Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2014., 10:11   #3361
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
Nedovoljno.. Pa ti bar nisi padobranac a pišeš ko da si sa marsa sišao.. Već smo rekli, sa maila napravi print screen računa od paypala i shopa di je kupljen, upišeš PCP broj u naslov maila i to im šibneš na mail koji ti piše na papiru..
Rojsni den je bio jučer, pa sam danas glup od pijače

Ma bez brige, sve mi je to jasno, samo što je kupljeno sa ebay-a, a na njihovom izvješću piše samo 155$, dok sa paypala lijepo piše 127$ item + 28$ shipping.

Ma nemam kaj razmišljat, oderat će me za 155 i živio bok, samo da dođe prije

Zadnje izmijenjeno od: saint_s. 06.12.2014. u 10:18.
saint_s je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2014., 10:43   #3362
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Isto ti ga dođe jer naši genijalci u obračun uzimaju i poštarinu.
Staro 06.12.2014., 12:44   #3363
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Cool!

Staro 07.12.2014., 09:03   #3364
dinox
Banned

Datum registracije: Oct 2014
Ima li danas ijedan kineski shop koji salje mobitele EMS-om? Neki navedu tu opciju, kao banggood recimo, pa uplatis EMS a oni zeznu stvar i posalju DHL-om jer kinezi sa carine i aerodroma zezaju EMS navodno zbog baterije u mobitelu, nigdje logike, zasto onda preferiraju DHL i njemu dozvoljavaju, i onda nastane harakiri sa dodatnim troskovima kada stigne posiljka.

Zadnje izmijenjeno od: dinox. 08.12.2014. u 02:07.
dinox je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 09:17   #3365
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Svi carinski "genijalci" u svijetu u obzir uključuju i poštarinu, što je i logično.
Staro 08.12.2014., 11:14   #3366
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pa baš i nije. Logičnije bi bilo da se plaća na vrijednost robe na što se plaća i lokalni pdv. Poštarina jest trošak, ali oslobođen poreza pa ne vidim logičnog razloga zašto bi ga carinici uzimali u obzir kod obračuna pdv-a.
Staro 08.12.2014., 11:19   #3367
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Pa baš i nije. Logičnije bi bilo da se plaća na vrijednost robe na što se plaća i lokalni pdv. Poštarina jest trošak, ali oslobođen poreza pa ne vidim logičnog razloga zašto bi ga carinici uzimali u obzir kod obračuna pdv-a.
Pa i plaća se na vrijednost robe, a vrijednost raste od tvornice / prodavača do kupca.
Staro 08.12.2014., 11:23   #3368
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor dinox Pregled postova
Ima li danas ijedan kineski shop koji salje mobitele EMS-om? Neki navedu tu opciju, kao banggood recimo, pa uplatis EMS a oni zeznu stvar i posalju DHL-om jer kinezi sa carine i aerodroma zezaju EMS navodno zbog baterije u mobitelu, nigdje logike, zasto onda preferiraju DHL i njemu dozvoljavaju, i onda nastane harakiri sa dodatnim troskovima kada stigne posiljka.
ako i kojim slučajem netko i pošalje ems-om.... paket neće izaći iz kine nego će se vratiti pošiljatelju... razlog baterije.
  Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 12:04   #3369
dinox
Banned

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ako i kojim slučajem netko i pošalje ems-om.... paket neće izaći iz kine nego će se vratiti pošiljatelju... razlog baterije.
ali zasto dhl-u i drugim dozvoljavaju unijeti mobitel sa baterijom u avion, a ems-u ne????? a ako ga kineska carina vrati ili ljudi sa aerodroma ka posiljatelju onda mogu slati kao vrijednosno pismo, provjereno kod nas, sto je opet apsurd

ja to ne razumijem mjesecima, to izgleda kao neka vrsta stele iz kine ili pogodovanja ka drugim brzim postama ili cak jos gore, ne znam naci pravu rijec....

to izgleda meni kao laiku kao neka vrsta diskriminacije ems-a, a to je jedna od najmrzih stvari koje ne podnosim i koje me iritiraju kao covjeka....

Zadnje izmijenjeno od: dinox. 08.12.2014. u 12:42.
Staro 08.12.2014., 12:29   #3370
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Citiraj:
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Pa i plaća se na vrijednost robe, a vrijednost raste od tvornice / prodavača do kupca.
Ja sam po ovom pitanju uz g. Kokosa, bar što se logike tiče, što ne znači da smo u pravu i oderat će mi sigurno pdv na vrijednost paketa + troškovi dostave...

S time da mi je ok da se carina naplaćuje iz zbroja vrijednosti pošiljke i dostave, ali PDV na trošak dostave?

Staro 08.12.2014., 12:46   #3371
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
ali zasto dhl-u i drugim dozvoljavaju unijeti mobitel sa baterijom u avion, a ems-u ne????? a ako ga kineska carina vrati ili ljudi sa aerodroma ka posiljatelju onda mogu slati kao vrijednosno pismo, provjereno kod nas, sto je opet apsurd

ja to ne razumijem mjesecima, to izgleda kao neka vrsta stele iz kine ili pogodovanja ka drugim brzim postama ili cak jos gore, ne znam naci pravu rijec....

to izgleda meni kao laiku kao neka vrsta diskriminacije ems-a, a to je jedna od najmrzih stvari koje ne podnosim i koje me iritiraju kao covjeka....
iskreno neznam zašto je to tako...
  Reply With Quote
Staro 08.12.2014., 13:11   #3372
dinox
Banned

Citiraj:
iskreno neznam zašto je to tako...
to je mozda kao sa reklamama na tv ili bilbordima.......neki brandovi (nevezano za brze poste) su previse zastupljeni i forsirani....koliko para, toliko muzike....ili je nesto drugo u pitanju....
Staro 08.12.2014., 13:26   #3373
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Radi se o standardnim IATA gnjavažama s pošiljkama gdje su i baterije - razlike u vrsti prijevoza, vrsti zrakoplova, vrsti baterije, količini u jednom zrakoplovu itd.
Mora se bitno drugačije pratiti, označavati, kontrolirati. To rade špediteri i nije baš lako moguće za obične pošiljke.
Citiraj:
Autor saint_s Pregled postova
Ja sam po ovom pitanju uz g. Kokosa, bar što se logike tiče, što ne znači da smo u pravu i oderat će mi sigurno pdv na vrijednost paketa + troškovi dostave...

S time da mi je ok da se carina naplaćuje iz zbroja vrijednosti pošiljke i dostave, ali PDV na trošak dostave?
PDV na sve. Kad kupuješ nešto u konzumu plaćaš li PDV samo na vrijednost robe u tvornici? Ili vrijednost + transport? Ili vrijednost + transport + maržu?

Vrijednost robe nema nikakve veze s tvorničkom cijenom.
Staro 08.12.2014., 14:05   #3374
dinox
Banned

Citiraj:
Radi se o standardnim IATA gnjavažama s pošiljkama gdje su i baterije - razlike u vrsti prijevoza, vrsti zrakoplova, vrsti baterije, količini u jednom zrakoplovu itd.
Mora se bitno drugačije pratiti, označavati, kontrolirati. To rade špediteri i nije baš lako moguće za obične pošiljke.

PDV na sve. Kad kupuješ nešto u konzumu plaćaš li PDV samo na vrijednost robe u tvornici? Ili vrijednost + transport? Ili vrijednost + transport + maržu?

Vrijednost robe nema nikakve veze s tvorničkom cijenom.
Znaci kako sam shvatio ipak je do EMS-a i njegove takoreci "aljkavosti" tj. da ne ispunjavaju sve moguce standarde koji su se poostrili a prije su bili dopustivi?
Staro 08.12.2014., 14:41   #3375
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Znaci kako sam shvatio ipak je do EMS-a i njegove takoreci "aljkavosti" tj. da ne ispunjavaju sve moguce standarde koji su se poostrili a prije su bili dopustivi?
EMS je "generička" pošta, nisu kurirske službe (koje su ipak stepenica više i zato i koštaju).
IATA pak definira zračni transport i tu su se stvari mijenjale (i mijenjat će se).
Staro 08.12.2014., 15:09   #3376
dinox
Banned

Citiraj:
EMS je "generička" pošta, nisu kurirske službe (koje su ipak stepenica više i zato i koštaju).
IATA pak definira zračni transport i tu su se stvari mijenjale (i mijenjat će se).
Ima li nekih najava da ce uskoro ili kada EMS-u biti opet dozvoljeno da salju mobitele na nase prostore?
Staro 08.12.2014., 17:18   #3377
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ima li nekih najava da ce uskoro ili kada EMS-u biti opet dozvoljeno da salju mobitele na nase prostore?
Vjerojatno će biti, no pitanje je kakvih. Radi dosadašnjih problema prije će rezati nego odobravati.
Staro 08.12.2014., 22:17   #3378
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ljudi, Xiaomi Note 4G.

Gdje najbolje kupiti? Oćito ide PDV na dostave iz kine (našao sam na to2c ok cijenu), pa me zanima može li se iz EU naručiti da ne ispadne preskup (Recimo mobicity)?
Staro 08.12.2014., 22:40   #3379
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Je li netko nedavno dobio mobitel i koliko je čekao na carini? Moj je u petak otvoren i Inovice missing, danas dobio pismo i poslao. Ne znam kakvo je stanje sada na pošti carinjenja, koliko dana ima treba da obrade....
Ja sam se nadao da mobitel dobijem još ovaj tjedan.
Staro 08.12.2014., 22:40   #3380
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
hm, mogao bi se zaklet da ga je bilo na merimobiles eu skladištu ali sad ga nema...

Možda je ovdje jeftiniji nego na mobicity sa opcijom eu direct?
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2014., 08:29   #3381
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Je li netko nedavno dobio mobitel i koliko je čekao na carini? Moj je u petak otvoren i Inovice missing, danas dobio pismo i poslao. Ne znam kakvo je stanje sada na pošti carinjenja, koliko dana ima treba da obrade....
Ja sam isto jučer ujutro prije 8 poslao mailom račun, pa ćemo vidjet, iako ja računam da bi paket došao do mene do kraja drugog tjedna
Al' neka bude po tvom

Staro 09.12.2014., 12:23   #3382
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Stigli danas obadva ,otvoreni 2. 12.
brmbo je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2014., 16:00   #3383
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Moj u petak došao u ZGB, jučer Invoice missing, danas stiglo PCP pismo - ne čini mi se loše s obzirom na blagdansku povećanost prometa...
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2014., 20:20   #3384
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Ljudi, Xiaomi Note 4G.

Gdje najbolje kupiti? Oćito ide PDV na dostave iz kine (našao sam na to2c ok cijenu), pa me zanima može li se iz EU naručiti da ne ispadne preskup (Recimo mobicity)?
Ima jedan na tržnjaku.
Staro 10.12.2014., 08:48   #3385
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Citiraj:
Autor saint_s Pregled postova
Ja sam isto jučer ujutro prije 8 poslao mailom račun, pa ćemo vidjet, iako ja računam da bi paket došao do mene do kraja drugog tjedna
Al' neka bude po tvom
Pa evo, ovo je iznenađujuće brzo, 3.12. paket otvoren na carini, poziv dobio 4.12., račun poslao 8.12. i eto ga, stiže

Staro 10.12.2014., 10:40   #3386
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Naručio sam Xiaomi powerbank s Banggooda (Kina), shippano je 7.12., dobio sam tracking number, ali mi još ništa ne piše ništa na 17track (Unknown). Trebam ih kontaktirati ili je to uobičajeno?

Shipping Method:Air Parcel Register
Track Number:RS169186404NL
Order Placed Date:2014-12-04 09:37:30
Shipped Date:2014-12-07 05:15:38
Zaggy111 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 10:43   #3387
chief_wolfinjo
Guest

to ti je normalno za nizozemsku poštu

ovdje možeš pratiti http://www.springglobalmailtracker.com/
  Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 10:49   #3388
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Citiraj:
to ti je normalno za nizozemsku poštu

ovdje možeš pratiti http://www.springglobalmailtracker.com/
Nema nigdje moga paketa Na svim trackerima koje probam ne nađe ništa.
Zaggy111 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 10:53   #3389
chief_wolfinjo
Guest

e ovo je čudno jer je inače normalno za NL poštu da prvih tjedan dana nije vidljiv nigdje osim na http://www.springglobalmailtracker.com/

inače od prvog dana na http://www.springglobalmailtracker.com/
treba biti vidljiv, a čim piše No Information Found
onda možda još nije poslan.
  Reply With Quote
Staro 10.12.2014., 14:36   #3390
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Zaggy111 Pregled postova
Nema nigdje moga paketa Na svim trackerima koje probam ne nađe ništa.
aj ne cendraj, moj je preko NL pošte bio vidljiv tek nakon 14 dana.
dak0001 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno