|
![]() |
#2491 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ti si sklopio ugovor s njima, ne s distributerom, proizvođačem. Da su fer, onda bi ti nakon mj dana dali nešto s svog lagera a onda ono što bi dobili natrag iz kine prodali. Na tvom mjestu bi, zatražio raskid ugovora i puni povrat novca, prijava inspektoratu i privatna tužba za štetu. Po meni je krajnji razumni rok u 21. st. 45 radnih dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2492 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dao sam ti uredjaj (PC hardver) pod jamstvenim rokom, onda ocekujem natrag: a) novi isti b) tocno taj koji sam ti dao ako ga kanis popraviti To mi je pogotovo slatko s diskovima i ako me krhko pamcenje sluzi, upravo sam imao slicnu pricu (ne za sebe, ali sam bio mediator) u ADM-u. Donesem "novi" disk koji je krepao, a oni mi vracaju *refurbished* disk kao zamjenu u jamstvu. "Pa to vam je isto", povikase. Super, onda si ti taj "isti" zadrzi, a meni daj novi - mislim, ionako je *isto*, pa je tako svejedno, zar ne?
![]() |
![]() |
![]() |
#2493 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kužim što želiš reći. Ni ja ne volim refurbished stvari, posebno diskove. I definitivno ne bi pristao na refurbished disk. No činjenica je da novu 270-icu neće dobit. A ovi mu nisu dužni dat novu generaciju kartice ako im vrate refurbished 270-icu sa RMA.
![]() |
#2494 |
E Pluribus UNIX
|
Mislim da je definicija "refurbished" proizvoda dovoljno jasna da ne podrazumijeva "prasnjavo", "zuto", "pogrebano" i slicno.
![]() |
![]() |
#2495 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Osim ako nisi sentimentalno vezan za komad hardvera, ne vidim kako se taj tvoj popravljen, razlikuje od nekog drugog popravljenog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
E Pluribus UNIX
|
Upravo zato sto niti ne zelim razmisljati kako i razlikuje li se uopce, zelim tocno taj koji sam dao a potrgan je, ili identican novi. Razloga iz glave mogu osmisliti barem 20, ali niti jedan se ne tice niti tebe niti trgovca, pa je stvar i tu poprilicno jasna.
![]() |
![]() |
#2497 | ||
Banned
|
Pa možeš ti izmisliti i 100 razloga iz svoje glave, ne znači da imaš zakonsko uporište. Zakon nigdje ne kaže da ti moraš dobiti novi proizvod ako se tvoj ne može popraviti, zakon kaže sljedeće: Citiraj:
Nadalje, čak je bolje dobiti refurbished nego tvoj popravljen uređaj. Ako idu tvoj popravljati, jamstvo ti se produžuje za onaj period koji je predmet bio na servisu, ako ti daju drugi uređaj pa makar i refurbished, to znači da je izvršena zamjena uređaja i onda dobivaš potpuno novu garanciju: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2498 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
No vjerujem da je tumacenje dovoljno jasno, pa ako sam predao stvar "A" zelim stvar "A" natrag, tako da ne vidim kako tu nemam "zakonsko uporiste". Jer da je "refurbished" proizvod istovjetan "pravom", onda ne bi bilo potrebe da ga se eksplicitno tako nazove. Ja nisam kupio refurbished proizvod, pa ga stoga ni ne zelim u zamjenu. Zelim onaj koji sam predao. Potpuno nov ili moj popravljen, kako god je prodavaca volja...
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Ukoliko dobijes refurbished bez original ambalaze i ne daju ti jamstveni list, dali ostvarujes novo jamstvo ili se nastavlja staro? Jer pise : "Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena" Ali ti ga nije predao, ne? Sent from my D6603 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Jednostavno nema smisla, i moraš biti lud da tako šta zahtjevaš. Važno je da je identičan proizvod, ako je drugi SN onda ide novo jamstvo ako je isti SN znaći popravljeno to što si i predao, onda se jamstvo nastavlja od kada si kupio + dodatno koliko je provelo na servisu. Getriba94 Jednostavno drugi SN novo jamstvo... moraš dobiti servisnu primku ili novi račun ili nešto treće, di normalno piše kada si primio novi artikl i koliko traje jamstvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#2504 | |
MiningMod
|
Citiraj:
isti takav proizvod znaći da je identičan po specifikacijama, izgledu itd... znaći predao si WD Blue 500GB 7200, dobivaš WD Blue 500GB 7200. To što je refabrišed, koga boli briga ako imaš novo jamstvo? I opet, nije li bolje dobiti novo jamstvo 2god, nego da poprave tvoj disk i daju ti 2 dana? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2506 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
Banned
|
Pa dobro, to se već sve zna, mogu mu ponuditi i bickl umjesto veš mašine, nije to rasprava, pričamo što je trgovina dužna zakonski, a ja nigdje u zakonu ne vidim da mu moraju dati novi proizvod ako njegov ne mogu popraviti. Znači, refurbished uredno prolazi ako se ispoštuje novo jamstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Te ADM fore kojima ste se priklonili, ponavljam, me uopce ne jebu ni pol pizde mrzle vode. Ako mislis da je refurbished ista stvar kao i novo, sjajno i predivno, uzmes si refurbished a meni predas nov proizvod, da ne kazem isti onakav kakav sam ja dao tebi na garanciju. Odnosno, sto se mene tice, nudjenjem refurbished proizvoda (jer ga tako eksplicitno zovu!) nudis mi vesmasinu umjesto bicikla.
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 |
MiningMod
|
Pa dobro, to su tvoje želje. Nažalost zakon nije na tvojoj strani, ali vjerujem da bi ti svaka trgovina izašla u susret jer si jedinstven :P Tvoje gledanje i želje mislim da nemaju veze s trenutnim slučajem, mada pol ovog trabunjanja od nas tu nema veze s ničime, samo bezveze spamamo u temi. p.s. nisu to fore od ADM-a, već od proizvođaća koji tako diktira ovlaštenom servisu. Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 27.02.2017. u 08:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Jer ako to nije tako, stvar koju sam predao nije ista kao stvar koju sam dobio ispravnu, jer je refurbished proizvod, koji je posebno, jasno i vidljivo deklariran kao takav, a ja takav nisam donio na servis. Ja zaista ne vidim koliko to tesko mora biti za shvatiti, iskreno. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Procitaj sto si sam citirao. 'da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna' Ispravna, ne nuzno nova, vec ispravna. Refurbished u potpunosti spada u tu kategoriju. Makar bi i ja osobno uvijek htio dobiti 'ganc novo' u slucaju kvara - realno to nije tako. S druge strane, imas garanciju od 3 godine na 'stvar'. To cickrepne nakon 2.5 godine. Dobije drugu identicnu 'stvar', sa novom garancijom od 3 godine - a ti nisi sretan jer nije 'ispod cekica' u ganc novoj poliranoj kutiji? Sorry, ali to su nerealna ocekivanja. Uostalom, sto da je to tvoje umrlo dan nakon isteka garancije? Ovdje dobijes novu full garanciju. Dakle, summa summarum - jedno zu zelje i pozdravi, drugo realna situacija i zakoni. A ako ti to ne pase, EU je veliko trziste. Nabavi drugdje, pa vidi kako tamo funkcioniraju reklamacije.
![]() |
#2514 |
E Pluribus UNIX
|
Vrtimo li se opet oko cinjenice da stvar koju sam predao NIJE stvar koju sam dobio natrag s garancije, ukoliko sam predao novu potrganu, a dobio refurbished ispravnu?
![]() |
![]() |
#2515 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Kužim što hoćeš reci i ima tu nešto. Isto tako u slučaju da kupiš rma, po tvom nije isto kad bi ti dali novi proizvod, tj ti bi tražio ispravan ali opet rma? Kad si imao tu situaciju sa diskovima jesi možda poslao upit gospodarstvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2516 |
Moderator
|
Nama se fakat treba uvest RMA sistem kakav je preko bare. Hjao koliko bi tek onda kukanja bilo ![]()
![]() |
#2517 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
kupac je uvijek u pravu i točka. zakon nad zakonima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2519 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Dobio si refurbished ispravnu stvar. Zakon je jasan. I opet, jedno su zelje, a drugo zakoni i kako svijet funkcionira. I ja svasta zelim, pa ne ide tako. Deal with it.
![]() |
![]() |
#2520 |
Strichek Moderator
|
Jel postoji razlika kod kupnje RMA stvari u non RMA stvari? Jasno da postoje (na stranu cijena), evo vam primjer, radi se o jednom hrvatskom dobavljaču: ![]() ![]() To nisu ista dva proizvoda niti se vode pod jedan kod NORMALNIH firmi. Zato postoje dvije cijene, dva jamstvena roka... Bubba je apsolutno u pravu, ako nisam kupio RMA onda ne želim RMA u zamjenu.
![]() |
Uređivanje | |
|
|