|
![]() |
#5641 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Mislim da ću odustati od ovog, previše ću biti neobjektivan/pristran i ljudi će me mrziti. Napravit ću samo recenziju Nokie. Teško kod nas, jedva da su ljudi uspjeli prijeći sa klasičnih telefona na android based smartphone, a kamoli da im još netko ide pričati o Windowsima na mobitelu, to bi vas gađali čekićima ![]()
#5643 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
taman sparam za lumiu 730 kad dode. ako bude stvarno po tim cjenama i s tim specsima, kupujem cim se pojave u prvom ducanu u cakovcu. lumia 630 nema sto raditi pokraj 8500 duo (pod uvjetom da mu je kamera k necemu). |
![]() |
![]() |
#5644 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Za sad jos da..koliko vidim,jos nije rijesen update s 8.1 dp na cyan..funkcioniralo je samo dva dana cini mi se |
![]() |
![]() |
#5645 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pitanje je kakva će biti podrška za Prestigie jer se na droidima nisu iskazali. Npr. veliki minus u odnosu na Nokie bi mogao biti manjak Here(+) navigacije.
#5646 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Here+ bi trebao na WP8.1 biti dostupan svima "4 free", tako je tvrdio Micro$oft, no mislim da Nokia ima nešto drugo u planu s vezi toga. Treba se dočepati uređaja i isprobati, tj. ako netko ima Samsung/Huawei na DP-u, neka proba metnuti Here+. A što se tiče updatea, tabletima daju više pozornosti nego mobitelima, bar što se tiče verzije softwarea, dok na mobitelu jednom mjesečno krpaju bug-ove, no Hello Kitty 4.4.X ne dobijaju tako lako. No iskreno, mislim da im je WP platforma mnogo jednostavnija za ažuriranje, bar što se tiče drivera, tu ne moraju razmišljati previše, jer se moraju držati M$-ovih podržanih komponenata. |
![]() |
![]() |
#5647 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Mene je strah tih prestigia, kamera će bit loša, uređaji će se kvarit. Nadam se da griješim. Osobno bih se i dalje držao brandova, pogotovo jer se nokia može uzet već za soma, a tko se sjeća ativa, išli su za 1500kn. Meni netreba bolji uređaj.
#5648 |
Banned
|
Čuj, L630 VS PMP8500 za iste novce? A PMP8400 ni nema konkurenciju, osim zastarjelog W1 i L520. Cijene klik. PMP8500 -> 170€ = 1275kn PMP8400 -> 85€ = 638kn Optički senzor im nije ništa posebno, no eto, "džabe" se nude, radije jeftini Prestigio za 650kn koji radi kako spada, sa novim OS-om, nego Android za 650kn na koji ne smijem staviti niti jednu aplikaciju, i kojeg moram resetirati svakih 12h da dođe sebi, a hard reset jednom mjesečno. Što se tiče kvarenja, nek se kvare. Jamstvo je 2 godine na bateriju i uređaj, besplatno Pickup&Return jamstvo u "Moj Servis Infromatika", a može i u MMM Agram, s tim da njima nikad nisam slao, jer su tražili da šaljem o svom trošku, a vraća se njihovim, što izravno krši Prestigio jamstvene uvjete. Primjerice, svi drugi "kinezi" na našem tržištu daju jamstvo na bateriju 12mj ili manje, fino to "zapakiraju" pod "dodatna oprema" i lupe 6mj jamstva, kao recimo Archos, koji daje 36mj jamstva na uređaj, ali 6mj na "dodatnu opremu", u što spada i baterija, ali zato bateriju uredno naplate 250-300kn novu. Bar mi je još jedna stvar kod Prestigioa super - nova baterija dođe od 60kn do 120kn, ovisno o kapacitetu, što je super. Cijena originalne Samsung/Sony/Nokia baterije su nehumane. Sve u svemu, za 650kn, dual simm uređaj za prste polizat, osobito za "početnike" u svijetu smartphonea. |
![]() |
![]() |
#5649 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Samo ako imaš company certifikat na njemu. Koliko sam skužio problem updejta sa DP na Cyan je u BitLockeru koji pop*zdi i onda napravi glupost. Za nas smrtnike (tj. ako koristimo mob privatno) nema problema. Ipak je zadnji DP čak i noviji od retail verzije koja se shippa na L63x i L930 ![]()
#5651 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
moze se, ja sam na ativ s sa 8.1 dp instalirao here+ i skinuo offline mape. Jedino mi iz nekog razloga to nije bilo moguce na hrvatskom storeu nego sam regiju morao prebaciti na usa. |
![]() |
![]() |
#5652 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Odličan osvrt. Kao "običan" korisnik koji se od 2007. godine naovamo intenzivno (uglavnom za potrebe surfanja u pokretu) druži sa pametnim telefonima i koji je koristio sve relevantne mobilne operativne sustave (Android, iOS i Symbian) moram se u potpunosti složiti sa tobom. Tek sam na Windows Phone 8.1 dobio ono što sam tražio od prvoga dana, a to je prvo funcionalnost i stabilnost pa tek onda sve one silne (ali realno nebitne) stvari koje nas zabavljaju i vesele. Ozbiljno razmatram da prodam oba preostala android based telefona i uzmem umjesto njih Lumia 630 DS i Lumia 635 (kada se pojavi kod nas) uz trenutni Lumia 630 SS i uživam u najboljem mobilnom operativnom sustavu na svim linijama. Trenutno Lumia 630 SS, Lumia 630 DS i Lumia 635 nude dovoljno za 50% korisnika pametih telefona, a u tih 50% spadaju svi oni koji znaju koja je primarna namjena takvih telefona i da mobitel nije i nikada neće biti fotoaparat. Djeca neka se igraju na android based aparatima, a ja gledam da pobjegnem čim mi se ukaže prilika. FALI MI JEDINO USB OTG :-(
#5653 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frendica u kancelariji je uzela L625. Do sada je koristila iP4 i dumbphone. Iako se nije jako zadubila u WP, vidim da se ne snalazi. Ne snalazim se ni ja baš previše iako imam dosta iskustva i sa droidom i sa iOS-om, ali ipak lakše nego ona. Totalno sam se pogubio kad sam joj trebao napraviti factory restore - nikako naći gdje je ta opcija. Uspio sam joj napraviti upgrade na 8.1, učitati nove/updateati postojeće Here mape i HR audio,... ali mi jednostavno nije legao. Sad me pita ako može staviti svoj ringtone na mob. Stvarno nemam pojma može li se i kako.
#5654 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Što se ovoga s jeftinim Adroidima tiče, znam nekoliko ljudi koji su za prvi Android uzimali low-end model pa su se kasnije vraćali na dummye ili S60. Pa i sam sam koristio Android kroz 2 kraća perioda, ali sam se vratio na S60 odnosno prešao na WP. Tako da mislim da za WP definitivo ima mjesta u tom tržišnom segmentu.
![]() |
#5657 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
meni je to recimo bilo superlogično kad sam spojio prvi put wp na phone, štoviše bio sam baš oduševljen takvom logikom. recimo ja imam kompletnu kolekciju mp3ca uređenu onako fajn sa album artom u media playeru (zbog media centra) i prebacio fino u music kadli ono svi cover, sve fino pregledno. |
![]() |
![]() |
#5658 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ajde da je reset skriven negdje, ali dođešdo njega u jednako koraka kao i na Androidu. Settings-About-Reset Phone. Možeš i spojiti na komp pa službenim softverom. Za MP3 staviti na mob i odabrati kao ringtone isto treba diploma FER-a. Staviš u već definirani folder i vozi. Čak sustav nudi da si odabereš dio pjesme koju želiš kao ringtone. Teško da može jednostavnije.
#5659 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#5660 |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Ja sam na 630DS dobio par novih sijedih oko zajebavanja s album artom. Prvo prebacim i imam album art na samo 1/3 albuma, idem probat opet prebaciti, ziher sam nekaj zajebao kad ono na onima na kojima sam imao album art više nemam ali imam na nekim drugima. I tak svaki put kad sam probao, šljaka na nekoj čudnoj random bazi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5662 |
Moderator
|
nisam sarkastičan, ozbiljno velim... odlično su to napravili, bolje od androida (kako ćeš ti prosječnom štefu objasnit di je i šta je dcim folder), a epl da ne spominjem. usb-stick mod rada, folderi su jasno označeni i bok... mislim da su danas svi barem jednom baratali sa usb stickom. |
![]() |
![]() |
#5663 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
- melodiju moraš prebaciti preko kompa, ne možeš preko File Managera. Tj. uspješno možeš kopirati ali se neće pojaviti na listi custom tonova - Xbox Music jednostavno ne. Radi. Album artovi se ne žele pokazati na polovici pjesmi dok se u OneMusicu prikazuju kak se spada. - Za imena foldera - to je istina, to su super napravili ali sam čuo neočekivano puno kritika zbog toga jer "WP radi previše foldera", tipa kad izbrišeš Ringtones folder onda ga WP ponovno napravi. A mod rada je MTP, nije Mass storage - po meni minus. EDIT: I ne mogu puštati mjuzu po folderima, nekaj kaj mi je bilo ko dobar dan na Androidu. Naviknuo sam se na to tak da nije problem al ne bi bilo loše da ima i takva opcija.
![]() |
#5664 |
Moderator
|
pa da preko kompa... lakše mi je 600 puta imat miš u ruci i selektirati šta hoću nego prtlj-prtlj po ekranu moba sa prstima. ja sam koristio built-in player i ono niti znam da ga imam, radi sve out of the box + ovo kaj sam reko za cover art. |
![]() |
![]() |
#5665 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Vidim da sam izazvao lavinu rasprava od kad sam pitao za WP (L1020) ![]() I bas kad sam mislio jednu ugrabiti, cijena ode gore za 100 € ![]() Android me poceo opako zivcirati, pa mislim da necu dugo cekati da ugrabim WP foto mobitel ![]()
#5666 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
A za music player - tvoje telo nije ukleto pa nije doživjelo odron zvan Xbox Music ![]()
![]() |
#5667 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Xbox Music se meni od jučer jednostavno odbija upaliti. Ono, koji kurac? Na kraju sam skinija MuzikPlayer, čisto dok ne uvatim volje da napravim factory reset. Stvarno ne kužim zašto su dirali taj Music, super je stari radija.
#5668 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Zakaj vam je bitan taj Xbox Music? Ja imam sam Glazba i MoliPlayer Pro.
#5669 |
Omicron Alpha resident
|
#5670 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() MPATool za one koji ne znaju prevući slike covera. Ali dovoljno je da u mapi sa glazbom postoji fotografija koja se zove "art.jpg", "folder.jpg", "album.jpg", nebitno, XBM će skužiti. |
|
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|