|
![]() |
#4321 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
kupio sam 31.10 item mačje oko od zadnjih vrata od auta što mi neko odvalio prilikom izlaska, 24.12 sam digao case da mi item nije stigao na što sam dobio odgovor kao sorry očeš da ti pošaljem opet, na što sam odgovorio ajd može, da bi me zatim seller zamolio da zatvorim case, jer mi je opet poslao item,a imam rok od ebaya 1.1 da se oni uključe u pregovore, neznam sada da zatvorim case ali opet neželim da mi propadne 5.5$ kod kineza ako item nedođe "opet" da ostavim to otvoreno ili da uključim ebay u ovu trakavicu
![]() |
#4323 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#4324 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
@golfw12, vidi moje iskustvo par postova ranije. Primio sam refund, nakon što je item došao, kontaktirao sam prodavatelja i naknadno mu platio. Ako je on pošten, ti budi fer, plati mu naknadno i sve pet. Ova molba za zatvaranjem casea mi ne miriše na njegovo poštenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4326 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Dobio sam paket s carine i u obrascu piše vrijednost 210, pdv 52 kn a na paketu piše ocarinjeno 79.5 kn koje sam platio. Kome sam platio tu razliku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
Premium
|
![]() |
#4328 |
Premium
|
Nemam pojma ni dokaza odakle ta razlika. Ako ima kakve obrade ili pdv na pdv pa bar nek mi napišu neki račun. Na tom što sam dobio piše ukupno po stavkama 52.52 i to je to, nigdje nemam razlike. A plati 80 Možda je poštar lukav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4329 |
The Zappa
|
Kako me iziritira dok čitam ove stvari. Najbesmislenija parazitsko-uhljepska državna organizacija koja izravno radi na štetu vlastitih građana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4330 |
Premium
|
![]() |
#4331 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4332 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zaboravljaš da svrha carine nije da ide na ruku svojim državljanima nego da popunjava budžet. Dodaj tome mjesto gdje živiš i imaš idealnu kombinaciju za selidbu u neku normalniju državu.
![]() |
#4333 | ||
The Zappa
|
Pa, čuj, jedini smisao carine je smanjivanje kupovne moći građana i otežavanje slobodne razmjene dobara i usluga. Instrument vlasti kojime vlada umjetno podiže cijene robe i usluga kako bi pogodovala lošijima i manje kvalitetnima da bi bili tržišno konkurentniji i usput napunila svoj proračun. Npr. smisao carine na PC komponente? Zaštita hrv. elektorničke industrije? ![]() Koji ti imaš benefit od carine osim ako radiš za njih? Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4334 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Btw, na racunalne komponente ne placa se carina...samo pdv.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4335 |
The Zappa
|
True. Pardon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4336 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Naručio sam jedan item iz Njemačke 27.12. Nije mi još ništa došlo ali me buni što mi pod Summary stoji da mi je predmet dostavljen, čak mi se nudi opcija "Return this item". Evo par slika: http://abload.de/img/08spmh.png http://abload.de/img/1zqrk1.png http://abload.de/img/2p9r9h.png Da li je netko imao sličnu situaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4337 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Uvijek gledaj status na stranicama pošte kojom je poslano a ne na ebayu. https://www.deutschepost.de/sendung/...eryResult.html The item was handed over to the International Logistics Center Frankfurt on Jan 4, 2016 to be forwarded to Croatia. Further tracking information is also provided by the website of the country of destination. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4338 |
Banned
|
Ok hvala, nisam još imao takvu situaciju pa reko da pitam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4339 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo vam preporuka za tracking stranicu... https://www.packagetrackr.com/ Stavite tracking broj, čiji god da je, automatski će biti sve pronađeno. Čak i proslijeđuje na službene stranice trackinga pošte kojom je poslana.
![]() |
#4340 |
Banned
|
Gledam da si kupim jedan sat iz Amerike preko ebaya. Cijena mu je $130.00, poštarina je $30.00, i piše još ispod poštarine: Import charges: $31.63 (amount confirmed at checkout) No additional import charges on delivery. Pretpostavljam da je to trošak carine pa me zanima da li je to ukupna cifra koju plaćam, cijena sata + poštarina + import charges? To bi sve zajedno bilo nekih 190 dolara, ili ima još neki namet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hr pdv.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4342 |
Banned
|
Aha, još me samo zanima na koju cifru ide pdv, jel samo na cijenu artikla ($130)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4343 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Cijena artikla+shipping |
![]() |
![]() |
![]() |
#4344 |
Banned
|
Znači sveukupno 230 dolara. Ok, sad je jasnije, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4345 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Sluzbeno mrzim ebay. Osim sto su jako zakomplicirali podizanje casea u odredjenim slucajevima, morao sam kod zadnjeg slucaja 3 puta u 3 tjedna razgovarati s njihovim agentima, njih cak 5, da bi dosao do novaca u zicer slucaju. Znaci daju novce samo ako si ultra uporan i ne pustas... Da ne pricam koliko me isfrustriralo sto sam u svakom razgovoru morao spelovat korisnicko ime, ime i prezime, broj slucaja, broj predmeta, broj telefona... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
S obzirom da dosta često vraćam novac, a nikad nisam imao problema s tim (isti dan su mi vraćali), zanima me u kakve bi potencijalne komplikacije mogao uletit? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4347 |
Guest
|
Mislis ti trazis vracanje novca ili sta??mogao bi te blokirat ebay na neko vrijeme jer si kao neozbiljan kupac |
![]() |
![]() |
#4348 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Iz dosadašnjeg iskustva (8 god.) sam shvatio da ne postoji "neozbiljni kupac", već samo neozbiljni prodavač. Iz tog razloga uvijek kad kupac otvara case u pravilu i dobija neovisno o okolnostima (koliko god glupo zvučalo), što posebice vrijedi za PayPal jer su poprilično isključivi (u korist kupaca). Zato me zanima kako je moguće da dugovlače sa vraćanjem i ktomu još da je potreban i telefonski poziv - zvuči pretjerano (osim ako je istekao rok žalbe od 30-40 dana). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4349 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Nista vise ne placas, narucivao sam neke dijelove za auto iz usa i kad je bila ta opcija uracunata uvijek je doslo bez ikakvih dodatnih davanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Malo bedasto pitanje, ali kako se na ebayu ovih dana otvara case? ![]() Ne sjećam se kad sam zadnji put tako nešto radio, ali eto, 12.12. naručene dva komada nečega od sellera iz UK, trebalo 17 dana da stigne do mene royal mailom, jedan komad razbijen (pakirano loše samo u koveru s mjehurićastom folijom). Poslao poruku selleru, dogovorili ponovno slanje i danas stiže drugi paket, oštećena oba komada ![]() Pokušavam otvoriti case, ako odem na resolution center "item not as described..." stalno mi se otvara "Request a return" formular. Kako je vrijednost samo 5 funti to mi se baš i ne radi, ali ne želim ostaviti pare liku koji osjetljive stvarni šalje u običnoj koverti - i to dvaput. Ako probam iz history iz menija od itema pokrenuti postupak, dođem do linka "request a refund", nakon klika opet sam na formularu za povrat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|