|
![]() |
#4442 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 27.02.2016. u 16:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4444 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Bnet, koaksijalni kabal, TV i internet
Kako mi je kolega na poslu rekao da Bnet istim kablom šalje internet i tv te da ubacim samo razdjelnik prije rutera i mogu gledat tv... Napravio sam to i sve šljaka jedino mi sad poprilično oscilira brzina interneta tj. više nemam punih 20 MB/s. Pretpostavljam da je to zbog mog prastarog razdjelnika i koaksijalnog kabla što ide do rutera, pa me zanima koji kabal da kupim? I koje konektore? (Oznaka/model?) Jer vidim da je Bnetov koaksijalni iz zida do rutera puno kvalitetniji od mog prastarog što sam skinuo sa tv antene ![]() I još jedno pitanje, da li bi trebalo biti razlike u brzini interneta kada tv radi i kada je ugašen? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4445 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4446 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4447 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobro si mu odgovorio (treba ant. razdjelnik), samo ne baš takav, njemu treba 1 ulaz i 2 izlaza, varijanta sa što manjim prolaznim gušenjem, http://www.kronos.hr/razdjelnik-tv-2-f-p-1368.html http://www.elmatis.hr/Products.aspx?categoryId=409 odg. br F konektora i novi komad koaksijalca (kaže da je uzeo neki stari šroteks), još na tv ne koristiti stare IEC konektore nego F > IEC adapter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4448 |
Registered User
|
Ovaj stavlja B-net kod instalacije.Mislim da je bitno da ima odvojen izlaz za Internet(Data) i televiziju(RTV).Baš radi gušenja tj. smetnji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4449 |
Moderator
|
Stavljaju takve kad ih imaju, kad nemaju stave ove obične, dodatno svaki "odvojak" dodaje gušenje pa bi u njegovom slučaju trebao samo sa dva izlaza (Data i TV). Kada to postavljaju njihovi serviseri onda lako podignu / naštimaju gubitke u razvodu, kako ovo kolega rješava sam (da sad ne govorimo dalje), onda mu je bitno da ima što manje prolazno gušenje a to će dobiti sa razdjelnikom koji i ima što manje gušenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Može li ovaj razdjelnik poslužiti ? ![]()
![]() |
#4451 |
Registered User
|
Bilo bi bolje da su odvojeni izlazi (DATA i TV),ali vjerovatno će raditi i taj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4452 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#4453 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
gospodin koji mi je prije godinu dana postavljao Bnet satelitsku televiziju, bacio mi je bubu u uho da će u skoro vrijeme Bnet ponuditi internet preko satelitske antene. ima li kakvih naznaka toga, odnosno postoji li kod nas uopce takva tehnologija ili sam zrtva vrhunskog trola? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4454 |
Moderator
|
@panoramix Probaj pa vidi rezultat, trebao bi raditi, x -ti put pišem poanta je da razdjelnik ima što manje prolazno gušenje a na žalost taj parametar rijetko navode (čitaj ne bi se prodavali), ovaj konkretni sa slike je za tv i satelit, dovoljan je onaj šta "pokriva" do 1000 Mhz. @dani77 Oni odavno rade namjernu diverziju analognih kanala na način da: - minimalan / nedovoljan nivo signala na njima > dodao si razdjelnik i automatski još oslabio nivo signala > tjuner teško lovi - drugi "štos" je da su kanali naslagani jedan na drugi protivno starom dobrom pravilu > za rezultat imaš da defakto jedan drugom smetaju > smetnje, loša slika sve to kako bi te prisilili na digitalnu varijantu preko risivera za svaku tv ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4455 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4456 |
Moderator
|
Internet preko satelita nije ništa novo, postoji cijeli niz godina, nezgodan detalj je šta zahtjeva još jedan "spojni put" na internet, stvar funkcionira tako da sa satelita dolazi download a preko druge veze ide upload i "zahtjevi" za dl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4457 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4458 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Pozdrav Imamo ovaj razdjelnik TRIS-307P(http://i67.tinypic.com/zmxx6x.jpg) što su mi b-netovci stavili. Spojio sam koaksijalni kabel za tv na njega. Kada resetiram router brzina interneta mi je oko 20mb/s a nakon otprilike jednog sata brzina padne na 3-4mb/s. A kada maknem taj kabel koji ide u tv brzina stoji na 20mb/s Da li netko zna u čemu može biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4459 |
Moderator
|
Kada pogledaš sliku razdjelnika, na donjoj strani su "izlazi", nazovimo ih 1, 2 i 3, na 1 ide kabel prema "modemu", na 3 ide kabel prema tv, na 2 je prazno ili probaj naći i staviti F konektor završni 75 ohm, primjer > http://www.3mzb.hr/joomla/component/...art/Itemid,26/ http://www.ms-zagreb.hr/cms/images/katalog/1891.jpg Isto tako možeš probati zamijeniti taj razdjelnik sa onim "običnim" sa dva izlaza pa usporediti šta si dobio / izgubio. U "modemu" nađi status stranicu, tražiš info za "Recive power level", taj parametar NE SMIJE biti manji od -10 dBmV, (-7 dBmV ako je DOCIS 3.0), prati taj parametar ovisno o doba dana, poznato je da u nekim područjima imaju zagušenje mreže cca od 19 do 24 H. Očito se ovo pitanje / problem pojavljuje u zadnje vrijeme, rekao bih da je namjerno "masiranje" od strane operatera, drugim riječima namjerno se pušta minimalan (gotovo na donjoj granici) nivo signala. Dodatno otežava ako su počeli koristiti / prešli na DOCIS 3.0 standard koji je nešto osjetljiviji na nivo signala od starog 2.0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4460 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
19.1 sam prsao sa starog 2D na novi 2D paket i dobili 1mj promo sve programe na tv (inace samo osnovni je dogovoren), ali oni to jos nisu ugasili iako su rekli da ce se automatski nakon mj dana ugasiti. Dal da ih zovem da to pogase? jer ne bih htio da naplate to sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#4461 |
Registered User
|
Ne zovi nikoga.Guštaj u tome.Neće ti ništa naplatiti.Imaš ugovor potpisan na 2D paket(net i osnovni tv) i to je jedina cijena koju ti mogu naplatiti .Ugasit će oni to,a kad nije tvoja briga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4464 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4466 |
Registered User
|
Jeli ti ima razlike između Thomsona i Tehnicolora u wirelesu?Jesi li dobio Kaon STB?Kakav je i jeli ti zastajkuju HD programi? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4467 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
Da li mislite da li oni mogu vidjeti da sam spojio tv na taj razdjelnik ako ih zovem vezano za pad brzine ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
U pocetku mi se par puta nije htio ajfon 4s spojiti na net, ali sada radi uredno. Kaon radi sve ok, HD programi isto tako, nisam jos primjetio probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Koristi li netko b net Tv za van i kakvi su dojmovi? kakva je slika, šteka li itd.?(zanima me za gledanje isključivo preko kompa) 12 i po knića je prvih 12 mj, a onda 25,stvarno nije neka lova al opet nebi uzimo ako je teški šrot ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4470 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ekipo, može help jedan. Naime, u stanu imam telku od bneta i amis. Htio sam prije godinu i pol, dvije uzet 3 u 1 i kad je ekipa iz bneta dosla rekli su da moraju kopati po zidu..neznam točno što jer nisam ja bio doma. Bio je punac, njemu se nije dalo zezat s tim pa je uzeo Amis. S obzirom da sad stan uređujem želim staviti sve potrebno za danas sutra ako cu uzeti 3 u 1. I električar mi hoce staviti utičnicu sa dva izlaza, jedan muški jedan ženski. Ako se ne varam takva utičnica je bila i u ono vrijeme pa oni nisu mogli to spojiti bez kopanja. Zvao sam i tehničku podršku ali mi oni neznaju reći što mi točno od izlaza treba za spojiti i router/modem i telku. Ja sam cijelo vrijeme mislio da je ova kombinacija sa dva izlaza (jedan muški jedan ženski) dovoljno za 3 u 1....Ako mi netko može reći da li je to to ili ako nije što mi još točno treba.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|