|
![]() |
#19531 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19532 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Fala destroyer, u zagrebu sam i auto je tu. Receno mi je da u istom danu dobijem tablice na mupu i sve popratno sto ide, prometna itd Tech, ma naravno, sutra idem u ovlasteni citroen servis na dijagnostiku da ga spoje, tamo znam i sefa servisa pa ce bit ok to
![]() |
#19533 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Kompjuterska dijagnostika je smijeh i svatko s malo putra na glavi i računalom s pristupom internetom, kod susjeda automajstora u garaži će obrisati dijagnostički log. Jednostavnim pitanjima se da uštediti tih 250-300kn. Ako tri auta zaredom "padnu" na pregledu kratak si za cijenu godišnjeg osiguranja. Kad si pregledaš fino autek i ak nema nikakvih vidljivih sranja, onda potroši tih 300kn na ovlašteni pregled. Osnovne stvari se vrlo jednostavno i bez bojazni čak i od strane tutleka mogu provjeriti. Koliko god se razlikovali Golf iz 89. i novi francuz, senzori se i dalje ne stavljaju na neke osnovne dijelove koje je koristio i 25 godina star golf popust pasivnih dijelova poput šelne ili mandžete. Rijetki su koji imaju čak senzor potrošenih pakni, kamoli diskova. Ak je čovjek s druge strane tehnički tutlek i nemre nać disk kad je pod autom, neka ide odmah do servisa. Ne znam što onda uopće pita ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 03.02.2016. u 21:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19534 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19535 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne znam nikoga tko je prešao i 200k km sa jednim dvomasenim ![]() da pretpostavim, jako puno otvorene ceste? Citiraj:
Ulje u bilo kojoj getribi se mijenja,nema iznimke. Ono kaj sam sad na brzaka iskopao, na tvojoj getribi se ulje i FILTER mijenjaju. Najdulji interval 60 000 milja Poželjno je promijeniti svakih 30 000 milja. Ne želim niti pomislit kako ulje izgleda nakon ne znam koliko godina i 400k km... Zaboravih, prije sam znao čuti da ovi iz zubaka baš ne žele raditi po tim malo većim motorima...za getribu mi je sad prvi glas Imaš ZF getribu, model : 6HP26A BMW voli koristit njihove getribe...zamjena ulja je malo onak...navodno se mora raditi pod tlakom (to je jedna od stvari koja me odbila od kupnje bmw 320d sa zf automatikom) E sad, naći nekoga tko će ti to napravit...nemam pojma, možda da pitaš u nekom bmw servisu budući da se radi o zf mjenjaču? https://www.youtube.com/watch?v=ZRrgmfM8VlQ Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 03.02.2016. u 22:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19536 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Evo ja imam do posla 22km, i krenem i stanem u koloni i tako domposla, 22 jebena kklometra stani, kreni 10metara, stani, pa cekaj par sekjndi pa kreni 10m, pa ubrzaj do trece, pa stani naglo, pa cekaj 10sekjndi, pa kreni.. Ja sam imao jebene bolove u lijevoj nogi od kvacila, a zivio sam.i radio i voziobu zg svaki dan u GUZVI kvazi. Zagreb sto zove guzvom je ovdje pod normalno. Otkako sam kupio automatika, smireniji sam, opusteniji za volanom i manje zivcan definitivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19539 |
Lika u mom srcu
|
Znas ga voziti, zamasnjake ubije voznja u niskim okretajima, ono kad ljudi dave u 4-oj 40kmh i slicno. A i tvoj je 4motion pa je sigurno i pojacan |
![]() |
![]() |
![]() |
#19540 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Garro - pa da, ja znam failove i na manje od 100k km... Honda - na žalost ne znam, updejtao sam post na kojem sam ti odgovorio...budući da ZF vole koristiti ovi u BMW-u, možda da pitaš kod njih... Da još navedem na kaj sam naišao: "What is so special about the transmission fluid? These transmissions use a special non-conductive fluid. Use of ANY other fluid can cause irreparable damage to the transmission ECU. ZF Lifeguard 6 fluid is designed not to conduct electricity." Tako da pripaziš na tekućinu, ne bi se zajebavao na tvom mjestu, kupio bi originalnu, makar ju morao naručit s neta jer očito ovdje mehaničari dalje od golfa nisu gledali Evo još malo http://etereman.com/blog/ford-transm...c-transmission Ovo je i kod mene istina. Puca mi kiki za idiote u prometu od kad vozim AT. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 03.02.2016. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19541 | ||
