|
|||||||||||
|
|
#33362 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sretna nova svima. Bio sam u zg za vikend i vozio normalno. Pratio promet i nikakvih incidenata nije bilo. Jedini problem, što mi malo diže kosu na glavi, je ne kretanje na zeleno. Znači, ne mislim da trebaš krenuti u prve 3 sekunde zelenog, ali nakon 10 sekundi možeš barem biti u brzini i spreman krenuti. Je***u sunce, stvarno ima nesposobnih budala. Kad konačno krenu, onda im treba 500m da dođu do 45 km/h. Eto, samo to. |
|
|
|
|
|
#33363 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Standardna pojava u zg. Trubi, nemaš druge.
|
|
|
|
#33364 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
A probajte voziti ovdje u prometu gdje su sve automatski mjenjaci, pa ne treba saltati... pa imas ruku jednu stalno slobodnu za drzanje mobitela... ono, samo vidis glave kako kunjaju... kao da spavaju svi... pogled u noge... |
|
|
|
|
|
|
#33365 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
patentirat pločicu koju naljepiš na gornji desni dio šajbe i ona zazvoni kada se upali zeleno svijetlo ![]() |
|
|
|
|
|
#33366 |
|
49%winner
|
Doslo i moje vrijeme da pocnem sjedati u aute i traziti prvi auto. Isao danas sjesti u nove i20 i i30 cisto da steknem dojam o prostoru... Malo sam se zbedirao, to je sve nesto usko i maleno makar izvana ne izgleda tako. Do sad sam vozio Getza i Matrixa pa nemam iskustva s ovim novim autima, nikad nisam sjedio u njima. Kad si namjestim poziciju sjedala za volanom jednostavno ne mogu sjesti iza sebe. To me najvise razocaralo na i30... I ta profilirana sportska sjedala, imam traume od istih jos otkad sam presao 700km u Insigniji - zuljala su me bedra sljedeci dan od onih bocnih kurcica pod guzicom. Mogu misliti kako je nekome tko ima 90+ kila ili vecu guzicu. U Getzu iza mene covjek normalno sjedi, ulazi i izlazi. Nije puno prostora, ali moze se. U Matrixu iza mene ima masu mjesta (u njemu ima opcenito masu mjesta i lakse se ulazi). Matrix je iste duzine kao i20. i30 je duzi 30ak cm afaik... Oba izgledaju kao mini gradski auti kad udjem u njih. Planirao sam gledati i Fiestu i Focusa, ali sad si cura i ja mislimo da trebamo gledati nesto totalno drugo. Imamo 187 i 178cm. Imamo oboje filing da i30 ne moze prevesti 4 odrasle osobe na duzu dionicu bez da se ljudi guzvaju. S Matrixom su komotno 4 osobe putovale u Sarajevo i nazad. Totalno sam zbediran, vec sam si zacrtao sto bi volio uzeti i budzet za polovnu varijantu auta ![]()
|
|
|
|
#33367 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Od novih auta kaj sam gledao/isprobao zadnjih mjesec-dva (i voziti, ne samo sjediti) u toj klasi oko 4,3 metra Rapid (kako je već napisao @Drug Brko) ili još bolje S-Cross (ako ti ne smeta kaj je SUV). Focusa nemoj ni gledati (vozio karavan i limuzinu) jer na zadnjoj klupi nema mjesta iako oba prelaze 4,3 m (hebala ih instrument ploča/konzola od pola metra u dubinu). |
|
|
|
|
|
#33369 |
|
49%winner
|
Nazalost ni Rapid ni S-cross mi nisu u budzetu od ~50k kn. Gledao sam bas gore navedene polovne modele, ali evo do sad sam samo guglao i istrazivao. Trebao sam prvo sjesti u njih pa se zaljubiti ![]() Focus mi je, nadam se, zadnja nada recimo to tako.
|
|
|
|
#33370 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ne znam kako je kod tebe, ali Focus sa business paketom opreme (sjedalima) kad na prednji sjedne netko od 180-185 cm i sjedeču površinu spusti do kraja i onda odeš na zadnju klupu nema mjesta, zadnja klupa je prenisko i em su noge zgrčene, em su u naslonu prednjeg sjedala... jbg, ali za auto od preko 4,5 metra i osovinskim razmakom od preko 260 cm nema mjesta. |
|
|
|
|
|
#33371 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.01.2018. u 01:26. |
|
|
|
|
|
|
#33373 |
|
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
|
|
|
|
#33374 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Često vozim ovaj CW model, mjesta zaista ima dovoljno. Mana je jeftina plastika posvuda i nešto veća buka pri bržoj vožnji na autocesti.
|
|
|
|
#33376 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jetta je po prostoru straga slična Golfu, ako ne i gora. Imaš možda 1-2 cm više za noge, ali ujedno i manje za glavu zbog krova. Kad se namjestim u Golfu, iza mene stane samo dijete. Govorim o Golfu 6 i 7 HB, karavan je samo za nijansu veći.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#33377 |
|
Premium
|
Rapid je isto carstvo plastike, čađavci su bili rijetki i skupi u doba kad sam ja gledao polovne. Astra je klasa gore u usporedbi s tim autom. i30 isto plastika ali imaju vise opreme od astre i rapida ali 1.4 motor mrtav. Sent from my LG-H870 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#33378 |
|
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja imam blizu 2m i kupio sam kiu ceed. U novi fokus i fabiu ne mogu ni sjest za volan. Od ostalih što sam gledao mogu na knap sjest u megane, i30, normalno u rapid i elantru. Gledao sam najviše kompakt - karavane. |
|
|
|
|
|
#33379 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Nissan Note vjerujem da najbolje stoji što se tiče mjesta od straga, 198cm imam i plešu mi koljena iza kad sjednem "iza sebe"
|
|
|
#33382 |
|
Premium
|
![]() @xlr što se tiče profiliranih sjedala. Imam astru, nisu neka vau sportska sjedala al prfilirana jesu. Auto sam uzeo kad sam ima 130kg na svojih 183cm visine, sjedio super u sjedalu. Sada na 150+kg mi smeta taj profilirani dio al po priči ti imaš manje manje od 90kg, NHF al koliku guzičetinu ti imaš ak ti to smeta? ![]() I na kraju uz moje trenutno ogromne gabarite mi je ugodno sjedit u astri, u nekim drugim autima (clio, getz) imam osjećaj kao da sjedim na kuhinjskoj stolici, što je IMO bože sačuvaj u vožnji. |
|
|
|
|
|
#33383 |
|
49%winner
|
ma niti nemam guzicu, 87kg na 187cm, al svejedno to me bode bocno u kosti od kuka (guzica lipo upadne unutra). Nikad ne zaboravim tu Insigniu, odlican filing u autu, bio sam suvozac, namjestio se ko kralj maltene. Nakon parsto km trazio pauzu, pa opet, pa mi vec pocelo smetati. A sjedala su bas fora i udobna za ledja imho. Znaci dosao sam doma i nisam uopce bio umoran nakon 700km voznje.
|
|
|
|
#33384 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Slazem se za Focusa i naprijed su ga bas pretjerali sa konzolom. A koliko sam puta prokleo sve bogove kad sam u mraku u zurbi isao sjest za volan i opalim desnim koljenom na kolonu ispod volana ![]() Koji idiot je to dizajnirao tako ![]() Sjedala su profilirana jer je bio neki Spirit X paket te godine. Nisu bas nesto udobna ali niti neudobna. A apropos tih profila recimo na BMW-u imam podesavanje koliko hoces da te stisnu ili otpuste. Ako vozis malo ostrije u zavojima dugmetom malo podesis da te vise stisnu a poslije otpustis kad zelis udobnije sjediti. Takodjer udobnost je ne mjerljiva sa Focusovim. Fakat ta sjedala su gotovo pa savrsena i svako se da namjestiti u njima ako nije bas van nekih normalnih gabarita. Ja sam 191/90 i imam problema sa lumbalnim djelom ledja ali nikakvih problema u tim sjedalima. Takodjer jako mi je korisno tilt sjedala dakle gdje se cjelo sjedalo tilta a ne samo naslon. Kapa dolje BMW-u na vozacevim sjedalima i ergonomiji. Mozda nema mjesta na zadnjoj klupi mozda se tesko ulazi i izlazi iz auta ali kad se jednom namjestis za volanom onda stvarno mozes naci svoju mjeru. Fabia/Rapid vi mora da se salite. Kad smo isli kupovat auto zeni sjeo sam u te dve skode zena i ja i izasli istog trena. Octavia i Superb su potpuno druga krajnost. Pogotovo Superb taj auto sto ima iza mjesta to nema ni BMW 7 ni blizu. |
|
|
|
|
|
#33385 | ||
|
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
) |
||
|
|
|
|
|
#33386 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Potpis na Romula za BMW sjedala. F11, komforna sjedala sa električnim podešavanjem, memorijom, provjetravanjem, masažom... treba vremena da se namjeste kako treba, ali kad se namjeste... strava, 1000 i kusur kilometara u jednom danu bez tragova boli u leđima, nema te fotelje koja je udobnija od njih. Vozio sam svašta, ali ovo je next level, nisam sjedio na ničem što bi mogao staviti u istu rečenicu. Ali da, prostor na zadnjoj klupi je kriminal. |
|
|
|
|
|
#33387 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Vozim bmw jedinicu, E81, i taj nema baš previše podešavanja no kad se namjestim, imam začuđujuće mjesta iako sam 195cm/103kg. No nedavno sam sjeo u frendov novi bmw X1. Nema električno neg manuelno podešavanje, no tih podešavanja ima more, u svim smjerovima i nakon što sam se namjestio, mogu reć da je najbolji sic ikad u kojem sam sjedio.
|
|
|
#33388 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima netko možda iskustva sa EBC diskovima/paknama? Morati ću kroz par tisuća KM mijenjati pakne, a možda i diskove, budem pogledao i njih. Sve više naginjem EBC USR diskovima + EBC Green paknama, trenutačno imam Ford OEM (pakne Motorcraft) i iako sam zadovoljan, bogami nakon 200km mogu stati i polirati felge koliko budu zaflekane, jer ovi bacaju prašinu ja mislim i dok je auto parkiran.. |
|
|
|
|
|
#33389 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
https://www.vecernji.hr/zagreb/zuti-...zagreb-1218084 jel se samo meni čini da će ovo pogoršat sve još više ![]()
|
|
|
#33390 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ekipu ce bolit briga jer ih ponovo nece kaznjavat ak udju u krizanje. To da ce psiholoski utjecat na ekipu moze macku o rep objesit. Mene vise fascinira kak se u gradu planiraju stvari unaprijed vezano za sve projekte, a ne samo za promet. Radim u Buzinu i izbjegavam ic preko Veceslava Holjevca jer tam zna guzva ujutro vec biti prije skretanja za stadion dragovoljca, a kad se vracam guzva zna bit vec od Brodarskog instituta I sada su tamo napravili 4 nove zgrade sa 608 stanova. To je minimalno 608 novih autiju koji ce tamo prolazit uskoro na vec postojecu guzvu, a bome nisam cuo da ce sta radit po pitanju prosirivanja avenije. Plus kaj su stavili i semafor tam umjesto recimo kruznog toka. Vec vidim kak ce se kaos od tamo prebacit i na SR Njemacke po kojoj idem na posao. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|