|
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
EDIT: Stavio i AIDA 64 Engineer i dao mi frend kljuc i sve i dalje isto pokazuje ![]() Aida 64 mi ne pokazuje ovako ko tebi, di upalim da mi pokazuje sve?
EDIT: Stavio i AIDA 64 Engineer i dao mi frend kljuc i sve i dalje isto pokazuje ![]() Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 15.02.2015. u 16:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Ravkan,evo kolike su to razlike nakon samo nekoliko minuta primea: Razlika je citavih 18 stupnjeva i to na ovom malom uzorku. Primjeti i da je CPU otisao dolje za 5 stupnjeva. VRM 2 je delta 8 stupnjeva izgasen/upaljen vent. I sve ovo na fantasticnoj ploci,sad zamisli koliko dobijaju ljudi na truba plocama. 1. Upaljen vent ![]() 2. Ugasen vent (obrati paznju na VRM1) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
hawker, da ti nisi slucajno zabunom stavio da ti ga vrti na 140% a ne na 40% ![]() ..u utorak cu i ja probat testirat, bas me interesira.. ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
Banned
|
Citiraj:
Razlika je ogromna. Doduse,moram napomenut da je u ovo ukljucen i vent sa straznje strane socketa koji takodjer masu pomaze kod spustanja temperature. Ovaj: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
|
Ja na zalost ne mogu vidjet temperaturu VRM-a, jer asus nije u V forumula Z ugradio senzor, i rekli su mi drugim rijecima da ne brinem previse oko toga, sama temperatura procesora mi je ISTA, sa ili bez tog venta. Bio on na 40% ili na 100%, iste temperature, igro sam se danas dosta. Da spusta VRM temp to sam siguran, ali 3 godine radi vec ovako bez venta, a posto ne skida nista na CPU, leti van ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |
Banned
|
Citiraj:
Bitna je radi stabilnosti citavog sustava pod opterecenjem. Ako tjeras proc na 4,9 i vise ghz onda je iznimno bitna. A hladjenjem VRMa usput hladis i socket. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Premium
|
Danas sam cijeli dan testiro, socket je apsolutna ista temperatura. U broj, sa ili bez. Odgovor od asusa koji sam dobio zasto ne vidim temp VRM-a je glasio. Da na tu plocu za razliku od ostalih modela nisu stavljali senzor jer je VRM koji su koristili izrazito otporan, i radi na temperaturama do 140 stupenjeva, te da ako zelim da pogledam u biosu da mi je temp VRM gasenja racunala 100 stupenjeva, makar da to mogu pomaknut i gore vise ukoliko zelim. Sam svoj procesor sam tjero 5ghz i znao po cijeli dan vrtit testove nebi dobio kresh. Iskreno apsolutno se slazem da fen tamo pomaze, ali kao sto sam reko, vec 3 godine mi OCan radi ko beba, bez kresha, blue screena, ovo danas iso isprobat cisto da vidim dali ce past socket temp, ali socket temp nakon cijelog dana igranja i micanja venta gore dole je bila u brojku ista sa ili bez njega. Uzasno me iritiro taj zvuk, vec je maknut fen ![]() EDIT: A i sto dulje imam ovaj procesor tako i clockovi na njemu padaju sve nize i nize. Sjecam se kada sam ga kupio prvi godinu je radio na 4.8 24/7. Drugu godinu vec je bio smanjen na 4.6, sada je vec 4.4 a sto vrijeme ide dalje mislim da cu ga vratit na stock i undervoltat, jer osim u sintetickim benchveima ovako u 24/7 radu, gamingu, nema bas nikakvih razlika. Jos dan danas ne znam kako izbacit sav njegov potencijal ![]() Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 15.02.2015. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
Banned
|
Citiraj:
Vidio si u mom testu koliko spusti temp VRMa. Btw,stize mi jedan 4930K po totalno smjesnoj cijeni pa da probam najbolje od tamne strane. ![]() Pa poslije ide na pazar. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Premium
|
Ja sam se jucer po ne znam koji put imo priliku igrat sa 4770k, ali svaki put kada nekom slazem, nikako da dode taj "golden chip" ![]() ![]() Ali zato su ploce spram ovih nasih odrona od ploca na amd, vrhunske. Ova na kojoj sam jucer radio cak i za asrock bila je odlicna. Bez rijeci ![]() Anyway dosta OT. Razmisljo sam probat i ovaj fen iza na socketu, ali iskreno ti mi je jako ruzno i neda mi se unistavat kuciste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Imam i 4770k i 4790k, pa to nije normalno kako se griju, sa vodenim H100i u OCCT 4790k ide na 100 stupnjeva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 | |
Banned
|
Citiraj:
Tako sam ja nekad imao. Evo slike: ![]() EDIT: ASUS Crosshair i Sabertooth su vrhunske ploce. Podnose cudo tlacenja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Premium
|
Vidis dao si dobru ideju mogo bi to probat. Nisam reko da su te ploce lose, ali realno imo, intel ploce pogotove ove z97 su tolko superiornije da to ne treba uopce nista niti pricat ![]() @gil Da ti inteli su grijalice samo takve, ali super mi je kako ljudi i dalje govore grijanje kod AMD je ipak i dalje najveci problem, lol? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |
..starija garda
|
Citiraj:
stavis na 3,7 ghz na 1,176 V i to je to , sve leti ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
..starija garda
|
primjetio sam ovo malo dok sam se igrao oko nastimavanja takta , i dok sam pratio temperature, onaj dan sa hawkerom.. da spustanje takta s 4.0 na 3,7 dosta znaci bas za to , poprilicno sam spustio core V nego, sad sam primjetio da mi proc ide i na 3,9 bez da sam to znao ..dize se automatski sabirnica sa 200 do 211 ..lol ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Banned
|
FX8370 sa stock vcore ide na 4,5-4,6ghz. 1,2625v Prakticki ne diras nista i vec si na 4,6. ![]() EDIT: 4,5 ako se dobro sjecam. Ja ga sad koristim 24/7 sa 1.32vcore i 4,7 ghz. EDIT#2: Sad sam bacio oko na taj tvoj ROG i cable management je perfektan. Nije kao kod nekih Intelasa,mojih sugradjana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Premium
|
Ja ti imam to fixno podeseno a ne auto. Stavis 200 i gg onda oscilira samo malo :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() lijepo je za primjetiti da vcore ga tu ne koci , nije da mi se da igrati, ali u biti smanjenjem mnozitelja a povecanjem tako tih nekih stvari dalo bi se tu jos malo finije sve tunirat ![]() hawker, poprilicno sam siguran da mi je iskljucen, a neda mi se resetirat komp , vidjet cemo u utorak ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
|
Joooj pa ti tu imas dosta tih stvari upaljeno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() nisam siguran da cu u biti ista dirat, ali cu bas pogledat kad bude prilika , da vidim sta je tu jos upaljeno, kaze hawker turbo pa cu to iskljucit ako je ostao upaljen, jer mi smeta taj naziv ..to ni ne zelim imat ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
|
Turbo i ovaj cool and quiet i onaj CIE kaj ti mjenja da ti proc malo radi na 1400 malo na 3700, ma sve to pogasit, fixno sve podesit, nac dobre volte. I sejvat to u bios i gg ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Banned
|
Citiraj:
Povecavanjem FSBa ces vidjet razliku samo u benchevima i to minimalnu. Moje pravilo: 1. Multi koliko moze 2. CPU/NB 3. RAM Sveto pravilo: NB mora bit jednak ili visi od HTT. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|