Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.04.2014., 17:27   #811
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
@sandokan111
daj shvati, zivimo u hrvatistanu gdje sudovi i zakoni znače znači goli k***c, a trgovci te j**u uzduž i poprijeko ako si cicija i daš se motati

a sad back to topic...
sa ED imam zasad samo jedno iskustvo reklamacije i to pozitivno.
Nije bio veliki iznos, nekih 350 krznenih, a rješili su u 3 tjedna što smatram i više nego razumno
domis je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2014., 00:04   #812
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ako si cicija
kupuješ kod njih umjesto u uzija, magazina, future...
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2014., 02:42   #813
domis
Premium
Moj komp

bravo, našo si vaditi moje izjave iz konteksta...svaka ti čast...
uzi - uopce ne sumnjam u kvalitetu, ali 2 god gare i dalje se ti sam jebi s vendorima mi je malo blesavo, razumljivo, ali blesavo. dobra stvar je da ima vlastiti "lager"
futura - tolko ih reklamiraju da mi se već gade
magazin - ajd magazin je oke, ali sve imaju ko i ostali shopovi
Staro 05.04.2014., 17:03   #814
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
To je genaralno za ED i one koji tamo kupuju, ne posebno na tvoj račun.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2014., 17:30   #815
domis
Premium
Moj komp

my bad, jucer malo popio pa mi je poimanje realnosti bilo narušeno

al evo, naručio 3 venta od 40mm i sad samo cekam da stignu...long live free shipment
Staro 05.04.2014., 17:44   #816
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Dobra im je ta shema s besplatnom dostavom, isplati se neke jeftinije stvari naručivat.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2014., 23:01   #817
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
@sandokan111
daj shvati, zivimo u hrvatistanu gdje sudovi i zakoni znače znači goli k***c, a trgovci te j**u uzduž i poprijeko ako si cicija i daš se motati
Kao sto je vec receno, svaka tuzba dodje do suda, samo ljudi ne tuze. A poanta ovog svega i je da se ljudi upoznaju malo kad ih muljaju, barem u nekim preocitim slucajevima.

To "hrvatistan" itd, to vrijedi za neke malo vece igrace i vece novce.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 09:09   #818
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Zbog hrpe iskustava gdje su ljudi predugo čekali na naručeni item, odlučio sam ga naručiti par dana ranije.

Oni kažu da bi trebao doći unutar 5 radnih dana (barem na webu tako piše), no mene zanima što se događa ako (nekim čudom) moja narudžba stigne kod njih u shop na vrijeme?

Radi se o relativno malenom artiklu koji ne zauzima puno mjesta i nije baš popularan kod kupaca, tak da me zanima hoće li ga ostaviti na lageru dok ga ne pokupim (a to bi bilo par dana kasnije) ili će ga poslati natrag?

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 12:26   #819
BADSIM
Premium
Moj komp

BADSIM's Avatar

Datum registracije: May 2002
Naručio u četvrtak navečer mobitel, iskoristio kupon iz Buga, dostavljen mobitel danas , plaćanje dostavljaču.
Prvi put sam naručivao od njih i nemam primjedbi. Mailom sam dobio obavijest o narudžbi i o isporuci.
Da ne bude zabune kupon je objavljen na reklami za Edigital u Bugu.

Zadnje izmijenjeno od: BADSIM. 09.04.2014. u 12:31.
BADSIM je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 20:27   #820
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
06.03.2014. Posalo komponente na dijagnostiku MBO, RAM, CPU i PSU, od tada me nisu kontaktirali, ali sam ja njih zvao... Prvu informaciju sam dobio 03.04. kako je procesor ispravan, a RAM ne i da ću dobiti drugi, s time da MBO i PSU još nisu testirali, ali bi trebalo sve biti rješeno do kraja idućeg tjedna. Danas sam ih ponovno zvao, MBO i napajanje još nisu testirani, rekli su mi da nazovem sutra... RAM i CPU još nisam dobio i sada podnosim prijavu inspektoratu.

Zahvalio bih se kolegama Old Iggy i Sandokan na pomoći oko ove situacije.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 21:54   #821
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ljudi imate malo krivu predodzbu svi ducani su ok kad treba nesto kupit i velika vecina svugdi ima pozitivna iskustva sa time. Dojdes u ducan platis i ides ca (ili ti postar donese).

Kvaliteta firme se vidi kad se jave problemi tipa garancije.
Extreme digital je apsolutna katastrofa od firme, moja maticna ploca u niti godinu dana sta je u mene u njih je provela oko 100 dana.

Javili su mi jucer da ce mi napokon vratit novce (novci jos nisu legli tako da san jos u iscekivanju)
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 10:20   #822
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
Ljudi imate malo krivu predodzbu svi ducani su ok kad treba nesto kupit i velika vecina svugdi ima pozitivna iskustva sa time. Dojdes u ducan platis i ides ca (ili ti postar donese).

Kvaliteta firme se vidi kad se jave problemi tipa garancije.
Extreme digital je apsolutna katastrofa od firme, moja maticna ploca u niti godinu dana sta je u mene u njih je provela oko 100 dana.

Javili su mi jucer da ce mi napokon vratit novce (novci jos nisu legli tako da san jos u iscekivanju)
Jesi ih prijavio inspektoratu?
Staro 10.04.2014., 11:24   #823
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Nisam jer da ti buden iskren nisan ima kad jer san u guzvi, a kad bi dosa doma navecer onda zaboravim. Uglavnom trazija san voditela priko maila i bio san malo direktan i reka mi je da ce mi vratit novce. Novci jos nisu legli na racun mi pa sam in danas opet posla mail.

Uglavnom nikad ali nikad vise u njih nebi ni floppy kupija. Dobri su po cijenama i kad triba nesto kupit, al reklamacije u zivotu nisan susrea ni priblizno tako losu i neorganiziranu firmu
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2014., 12:15   #824
partwish
Creeper
Moj komp

Opet sam ih zvao, kažu da mi mogu zamjeniti RAM, CPU koji je dijagnosticiran kao ispravan prije 2 tjedna je još u Mađarskoj... Napajanje i MBO nisu ni testirali. Djelatnik se poziva na rok od 45 dana, iako takvog roka nema ni u zakonu, ni na jamstvenom listu.
Staro 10.04.2014., 12:22   #825
wooden
Registered User

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Djelatnik se poziva na rok od 45 dana, iako takvog roka nema ni u zakonu, ni na jamstvenom listu.
Nema ga u zakonu ali isto tako nema ni kraćeg roka u zakonu tako da...
Rekao si da si podnijeo prijavu inspektoratu pa nek oni to rješavaju, iako je po meni to još uvijek razuman rok.
Staro 10.04.2014., 12:28   #826
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Nema ga u zakonu ali isto tako nema ni kraćeg roka u zakonu tako da...
Rekao si da si podnijeo prijavu inspektoratu pa nek oni to rješavaju, iako je po meni to još uvijek razuman rok.
Nisam još, sutra ću.
Staro 10.04.2014., 13:29   #827
sandokan111
Banned

Citiraj:
Djelatnik se poziva na rok od 45 dana, iako takvog roka nema ni u zakonu, ni na jamstvenom listu.
To su ti armchair odvjetnici. Sad ce mu doc prijava, pa ce poslat sefu, pa ce sef vidit da ce doc inspektor, pa ce upalit google i trazit koji mu je rok, skuzit da tog roka nema i onda upitnici. Morat ce malo bolje platit propagandu na forumu da se te stvari ne dogadjaju u buduce.
Staro 10.04.2014., 14:26   #828
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja inače poznajem jednog inspektora pa znam kako se ponašati i raditi.
Državni inspektorat tj. ministarstvo gospodarstva će te prvo pitati
1. Pisani prigovor. Ako nisi slao pisani prigovor s povratnicom nema osnova za djelovanje
2. Nakon toga inspektor zove trgovinu da pita o tvom slučaju, oni će reći da je na servisu
3. Ako inspektor i dođe u trgovinu prekršaj tvrtka može dobiti ako npr. nije oglasila način podnošenja prijava elektroničkim i pismenim putem
4. Razumni rok nije definiran. Da ti ga drže i 2 mjeseca to je po zakonu, nema osnove za kažnjavanje
Pouka, pismeno se žali i navedi da želiš proizvod natrag/povrat novca itd.
Telefonoski put i e-pošta se ne prihvaćaju jer je to rekla-kazala i oni poštuju zakon.
Potroši 15kn na preporučeno pismo s povratnicom i to je to.
Inače, sve pohvale na ED, za mene su profesionalni, jeftini i savim ok.
Staro 10.04.2014., 14:33   #829
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ja inače poznajem jednog inspektora pa znam kako se ponašati i raditi.
Državni inspektorat tj. ministarstvo gospodarstva će te prvo pitati
1. Pisani prigovor. Ako nisi slao pisani prigovor s povratnicom nema osnova za djelovanje
2. Nakon toga inspektor zove trgovinu da pita o tvom slučaju, oni će reći da je na servisu
3. Ako inspektor i dođe u trgovinu prekršaj tvrtka može dobiti ako npr. nije oglasila način podnošenja prijava elektroničkim i pismenim putem
4. Razumni rok nije definiran. Da ti ga drže i 2 mjeseca to je po zakonu, nema osnove za kažnjavanje
Pouka, pismeno se žali i navedi da želiš proizvod natrag/povrat novca itd.
Telefonoski put i e-pošta se ne prihvaćaju jer je to rekla-kazala i oni poštuju zakon.
Potroši 15kn na preporučeno pismo s povratnicom i to je to.
Inače, sve pohvale na ED, za mene su profesionalni, jeftini i savim ok.
Znači prvo bi morao slati pisani prigovor ED, a tek onda prijavu? To mi je prilično blesavo, kao i to da mogu 2mj držati uređaje i to je super... Onda neka riješe do 2020. godine, i to može biti razumni rok! Šta će meni komponente, kao da sam ih kupio da koristim... bolje im je u servisu.
Staro 10.04.2014., 17:59   #830
sandokan111
Banned

Previse si se rastegnuo, previse savjeta slusas pa si se izgubio. Po meni nekih jako losih, pogotovo tu na forumu gdje djeluje trgovacki lobi sto je ocito iz nekih namjerno iskrivljenih tumacenja zakona da se zbuni protivnik (kupac). Gore si napisao da smo ti ja i iggy pomogli a ja i on imamo izrazito oprecna tumacenja, te sam se vise nego jednom susreo da on namjerno izokrece zakonska tumacenja. Evo sad ag008 zna DI i opet govori nesto trece (krivo, ova tocka 4. je smjesna). Ja opet kazem imam toliko i toliko prijava iza sebe, a neko kaze "krivo". Tebi smo i jedni i drugi nepoznati pa nemoras ni meni ni nekom drugom vjerovat.

E sad, dolazi ono na kraju, proslo je par dana, nisi jos poslao nista, poslusaj bilokog, meni svejedno, ali se pokreni, posalji nesto, kome god pismeno. U najgoru ruku to sto posaljes ti proc nece, ali od cekanja sigurno nista dobit neces.
Staro 10.04.2014., 18:38   #831
partwish
Creeper
Moj komp

Evo danas su me zvali i nekakvom čarolijom CPU i PSU su odjednom kod njih, kao i nova radna memorija. MBO je još u Madžarskoj, ali je popravljena, nešto se navodno odlemilo i do utorka bi trebalo biti u Zagrebu. Živi bili pa vidjeli.
Staro 10.04.2014., 18:49   #832
sandokan111
Banned

To je taj cudni DI koji stvari rjesava iako "u biti nista nemoze trgovcu" ™ag008
Staro 10.04.2014., 22:29   #833
wooden
Registered User

I kakve sad DI ima veze s time što su njemu u extremu riješili reklamaciju kad on još nije ni kontaktirao DI??
Daj nemoj biti poklopac svakom komentaru u ovoj temi, sve što je ag napisao stoji.
Inače, nekad je dovoljno malo strpljenja, a ne odma "inspektori ovo ono"...
Staro 10.04.2014., 23:18   #834
partwish
Creeper
Moj komp

Dok ne dobijem komponente ja reklamaciju ne smatram riješenom. Da nisam spominjao DI pravoj osobi u edigitalu, još uvijek bi bio na početku.
Staro 11.04.2014., 00:34   #835
sandokan111
Banned

Citiraj:
I kakve sad DI ima veze s time što su njemu u extremu riješili reklamaciju kad on još nije ni kontaktirao DI??
Rofl, evo ga, cekao sam

Pa ocito je nekome iz guzice doslo u glavu kad su vidili da nije slego ramenima ko i x puta prije toga kad su rekli "ah cuj, jos je u madjarskoj" nego je spomenuo inspektorat i malo pokazao da se raspitao.

Zanimljivo, jucer je bilo u madjarskoj i nemaju pojma sta je s tim, a nakon sto spomene DI odjednom su komponente u njih, i maticna popravljena i "na putu". Vidi cuda kako se to stvari magicno rjesavaju. Zamisli kako se stvari ubrzaju samo kad je spomenuo DI. A sad zamisli kako bi to proslo da je prijava vec tamo njima u rukama i da je citaju a sef vrti po guglu "rok garancija halp"
Staro 11.04.2014., 05:46   #836
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Daj nemoj biti poklopac svakom komentaru u ovoj temi, sve što je ag napisao stoji.
Inače, nekad je dovoljno malo strpljenja, a ne odma "inspektori ovo ono"...
"malo" strpljenja?

Samo ti pricaj.
MikaHR je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2014., 09:28   #837
partwish
Creeper
Moj komp

Ja mislim da komponente i jesu u Madžarskoj, samo što su oni nazvali servis i stavili ih kao prioritet, pa bi trebale stići u ponedjeljak ili utorak. Nekako mislim da se užurbano radi na njima kako bi stigle do utorka kod njih, do srijede kod mene. Ali ne brinite, javit ću vam kako je sve prošlo.
Staro 11.04.2014., 11:43   #838
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Ja mislim da komponente i jesu u Madžarskoj, samo što su oni nazvali servis i stavili ih kao prioritet, pa bi trebale stići u ponedjeljak ili utorak. Nekako mislim da se užurbano radi na njima kako bi stigle do utorka kod njih, do srijede kod mene. Ali ne brinite, javit ću vam kako je sve prošlo.
Ma, oni su potpuno dezorijentirana firma gdje lijeva ne zna šta radi desna a što misli glava da ne pričamo. Kod njih kupujem eventualno stvari do 50 Kn i to samo ako ih nema nigdje drugdje.
MikaHR je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2014., 12:49   #839
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
U zadnjih 3 tjedna sam obavio prve 2 kupovine kod njih:

1. Termalna pasta arctic, naruceno u subotu, stiglo iduci petak (nije bilo u ZG na skladistu pa je zato potrajalo), i free dostava, stiglo u obicnoj vrecici....sve ok

2. U srijedu narucio Seagate disk za laptop, stigao je u petak (Overseas u obicnoj vrecici, dakle ocjena kvalitete pakiranja za takav proizvod 1/5), +free dostava.

E sad losa strana! Ono sto me najvise iznenadilo: Uz racun, jamstvo od samo 12mj (inace nije bilo navedeno na webu koliko traje dok je u svim ostalim ducanima 24mj za identican proizvod). Odmah sam im poslao upit zasto su skratili jamstvo za 12mj! Njihov odgovor: "Proizvođač nam je dao jamstvo u trajanju od 12 mjeseci." ... reko ok, idem provjerit na Seagate/warranty stranicu, ukucam SN i model i izbaci mi da je jamstvo do 4.mj 2016 (dakle 24mj).... Na koju foru E.D. moze potrosacu samo tako uskratiti jamstvo za 12mj ???... U meduvremenu su odgovorili da ce mi se javiti sa informacijama dok jos provjere.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2014., 13:23   #840
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Crni_007 Pregled postova
E sad losa strana! Ono sto me najvise iznenadilo: Uz racun, jamstvo od samo 12mj (inace nije bilo navedeno na webu koliko traje dok je u svim ostalim ducanima 24mj za identican proizvod). Odmah sam im poslao upit zasto su skratili jamstvo za 12mj! Njihov odgovor: "Proizvođač nam je dao jamstvo u trajanju od 12 mjeseci." ... reko ok, idem provjerit na Seagate/warranty stranicu, ukucam SN i model i izbaci mi da je jamstvo do 4.mj 2016 (dakle 24mj).... Na koju foru E.D. moze potrosacu samo tako uskratiti jamstvo za 12mj ???... U meduvremenu su odgovorili da ce mi se javiti sa informacijama dok jos provjere.
Jedna je stvar što proizvođač općenito kaže, drugo je distribucija, treće su ugovori. Može se kupiti roba i bez jamstva proizvođača.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na