Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.07.2017., 20:00   #991
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
OK, zejebancija i sve je sasvim OK, ali molio bi da se sa etiketiranjem prestane.
Niste niti odvjetnici, niti zastupnici, niti PR navedenih osoba.

Svako ima mišljenje o nečemu. Ne znači da je rasist/budala/nepoznavatelj ako misli suprotno od nekoga tko misli suprotno, od sporta, mobitela pa do grafičkih kartica.

Osobno nisam vidio da je itko Hamiltona ovdje vrijeđao na zbog boje kože. Zadnji koji je to napravio ovdje je bio jedan lik koji je to rekao za Eduarda da Silvu i Sammira, i njega nema više, tako da molim lijepo da se više posvetimo komentiranju utrka, nego međusobnom fingerpointu.

Smanjite dozu fanbojizma, smanjite dozu hejterstva i sve 5. Glupo je gledati dvije osobe u poodmaklim 30-tima i 40-tima da se prepucavaju oko nekakvog vozača F1 kojeg boli qrac za sve živo na planeti osim za sebe i svoje minđuše

Anyhoo, navijam za Bottasa do kraja sezone, pošto od Odronde ništa.

Idealan scenarij i moji mokri snovi:

Zadnja utrka, Hamilton 2 boda ispred Vettela i 23 boda ispred Bottasa. Ham prvi, Vettel drugi, Bottas treći. Predzadnji krug, Vettel pokušava preći Hama, ovaj ne popušta i oba završavaju utrku u zidu, Bottas pobjeđuje i meće svima cjepanicu do grla
Sve ti govori koje je ovdje ozracje kada ima likova koji misle da Vettel nije trebao biti diskvalificiran pretproslu utrku. Na koju foru mozes s takvima imati normalne analize. Tako da prolazi samo ovak drugo, nazalost...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Staro 10.07.2017., 20:02   #992
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ovo drugo ne prolazi. Kao što rekoh, postoje mišljenja. Neki dan danas vjeruju da je Glock pustio Hama 2008 na Interlagosu. I što sad? Suditi im u Haagu za to???

Tako da ako misliš da nemaš sa kime ovdje analizirati utrke, nemoj ništa ni pisati. Pusti ljude da budu u krivu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline  
Staro 10.07.2017., 21:19   #993
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Max je odlican vozac, ali kamikaza samo takva, taj na silu ide i izgurava kad je gusto.

Ferrari bad luck totalno
Čudno kako niko ne komentira da je Max od iću godine zamjena Kimiju ?!
hooligan.no1 je offline  
Staro 10.07.2017., 21:21   #994
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Od kuda ti ta informacija? Zar nije red bull rekao da max i 2018 vozi za njih?
Staro 10.07.2017., 21:38   #995
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
pa kad nije. Potvrdio mu caca Jos na trci, potvrdio Horner, ne znam tko jos treba potvrditi.
Gabre je offline  
Staro 10.07.2017., 21:42   #996
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Koliko znam, Red Bull je potvrdio vozačku postavu za 2018?
Sigurno naši HR F1 "stručnjaci/portali" koji su rekli i kako je Vettel potpisao predugovor sa Mečkom, a niti jedan iole pošteni F1 sajt nije ništa slično napisao...

Brko je offline  
Staro 10.07.2017., 21:57   #997
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Dobili insajderski info od Jergovica
zgmmax je offline  
Staro 10.07.2017., 23:06   #998
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ma Red Bull zadrzava svoja 4 vozaca. Ne ide to tek tako.

Jos je vrsio pritisak da pristavac ode iz Red Bulla. Samo ne znam po cemu bi to on vise zasluzio od recimo Riccija?

Mene najvise zanima di Alonso ide. U Mercedes nece jer je Bottas po meni zasluzio novi ugovor, a Hamilton ostaje. Jedino bi mogao otici kad bi ga Bottas nabio.

U Ferrariju moze zamijeniti Kimija, ali tamo onda sve mora biti podredjeno ili njemu ili Vettelu. A to ne zeli ni jedan od njih.
Tko bi slusao toliko kmecanja iz Ferrarija.

Kod Alonsa je najveci problem sto je opak karakter. Dva puta Renault, dva puta McLaren i mozda dva puta Ferrari. I zanimljivo je da bi to mogao biti treci put da dolazi u veliku ekipu umjesto Kimija

Karakteristika Ferrarija je da ugl uzima iskusnije vozace. Ja bi cak probao s nekim mulcem, tipa Ocon.

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Staro 10.07.2017., 23:34   #999
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Ma Red Bull zadrzava svoja 4 vozaca. Ne ide to tek tako.

Jos je vrsio pritisak da pristavac ode iz Red Bulla. Samo ne znam po cemu bi to on vise zasluzio od recimo Riccija?

Mene najvise zanima di Alonso ide. U Mercedes nece jer je Bottas po meni zasluzio novi ugovor, a Hamilton ostaje. Jedino bi mogao otici kad bi ga Bottas nabio.

U Ferrariju moze zamijeniti Kimija, ali tamo onda sve mora biti podredjeno ili njemu ili Vettelu. A to ne zeli ni jedan od njih.
Tko bi slusao toliko kmecanja iz Ferrarija.

Kod Alonsa je najveci problem sto je opak karakter. Dva puta Renault, dva puta McLaren i mozda dva puta Ferrari. I zanimljivo je da bi to mogao biti treci put da dolazi u veliku ekipu umjesto Kimija

Karakteristika Ferrarija je da ugl uzima iskusnije vozace. Ja bi cak probao s nekim mulcem, tipa Ocon.

Alonso sigurno nece u red bull, ferrari i mercedes. Jednostavno im nije potreban i mislim da je jasno da u svojim godinama ne moze donijeti vece performanse s obzirom koliko mlađih i agresivnijih vozaca ima na gridu. Ostat ce u Mclaren Hondi 99%.
Staro 10.07.2017., 23:36   #1000
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Nisu problem performanse, nego ponasanje...

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Staro 10.07.2017., 23:44   #1001
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Nisu problem performanse, nego ponasanje...

Ma to je najmanji problem. Nije niti Hamilton lak karakter niti je opcenito lako imati primadonu u momcadi, ali dvije najbitnije stavke su jos uvijek brzina i nazalost......marketinska vrijednost. Alonso vise od 10 godina nije osvojio naslov a zadnji put je pobijedio u ferrariju prije nekoliko godina tako da tu vrijednost vise nema. Bljesnuo je u indy utrci jer je to bilo nesto novo i ostat ce na tome. Daleko od toga da je los i da nema vojsku (starih) fanova, ali Verstapen, vettel, hamilton, ricciardo......oni su za sada u centru pozornosti, a mozda im se pridruzi i bottas.

Edit: zaboravih reci, Alonso je nazalost uz Flavija kao menadera oduvijek isao za novcem pa kad veli nekoj momcadi da nece npr voziti za ispod 35 milja eura po sezoni (ne znam koliko mu iznosi stvarni ugovor u mclarenu, ali mislim da je tu negdje) onda ga vece momcadi niti ne zele jer mogu dobiti mlade talente za kikiriki placu.

Zadnje izmijenjeno od: Morpheous. 10.07.2017. u 23:58.
Morpheous je offline  
Staro 11.07.2017., 08:14   #1002
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Sumnjam da će Alonso u ikoju od top 3 momčadi, ako im ne otiđe vozač broj 1. Nikom ne trebaju 2 jaka vozača, a ne vjerujem da bi samo tako pristao biti vodonoša.
nub je offline  
Staro 11.07.2017., 09:04   #1003
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Evo da ja izložim drugu tezu da u nadi potaknem malo kvalitetniju raspravu

Dakle ako timovima je najbitnije i praktično prvi cilj, je biti konstruktorski prvaci, zašto nebi htjeli imati dva najbolja vozača koja mogu dobiti?

Konkretno ako je to Alonso koji je slobodan i nudi svoje usluge čak javno, a sa druge strane imamo recimo SF koja očito baš i nije zadovoljna učinkom svojeg drugog vozača onda bi bilo realno za očekivati da će management razmotriti Alonsa.
Pogledajte tablicu kontruktora do sada, i sad probajte zamisliti da je od početka sezone na mjestu RAI sjedio ALO, mislite da bi Mercedes bio prvi u kontruktorskom poretku?

Svi se manje više slažu da je SF70H najkonkurentniji bolid ako se pogleda sezona do sada. Možda malo je slabiji u Q3 od Mercedesa ali u utrci je bolji i bolje koristi Pirellijeve gume.

Naveo sam samo primjer SF jer oni su upravo kada nitko to nije očekivao doveli baš RAI 2014. da vozi uz njihovog neprikosnovenog broja 1 u nadi da će pojačati svoje momčadske šanse u odnosu na prijašnje godine kada bi gotovo sve bodovoe skupljao samo ALO.

Nemam nikakve inside info samo gledam iz druge perspektive što su prednosti dva jaka vozača u odnosu na trenutni setup koji imaju SF i Mercedes.

I na kraju Bottas - nema sumnje da je dečko brz. No ima li on ono što treba da postane prvak pored HAM i VET? Ja nekako ne vidim to.
Da bi bio prvak moraš imati one drskosti i agresivnosti. Mislim da je poput ROS iz 2014/2015 koji je shvatio da bi dobio HAM mora igrati i prljavo,mora mu se uvući pod kožu, mora ga izgurati sa staze, mora izvući sve pa i nešto što nije on po svojoj prirodi da bi postao prvak.
Romul je offline  
Staro 11.07.2017., 09:21   #1004
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Mislim da teza nije osvojiti naslov, nego zgrnuti što više para.

Sjećam se priče kad je Ham osvojio 2014 naslov. U Mečki su se kiselo smijali jer su tu godinu kao prvaci bili u minusu 300 milijuna eura, prvi prvaci u povijesti sa debelim minuse, dok je Ferrari koji je završio 4, pobrao više love nego 2012 kad su bili viceprvaci.

Tako da se tu ipak vrti više sve oko love. Williams i McLaren su postali također očiti primjer toga. U Williamsu voze sin milijunaša i penzioner koji vozi za stan i hranu.
McLaren trpi ovo smeće od Honde zato što im daje mukte motore i još 100 milijuna dolara godišnje.

Red Mulj se isto previše ne sekira. Renault provajda mukte motore po rebrandom Tag Hauer.

Bitno je naći dobrog sponzora i zaraditi koju lipu na kraju sezone, pa čak i od Pay drivera koji plaćaju svoj zic.

Brko je offline  
Staro 11.07.2017., 09:23   #1005
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Evo da ja izložim drugu tezu da u nadi potaknem malo kvalitetniju raspravu

Dakle ako timovima je najbitnije i praktično prvi cilj, je biti konstruktorski prvaci, zašto nebi htjeli imati dva najbolja vozača koja mogu dobiti?

Konkretno ako je to Alonso koji je slobodan i nudi svoje usluge čak javno, a sa druge strane imamo recimo SF koja očito baš i nije zadovoljna učinkom svojeg drugog vozača onda bi bilo realno za očekivati da će management razmotriti Alonsa.
Pogledajte tablicu kontruktora do sada, i sad probajte zamisliti da je od početka sezone na mjestu RAI sjedio ALO, mislite da bi Mercedes bio prvi u kontruktorskom poretku?

Svi se manje više slažu da je SF70H najkonkurentniji bolid ako se pogleda sezona do sada. Možda malo je slabiji u Q3 od Mercedesa ali u utrci je bolji i bolje koristi Pirellijeve gume.

Naveo sam samo primjer SF jer oni su upravo kada nitko to nije očekivao doveli baš RAI 2014. da vozi uz njihovog neprikosnovenog broja 1 u nadi da će pojačati svoje momčadske šanse u odnosu na prijašnje godine kada bi gotovo sve bodovoe skupljao samo ALO.

Nemam nikakve inside info samo gledam iz druge perspektive što su prednosti dva jaka vozača u odnosu na trenutni setup koji imaju SF i Mercedes.

I na kraju Bottas - nema sumnje da je dečko brz. No ima li on ono što treba da postane prvak pored HAM i VET? Ja nekako ne vidim to.
Da bi bio prvak moraš imati one drskosti i agresivnosti. Mislim da je poput ROS iz 2014/2015 koji je shvatio da bi dobio HAM mora igrati i prljavo,mora mu se uvući pod kožu, mora ga izgurati sa staze, mora izvući sve pa i nešto što nije on po svojoj prirodi da bi postao prvak.

U F1 puno toga ovisi o uspjehu. Zar nije Rosberg dobio Hamiltona baš u sezoni u kojoj je Mercedes odlučio top mehaničare koji su do tada radili s Hamiltonom (i on je osvojio 2 naslova s nima) prebaciti u Rosbergov dio garaže (koji je pak osvojio naslov opet s njima)? Hamilton nije bio sretan i izgubio je prvenstvo. Ovo je itekako javno iskomentirao i iskritizirao. Ne znači da je to jedini razlog, ali.......navede te na razmišljanje. Hamilton je imao katastrofalan start u 2016. sezonu.

Tu dolazi do izražaja zašto neki timski kolege imaju više kvarova od drugih. Koliko god da su ti ljudi eksperti na svom području, uvijek ih nekolicina iskače od ostalih i tu prestaju sve priče o sabotažama bolida. Jednostavno preraspodijeliš najbolje mehaničare na onu stranu garaže za koju misliš da će ostvariti više u utrci.

Momčadi ne žele trošiti po 70-80 milijuna eura po sezoni na dva top vozača jer im jednostavno ne trebaju. To je kao da napuniš Rela madrid i Barcelonu isključivo sa zvijezdama. Imali bi smao probleme zbog toga. Budimo realni, igrali bi lošije zbog gomile egotripova. Alonso i Hamilton nisu bili sretni skupa u mclarenu, Hamilton i Rosberg nisu bili sretni skupa u Mercedesu. Ferrariju ne treba Alonso-Vettel sapunica. Treba im jedan dokazani top vozač kojem će pružiti najbolje moguće i jedan vozač koji se ne buni previše, šuti i radi a to je Kimi. Ako je taj vozač još i dokazani svjetski prvak, tim bolje, ali budimo realni......takvi su rijetki. Unazad 20-ak godina mislim da se jedino Button, Kimi i Hakkinen ne bi klali s timskim kolegama kad as u pitanju F1 prvaci. Ferrariju je Kimi najbolje i najoptimalnije što su mogli dobiti i svjesni su toga. One priče šefova da se Kimi mora malo više potruditi su PR gluposti za javnost kako bi ispalo da si je sam kriv što je sporiji, a Kimi nije blesav...jasno mu se vidi na licu kako se osjeća u momčadi. No onda se opet vraćamo na onu staru.......on je jedna od rijetkih koji šuti i vozi i tu i tamo se izdere na radio "leave me alone, i know what i'm doing".

I za kraj, pamte se samo vozačka prvenstva.....to dovodi sponzore i to je najbitnije svakom timu. Konstruktorsko prvenstvo je samo osobna satisfakcija i zahvala mehaničarima i razvojnim inženjerima na nadljudskom trudu kroz sezonu. Nešto kao regres za godišnji odmor.
Staro 11.07.2017., 09:30   #1006
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Bottas je ok vozač, ali je Hamilton bar 3 desetinke brzi u istom autu. Nisam Fan Mercedesa da se razumijemo..
Rekao bi da su Kimi i Bottas tu negdje, samo što je AMG ukupno malo bolji bolid od Ferrarija.

S druge strane volio bi da se Alonsu pruži još jedna prilika u nekoj dobroj momčadi. No ako se dobro sjećam (vjerojatno griješim),
pljuvao je i po Mercedesu i Ferrariju tak da sumnjam da će dobiti poziv u te dvije ekipe.

Treće ekipe nema i sumnjam da će biti sve do neke vece promjene u F1.

Sada da se vratim na utrku. Ja i dalje ne vjerujem kako se RB obranio od Hamiltona.
Heheheehe.. Čak bi rekao da nisu smijeli koristiti onaj Boost protiv RB jer bi ih vjerojatno prijavili da se to sve malo ispita..
Mercedes vara 100% i samo je pitanje vremena kada će se to otkriti. (give me now all we have..)
Staro 11.07.2017., 09:37   #1007
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Mercedes vara 100% i samo je pitanje vremena kada će se to otkriti. (give me now all we have..)
Mercedes vara isto kako je varao Red Mulj 2010-2013 i Ferrari 2001-2004. I isto tako će im biti dokazano, kao i ovima gore.
No, tada si zdušno branio genijalnu kreaciju Adriana Neweya. Nemoj misliti da sam zaboravio doduše, tvoj tadašnji kolega begi je nestao nestankom Red Mulja sa pobjedničkih postolja

Brko je offline  
Staro 11.07.2017., 09:44   #1008
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Bottas je ok vozač, ali je Hamilton bar 3 desetinke brzi u istom autu. Nisam Fan Mercedesa da se razumijemo..
Rekao bi da su Kimi i Bottas tu negdje, samo što je AMG ukupno malo bolji bolid od Ferrarija.

S druge strane volio bi da se Alonsu pruži još jedna prilika u nekoj dobroj momčadi. No ako se dobro sjećam (vjerojatno griješim),
pljuvao je i po Mercedesu i Ferrariju tak da sumnjam da će dobiti poziv u te dvije ekipe.

Treće ekipe nema i sumnjam da će biti sve do neke vece promjene u F1.

Sada da se vratim na utrku. Ja i dalje ne vjerujem kako se RB obranio od Hamiltona.
Heheheehe.. Čak bi rekao da nisu smijeli koristiti onaj Boost protiv RB jer bi ih vjerojatno prijavili da se to sve malo ispita..

Napisao sam ujednom od postova prije cca mjesec dana koji je problem Mercedesa. Njihov bolid u turbo eri dizajniran je da vozi bezprijekorno u čistom zraku. Protekle tri sezone tko god od njihovih vozača da je bio prvi (Hamilron ili Rosberg) ovaj drugi ga ne bi mogao uhvatiti i stalno se žalio na gume jer bi ih uništavali. Jednostavno nisu dizajnirani za praćenje drugih bolida u prljavom zraku. to je bio problem i za Hamiltona u prošloj utrci. Dugo se vozi iza drugih i uništi si gume. Cijeli bolid je dizajniran oko toga da sa svojim magičnim boostom osvaja pole pozicije i vozi se na prvom mjestu u utrci. Ovo je ok funkcioniralo kad im je bolid bio 2 sekunde brži od druge najbrže momčadi proteklih sezona pa su se brzo probijali naprijed, ali kada bi primjerice Rosberg naganjao Hamiltona na 2 sekunde razmaka morao bi nakon 7-8 krugova pustiti gas jer bi mu iz boksa javljali da mu se motor i gume pregrijavaju. Isto smo čuli i za Hamiltona kojem su pri naganjanju Vettela ove sezone znali javljati da pazi na motor i gume jer je temperatura kritična.

Riciardova borba s Hamiltonom je bila uspješna jer je Hamilton već poprilično uništio svoje gume i ne bi imao šanse preteći ga čak i da je utrka potrajala još 5 krugova jer bi bio sve sporiji.
Staro 11.07.2017., 09:47   #1009
vorda22
Guest

Citiraj:
Mercedes vara isto kako je varao Red Mulj 2010-2013 i Ferrari 2001-2004. I isto tako će im biti dokazano, kao i ovima gore.
No, tada si zdušno branio genijalnu kreaciju Adriana Neweya. Nemoj misliti da sam zaboravio doduše, tvoj tadašnji kolega begi je nestao nestankom Red Mulja sa pobjedničkih postolja

sumnjam da bilo koja ekipa vara vise od ferrarija, jer su oni imali pravo staviti veto na nova pravila koja im ne odgovaraju. kad se to saznalo, frank williams je bio sokiran i izjavio da ne moze vjerovat da je tako nesto bilo potrebno momcadi kao sto je ferrari.

ili ono kad su provalili u protivnicki tabor i slikali bolide

ili kad su imali ilegalnu pomicnu podnicu, pa su ih ona dvojica s iskopiranim planovima razotkrili, a na kraju je mclaren najebao zbog spijunaze...

brijem da ima jos...

Staro 11.07.2017., 09:56   #1010
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
sumnjam da bilo koja ekipa vara vise od ferrarija, jer su oni imali pravo staviti veto na nova pravila koja im ne odgovaraju. kad se to saznalo, frank williams je bio sokiran i izjavio da ne moze vjerovat da je tako nesto bilo potrebno momcadi kao sto je ferrari.

ili ono kad su provalili u protivnicki tabor i slikali bolide

ili kad su imali ilegalnu pomicnu podnicu, pa su ih ona dvojica s iskopiranim planovima razotkrili, a na kraju je mclaren najebao zbog spijunaze...

brijem da ima jos...

Ovo što sam ti boldao si malo krivo shvatio. Odnijeli su 780 stranica dokumentacije sa sobom u Mclaren a čisto sumnjam da su na svih 780 stranica bile slike jedne obične ravne drvene podnice.
Staro 11.07.2017., 10:12   #1011
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Ovo što sam ti boldao si malo krivo shvatio. Odnijeli su 780 stranica dokumentacije sa sobom u Mclaren a čisto sumnjam da su na svih 780 stranica bile slike jedne obične ravne drvene podnice.
ja gledam krajnji rezultat. prvu utrku je kimi izjavio da je skoro zaspao za volanom koliko su bili nadmocni. kad su ih razotkrili, morali su fiksirati podnicu i onda je bilo gusto. ferrari je bio vise ljut sto su ih otkrili, nego sto su im maznuli planove, jer sto realno mozes u istoj sezoni napraviti? ne mozes nadograditi dijelove sa jedan na drugi bolid, kad nisu od pocetka slagani sa istom filozofijom.

Staro 11.07.2017., 10:21   #1012
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
ja gledam krajnji rezultat. prvu utrku je kimi izjavio da je skoro zaspao za volanom koliko su bili nadmocni. kad su ih razotkrili, morali su fiksirati podnicu i onda je bilo gusto. ferrari je bio vise ljut sto su ih otkrili, nego sto su im maznuli planove, jer sto realno mozes u istoj sezoni napraviti? ne mozes nadograditi dijelove sa jedan na drugi bolid, kad nisu od pocetka slagani sa istom filozofijom.

A gle, Alonso je osvojio naslov sa mass dumperom u nosu bolida koji je također proglašen ilegalnim. Jasno je kao dan da svaka nadmoćna momčad ima nešto specifično zbog čega su nadmoćni, a pitanje je samo koliko vremena će proći prije nego se to otkrije.

Button ne bi ni prismrdio naslovu da nije imao dvostruki difuzor. U prvih 7 utrka pobijedi 6 puta i nakon žalbi drugih momčadi u preostalih 10 utrka ne pobijedi nijednom.

Hamiltonu fale još 3 pole pozicije koje će vjerojatno ostvariti ove sezone da nakon samo 10 godina u F1 bude najuspješniji vozač kvalifikacija. Zar to također nije čudno i sumnjivo? 80% ih je sakupio vozeći u Mercedesu 4 godine.

Jbga, to je F1 i to je cirkus. Neki se napate za svoj naslov, neki ih osvajaju kao na pokretnoj traci.
Staro 11.07.2017., 10:45   #1013
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:

Hahahaa.. Znam ja da ti sve pamtis. Doduse navijam i danas pomalo za RB.
Samo sto je moj vozac otisao u Ferrari. A Ferrari mi nikako ne odgovara.
Staro 11.07.2017., 12:17   #1014
vorda22
Guest

https://f1-start.glitch.me/

Staro 11.07.2017., 12:21   #1015
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

0.255 s
Staro 11.07.2017., 12:33   #1016
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

1998. su se bitno mjenjala pravila nakon 10tak godina, oko dizajna i svega. U toj izmjeni pravila se u biti trebalo pomoći Ferrariju najviše jer su pali na niske grane i nisu godinama bili nigdje zbog prelošeg dizajna. 1997 su napravili pomak i 1998 je skoro pa trebala biti ta godina.
Međutim, nitko nije znao što je napravio Newey sa McLarenom. 1998 i 1999 osvojio je šlampavi Mika. Izuzetan sportaš, predivan čovjek ali malo iznad prosjećan vozač. 1999 kulminiralo je pretnjama Luce di Montezemola o izlasku Ferrarija iz F1. Jasno, F1 bez Ferrarija nije F1. I onda smo imali što smo imali 5 godina za redom.

U tih 5 godina, konkurencija se cripplala. Mercedes mora izbaciti berilij iz motora 3 tjedna prije početka sezone 2001, Michelin gume postaju ilegalne nakon 2 godine nepromjenjenog sastava i dizajna kad je postalo gusto 3 utrke do kraja 2003, McLarenu se iste godine ne odobrava nova šasija jer ne prolazi crash test kojem je neposredno prije testa podignut kriterij prolaza, 2002 Ferrari se za team orders kažnjava tako da ih ne boli. Na kraju, Bernie i Max su ovo potvrdili, a Lukica nikad demantirao.

2005. radi se promjena pravila da se zaustavi Ferrari. 2006 se opet mjenjaju pravila i unutarsezonske odluke sudaca da se opet vrati Ferrari.

2008. nema više duhana, ekonomska kriza je na vratima, Red Bull prijeti izlaskom i povlaci obje momčadi. Dizajn bolida se mjenja prema konceptu Adriana Neweya

2010-2013 dominacina red bulla sa nizom kontroverzi (fake "baby" KERS koji kao nikad nije radio kak se spada i umjesto njega rebalans mase istog po bolidu, previše fleksibilna krilca, blown difuzori).

2012. Koncept hibrida V6 kakav mora biti od 2014 nadalje kojeg je prvi napravio Mercedes

2014-2016 dominacija Mercedesa. Ponovo Red Bull i Ferrari naglas "razmišljaju" o izlasku.

Tko će biti novi sponzor FIAe i njihovih uhljebičara, vidjeti ćemo za 2-3 godine.

Dakle, Morpheus, ne kažem da je Ferrari najpodlija i najđubretarskija momčad u povijesi F1. Svi imaju putra na glavi. Ali da su sa svojim sranjima obilježili zadnjih 20 godina, jesu. Iz tog razloga ih ne volim niti ću ikada imati simpatije prema njima.

Kao ni prema Šumaheru iz istih razloga što ste nedavno razapinjali Hamiltona i Verstappena, što mi je bilo itekako smiješno za čitati, kad Šumaherovci za nekoga pričaju da vozi govnarski prema drugima dok je njihov idol 2x na krajnje gnjusan način probao doći do titule, jednom čak i uspio čak i malo licemjerno, ali nema veze
Nemam niš protiv što ste navijali za njega, ali meni je malo bezveze to štovati kod jednog, a linčevati drugog za isto ili čak manje strašno

Eto, samo toliko.

@vorda22
0.026... ajme što bi mi Vettel kmečao u uho

Brko je offline  
Staro 11.07.2017., 12:35   #1017
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova