Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.02.2015., 14:29   #1381
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp

slish480's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Jesi se ulogirao u fritza na telnetu? Kako mislis nista ne napravi Di si ti to upisivao
Hehe nisam se ulogirao u Fritza, samo sam otvorio telnet i upisao to

Kako se ulogiram u fritza?
slish480 je offline  
Staro 01.02.2015., 15:29   #1382
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor slish480 Pregled postova
Hehe nisam se ulogirao u Fritza, samo sam otvorio telnet i upisao to

Kako se ulogiram u fritza?
Lol.
Jesi ikad koristio command line kakav (ssh, telnet wateva)? Jer mislim ti kad se tu ulogiras mozes sve zeznut ako neznas sta radis.
Spajas se na fritz.box:23, pass ti je isti kao i na web sucelju.
sandokan111 je offline  
Staro 01.02.2015., 19:30   #1383
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Probaj wireless malo mjenjat one postavke b/n itd sta ima, i kanale, vidi hoce ti to pomoc. Provjeri si wireless s drugim kompom (laptop) i mobitel brzine pa vidi da nije do tog adaptera na kompu ako na ovima radi
Provjerio sve
Asus rt n56u router je radio bez greške, iste postavke na fritzu, optička vidljivost od routera do wifi antene (air live 1600) - udaljenost 4-5 metara
Mislim da je router jednostavno ne radi kako treba

Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
Ako je wireless nema veze sa centralom. Jesi konfigurirao 802.11n kako treba, jel imaš šta na mreži sa slabim signalom, to može rušiti brzinu svima? Nešto na istom kanalu, gužva u eteru? Može biti brdo razloga. http://compnetworking.about.com/od/w...n-300-mbps.htm

Ako ništa ne upali prijavi kvar, traži novog Fritza.
Provjereno sve, prvi dan je radio ok, drugi i svaki idući ne valja...

Izbacio sam sve sa wirelessa, ostavio samo komp, i dalje je loše, probao sve moguće postavke, sve kanale, ima ih 13 ako se ne varam...i dalje je loše

Znam da nema veze sa centralom, pitanje je bilo nevezano za wireless, vezano za line attenuation koji mi je 35db, po svim provjerama na netu, to znači da sam cca 2.5 km od centrale.
Centrala je od mene udaljena zračne linije niti 800 metara
ne kužim na koju sam ja to centralu spojen kad sam udaljen 2.5km

Jel se netko prebacivao na drugu centralu?
jed2i je offline  
Staro 01.02.2015., 19:53   #1384
sandokan111
Banned

Il si spojen na drugu, ili je infrastruktura toliko losa da ima puno vise gusenja nego je normalno. Al ja pretpostavljam da si na drugu spojen. Moguce da je ta bliza novija. Ti posalji zahtjev, al mislim da je to do tcoma hoce li te prebacit tu ili ne.

Wireless od fritza je meni odlican. Prijavi kvar neka dodju provjerit. Ako je to svaki put nakon 2 minute (ili tako malo) onda se to lako dijagnosticira i dat ce ti novi router.
sandokan111 je offline  
Staro 01.02.2015., 22:13   #1385
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Zna li netko mogu li jednostavno restorati config nakon što sa Fritzovim recovery toolom flasham 6.20 jer ga nikako ovako ne želi preko updaeta instalirati.

Da nebi bilo da se nemogu na internet spojiti kasnije
robimarko-bug je offline  
Staro 01.02.2015., 22:15   #1386
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp

slish480's Avatar

Citiraj:
Lol.
Jesi ikad koristio command line kakav (ssh, telnet wateva)? Jer mislim ti kad se tu ulogiras mozes sve zeznut ako neznas sta radis.
Spajas se na fritz.box:23, pass ti je isti kao i na web sucelju.
Znaci u command prompt (telnet fritz.box:23) i neće da se spoji. Kaze Could not open connection to the host, on port 23.
slish480 je offline  
Staro 01.02.2015., 22:37   #1387
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Il si spojen na drugu, ili je infrastruktura toliko losa da ima puno vise gusenja nego je normalno. Al ja pretpostavljam da si na drugu spojen. Moguce da je ta bliza novija. Ti posalji zahtjev, al mislim da je to do tcoma hoce li te prebacit tu ili ne.

