|
![]() |
#1652 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Dali netko ima pouzdano linkove za domaću televiziju...kolega otišao u irsku pa bi htio malo naše kanale gledat u xbmc
![]() |
#1653 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1655 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Fulskrin mi je previše a videokalibraciju ne shvačam ![]() Da pojasnim...kad se XBMC šiba na 1080p / 16:9 format , sve je divno i krasno. Dok se god gleda 16:9 materijal. Kad u toj konfiguraciji čovjek pokrene film formata 2.40 / 2.35:1 to rezultira s crnim crtama jer je rezolucija 1920 x 800 tj. 817px. Tih 17 piksela je 2% rezolucije pa na neki način nije ni važno jeli film 2.35 ili 2.40:1 ali u odnosu na 16:9 filmove , razlika je poprilična. Uglavnom , ako čovjek ne želi XBMC van okvira takvog filma , potrebno je 'resajzat' sliku na 1422X800px. Iako to šljaka ok , jednostavno mi je prikipio taj sistem prešaltavanja samo zbog XBMC 'grafičkog sistema'. Kad sam malo kopao o tome prije nekih godinu ipo , nisam daleko otišao pa mi se ovaj put čini najbolje pitati jer zasigurno postoji elegantniji sistem za dobiti XBMC menije u spomenutom okviru? EDIT: banalno sročeno , kad pokrenem 2.40 film , želim XBMC u okviru te slike. Kako to dobiti?
![]() |
#1658 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Jel ima tko problema sa Simple IPTV PVR pluginom? Ubacim jedan M3U sa kanalima, i prikazuje ih ok, al kad idem prebacivati ili se sve zblokira ili crasha cijeli xbmc. Jel ima neki drugi program koji to dobro odrađuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
I ja bi zamolio listu na pm. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1663 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Također, molim linkove na pm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Premium
|
poslano svima inace....zvuk na rtl nemam samo ja ili....?? edit 2; nijedan strim mi ne otvara odavde; http://pastebin.com/sdrLg9Hb ko zna koliko je stara ta lista... Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 02.12.2014. u 01:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1665 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
X:: Maus, E-100, T110E5, T57 Heavy Tank, 113, AMX50B, IS4, E-50M, Leopard 1, M48 Patton, 121, G.W. E 100, T92, Obj. 261, JagdPz E-100, WT auf E100, T110E4, T110E3, IX::IS8 VIII:: Lorr. 155 51, AC Mle 48 PREM:IS6, T34, T26E4, Pz. IV Schmalturm, T-25, Ram II, T14, Matilda BP, 105 leFH18B2, Chi-Nu Kai, T15, T2 LT, T1E6, Tetrarac, LTP, T7 Combat Car, Light MK. VIC, Type 97 Te Ke |
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
undercover
|
Meni netreba ![]() Ali mi treba savjet kako da dobijem ono što želim pošto XBMC nije baš CIH frendly. Zadnju uru vremena se samo vrtim u krug po netu i jednostavno ne shvačam da nitko još nije došao do sistema da ljudi dobiju XBMC grafike u 2.35 okviru ...
![]() |
#1669 |
Premium
|
Pa sta fali da xbmc stavis u fullscreen mod, a sliku dotjeras preko video option menija? Sad ne znam koji skin koristis, jer o njemu uvelike ovise postavke, ali kad pustis film, digni meni sa enter, pa nadji video postavke. Tam imas zoom, panscan, omjere slike i te drndalame. "z" ti je brzinsko prebacivanje izmedju raznoraznih predefiniranih omjera slike ... Ako te to zadovoljava mozes i tako.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 02.12.2014. u 09:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 | |
undercover
|
Citiraj:
Problem s svim navedenim je ....što to utječe na video sliku ili na kompletni izgled XBMCa skupa s videom. A želim nekako utjecati samo na XBMC grafike / menije tj. juzer interfejs bez utjecaja na video. Npr. pošto je okvir XBMCa definiran fulskrin modom te 1080p... a) s spomenutim "video postavkama" možeš smanjiti ili povečati film. Ako ga smanjiš onda imaš crne crte ne samo gore/dolje več ljevo/desno ....a ako ga povečaš onda smanjiš crnilo ispod/poviše ali ukradeš pola slike livo/desno. A svo vrijeme XBMC interfejs ostane isti. b) s videokalibracijom tj skaliranjem možeš 'smanjiti' XBMC da upadne u spomenuti 2.35:1 okvir ali onda izgubir pravilan omjer filmova... Problem je u tome što...kad na 16:9 displeju pokreneš film 2.35:1 formata dobiješ crne crte gore i dolje. Kad pritisneš stop ili nešto drugo , XBMC ne zauzima samo sliku več i prostor crnih crta. A meni treba da zauzima prostor samo na slici jer u CIH setupu s popularnom zum metodom XBMC bude van ekrana. Constant image height: ![]()
![]() |
![]() |
#1672 |
Premium
|
Pa daj neki SS. Uopce ne znam kako to izgleda ... Hebiga, tv mi je 1080p pa se nisam jos susretao s time. Mislio sam da se FS mod prilagodi max rezoluciji ekrana. Po tome ispada da ni 4k reze nisubpodrzane? Mislim da se mora nekako moci podesiti preko advancesettings.xml Edit: Ovdje ima nesto... forum.kodi.tv/showthread.php?tid=146571 Zadnji post probaj!
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 02.12.2014. u 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
Premium
|
tu ima hrpa kanala i vecina ih radi; http://bratu-marian.ro/iptv-channels...atia-26-10-14/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@imagine mislim da ako ti u odredenom playeru radi dobro, mozes linkat preko xbmc-a (kodi) unutar njega i mislim da bi tu mozda problem bio rijesen. Pricam teoretski nisam vidio u praksi posto mi nije trebalo
![]() |
#1677 | |||
undercover
|
I moj "Tv" je 1080p isto kao i tvoj. Samo što ja želim korstiti samo "prostor" koji pokrije 2.35/2.40:1 format što je 800/817px a ne čitavih 1080px. To je čitava filozofija ![]() Citiraj:
Citiraj:
Spomenuto se ne može baš ugurati pod 'robu za mase' pa nije ni čudno što ima onih koji ne shvačaju svrhu istog ...te kako nekakakvo skaliranje slike nije jedina mogučnost spomenutog ![]() btw, s rezolucijom sam se več igrao ali mi nešto nije odgovaralo. Ne mogu se sad sjetit što da me kolješ no vjerovatno je bila stvar u izgledu XBMCa interfejsa/sučelja. Poigram se s tim opet popodne kad upogonim sistem. Kao što rekoh šaltanje / skaliranje mi je do*izdilo pa bi se htio spasit i koristit 1 funkciju manje na svom 'ridiculously overpriced video processoru' ![]() Citiraj:
![]() btw, jel ikome idu na jetru filmovi koji se igraju s omjerima poput Dark Knighta ili Trona ? Ne smatram se pjuristom i redovno gledam 2 Broke Girls u 2.35.1 ali 2 broke i Tron su 2 potpuno različite stvari :-/
![]() |
![]() |
#1678 |
Premium
|
Ne bi vjerovao, ali uopce se ne zamaram s time. Cisto mi puca kita gdje se izbacuju meniji i koji je omjer slike. Zoomiram malo sliku da donekle popunim ekran i to je to. Da ... izgubim nesto detalja lijevo i desno, ali i za to mi puca kita. Ne zamaraj se glupostima!
![]() |
#1679 |
Premium
|
@Imagine mislim da ljudima nije generalno jasno što i zašto pokušavaš ovdje postići, sa naglaskom na zašto :-)....if I may...radi se o tome da pretpostavljam kako Imagine koristi 2.35.1 platno na koje proicira sliku sa PJ-a (treba iskoristit taj JVC kak spada, razumijem ja to...i ja bi...) pa onda zna biti nezgodno kada projektor sam mora pomicat optiku (zoomirat) iz 16:9 formata (xbmc izbornik) u 21:9(xbmc film)...a jadan :-) Imaš Lumagen, čovječe. PS. čini mi se od svega Ziikyjev prijedlog kao najbolji....suzi googlanje na advancesettings.xml datoteku i njene mogućnosti, tamo bi eventualno tako nešto mogao ali i to je pitanje |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|