|
![]() |
#18242 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
@SrKi Što se tiče čeličnih felgi i guma, baš prije dva tjedna prošao tu halvariju. Kupio sam čelične felge i sava eskimo s3+ gume, dimenzija 186/65 R14. Tražio sam ponudu u više dućana, na kraju uzeo u auto kreši. Ono što sam htio napomenuti je da se kloniš vulkala u krugu od 10km. Mene je u auto kreši to sve skupa koštalo točno 2684 kn (na rate). Ponuda za isto to iz vulkala, iste gume, iste felge, iako je cijena po web cijeniku bila niža od navedenog: 2579 kn. Da ne bude da ih korim samo zbog cijene, kurvini sinovi su mi u ponudu stavili montažu/balans 50 kn po gumi, i pazi sad ovo, ugradnju ventila, četiri puta po 7.75 kn. UGRADNJA VENTILA za fakin gume i felge i ventile koje bi kupio kod njih 31 kunu.. To je moje iskustvo... Zadnje izmijenjeno od: rodney. 25.11.2015. u 18:11. Razlog: pomiješao račune pa napisao krivu cijenu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18243 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
U firmi sada uzimamo ili B klasu ili GLK,uvoz,za oba sam provjerio kod kompadrea u službenom servisu u DE kilometražu i krivulja(godišnji porast km) se poklapa sa cajgerom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18244 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da, samo je stvar sto se kilometraza skida malo pred registraciju/servis pa je sve po evidenciji servisa i registraciji uredno. Sve dok auto nebude sam prijavljivao kvarove/kilometrazu/sudare/itd u neku bazu/evidenciju nista od sigurne kupovine. (Uzivo da se synca) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18245 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Nije to više na šrafnciger. Ugalvnom odi kod muljatora sa km i zatraži samo "broj šasije kojim ćeš kod frenda u ovlašteni servis" i gledaj reakcije ![]() Ako je prvi vlasnik i događa se velika promjena u krivulji kilometraže...može se sumnjati na nešto. Ali kažem ponavljam i propovijedam. Auti sa 350.000km su gore u boljem stanju nego naši od 150.000km.....tko je živio gore i vozio na dnevnoj bazi zna zašto i o čem pričam. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 25.11.2015. u 18:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18246 |
Premium
|
Pa ima kod nas jer se evidencija kilometraze vodi u stp. A krivulju si napravis kakvu hoces kad vec skidas kilometrazu :-) A i slazem se s tobom da su auti bolje odrzavani. Te tamo 200000 km po autocestama i otvoeenim cestama nije isto kao i kod nas, kreni stani pali gasi, nezagrijan motor itd... Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 25.11.2015. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18247 |
našikan pravim haos
|
Ja govorim za aute iz uvoza. BTW može svako doć i provjerit u STP kilometre? Krivulju i KM si možeš samu napravit(čak i mobitelom kod nekih) ali onda nema više u službeni servis...jer ako odeš na njihovoj tvorničkoj dijagnostici(koju imaju isključivo ovlašteni servisi za ova nova vozila) javlja da je bilo muljanja(missmatch) oko KM i auto se ne može zaprimiti za daljnji servis i gubiš garanciju ako je imaš. Ako je nemaš stavlja se napomena da je auto zadnji puta bio u ovlaštenom servisu tog i tog datuma i više nema unosa pod njegovim brojem šasije. Kažem,malo vam je naprednije to od dana kad su se lade po buvljacima prodavale. Uvijek može neko od resellera uzeti auto i skinuti mu km pri uvozu,na tebi je dal ćeš vjerovati zadnjem logu službenog servisa ili prodavaču. Zato ljudi i traže brojeve šasije prije kupnje da provjere auto u službenom servisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18248 |
Premium
|
Moze svatko. Trebas mislim broj sasije, platis 20-50kn i izvadis si to. Evidencija se vodi od 2005 ako se nevaram. A nadam se da nije tako lako i da se ubuduce nece moci uopce to raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18249 |
only fool, not a horse
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18250 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Ne tvrdim,ne čitaš sa razumjevanjem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18251 |
only fool, not a horse
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18252 |
našikan pravim haos
|
Čini mi se opet da ne. Čitaj opet,potvrdi,onda ću ti javno prezentirati jednu poslovnu podnudu koju ćeš izgleda moći riješiti da se ne vidi u njemačkom ovlaštenom servisu. Za onog ko može...poso je lak a para dobra. Da ne govorim da ćeš postat jedan od rijetkih,možda i jedini na ovom svijetu koji zna to riješiti. jedan CL stranih regi parkiran na Kvatriću čeka tvoju pomoć. Ako to riješimo,samo nebo je granica za nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18253 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18254 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Da ne mislite da muljam, konkretno pišem o Hamburgu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18255 |
Premium
|
Meh. Nisu kod nas bas tak lose ceste kak ih prikazujete. Ima puno gorih u Europi. Presal sam cijelu HR na poslovima x puta i nema se kaj puno zalit sto se glavnih prometnica tice kao i onih kroz vece gradove. Lokalne ceste u siromasnijim sredinama jos uvijek znaju bit grozne. Zg je puno bolji nego pred 10, 15 godina, autoputevi su ugl. ok. Nema vise tolko kolotraga i nereavnina ko nekad, iako nije da ih nema ali nist zbog cega bi se plakal.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18257 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ovo je već teško generaliziranje sa cestama u DE ![]() Ima tamo loše ceste koliko hoćeš...
![]() |
#18258 | |
Premium
|
Citiraj:
Nase guzve su 0 bodova naspram pravih guzvi vani pa mi ni to nije bas neki argument, gradska voznja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18259 |
našikan pravim haos
|
Evo kod mene petrova od kruznog do crkve tek prosle godine rijesena. Do tad je licila ko glavna cesta u Bastogneu 1944. I svaki dan sam vozio njome jer sam morao. U Babonicevoj koja spaja petrovu sa Šalatom nabili valjda 10 lezecih??? Ono ljudi terence masovno uzimali u tom potezu ko da zivimo na vrhu Pljesivice ![]() I to zbog nekog Kuvajcanina iz ambasade koji je Bentlyem obarao rekorde te male ulice.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18261 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#18262 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
U zadnje vrijeme viđam puno Hondi Legend na cesti. Odem na njuškalo da vidim jel to dijele badava negdje... i naletim na ovo... http://www.njuskalo.hr/auti/honda-le...-oglas-5214311 58 000€ !? Iskreno, radije bih nju nego neki novi A4, C klasu ili sličan auto...ali ne po toj cijeni ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 26.11.2015. u 10:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18264 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18268 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa da, ali sa 81 000 km se taman razradio pa vrijedi više. Kužiš, sad se vidi da sve na njemu radi. Cijena na Nj je zapravo bagatela. A ovaj je totalno već razvožen. Zato je 5x jeftiniji. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 26.11.2015. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18269 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|