10 mil kn mjesečno. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 09.12.2019. u 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9679 |
Premium
|
Sve pet ![]() ... usput, popravili su mi pristup korisničkim stranicama (ipak nije bilo do Linuxa nego nečega kod njih), još jednom samoinicijativno napravili back up na Kaonu (vidio sam da su nešto petljali kad sam jedan dan vidio da opet nemam RTL HD programe gdje sam ih stavio), net bežično na TC-u i dalje ide 85-90/15 Mbps na 2,4 GHz... uglavnom ja zadovoljan ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 10.12.2019. u 02:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9680 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Na Moj A1 pod "Poveži sve" piše povežite mobilne i fiksne usluge te uživajte u dodatnim tv kanalima. Meni je tako aktiviran SVE Osnovni TV paket. Koji su to dodatni kanali?
![]() |
#9681 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9682 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja računam da bi se nešto moglo dogodit tamo 3-4 misec (proljeće) ali ovo za velike gradove može bit da će ipak tu prije ić: ZG,ST,OS i RI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9683 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ali miša mu, pa neće svih 700.000 korisnika dobiti DOCSIS 3.1 ^^
![]() |
#9685 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9686 |
Premium
|
20 kn mjesečno uzmu od svih (samo zato što mogu), a onima koji hoće veće brzine mjesečno naplate još po 20, 30 ili 50 kn (kroz najam ili kako već to budu nazvali) boli ih kuka kaj su cijene danas takve kakve jesu, neće oni sami sebi štetu raditi ne brinite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9687 |
Registered User
|
Ali morate računat kad oni pregovaraju sa nekim od proizvođača docsis 3.1 modema/rotera da su u igri ipak veće količine za nabavu tako da neće oni to plaćat po full cijeni pojedinog uređaja. Na veliko inače dođe povoljnije a plus kao što kolega bertone veli neće oni sami sebi naudit. Slažu oni šeme kako to kroz sljedećih 5-7 godina pokrit i usput "dobro" zaradit, s obzirom na naše relativno malo tržište. Jer u budučnosti ih čeka Docsis 4.0 i simetrične brzine preko coaxa kao na optici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9688 |
Premium
Datum registracije: Feb 2019
|
Bože moj, neće dijelit routere na kraju krajeva, ostaju njima... Tak da tehnički se može reć da mi već plaćamo najam 20kn mjesečno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9689 | |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Evo danas susjedu stigao odgovor drugostupanjskog povjerenstva za žalbe potrošača. Uvažili sve što sam napisao i oslobodili ga plaćanja zadnjeg mjesečnog računa kao i plaćanja penala na prijevremeni raskid. Naravno da su moj citat na 2 zakonska članka iz HAKOM odluke ne spomenuli i kazali da usprkos obavezama iz općih uvjeta A1 izlaze korisniku u susret i opraštaju zadnji račun i penale (kako velikodušno od njih?). Naravno da nije bilo tako slijedi iduća instanca gdje bi se ovo izostavljeno i ta kako spomenulo a opći uvjeti A1 pokazali bi se da nisu u skladu sa zakonom kao što je to sudac i rekao a koji je to tumačio u sklopu onih kredita u Švicarcima i kako telekomi zloupotrebljvaju opće uvjete i time direktno mijenjaju ugovore između njih i korisnika i to jednostrano. Sličnu stvar su mi probali uvaliti u banci, pa nakon pisma direktoru banke, za mene vrijede i dalje opći uvjeti na dan oročavanja, a što su oni kasnije kemijali to se mene ne tiče. Jer ne može jedna strana mijenjanjem općih uvjeta mijenjati ono što je u ugovoru dogovoreno i sklopljeno kao važeći uvjeti za obje stranke. Postoje zakoni koji su iznad općih uvjeta bilo koje tvrtke, a koji sklapanje ugovora i jednakost strana pri tome tumače malo drugačije nego kao što to nama tvrtke prikazuju, a tiče se i banaka i svih sličnih muljatorskih tvrtki. Dakle sve što smo tražili su usvojili iako to nigdje nisu htjeli priznati već su izašli u susret korisniku, moš mislit kako inače izlaze u susret. U međuvremenu dok je stigla ova odluka poslali su opomenu za zadnji račun kao i mjesečnu pretplatu za Planet Sport iako ga korisnik nema preko čega gledati jer vše nije korisinik B-net usluge. Naravno da sam ih nazvao i tražio na osnovu odluke povjerenstva storniranje oba računa. S druge strane susjed ka tuka danas išao u T-com kupiti bon za mobitel i umjesto bona od 40 kuna koliko mu je dovoljno za njegove potrebe, komad mu uvalio bogatiji paket za 90 kuna i još je to potpiso. Ne znam što je gledo dok je to potpisivo, ali mora da komad ima dobra pluća. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9690 |
Moderator
|
Hehe, pa i pogled na "komad" ima svoju cijenu, zato i jesu tu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |