|
![]() |
#1741 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
GSMA napravila review Hongmi 1S http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_1s-review-1138.php
#1742 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
[QUOTE=c-shadow;2664001 BTW, Masva što ti je ovo "5.16GBOmogući", to ti se nešto zalijepilo sve skupa?[/QUOTE] tak je po deafaultu sve skupa, enable promijenili su layout gb->slobodno memorije
#1744 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
#1745 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma zvuk je ok, samo je problem kad stoji stolu okrenut ekranom prema gore, jer je zadnja strana skroz ravna, i onda rupa od zvucnika bude zatvorena skroz pa ga jedva čuješ, ali ako staviš neki case bude ok. |
![]() |
![]() |
#1746 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Stavio stock Android na Mi3. Nisam planirao, no iziritirao me posljednji update za MIUI V6, imam dojam da naprave jedan korak naprijed, a dva natrag... Uglavnom, mobitel leti, cijelo vrijeme više od 1gb memorije je na raspolaganju.. Nedostaci se većinom spominju na netu, ja nisam još naletio na nešto što me smeta, osim jačine vibracije koja je zaista prejaka, no i za to postoji rješenje.. |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Premium
|
Citiraj:
inače AOSP ubija,mob leti u svakom smislu,ko se zasitio MIUI neka proba ovo,vrijedi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1748 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1750 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni Xiaomi lagano ide na onu stvar. Ne znam jeste li primijetili, za Mi3 vjerojatno ne jer imate svaki petak, ali za redmi seriju Xiaomi je izdao "pod mus" dva updatea u relativno kratkom roku. Za moj stari v1 koji je inače dobivao samo stable update (orange friday to nije, to su dev verzije) svakih 2-3 mjeseca, odjednom su uletjela dva stable updatea u kratkom roku. Oba nakon što je pukla ona afera sa slanjem podataka u kinu. Sad me odjednom prilikom pokretanja novih aplikacija pita, loše prevedeno: Application X wants to source the network...bla bla.. do you wanto to... Changelog je oajavljen za debelim kašnjenjem i to tek na traženje hrpe ljudi na forumu, dobilo se par novih featura koji inače dolaze petkom, ali stabilnost romova je dva koraka natrag. Prastari bugovi naravno nisu ispravljeni, sa svakim romom mob je sve sporiji i sve je više iritantnih bugova. Kad otvorim contacts ili messages i stisnem home ili back tipku, svaki drugi put dobim crni ekran na sekundu. Meni miui ok, ali V5 je dosta bugovit, a sad već guraju V6. Hvala, ne bi. Koliko čujem, hw zahtjevi su veći, npr. instalacija V6 za Mi2s ide isključivo preko flash toolsa jer se preparticionira, system particija mu je premala. A na MTK SOC varijantama nema službene alternative nego samo bugoviti miui V5. |
![]() |
![]() |
#1752 |
Premium
|
Da, svaki tjedan neka mizerna kozmetička promjena, a neriješeni bugovi se gomilaju. Ja sam uzeo xiaomi mob radi dual sima, dobrog hw-a za tu cijenu i MIUI. Sad kad vidim koliko je MIUI ustvari neispoliran, neoptimiziran i zanemaren od strane proizvođača i koliko isti ustvari ne sluša svoje korisnike (iako se time hvali), hvala lijepa, ne bi više nijedan Xiaomi uređaj. Radije neki koji ima AOSP i dobru podršku pa kasnije biraš koji ćeš custom rom. Mislim, ono, xiaomi uređaji (naročito niže klase) su na starim bugovitim romovima, ali zato se uredno svaki tjedan izdaju romovi za HTC, Samsung :-) Valjda zarađuju od prodaje dodataka, tema i ostalih sranja. |
![]() |
![]() |
#1753 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Pa nije miui jedini rom za xiaomi, probaj lewa ili baidu rom, ipak su malo fluidniji od miui.. ![]()
#1755 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
@Dakok, jesi uspio skuziti sta je u originalu ovaj Smartsonov Xenon C452? Imam ga vec neko vrijeme, uređaj je stvarno odlican i nemam nekih zamjerki na rad i kvalitetu izrade, ali bih nekada cisto onako ubacio neki drugi rom unutra/narucio neki silikonski bumper ili nesto slicno kad bih znao pod cime da ga trazim na Needromu/Aliexpressu ili Ebayu. |
![]() |
![]() |
#1756 |
Premium
|
Daleko od toga da je odron (iako znam da je u pitanju sarkazam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ima par navedenih romova okolo, nešto na 4pda, nešto i na miui forumu, ali sve su portani i svaki ima neki problem. Zadnje sam isprobao vivo funtouch os i ima par zgodnih featura, npr ad blocker na nivou sistema, ali neupotrebljivi port. Ako kupiš xiaomi mtk zaglavio si na miui. Qualcom malo bolje stoji, ali ne puno. |
|
![]() |
![]() |
#1758 |
Premium
|
Malo ipak pretjereujete s tim kritikama.meni Mi3 radi super na V5 i jos je fluidniji na V6.ono sto mi smeta je sto zanemaruju kameru na V6,orjentirali su se na novi izgled explorera,security centra,ljepse ikone,a zanemarili omoguciti neke osnovne stvari u postavkama kamere... Inace MIUI na Mi3 super radi i ne znam kakve vi to mobove imate ili sta ocekujete,ali Mi3 je brzi od vecine mobova danas u svemu. Usporedio sam ga sa iPhone 4s,Note 3,G2 i brzi je i fluidniji u svemu. Kad vidim kakve probleme ljudi imaju sa G3,Z2 i jos nekim daleko skupljim uredjajima stvarno ne vidim razlog pljuvanju po necemu sto je duplo jeftinije,a radi bolje... Cinjenica je da se tjedni update izdaje redovno i ipak se nesto radi,a onaj kome Xiaomi ne odgovara,boze moj izbor je golem... Nije savrsen,mjesta za kritike ima,ali makar i u sali ga nazivat odronom je smijesno.... Uostalom Redmi 1s je cetvrti po po prodaji u svijetu,a sam Xiaomi peti po ukupnoj prodaji i strelovito raste.tesko da je bas toliko los,jer imao sam toliko mobitela i Xiaomi nikako necu svrstat medju losije,dapace.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: locks. 22.09.2014. u 09:47. |
![]() |
![]() |
#1759 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1760 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Samo napomena da to nisu službeni romovi već kuhani, kuha ih Lewa. |
![]() |
![]() |
#1761 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1762 |
Premium
|
Za AOSP se slazem,to treba probat svakako.opet kad gledam jedan Samsung i onaj smijesni TouchWiz,MIUI je svemirski brod ![]() Opcenito s vremenskim widgetima nema problema(Chronus),kamera me nervira jer nema panoramu i HDR+,MIUI 6 nema knock on kao LG i jos kojekakvih sitnica,ali potencijal je golem i vjerujem da ce ga rijesiti....Zasad AOSP dok ne rijese kameru i sitne bugove... ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
E jbg ja jutros uplatija lovu na web karticu i mislija naručiti Hongmi Note http://www.minideal.net/original-xia...2-miui-v5.html a vi ih proglasili softverskim odronima, i što sad ima li za njega stock android |
![]() |
![]() |
#1764 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ma nije to niti će ikad biti softverski odron, jedina prava mana miui-a (po meni) je ista ona mana kao i kod svakog androida, a to je da se s vremenom urušava sam u sebe i tu i tamo je potrebno napraviti tvornički reset i sve iz početka, no ako se dobro složi backup neće biti frke. Inače, za prosječno korištenje, miui je i više nego dobar. Nemoj se brinuti za puhanje na hladno. Samo dvaput bi razmislio prije nego bi uzeo nešto preko minideala.
#1765 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
@brmbo - kažu vlasnici(vidio na nekom UK forumu) da ima AOSP za njega(sad pitanje je li to ispoliran rom), ali nisu stavili linkove. Navodno na nekim kineskim forumima, sad sam na poslu pa mi se predugo otvaraju, pasteam link kad dođem doma, iza 5. Edit-Nakon mukotrpnog otvaranja s mega sporim internetom našao sam ovaj (4.2.2) http://www.romjd.com/Rom/Detail/36021. Treba dobro provjeriti, doduše jer piše Xiaomi Note, a ne Note Enhanced. Po mogućnosti malo pročešljati forume kakva je kompatibilnost ta 2 modela. Vidim da ima i ozbiljnijih razlika pa nije uputno flashati prije provjere. U svakom slučaju, izbora ima i bit će još više. MIUI nije nešto naročito ali nije ni loš, većina bugova koliko vidim je dosta nasumična i više iritira nego što stvarno smanjuju korisnost mobitela. AOSP rula naravno, kako je Xiaomi krenuo mislim da će većina modela uskoro dobiti i AOSP alternativu. Zadnje izmijenjeno od: bg_4_l. 22.09.2014. u 11:37. |
|
![]() |
![]() |
#1766 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
ZOPO
Pozdrav, što kažete o ZOPO mobitelima? Vidio sam jedan model koji mi je zapeo za oko i čini mi se ok. Radi se o ZOPO ZP 988
#1768 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1769 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Koristim ZOPO ZP 998 već 3 mjeseca i sve što mogu reći su riječi hvale! Mobitel opravdava cijenu. Fotografije su odlične, fluidnost isto tako. Jedina stvar koju sam primjetio da ima malo "tiši" zvučnik prilikom razgovora, nije baš dobar kada je buka oko mene. (Normalni, stražni zvučnik radi i više nego dobro) Jel ima tko od vas neki problema s njim? Zanima me koristi li netko NOA mobitel, htio bi ga uzeti ženi.
#1770 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Te mane androida se lako riješe digneš cvm backup kad je sve radilo ok i to radim na svakom mobu. Što se tiče minideala dosad uzeja 7 kom i još uvik svi rade ok. Huwei honor 3C još uvik radi odlično ali bi nešto novo i veče a honor 3x koji bi rado još drži visoku cijenu ko i 3c koji je sad opet 200$ Prijatelj uzeja lenovo S860 5.3 incha i odličan mob da ima 2gb rama (baterija mu traje po 4-5 dana 4000Mah) Inače ti Kinezi od 5.5 incha odu gabaritima 154 i dalje a jedino 3X je 149,5x77 Zadnje izmijenjeno od: brmbo. 22.09.2014. u 11:40. |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|