|
![]() |
#632 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
U everestu mi uopće ne očitava senzore za temperaturu, tj. uopće mi ne prepoznaje MBO, a u Speedfanu ne znam koja temperatura mi je za cpu. Zašto mi ne očitava matičnu ploču? Temp1=29 Temp2=52 Temp3=46 HD0=28 GPU=31 Core=46 Boldane temperature najviše rastu i idlu pa je moguće da to očitava pasivne hladnjake northbridga? Stavio sam Katanu i Arctic silver mx2. Ovo su temperature u idlu, što bi od ovog bilo CPU? (SpeedFan) |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo najbolji kuler za FXa, u biti i je iznutra isto ko vanjska jedinica klime, moglo bi se napravit DIY. Inace na ovom kanalu tip rastavlja IMB Z9 mainframe i ostale zvjerke koje zavrse u smecu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Asshole
|
Citiraj:
29 db ili uz 10 ventova u kucistu smatras i 45db tihim ? ovo bi ti ja predlozio kao kompromis, drzi temp kao prosjecno AIO vodeno, najtise je na trzistu i neces cut pumpu kako rošta, ako imas 400€ za proc, rastegni se i uzmi ovo https://www.uzishop.hr/hladnjaci-za-...+d15&results=1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Noctua majka, al "da nije previse para" po meni h7 best buy, jaci od hyper 212, tisi, ne smeta ramu. Djelit ce se uz njega am4 kit za montazu. https://www.uzishop.hr/hladnjaci-za-...=H7&results=30 Sent from my D6603 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Asshole
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
A ako se nece para imat H7 recimo meni drzi i5 6400 (stock) u battlefield 1 ultra ispod 45c ( 40% fan necujan). Ima mjesta za OC za 1700 Ryzen 65w. Sent from my D6603 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
vidit cemo uopce dal bum isao na ryzena sad kad izadu rivjui za cca 2h. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Ok rivjui su vani:definitivno ide 1700
Zadnje izmijenjeno od: warlock25. 02.03.2017. u 17:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Guest
|
pitanje, sto su ove 4 kocke na ploci pored vrmova, googlanjem nasao da su to CHOKES, moze prijevod? ![]() trebaju li se hladiti posebno, pod stres testom su ekstra vruci na dodir, laserski termometar (prilicno precizan) sto imamo doma kaze 92c, kapacitori desno 75c... imam neke male pasivce doma ![]() mogao bih polijepiti na kapacitore ili te chokes ali necu ako im je vrucina prirodna ili nije potrebno? Zadnje izmijenjeno od: trpi. 26.12.2017. u 21:17. |
![]() |
![]() |
#646 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Gledam neki cooler da zamjenim ovaj stock na ryzenu, zna nekad ronzat a to me izludi. Fortron Windale 6 ili Cryorig H7 Za cryorig moram onda cekat Am4 mounting kit, a za Windale me muci sta ekipa ima problema sa visinom rama. Nac posteni podatak hoce ili nece udarat u Corsair Vengance LPX ram je umjetnost. A sad kupit i zajebat se mi nije bas u interesu. Ima li tko ove coolere i kakvi su dojmovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Mjenjao bih svog Venomous Xa i Noctua NF-P12 fan za neki cooler koji bude hladio Ryzena 2600X. Kaj se preporučuje od zračnih coolera do 600 kn i da je nešto bolje od gorenavedene kombinacije? Nemojte samo reći Noctua ![]() ![]() Sent from Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Guest
|
zasto, umjesto 75 71c za 300-400kn troska? sto ne noctua? onda ista stvar raijintek tisis/nemesis, imas jednog na njuskalu za 300 |
![]() |
![]() |
#650 |
Guest
|
pa to nije ni dual tower imat ces iste ili -2 temperature, istina bolje zvuci macho od venomousa ali jesi rijesio to salo vise da budes macho na plazi za 3mj pusti macho hladnjake za procesor |
![]() |
![]() |
#652 |
Guest
|
hehe malo se salimo nedaj se nasekirati sad ozbiljno smisla ti ima samo neki cooler od 1kg/dual tower/140mm, sve ispod neces osjetiti prelazak |
![]() |
![]() |
#653 |
Antimićanin
|
Pa jašta da se šalimo ![]() To sam si i mislio. Trebao bi preći na dual fan/dual tower grdosiju koja dođe koliko i vodenjača... niš onda. Budem namontirao VXa i terao 2600X sa noctuom pa budemo vidili kako se ponaša. Sent from Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Antimićanin
|
A vidim da. Svi cooleri do 600 kn su u stupanj do dva. Ovih par preko 600 kn su jedva 10% bolji. Ma kjg... ništa od te investicije. Mislio sam ono, venomous x je stariji od isusove sandale pa rekoh u 10 godina možda ima kaj novo i bolje u tom rangu. Izgleda da nema. Sent from Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
A ono, jedino radi vizualnog izgleda, čisto da promjeniš malo ako ti se mijenja, te ako se dogodi koji stupanj dole. Cooleri su izgleda vječna investicija A ovo što si pisao da ne možeš naći usporedbe, recenzije coolera su zajebane, jedino da nađeš "zajednički nazivnik" cooler koji se pojavljuje u recenziji sa tvojim (212 evo, nh-d14 su dosta stari, skoro u svakom reviewu), pa onda taj isti kao referencu vs noviji cooler kojeg gledaš, pa usporediš |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Antimićanin
|
Ma kakav vizualni izgled. Mislio sam na cca 10tak i više °C dolje. Za 5 se ni ne saginjem po cooler. A ovo drugo, nemoguće jer je moj cooler zadnje isprobavan na i7 920 @ 4GHz... i ako uzmemo u obzir da se Ryzen na istom taktu zagrijava malo manje od tog Nehalema, bude VX ipak na kraju dobar još i za svoj 4. po redu proc koji bude hladio (i7 875K, i7 2600K, R5 1600, R5 2600X). Hvala svima na pomoći ![]() No kad smo ovdje, noctua vent ima tropinski konektor. Ukoliko upiknem taj konektor i CPU Fan header na ploči, je li on njemu regulira okretaje prema temperaturi proca ili mu daje konstantnih 12V? Sent from Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
U biosu daske izabereš kontrolu venta preko voltaže a ne PWMa.
![]() |
Uređivanje | |
|
|