|
![]() |
#2162 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Evo s mojim postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa rekao sam ti. Čim je igra izasla to sam usporedjivao. Razlika nikakva a fps se itekako osjeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Mislim da se to osjeti najvise van grada,u gradu ne bas,znaci i sjene mogu na High,nema razlike velike izmedu High - Very High - Ultra ? Btw.kakve imate sjene u postavkama,ja posto imam AMD karticu stavio sam AMD CHS ili bolje softest ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo ga, ovo su tvoji frejmovi tijekom gameplay-a: Koliko vidim, ovdje nemaš 60FPS limiter uključen, što ustvari stavlja velik teret na GPU, a nemaš nekakve pretjerane koristi od ovih 70+ FPS područja. S druge strane kao što vidiš, average ti je 55 FPS (srednja isprekidana linija), ali imaš česte padove ispod 40FPS što je vjerojatno uzrokovano nepotrebnim rendanjem iznad 70 FPS. Npr. jedan frame izrenda jako brzo (80-90 FPS), a onda drugi znatno uspori (<40 FPS) jer je grafa prezasićena (a i potrošnja i zagrijavanje je povećano). Znači idealno bi bilo da je što manje ovih plavih točaka tj. iznenadnih padova ispod npr. 40-45 FPS. Drugim riječima, globalni prosjek od 50-60 FPS ne znači ništa, ako su česti ovi brzi padovi ispod 40 FPS-a jer se to osjeti kao naglo i kratkotrajno trzanje u igri, a što je recimo prilikom potjere u gradu i brzih promjena smjera, iznimno iritantno. Ovo sam uspio na svojoj konfi izbjeći gašenjem svih ostalih aplikacija prije pokretanja igre, dizanjem takta proca (3.6 -> 4.2 GHz), te stavljanjem 60 FPS limitera koji uklanja nepotrebnu količinu frejmova u sekundi (stabilnih 50-60 FPS, bez naglih padova, je sasvim dovoljno za ugodan gameplay). Ovako ti to izgleda na konfi iz potpisa: Praktički svi frejmovi su zgusnuti u području 55-65 FPS, što prilikom igranja u gradu (popodnevni sati) izgleda vrlo glatko i tečno, čak i pri brzim prolascima po križanjima, te npr. policijskim potjerama od 5-6 vozila i 2 helića, kroz centar grada. Da stvar bude bolja, grafa se manje grije, manje troši i manje buči ![]() Uglavnom probaj sa stavljanjem limitera i dizanjem takta procu, te gašenjem svih ostalih programa (koji koriste CPU) prije pokretanja GTA, pa provjeri kakav je osjećaj tj. razlika prilikom igranja. Ukoliko se još uvijek pojavljuju nekakvi padovi FPS-a i stutter, onda se malo poigraj sa postavkama u igri (smanjivanje nekih detalja koji vizualno ne utječu puno, a znaju uzeti po 10-20 FPS-a). Kolega u postu iznad mojeg je stavio vodič za podešavanje svih ovih detalja, pa si pogledaj kada stigneš. Btw za kreiranje ovih grafova sa svim frejmovima koristim FRAFS Bench Viewer - samo je potrebno napraviti drag & drop ovog Frametimes CVS fajla u FRAFS Viewer, a on ti kreira krivulje za trajanja svakog frejma tj. količinu FPS-a u svakom zabilježenom trenutku prilikom benchanja FRAPS-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Silence
|
Upaljen VSync u igri a ovo smeće od limitera u CCC mi ne radi. Kako da ja sad limitiram te frameove? BTW ovo je recordano u gradu od 9 ujutro do neznam koliko sati, a tu je bio i highest speed challenge znači jurnjava sa Zentornom po highway-u do besvijesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Bez puno kompliciranja, stavi sve na HIGH ukoliko možeš, i piči po igri.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Dodatno se može limitirati FPS i sa RivaTuner aplikacijom, koja nerijetko dolazi u paketu sa VGA driverima. Na nVidia grafi ovaj program normalno limitira FPS. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Silence
|
Citiraj:
Grass na Very high jednostavno zakolje FPS. Tako se bar manifestira na mojoj konfi. Možda netko drugi ima i drugačijih iskustava. Budem Probao ovaj RadeonPro iako... kako ono kažu... 10 kuhara kisela supa ili slično :P Već imam CCC i MSI AB i RTSS instaliran i sada i totalno nepotrebni Fraps čisto zbog nekih grafova koji ne dokazuju ništa i Aidu zbog monitoringa i sad neka stavim i ovo... Ne bu to bilo dobro... edit: Isprobao sam RadeonPro. bez upaljenog VSynca u igri opet imam spikeove preko 100 FPSa i igra mi lomi sliku, sa upaljenim VSyncom i RadeonPro graf izgleda isto kao onaj koji si komentirao da NEMAM 60 FPS limiter uključen. Probao sam Dynamic Framerate control opciju i Lock frame rate. Iako trenutna vrijednost ne prelazi 60 FPSa spikeovi su i dalje tu. Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 02.10.2015. u 11:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Po nekakvoj slobodnoj procjeni, skoro svatko tko je držao na Very High ili Max te postavke, može dobiti barem 20-30% dodatnih FPS, bez ikakvog pretjerivanja. Ovo je razlika između podnošljive igrivosti (40-50 FPS) i vrlo tečne igre (60+ FPS). Citiraj:
![]() RTSS isto dolazi sa driverima, ali njega praktički i ne pokrećem tj. nije mi u startup programima. MSI AB koristim za sva mjerenja temperature/taktova/zauzeća, OC i kontrolu venta tj buke, tako da mi ne treba npr. Hardware Monitor ili AIDA. FRAPS koristim za mjerenje performansi tj. frejmova, jer to u biti svi sajtovi i recenzenti koriste prilikom mjerenja performansi u igrama. Oni in-game benchevi su mi praktički beskorisni jer su unaprijed određeni i pokazuju neki beskorisni average FPS, dok mene npr. zanima što će se dogoditi sa FPS-ima u trenutku kada raznesem cijelo križanje puno policijskih automobila, dok se tenkom ganjam po centru. To nećeš vidjeti u average FPS brojci ![]() Često niti min FPS ne pomaže, zbog prespore reakcije aplikacije, jer ti programčići mjere sekundu u kojoj je bio najniži FPS i onda uzmu prosjek u toj sekundi, a ja sa FRAPSOM izmjerim 50-60 vrijednosti u toj kritičnoj sekundi i dobijem SVE vrijednosti koje su se izmijenile u tih 1000ms. I na temelju toga znam da mi je u toj sekundi samo jedan frejm od njih 60 bio spor, dok je ostalih 59 bilo u normalnim okvirima. Na temelju ovoga zaključujem da nije stvar do grafe (jer bi onda svih 60 frejmova u toj sekundi bilo sporo), nego do proca koji je u tom trenutku zatrpan overhead zahtjevima sa grafe. Podižem mu takt, te gasim sve programe koji uzimaju CPU ... i stvar funkcionira savršeno. Ovo, sa običnim mjerenjem min/max/average FPS vrijednosti, vjerojatno nikada ne bi otkrio i sigurno bi potrošio 10 puta više vremena i živaca. EDIT: Sada samo treba utvrditi što te koči, CPU ili GPU takt. Usput pogledaj u task manageru da li ti nešto osim GTA zauzima CPU. Ukoliko ni s ovime ne dobiješ što želiš, onda ide mijenjanje postavkli u igri ... ono sa Very High na High i slično. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 02.10.2015. u 11:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Premium
|
Bi li dobio koji fps vise ako overclockam i3 2120 sa 3.3 ghz tipa na 3.7-3.8 ghz ? Nitko vjerujem nema carobnu kuglu,ali me zanima da li se uopce isplati,probao tko sa dual corem ( hyperthreading ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Never Forgetti
|
![]() |
#2176 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci nikakve opcije oc-a nema bez da se nasteti ostalim komponentama ? tj.samo K procesor Vidim da ploca ima neki OC genie v2,ima li kakve koristi od toga ? Omogucen je u BIOSu,kod igara nikakav napredan ne primijetim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Never Forgetti
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2179 |
Señor Audiophile
|
Službeni svjetski rekord za taj i3 2120 je 3578 MHz ... i to vjerojatno samo CPU-Z stabilno, tako da nema tu kruha. I dalje stoji savjet, zamjena za 2500K, a sa ovim 2120 pokriti troškove, koliko uspiješ izvući za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Premium
|
A taman mi fali 5 fps vise da drzi stabilnih 30 dok je gust promet,kad se zagusti pada debelo ispod 30,cak ispod 25 ... Sad bas gledam po YouTubeu,ovaj lik sa GTX 660 i i3 2120 ima 50-60 fps na 1080p,dok ja na slicnim postavkama ( samo su teksture high,ali to ne utjece na fps,gledao na nvidia optimization guide ) jedva 30-40 fps i to na 1680x1050. Ima tko razumno objasnjenje da ponudi ? Navodno Nvidia ima neke cake da load sa cpu-a i stavi na gpu,dok amd nema,jel moguce do toga ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() A i pitanje je gdje je izmjereno tih 40 FPS, po gradu ili u pustinji. Plus, što je na većoj rezoluciji veći naglasak na grafu, a manji na CPU. Čini mi se da je GTX660 i nešto sitno jača od R7 265, a dodaš još i par frejmova za Texture Quality i to ti je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Never Forgetti
|
Citiraj:
Kako je rampu napravio ![]()
![]() |
![]() |
#2184 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Never Forgetti
|
Iman 2 problema. Prvi je nekad nakon alt+tab igra ide na 3 fpsa, i kad opet altaban bude sve ok. Drugi je kad je igra u pozadini (alt+tab) nekad se komp vuce ko krepan, a RAM je ~20GB zauzet, i CPU je ~20% tako da nebi tribalo bit problema... Ima li ko takve jade? ili da kupin neki Celeron i sve ovo spalin?
![]() |
#2188 |
Never Forgetti
|
![]() |
#2190 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |