|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Mišonja?
Evo baš si mislim uzeti nekog od miševa za dar (sebi ![]() Trenutno imam dual-opticala kojeg sam uzeo cim je izasao (oko 3-4 god?) i vrlo mi je dobar, ALI: - Izlizao mi se (doslovno, sloj boje se skino odozgora ![]() Htio bi nešto bežično sa malo boljom ergonimijom (DO mi je mrvicu malen). Isto tako mislim uzeti s laserom umjesto led lampe jer mi je komp u sobi, a i kad navecer stavim torrente da se skidaju da mi ne svijetli. Znači uzeo bih ili: MX1000 (svidja mi se oblik i cijena ![]() ![]() Od svih ovih mislim da bi mi najviše "pasa" G7 ![]() Ima li tko iskustava s ovim miševima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ak ne mora bit bezicni, uzmes logitecha b/s/u 96/58/69, moze i ultraX (mislim bv-85 da je oznaka), kod 58 i 69 i mozda 96 otvoris i maknes sve, znutra pofarbas u crno, vratis sve pa nebu zmigalo crveno...il stavis infracrvenu diodu (najjacu kaj nadjes) Ukupni trosak: cca. 90kn. ti su misevi dobri i ugodni, iako jednostavni, dok je ultrax dobar sam ak ti pase (ima malo cudniji oblik) Od onih koje si spomenuo vjerojatno G5. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
B58 ili slične ne bih na tvom mjestu, imao sam B69 i počeo mi se blesirati nakon cca godinu dana Zadnje izmijenjeno od: rendula. 27.12.2005. u 13:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
|
Eh, da. Zaboravio sam napomenuti da je i za igre (CSS), tako da bi trebao biti precizniji od DualOpticala. Takodjer ti B-i su dosta mali i simetricni, a pretpostavljam da im je optika još starija od DO, a to mi ne paše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Suit up!
|
Neznam zašto to kažeš, ali već dugo imam dual opticala i izvrstan je (pogotovo je bio u ono vrijeme). Mjenjam ga zato jer su mi se one nozice po kojima klizi odlijepile i cijeli je vise-manje izlizan ![]() Preciznost je u ruci, a ne mišu ![]() Što se tiče bežičnosti: svaki review koji se tiče G7-ce koji sam našao nema prigovora na bežičnu vezu (možda je to bilo kod starijih modela). Samo je dati 700kn malo previše za miša, pogotovo kad vidim da ga na webshopovima ima za 60-ak $. Mogao bih si uzeti ili MX1000 ili G5, ima li ih tko da mi može dati svoje utiske, a ne bezveze blatit/hvalit nešto što nije koristio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
u ono vrijeme je bilo bolje imat kuglicnog ili 3.0(inace sam logi fan). sama rijec bezicno ti sve govori. no tbh pretjerujem...zavisi za shta cesh misha koristit. ukoliko je za gejmanje, znaj da cesh biti u handicapu s bezicnim mishem.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo, ja imam MX1000 neko vrijeme i nikako da se naviknem na kašnjenje. Naime, za vrijeme vikenda, ako intezivno radim, još se i naviknem, ali čim dođem na posao, gdje imam žičanog Logitecha (nekog od najjeftinijih), uvidim kako miš treba reagirati. Naravno, čim dođem kući, opet počinje privikavanje na MX1000. Slušao sam mnoge vlasnike koji se kunu da nema kašnjenja, ali pretpostavljam da je to samo iz razloga što im je to jedini miš na kojemu rade. Nažalost, ja sam primoran mijenjati miševe i tvrdim da je kašnjenje i više nego primjetno. Zato bih ti preporučio da odeš do nekog i isprobaš MX1000 prije nego se odlučiš, da ne bi potrošio 400kn, pa bio nezadovoljan na kraju.
![]() |
#10 |
Suit up!
|
Da budem iskren, igrat cu samo CSS cca. sat-dva dnevno. Bar sto se tice MX1000 - neki ljudi ne pristekaju bazu u struju nego samo u usb port. Takodjer moze biti problema ako se usteka u USB, u tom slucaju Logitech preporuca PS/2. Navodno je to kasnjenje bilo prisutno na prvim modelima, dok bi ovi noviji trebali biti debuggani ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Evo , ja imam MX1000 i malo je reći da mi je miš odličan... Nema NIKAKVIH kašnjenja, miš je predobar. Novi driveri su izašli, ima 10-ak tipki koje možeš za bilo što programiratio. Meni služi isključivo za igranje America's Army i ne bih ga mjenjao ni za što, majke mi..Imam ga preko godinu dana i super je... Spojen mi je na PS2, i naravno u struju hehe. Baterija je litij ionska, izdrži 10 dana bez problema ( cca 2-3 sata dnevno pucačine ) , na drugom kompu imam neki žični običan, A na poslu imam Microsoftov miš neki dobar skroz, i isti mi je qurac, ne primjećujem razliku nikakvu. Ovo što se tiče odizanja od podloge ne znam, jer ga jednostavno ne dižem nikud već samo lijevo desno naprijed nazad ![]() Zadnje izmijenjeno od: vex. 29.12.2005. u 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Imam MX510 i kad probam od frenda MX1000 bogme kasni i to zesce. ali ,ako zanemarim igre onda opet kasni ali nje to toliko. Onaj tko kaze da mx1000 ne kasni sere zato kaj izmedju ostalog koristi RF, znaci nema ni bluetooth. Neznam za ove nove bezicne jer nisam probao ali moj ti je savjet. Ajde si fino copi misa s zicom i dobit ces em preciznost em odaziv. Ja delam s ovim MX510 i mis ne da je jeben nego je jeben. Nisam radio na ovim novim laserskim osim na mx1000, ali uvijek probaj zicu. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Mišonja?
Citiraj:
Inače jako dobar miš iako ja imam male zamjerke na ergonomiju s desne strane miša kodmalog prsta. G7 je nažalost još preskup. Ja lag nisam primjetio na mx1000, Đuka ne kenjaj dok nisi isprobao.To kajnema Bluetooth po menu nije velika mana
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
a-wAnnaBe
|
a je ga s*rete da to nije normalno. cim je bezicni kasni, smetalo to vama i li ne...primjetili vi to ili ne. kasni i tocka. ne koriste svi mish za iste stvari, tako da ja nemam nishta protiv da netko kupi bezicnog. ali kad govorite da nema razlike onda znaj te da ste u zabludi.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Samo da se nadopunim: miš je novi i sigurno ne spada u one prve primjerke (čak je Midnight Edition, koji je tek nedavno izašao). Lag postoji, a onaj tko ga ne primjeti, jednostavno se navikao. I ja se uspijem naviknuti, dok opet ne moram raditi neko vrijeme sa "žičanim". Tek tada skužim koliko mi je lag, ustvari, smetao od početka. Dakle, ako ti je to jedini stroj na kojem radiš, možeš računati da ćeš se vjerojatno naviknuti. Ako moraš šarati između strojeva - nemoj riskirati dok ne probaš. BTW, problem podizanja s podloge nisam primjetio.
![]() |
#18 |
a-wAnnaBe
|
ja bi prije reko da ocito bolje percipiram takve stvari nego ti ![]() to da li vas smeta shto kasni ili ne me se netice, samo nevolim da se govori da nema kashnjenja. meni u kvejku pola ms znaci puno.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Bas jucer nabasao na zgodan test: "Microsoft Wireless Laser 6000 Microsoft Laser 6000 Razer Copperhead Razer Pro v1.6 Logitech MX 518 Logitech G5 Logitech G7 Raptor-Gaming M2" www.hardware-mag.de/hardware.php?id=378 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
I evo posta: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pola ms...Plz die!
![]() |
![]() |
#23 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Tebi, kao biološkom čovjeku, treba minimalno 250ms da mozak procesira sliku i da reagiras na vanjski podražaj. Iskreno, igram sa šljukom od miša (M$ explorer) i everglide gigantom koja je deformirana u 3pm, spigana je cijela i nema ravnih djelova. Uprkos tome, redovito kickam sve one "naoruzane" kojekakvim miš+podloga kompletima od 100€ ![]() Razlike postoje, ali neces postati bolji samo radi boljeg misa i podloge, preciznost je u ruci ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Boj ne bije svjetlo oružje, nego srce u junaka... ![]() Inače, bio je jedan testić na netu sa onom točkicom koja se pojavljuje...gdje je sad nestao...uglavnom, između 50 i 100 ms je dobar rezultat. I to na tako jednostavan podražaj. Tako da te fore sa pola ms ...LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
a-wAnnaBe
|
o rofl kako se volite pravit pametni. svaka cast ako ste ovo s pola ms shvatili doslovno. znam da uvijek neshto kasni, ali da li je to isprika da onda moze kasnit josh vishe? tipa, pa kad vec kasni xxx ms, zasto onda nebi kasnilo i xxx+xxx ms. znam da necu postat "pro" igrac(niti to zelim) radi boljeg misha/podloshka/whatever. ali gledaj si to ovak 2 playera istog skilla player1=player2 player1+normlani setup> player2 sa shit setupom. ili player1> player2 +30ms veceg pinga
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|