|
![]() |
#3361 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
![]() Ma bez brige, sve mi je to jasno, samo što je kupljeno sa ebay-a, a na njihovom izvješću piše samo 155$, dok sa paypala lijepo piše 127$ item + 28$ shipping. Ma nemam kaj razmišljat, oderat će me za 155 i živio bok, samo da dođe prije ![]() Zadnje izmijenjeno od: saint_s. 06.12.2014. u 10:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3363 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Banned
Datum registracije: Oct 2014
|
Ima li danas ijedan kineski shop koji salje mobitele EMS-om? Neki navedu tu opciju, kao banggood recimo, pa uplatis EMS a oni zeznu stvar i posalju DHL-om jer kinezi sa carine i aerodroma zezaju EMS navodno zbog baterije u mobitelu, nigdje logike, zasto onda preferiraju DHL i njemu dozvoljavaju, i onda nastane harakiri sa dodatnim troskovima kada stigne posiljka. Zadnje izmijenjeno od: dinox. 08.12.2014. u 02:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3365 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3366 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa baš i nije. Logičnije bi bilo da se plaća na vrijednost robe na što se plaća i lokalni pdv. Poštarina jest trošak, ali oslobođen poreza pa ne vidim logičnog razloga zašto bi ga carinici uzimali u obzir kod obračuna pdv-a.
![]() |
#3367 |
Premium
|
Pa i plaća se na vrijednost robe, a vrijednost raste od tvornice / prodavača do kupca.
![]() |
#3368 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3369 | |
Banned
|
Citiraj:
ja to ne razumijem mjesecima, to izgleda kao neka vrsta stele iz kine ili pogodovanja ka drugim brzim postama ili cak jos gore, ne znam naci pravu rijec.... ![]() to izgleda meni kao laiku kao neka vrsta diskriminacije ems-a, a to je jedna od najmrzih stvari koje ne podnosim i koje me iritiraju kao covjeka.... Zadnje izmijenjeno od: dinox. 08.12.2014. u 12:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3370 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
S time da mi je ok da se carina naplaćuje iz zbroja vrijednosti pošiljke i dostave, ali PDV na trošak dostave? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3371 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3372 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3373 | ||
Premium
|
Citiraj:
Mora se bitno drugačije pratiti, označavati, kontrolirati. To rade špediteri i nije baš lako moguće za obične pošiljke. Citiraj:
Vrijednost robe nema nikakve veze s tvorničkom cijenom.
![]() |
![]() |
#3374 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3375 | |
Premium
|
Citiraj:
IATA pak definira zračni transport i tu su se stvari mijenjale (i mijenjat će se).
![]() |
![]() |
#3376 |
Banned
|
Ima li nekih najava da ce uskoro ili kada EMS-u biti opet dozvoljeno da salju mobitele na nase prostore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Premium
|
![]() |
#3378 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ljudi, Xiaomi Note 4G. Gdje najbolje kupiti? Oćito ide PDV na dostave iz kine (našao sam na to2c ok cijenu), pa me zanima može li se iz EU naručiti da ne ispadne preskup (Recimo mobicity)?
![]() |
#3379 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Je li netko nedavno dobio mobitel i koliko je čekao na carini? Moj je u petak otvoren i Inovice missing, danas dobio pismo i poslao. Ne znam kakvo je stanje sada na pošti carinjenja, koliko dana ima treba da obrade.... Ja sam se nadao da mobitel dobijem još ovaj tjedan.
![]() |
#3381 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Al' neka bude po tvom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Moj u petak došao u ZGB, jučer Invoice missing, danas stiglo PCP pismo - ne čini mi se loše s obzirom na blagdansku povećanost prometa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3384 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#3385 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3386 |
Premium
|
Naručio sam Xiaomi powerbank s Banggooda (Kina), shippano je 7.12., dobio sam tracking number, ali mi još ništa ne piše ništa na 17track (Unknown). Trebam ih kontaktirati ili je to uobičajeno? Shipping Method:Air Parcel Register Track Number:RS169186404NL Order Placed Date:2014-12-04 09:37:30 Shipped Date:2014-12-07 05:15:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3388 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3389 |
Guest
|
e ovo je čudno jer je inače normalno za NL poštu da prvih tjedan dana nije vidljiv nigdje osim na http://www.springglobalmailtracker.com/ inače od prvog dana na http://www.springglobalmailtracker.com/ treba biti vidljiv, a čim piše No Information Found onda možda još nije poslan. |
![]() |
![]() |
#3390 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|