|
![]() |
#21962 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ovo jedino mogu priznat ako si u autu min 8 sati, aka trgovacki putnik ili ako se cesto voze duge relacije 1000+ km... ali za odlazak na posao od sat vremena taljiganja gradske guzve ili jednom godisnje odlazak na more dacia vise nego dovoljna, jedino A4 ima nesto veci bunker, al u a4 nemos stavit vesmasinu, sto sam ja proslo ljeto bez problema napravio s daciom... nadalje, ova moja je povisena stepway i meni je jako ugodna za vozit, polozaj za volanom je jako slican onom u scenicu, proslo ljeto sam isao 6 vikenda za redom relaciju zg-zd-zg, niti jednom mi nije bilo tesko ili zamorno za vozit, a svaki petak sam isao nakon 9 sati rada u labosu direkt dole i ponedjeljkom rano ujutro za zg direkt u labos radit... dacia nije premium rang to je svima jasno, niti renault moze dopustit da kvaliteta bude visa, ali za te novce novo iz ducana s takvom opremom nemrete dobit nista bolje, plus sto sve imaju provjerene renault motore koji se ugraduju u sve i svasta, je vise nego povoljna i razumna kupnja za gore navedeni slucaj uporabe...
![]() |
#21963 |
|
![]() |
#21964 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Hyundai i30 motor prethodne generacije ( 2012. ) je upravo 1,4 gotovo identičan kao i u vozilu Kia. Ide sasvim ok, oko 140 Nm a troši korektno malo ako ne voziš reli.
![]() |
![]() |
#21965 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Meni recimo Dacia nikako ne odgovara jer skoro cijelo ljeto, svaki vikend idem na more. što je 2x300 km za vikend prosječne brzine 155 km/h. Mislim da nebi dugo izdržala tu torturu ![]() a vešmašinu nek mi dovezu kombijem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21966 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
U Turskoj recimo, Dacia Logan još uvijek nosi Renault značku. Model se zove Symbol. Uz Clio, to je najjeftiniji Renault u ponudi, počinje od cca. 15 000€ Nama bi odlično sjeli turski porezi na luksuz, gdje si vlasnik velike kompanije ne može priuštiti BMW 5 i sl. aute, jer će ga država kroz porez oderati za cijenu još najmanje jednog. I to mi je skroz okej. Firma mi u floti dolje ima Fiat Linee i Focuse, direktori osobno isto ne voze ništa bolje od Focusa ili Punta i nisu time opterećeni...eventualno netko tko ima financijski potkovaniju familiju ima A3 ili BMW 3, a radi se o firmi s Forbesove liste
![]() |
#21968 | |
The mighty pirate
|
Nije jal u pitanju. Automobil je prijevozno sredstvo. Svaki dolazi od točke A do točke B, a ako želiš glumiti luksuz, plati pa se klati. Citiraj:
Zamisli da u proračun uđe samo tih 145% od svakog auta u floti naše vlade...
![]() |
![]() |
#21969 |
|
![]() |
#21971 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#21973 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Dafuq? Ček, jesi ti svjestan šta si ti napisao ili pišeš tek toliko da pišeš???? Pa tko puni taj proračun? Mi koji radimo, ne vlada. Pa tko im onda kupuje te njihove skupocjene aute? Opet mi koji radimo. I ti izvedeš zaključak da bi bilo super da mi te skupe aute između ostalog plaćamo 145% više kako bi još dodatno napunili proračun!?!? Ajme majko šta sve neću pročitat.... Btw, vidim da nemaš dovoljno godina da se sjećaš da smo takav scenarij imali u komunizmu, godinama si za uvoz auta iz njemačke plaćao državi od 100 do 200% davanja, ovisno o cijeni i snazi auta, pa je to samo rezultiralo muljanjem sa povlasticama i uvoznicama, ničim pametnim, isto kao i ovo tvoje da bi mi vladine aute koje ionako već debelo preplaćujemo obzirom na svrhu i korisnike (sjeti se sanaderove 7ice od koliko, 3 ili 4 milje kuna, ili eskapade bandića sa tako perfidno napisanim uvjetima da je samo i isključivo passat r36 dolazio u obzir, nedajtibože da je sirotan morao uzet nekog 1.9tdi-a, itd.) Katafakingstrofa.
![]() |
![]() |
#21974 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Početno pitanje je bilo što kupiti za 45 do 55 t kn i spominjanjem Dacije sam samo htio ukazati da se za koju kunu više može kupit novi auto... a novi auto pa makar i najjeftiniji je bolja i sigurnija kupnja od 10-ak godina starog polovnjaka ![]() Dalje, u pitanju je pisalo da će se godišnje raditi 10-15 t km što ukazuje da se auto kupuje za gradsku vožnju i možda jednom ili dva puta za neki dalji put od par sto km i zato svako daljnje obrazlaganje ili demantiranje "navodnih argumenata" kako je Dacia daska s četiri kotača koja ne služi svrsi je bespredmetno. PS. Krajem prošle godine je kolega s posla kupio A4 iako je za te novce mogao kupiti solidno opremljenu novu Ibizu ili Fabiju... i onda je nakon što je početkom siječnja pao snijeg, na njuškalu kupovao rabljene zimske gume jer nema za nove... i to je navodno normalno razmišljanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21975 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ok, al i tih 100ks je više manje dovoljno za normalnu vožnju, samo je pitanje što je za koga normalna vožnja. Dacija Stepway, sasvim pristojan auto. Da dopeljano je tih a4 i bmw-ja 3ojki u zadnjih par mjececi ko kenje, švabe se riješili drloga od 500 000+km i sad Rvati to pokupovali i glavni su po selendrama, a zanimljivo svi imaju tak 160-170 000km na satu, dizli stari tak, 7-8-9 godina, što uživo koje vidjeh, što po njuškalu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21976 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
U situaciji kad bi na svim razinama, sve funkcioniralo kako treba, ovo je definitivno jedan od načina kako napuniti proračun, pod uvjetom da ti novci završe na pravim mjestima.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.06.2016. u 12:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21977 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
@jopis Pa kako ne kužiš,oporezuješ i stavljaš iz jedne kase u drugu,ali imaš nadzor i raspolažeš sa obje kase.I riješiš sve probleme. ![]()
![]() |
![]() |
#21981 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a3-...oglas-17145710
![]() |
![]() |
#21985 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
i sve to još za mizernih 130k jebenih kuna + minvajl - http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx...oglas-18094683 razmišljao bi točno 0,5 sekundi u odluci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21990 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Možemo se mi spustit i na 60k pa ćeš onda dobit audi a4 star 9-11 god sa cca 200 000 km. Naravno da ove usporedbe nemaju smisla, al još manje ima smisla kaj si ti izabrao a4 za usporedbu sa sanderom. Da imam 100 000 kn za auto, nit bi kupio novi sandero nit rabljeni audi, čisto da ne bi bilo ![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|