Wireless od fritza je meni odlican. Prijavi kvar neka dodju provjerit. Ako je to svaki put nakon 2 minute (ili tako malo) onda se to lako dijagnosticira i dat ce ti novi router.

Budem ih nazvao i malo preispitao za centralu i tak....
A fritz, sad više niti jednom ne trzne na 15 mbita, samo je zakucan na 5....
Kupio sam stan prije 2 godine, tak da je i priključak novi, onda sam vjerojatno spojen na neku drugu...
jed2i je offline  
Staro 02.02.2015., 01:14   #1388
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor slish480 Pregled postova
Znaci u command prompt (telnet fritz.box:23) i neće da se spoji. Kaze Could not open connection to the host, on port 23.
Bez uvrede, mislim da ovo nije za tebe . Jos ako nesto krivo napravis ces si pokvarit net pa neces znat dijagnosticirat sta je.
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Zna li netko mogu li jednostavno restorati config nakon što sa Fritzovim recovery toolom flasham 6.20 jer ga nikako ovako ne želi preko updaeta instalirati.
Da nebi bilo da se nemogu na internet spojiti kasnije
Nisam shvatio pitanje osobno. Ja sam recovero config preko backupa par puta, cak sam i odradio bio factory reset pa ubacivao svasta u config itditd. Al osobno nisam nikad ni imao problema s flashanjem.
sandokan111 je offline  
Staro 02.02.2015., 13:13   #1389
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp

slish480's Avatar

Citiraj:
Bez uvrede, mislim da ovo nije za tebe . Jos ako nesto krivo napravis ces si pokvarit net pa neces znat dijagnosticirat sta je.
Pa znam pratiti upute, ako napises skini putty pa se ulogiraj preko njega na fritza, ali prije toga moraš na telefonu birat broj da si omogućiš spajanje preko telneta na fritza pa onda napišeš to i to, a sad ako se tebi neda pisati uputu onda reci tako, a nemoj reći da nešto nije za mene. Hvala na pomoći!
slish480 je offline  
Staro 02.02.2015., 18:00   #1390
sandokan111
Banned

Pa to je selfexplanatory. Napisao sam sto treba napravit.
sandokan111 je offline  
Staro 06.02.2015., 09:48   #1391
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Na kraju sam bez ikakvih problema nakon factory reset updaetao firmware na 6.20
I sam je povukao sve potrebno,pa nisam morao ni restorati config
robimarko-bug je offline  
Staro 06.02.2015., 11:14   #1392
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
u zadnjih mjesec-dva, skoro svaki drugi dan navečer mi puca veza i to po 20-30 puta u roku sat vremena.. jučer je bilo najgore...
znam samo da sam moguće jedini u selu koji ima trio bit uslugu, ostali ako imaju, imaju samo telefone.. ne kužim, najedanput samo sve gore i gore... skoro 2 i pol godine bilo ok, tu i tamo znala veza puči..
T0mB1ll je offline  
Staro 06.02.2015., 11:46   #1393
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Pa nazovi i prijavi smetnju,pa neka ti to riješe.
Ako nije do njih,onda će prijaviti HT-u koji to dalje rješava
robimarko-bug je offline  
Staro 06.02.2015., 14:27   #1394
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
u zadnjih mjesec-dva, skoro svaki drugi dan navečer mi puca veza i to po 20-30 puta u roku sat vremena.. jučer je bilo najgore...
znam samo da sam moguće jedini u selu koji ima trio bit uslugu, ostali ako imaju, imaju samo telefone.. ne kužim, najedanput samo sve gore i gore... skoro 2 i pol godine bilo ok, tu i tamo znala veza puči..
Ti vec dosta dugo imas te probleme, barem 3 mjeseca. Zasto to jos nisi prijavio? Ako jesi, sta su napravili?
sandokan111 je offline  
Staro 06.02.2015., 17:18   #1395
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
evo zvao sam, lik se spojio na ruter, veli, parametri su vam dobri, ne vidi ništa što bi moglo biti problem..
pitao je dal sam spojen direkt u zid, preko splitera, koliko je telefona..

spojeno je preko splitera i imam samo jedan telefon, i veli da si pogledam žice, tj. da ih probam zarotirati, tj. ovu koja ide iz zida u spliter da stavim od splitera prema ruteru i obratno..

mada ono, to mislim da nema veze, jer evo sad trenutno sve radi bez problema, niko ne dira nikakve žice, niti spliter ( sve je iza ormara..)

i veli, ako se bude ponavljalo, da opet prijavim i da će valjda poslat nekog da vidi..
ja bi reko da je to neš do tcoma jer idem preko njih, možda se događa zagušenje na parici..
T0mB1ll je offline  
Staro 06.02.2015., 18:05   #1396
sandokan111
Banned

Pa koliko dugo ti mislis imat tih problema dok u biti stvarno ne prijavis kvar? To sto si ti sad napravio nista ne znaci, on ti je izdriblao svoje i to je to. Dok ti ne dodje tehnicar kod tebe, smatraj da kvar nisi propisno prijavio.
sandokan111 je offline  
Staro 07.02.2015., 22:16   #1397
vrodic
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Na kraju sam bez ikakvih problema nakon factory reset updaetao firmware na 6.20
I sam je povukao sve potrebno,pa nisam morao ni restorati config

Ja sam imao isti problem, morao sam napraviti factory reset da bi mogao napraviti upgrade sa 6.05 na 6.20.

Btw, koju brzinu postižeš? Ovo je moj DSL stat page.

http://i.imgur.com/wr8gHQp.png?1

Ja sam zadovoljan, jedino mi je ping malo veli (20 ms do prvog hopa).

Nadam se da ih mogu nagovoriti da probamo neki brži profil (čini mi se da bi se ovaj broj pod "Profile" - 12b) trebao promjeniti, na sličan način kao što je na ADSL2 bilo fast ili interleaved.
vrodic je offline  
Staro 07.02.2015., 23:07   #1398
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Ma ja sam na ADSLU jer mi VDSL nije dostupan zbog toga što sam inače na granici udaljenosti do centrale,a i još nemam dostupnu H1 infrastrukturu.
10 mbita plačam,a toliko i dobijem bez ikakvih problema
robimarko-bug je offline  
Staro 07.02.2015., 23:24   #1399
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor vrodic Pregled postova
Nadam se da ih mogu nagovoriti da probamo neki brži profil (čini mi se da bi se ovaj broj pod "Profile" - 12b) trebao promjeniti, na sličan način kao što je na ADSL2 bilo fast ili interleaved.
12b itd nije to sta je bilo na adsl-u. To fast/interleaved nije opce profil, to je zastita na vezi. Na onoj svojoj slici imas cak dvije zastite. Inpulse noise protection i bitswap. Ako ti je ovo vdsl, onda ti linija i nije neka sreca. Koliko ti je down attenuation bio na adsl-u?
sandokan111 je offline  
Staro 07.02.2015., 23:27   #1400
vrodic
Registered User

Citiraj:
12b itd nije to sta je bilo na adsl-u. To fast/interleaved nije opce profil, to je zastita na vezi. Na onoj svojoj slici imas cak dvije zastite. Inpulse noise protection i bitswap. Ako ti je ovo vdsl, onda ti linija i nije neka sreca. Koliko ti je down attenuation bio na adsl-u?
Down attenuation se ne moze uspoređivati direktno sa ADSL2, jer VDSL2 koristi više freq spektra. Ja imam 30/7 mbita stabilno na ovome.

Atenuacija na ADSL2 mi je bila Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 12,5 na istoj parici.
vrodic je offline  
Staro 07.02.2015., 23:32   #1401
vrodic
Registered User

Inače mi je na Fritz!Box 7360 (taj imam) jako cool što ima i grafički noise profile linije:

http://i.imgur.com/R9OkHRl.png?1
vrodic je offline  
Staro 07.02.2015., 23:33   #1402
sandokan111
Banned

Citiraj:
Down attenuation se ne moze uspoređivati direktno sa ADSL2, jer VDSL2 koristi više freq spektra. Ja imam 30/7 mbita stabilno na ovome.
Ma nemoj rec
http://forum.pcekspert.com/showthrea...78#post2726478
http://forum.pcekspert.com/showthrea...48#post2732148
Citiraj:
Atenuacija na ADSL2 mi je bila Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 12,5 na istoj parici.
Da, tako mi se i cinilo. Ili su ti nesto promjenili jer ovo sta sad imas je bzvz na tu atenuaciju po adsl-u.
sandokan111 je offline  
Staro 07.02.2015., 23:38   #1403
vrodic
Registered User

Citiraj:
Da, tako mi se i cinilo. Ili su ti nesto promjenili jer ovo sta sad imas je bzvz na tu atenuaciju po adsl-u.
Kako to zaključuješ? Iskustvo? Jer ja sam generalno zadovoljan, iako imam frenda koji na drugoj lokaciji kod amisa postiže dosta bolje brzine (30/20 ili tako nešto).

BTW, cijeli profil moje parice na ADSL2 je ovako izgledao:

Code:
Modulation:	G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:	639 / 5.997
Output Power (Up/Down) [dBm]:	13,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:	8,0 / 12,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:	29,0 / 12,5
Vendor ID (Local/Remote):	TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote):	0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote):	0 / 0
Loss of Power (Local/Remote):	0 / 0
Loss of Link (Remote):	0
Error Seconds (Local/Remote):	0 / 0
FEC Errors (Up/Down):	7 / 21.343
CRC Errors (Up/Down):	0 / 0
HEC Errors (Up/Down):	311 / 0
vrodic je offline  
Staro 07.02.2015., 23:45   #1404
sandokan111
Banned

Citiraj:
Kako to zaključuješ? Iskustvo? Jer ja sam generalno zadovoljan
Iskustvo cega? :P
Nema sta iskustvo, brojke su tu. Upisi svoju atenuaciju u neki online kalkulator da ti izbaci vdsl brzinu, i odskace dosta. Uz to sta meni na 21 vdsl atenuacije daje 47 down, tebi 30. Jasno da si zadovoljan kad si prije imao 5. I ja sam zadovoljan jer sam imao 4, ali da ne moze bolje, moze. Meni na 2db atenuacije daje max 47, a trebalo bi 90+, al me osobno nije briga jer mi vise ne treba od 30/10+tv.
sandokan111 je offline  
Staro 07.02.2015., 23:53   #1405
vrodic
Registered User

Citiraj:
Iskustvo cega? :P
Nema sta iskustvo, brojke su tu. Upisi svoju atenuaciju u neki online kalkulator da ti izbaci vdsl brzinu, i odskace dosta. Uz to sta meni na 21 vdsl atenuacije daje 47 down, tebi 30. Jasno da si zadovoljan kad si prije imao 5. I ja sam zadovoljan jer sam imao 4, ali da ne moze bolje, moze. Meni na 2db atenuacije daje max 47, a trebalo bi 90+, al me osobno nije briga jer mi vise ne treba od 30/10+tv.

A brzina ovisi i o SnRu, a na ADSL2 frekvencijama se ne vidi koliko su točno više frekvencije noisy i kakvo je gušenje signala na višim frekvencijama.

Nije baš da samo mogu upisati down attenuaciju sa ADSL2 i dobiti brojku za koju mogu biti siguran da će morati raditi na VDSL2

Drugim riječima, ne vjerujem da su mi dali lošiju paricu

Za Split sam čuo da većina korisnika ima dosta kraće parice, ja ovdje u ZG imam u istom buntu parica korisnika koji su dosta udaljeniji od centrale , koji trebaju jače snage, pa s time unose i više smetnji.
vrodic je offline  
Staro 08.02.2015., 02:07   #1406
sandokan111
Banned

Citiraj:
Nije baš da samo mogu upisati down attenuaciju sa ADSL2 i dobiti brojku za koju mogu biti siguran da će morati raditi na VDSL2
Normalno da mozes. Nemozes bit siguran jer svaka linija je po svome, ali okvirno mozes vidjet gdje si. Preko adslove atenuacije okvirno vidis razdaljinu, a preko toga ocekivanu brzinu vdsl-a. To sto ti kalkulator daje je neki real world primjer na osnovu empirijskih podataka. Tesko da ces ti imat takva odstupanja na visim frekvencijama a adsl ti ne odskace isto. Ili mislis da su i ti grafovi vdsl brizna u odnosu na razdaljine totalni bullshit?
Citiraj:
Drugim riječima, ne vjerujem da su mi dali lošiju paricu
A ti ne vjeruj . Nisam rekao da su ti dali losu, vec da ona nije neka sreca. Znaci ni prije ocito nije bila nest. Meni ni iz djepa ni u djep u sto ces ti vjerovat.
sandokan111 je offline  
Staro 13.02.2015., 20:26   #1407
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Kao jedan od glavnih aduta ovi u H1 ističu Fritza a meni se router pokazao kao totalni bullshit

Na wifi je totalno nestabilan, na kompu imam airlive 1600usb adapter, udaljen 4 metra od fritza, optički se vide, niš ne stoji između njih

Stalno je zakucan na 600k, ne mrda dalje....i tako je na 3 mobitela, tabletu, 2 laptopa i jednom stolnom računalu.... na n,g ili b
probao sam svaki od kanala (13)

Ovi iz H1 reklamaciju ne priznaju,( non stop je spika žično mjerite brzinu )sad pokušavam isposlovat da mi srede bridge mod jer to isto kao nemaju....pa da spojim asus rt56 na njega... smiješno mi je sve to jer su 3 thomson ( uber šrot ) routera radila bez greške na tom istom mjestu, na svim ovim uređajima....

Prije cca 15-20 dana sam zvao njihovu službu, promijenili su modulaciju, i bilo je dobro desetak dana...nakon toga opet isto....
jed2i je offline  
Staro 13.02.2015., 23:15   #1408
sandokan111
Banned

Modulaciju cega?

Meni airlive1600 nije radio brze od 17mbps, nije to do fritza, jer kad pogledas u njega tocno vidis na koliko je koji uredjaj spojen. Meni je tv na 100, dok ovaj nije isao brze.

Sto se tice bridge moda, gledao sam nesto, kazu da su s novim firmwarima to izbacili. Ali ako ti se da prckat samome, spremi taj sad konfig koji imas, i pogledaj http://en.wiki.edpnet.be/index.php/F...Configurations
Tu imas njihove confige za bridge (za 7360 jeli, ako imas 7330 onda treba njegov nac). Pa prekopiraj sve passove/ip/dns blabla iz svog konfiga u ovaj njihov, ili nadji u njihovome gdje je konfiguriran bridge pa probaj ucitat tako u svoj i vidi hoce radit. It just might.
Dodaj si gore samo iza country
NoChecks=yes
tako da mozes ucitat taj config jer ce inace bacat error.

Znaci prije svega samo, obavezno snimi taj svoj config negdje ako ovo propadne da ga mozes vratit.
sandokan111 je offline  
Staro 13.02.2015., 23:27   #1409
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Majstore kak nije do Fritza kad sam imao 3 Thomsona i 1 Asus i svi su radili normalno.
hvala na preporuci, budem probao pa cu vidjet.

pise da je spojen sa 40 pa daje jedva 6.

Modulaciju ne znam cega, samo su rekli modulaciju
jed2i je offline  
Staro 14.02.2015., 01:36   #1410
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Majstore kak nije do Fritza kad sam imao 3 Thomsona i 1 Asus i svi su radili normalno.
Pa kazes da ti daje sad 600k. Neznam koju si brzinu prije imao, ali ako si imao 4mbps onda znaci da nije ni mogao davat vise od nekih 450k pa ne bi ni skuzio jeli do njega ili ne Zato sam to samo rekao. Meni eto preko te iste nije islo brze od 17mbps.
Napravi speedtest na mobitelima i laptopu pa vidi koliko daje. S tim da iskljucis ostale potrosace, jer to je sve "shared". Znaci ako si zakupio 20mbps brzinu, nece ti svaki imat 20 nego svi skupa 20 odjednom. Tako da ako na kompu skidas torente s 4, ostaje 16 za ostale, itd itd. Al to valjda znas, svejedno sam napomenuo
Citiraj:
Modulaciju ne znam cega, samo su rekli modulaciju
Pitaju uvijek jer oni tako znaju izbacit da su napravili nesto a u biti nisu nista napravili Evo ja neznam cega su to oni modulaciju mjenjali.
sandokan111 je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno