|
![]() |
#2851 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
To nije argument, nema to veze sa frekvencijom vec signalom u tom konkretnom objektu. |
![]() |
![]() |
#2853 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Znaci samo tele 2 ... Vip onda igra... Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#2854 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Nista ne pada, 3g o kojem ja pričam je nacin konekcije na baznu stanicu, h+ je samo način prijenosa podataka
#2855 |
Premium
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 22.11.2014. u 16:01. |
![]() |
![]() |
#2856 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
U Božidarevićevoj se u različitim dijelovima prostorije spaja na različiti odašiljač. Isti slučaj je ko mene doma. Moj Ampe je uredno na H+, Mlais samo 3G (isto tako i Domi X5) |
|
![]() |
![]() |
#2857 |
Premium
|
Ajde ti probaj stavit samo wcdma način konekcije u postavkama mreze, ako se oba spoje i onaj koji ima 3g na 850 i onaj na 900 onda ti je sve jasno. Jer ako nisi na 3g mreži onda je način prijenosa podataka edge
#2858 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Meni su iz HT-a rekli da koriste 3G i na 900 MHz.
#2859 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Možete dati preporuke za best buy do 1000 kn (130 eur). Max 5", ne treba neka zvijer od procesora, samo da radi fluidno i da baterija može izdržati jedan dan. I htio bih kupiti iz neke trgovine s europskim skladištem, tipa efox. |
![]() |
![]() |
#2861 | ||
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
antena koje prenose 3G signal na 2100 MHz. Dakle, 900MHz je vrlo zanimljiva stvar većem broju hrvata. U ruralnim područjima, kao što već zna većina ljudi u ovoj temi, svi domaći operateri koriste 900mHz radi boljeg radio signala (brda i doline...) Citiraj:
![]() Ne kontam ni zašto te nekakvo izbacivanje nagoni da sebe nazivaš internetskom zajednicom? Pitam se čemu je tu zapravo riječ? I ne vjerujem da noću samsunzi radi slike na kioscima. Uopće. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 22.11.2014. u 17:30. |
||
![]() |
![]() |
#2862 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#2863 |
Registrirao User
|
Već je bilo pitanja i citiranih odgovora ovdje ili na forum hr, pa smo se uvjerili da 3 domaća operatera koriste 900MHz izvan gradova. 2100MHz skoro isključivo u gradovima i većim naseljima, 900MHz skoro isključivo izvan gradova
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#2864 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Hvala svima na informacijama.... Dakle 900 MHz DA bi kod nas u Zagorju sve funkcionoralo... |
![]() |
![]() |
#2865 |
Registrirao User
|
Da. Odašiljač s 2100MHz i zagorski bregi se ne ljube preveč. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#2866 |
Creeper
|
#2867 | |
Premium
|
Citiraj:
- većinom su bazne na 2100 Mhz, a u nekim ruralnim područjima rade isključivo na 900 Mhz. S vremenom će i takve bazne raditi i na 2100 jer će se raditi na proširenju kapaciteta 3G mreže Kao potvrdu ove gore tvrdnje, moj THL W7S ima H+ na tele2 mreži u Selinama kod Zadra, koje su tipično ruralno mjesto, tako da pitajte operatera, bez obzira koji je, za vaše područje. Pošalješ mail, dobiješ odgovor, vrlo jednostavno
![]() |
#2868 | |
Creeper
|
Citiraj:
![]() |
#2869 |
Registrirao User
|
Pa i nije baš dezinformacija. odgovor od VIP-a sugerira da ima više 2100 stanica u ruralnim područjima nego što sam napisao. Ako znamo kakva je priroda signala na 2100MHz onda mi izjava da će širiti mrežu sa 2100Mhz odašiljačima po šumama i gorama izgleda kao totalna dezinformacija. Proguglaj malo zašto uopće koriste 900MHz antene ![]() A što se tiče vjerodostojnosti teleoperatera, prvo smo imali izjave od pojedinih da uopće nemaju mrežu na 900MHz-a, sjećeš li se? Ne bih više o ovome, zabrazdismo u offtopic...
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 22.11.2014. u 19:38. |
![]() |
![]() |
#2870 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @ dakok, ako kažeš da su van gradova samo 900 MHz bazne a nisu, onda je red da se to i napise.. OT , EOD
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 22.11.2014. u 20:04. |
|
![]() |
![]() |
#2871 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Ne kužim, kaj trebam napisat doktorsku dizertaciju??? Ili pišem kineski?? Mlais MX 28 NEMA WCDMA na 900 MHZ (ima 850), kraj njega Ampe A605 koji IMA WCDMA na 900 MHZ. Na Mlais-u piše konekcija 3G, na Ampe H+ Na Mlaisu se internet vleče ko magla, na Ampe leti Zaključak: odašiljač teleta je na 900 MHz U Zagrebu u Rudešu oba imaju oznaku H+ i oba imaju "normalni" internet Jel sad jasna razlika?? Iste sam razlike uočavao i ljetos na putu prema Korčuli. I za mene su mobaći koji nemaju 900 MHz prekriženi. Točka po tom pitanju od mene. |
![]() |
![]() |
#2872 | |
Premium
|
Citiraj:
@dakok, teorija je jedno , praksa drugo.
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 23.11.2014. u 00:10. |
|
![]() |
![]() |
#2873 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je odasiljac na 900 a mob ima samo 850 nema sanse da napise 3g. Pisate ce E ili G ako je signal jako slab. Taj mob kojem pise 3g a ne hvata h+ ima malo problema s 3g-om opcenito. Treba probat drugi koji radi samo na 850 pa vidjeti hice li isto napisati 3g |
![]() |
![]() |
#2874 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
![]() I još jednom, pročitaj čemu 900MHz van gradova pa ćeš znati da one od 2100MHz nemaju previše smisla izvan grada. ![]()
|
![]() |
![]() |
#2875 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
#2876 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Vjerojatno po ruskoj metodi koja veli da težina 1g baterije daje ~50mAh kapaciteta iste..
#2877 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Mi smo mala zemlja i nije problem dobiti pokrivenost 2100MHz mrežom. Prednost više frekvencije su veće brzine prijenosa podataka, prednost 900MHZ mreže je veči doseg ali uz manje brzine prijenosa. Definitivno je budućnost širenje 2100MH mreže, zašto ne vjerovati operaterima ako tako kažu. Mislim da ih je u tom zaustavila ova recesija i veliki pad prihoda, u suprotnom bi vjerovatno već imali 2100MHz pokrivenost na 99%teritorija. |
![]() |
![]() |
#2878 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Pandawill
Na Pandawillu novi smarthphone odroni - KOLINA (za one koji će glasati za Kolindu!) i COKI (za one koji će glasati za Iveka!) ! Navali naivni narode... a Dakok neka ažurira spisak odrona! ![]() |
![]() |
![]() |
#2879 |
Premium
|
#2880 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Za ovaj Coki još ne znam, ali za Kolina brend ima nešto na kineskim stranicama i forumima, ima dosta problema koje su ljudi imali s njima, sam brend postoji već dosta dugo, u Kini nije popularan(pitam se zašto), a uređaji koje sam našao su uglavnom iz 2012. i izgledaju kao vrlo loše kopije HTCovih i Nokijinih uređaja. Ne moraš posjedovati baš svaki uređaj kako bi znao radi li se o potencijalno dobrom ulovu ili odronu. Jasno, prava informacija će biti korisnička iskustva s tim najnovijim modelima koje nude, ali oprez je svakako dobrodošao s obzirom na ostala iskustva. Etiketa odrona je dakle, zaslužena, dok se ne pokaže suprotno. Uostalom kolegica se našalila i meni osobno je fora bila simpatična ![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|