|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Tamna mi je slika
Ovako, od kad imam novi monitor slika mi je pre tamna... kad dignem Brightness i Contrast na monitoru do maksimuma i dalje je pre tamna. To se ocituje najvise u igricama, filmovima, slikama i slicnim sadrzajima. I igrama moram softwareski podic brightness..a u filmovima prek filtera (ffdshow). Uglavnom pa me zanima sta bi mogo biti uzrok. U meduvremenu sam reinstaliro windowse vise puta tak da nije problem u tak necemu. Mijenjao sam i plocu i proc od kad sam ga kupio. Jedino sta je isto su driveri. Al iste te drivere (sluzbene) sam nedavno instaliro bratu za ISTI monitor i njemu je slika normalna. Evo jednog konkretnog primjera: neki dan je nas nekoliko igralo AvP i kolko GOD da sam ja digao brightness i cnotrast softwareski, ili prckao po meniju od monitora i poboljsavao tamo boju, meni je slika i dalje bila BITNO tamnija. To je nesto kao da su mi samo tamni tonovi jako izrazeni. Nije mi jasno. Ideja??
![]() |
#2 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Prvo mogao si napisati koji monitor da se ne traži po sigu to .. a i sig se lako promjeni i onda ovaj post nema smisla uopće .. A si probao softwerski (Ati ima izbornik gdje možeš sve živo mjenjati. .. ) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Secret Undercover Agent
|
Pa mogu ja softversi podic al "to nije to".. zasto na istim softverskim postavkama je na drugom monitoru normalna slika??? osim toga bas sam jucer isprobavao na AvP-u, podigo sam softverki u ATIjevim opcijama, slika JE bila svjetlija ali i dalje nije bila ko na drugim kompjuterima. I dalje je bila "neprirodna". Jel moguce da je stvar u driverima?? Da potrazim neke druge..ako uopce postoji vise drivera za monitor.
![]() |
#4 |
***2CROwded***
|
Ja nisam nikada do sada instalirao drivere za monitor .. Prije je do drivera od Grafičke .. Ajde ako već imaš više kompjutera, promjeni tu grafičku i stavi na drugi komp, a iz drugog stavi u ovaj .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
uglavnom probaj, mozda se iznenadis sa frekvencijama koje ti monitor podrzava ![]() sto se drivera tice, koristim Omegu. Al ne mogu prestekad grafe jer buraz ima je PCI-E a ja AGP slot. Mogu probat monitor prestekat al govno je veliko i tesko i nemrem se natjerat ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
Mislim da mi podržava maks, imam 100Hz na 1150x xxx Meni čisto dovoljno .. A onda probaj zamijeniti monitore, nema druge provjere .. ak nemožeš grafičke promjenit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
Problem rješen. Stvar je u monitoru. Ja ne mogu vjerovat - brat ima identicni monitor, ustekao sam ga kod sebe i ostao zaprepasten: na njegovom monitoru je slika "kak spada" na Brightness 50%, a na mom - ISTA slika, brigtness 100%, slika tolko tamna da se nis ne vidi skoro. Testiro sam na nekoj mapi u AvP-u. Sutra nosim monitor na reklamaciju!! majku im...
![]() |
#8 |
***2CROwded***
|
Prije nego ga odneseš provjeri još jednu stvar.. Odi na opcije od monitora i pronađi Video Level ili tako nešto.. Koji ti je vjerovatno na 1.0V a trebao bi biti na 0.7 V... Provjeri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
hvala na trudu i javim kako je proslo ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
***2CROwded***
|
Pa meni je dosta velika razlika .. Na 1.0V i 0.7V, očito je tebi full tamni ![]() Ok, nadam se da češ to srediti ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|