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Od par putova izvan metropolita nisam se baš nagledao gužvi,dapače vidio sam i dva grada blizu veličine ZGa skoro bez gužvi. A vidio sam i luđaka na cestama. Voze isto ko i mi... o kulturi dovoljno govori izraz: he gave me a finger Citiraj:
Citiraj:
![]() Čak ni u 90' se za neke mainstream aute ne spominje MPG....a danas,pošto gledam DOSTA NBA utakmica preko streamova,reklama te bombardira sa MPG stavkama ko da si Dresden. DAkle MPG kao izraz unatar brošure je postojao 70' čak i 60' ali nikad nije bio objavljivan na headlineu nego je bio na 5. strani prospekta skupa sa dužinom u inčima i visinom. Je,čak je i rasprodan u vrlo kratkom roku zbog te stavke. Ostalo je za povijest.... Zadnje izmijenjeno od: trouble. 03.02.2016. u 23:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19542 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mislim da je bilo nešto oko toga da u određenim dijelovima getribe prestaje cirkulirati ulje, pa se ne podmazuju u količini u kojoj bi trebali dok je auto u pokretu. Nemojte me uzeti za riječ, davno je to bilo.
![]() |
![]() |
#19543 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne znam dal je štetno, al jednostavno nema smisla kad neki mjenjaci to rade za tebe pri nekim brzinama. Ovisno o tome kaj je najefikasnije. Ovisno o mjenjacu, ako ga ubacis u Neutral, prestat ce cirkulirat ulje u torque converteru sto nije preporucljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19544 |
Lika u mom srcu
|
1., reci starome da se nauci voziti, voznja auta u leru je nepotrebna, i u kraju krajeva opasna i uopce mi nije jasno zasto bi netko izbacivao u ler u voznji, jedino ako se to radi ono iskljucivo pred stajanje pred semafor. Auto manje (odnosno, ne trosi uopce) gorivo dok se koci motorom, dok kad je u leru trosi. a drugo, pogledaj stavku br 1, i ne, nece automatiku biti nista sto ga stavis u ler, cak je preporucljivo stavljati u N umjesto drzati na kocnici cijelo vrijeme, jer dolazi do pregrijavanja u mjenjacu (ako se stoji duze od 5 minuta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19546 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Cesto je nepotrebno i kocnje motorom pa iz 4 u ler i nize ili sl. i voznja lerom nije nis cudno kod dosta vozaca. Obicno to rade ljudi kaj znaju kaj rade pa se ni ne skuzi. Veci problem imam sa onima kaj koce bezveze.. Automatik ili ne, ista stvar. Moj stari izbaci iz brzine na 170 pa se rola kilometar i vise pred naplatnima. U jutro je malo prometa tamo, na kraju jos mora i kocit zbog ogranicenja. Ja to ne radim al na nekim cestama u Zg se isto znam rolat, na drzicevoj npr.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19548 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#19550 |
Lika u mom srcu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19551 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19552 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kakve veze imaju klijesta kocnica sa lerom?
![]() |
![]() |
#19555 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nije svugdje gašenje injektora oko 1500 o/min. Usto, davno su se auti znali i ugasiti u vožnji u leru pa to iznenadi čovjeka ![]()
![]() |
#19560 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bez lera cesce moras stat tak da nemres to tako generalno ispalit. Najdulji zaustavni put je ler i ljudi ga cesto koriste da izbjegnu stajanje i kretanje, najbolja stednja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|