|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
NOD32 i Tenga.a virus
Kako rješiti problem upadanja tog virusa u komp. Virus Tenga.A iliti Win32.Tenga.A ( ima i druga imena kao W32/Gael), upada u komp na slijedeći način: Tenga infects PE exe files. The virus can also act as a Network-Worm on machines with an unpatched DCOM RPC vulnerability. Microsoft Security Bulletin MX03-026 details the vulnerability. After launch, Tenga checks if the domain vx9.users.freebsd is available and attempts to dowload Trojan-Downloader.Win32.Small.bdc from http://**nt*.lycos.it/v**/dl.exe Tenga is a classic appending virus that increases the size of infected files by 3 KB. Dakle problem je što ga NOD32 ne zaustavlja na vrijeme (odmah) već mi naknadno javi da je virus unutra i u tom momentu mogu izbrisati fajle koje su zaražene - a ima ih svaki put cijelo brdo (exe fajle). Dakle šteta je počinjena i to ozbiljna. NOD32 je apdejtan, zadnja verzija itd. Što dodatno poduzeti da se to ne događa. Znači za virus je bitno da smo spojeni na internet i on onda može uletiti. Dali je moguće da mi uleće kad igram WoW na internetu. Thanks na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Zaboravih - skinuo sam i patch ali ništa
Zaboravih napisati da sam preporučeni patch koji bi navodno to trebao rješiti skinuo sa Microsofta (WindowsXP-KB823980-x86-ENU.exe), ali mi on javlja error kad ga želim instalirati: Setup has detected that the Service Pack version of the system installed is newer than zhe update you are applaying to it. You can only install this update on a computer with no Service Packs installed. Normalno da mi to javlja kad imam WinXP SP2. Ali zašto mi onda upada Tenga virus unutra kad je to u SP2 već rješeno? Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
probaj skinut stingera od mcafee da ti ga ocisti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Nije ga problem skinut ....
Citiraj:
I NOD32 ga očisti bez problema. Problem je kako rješiti stvar da mi taj virus ne upada ponovno u kompjuter kad sam ja na internetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
OK, podesio sam kako Tor kaže
Citiraj:
Podesio sam kao što si rekao, pa sad ćemo vidjeti Pozdrav |
|